Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

האם "מותר" לשפר מכונית קלאסית?  

129 הצבעות

1. 1. האם "מותר" לשפר מכונית קלאסית?

• לא.יש לשמור עליה מקורית ב 100%
      20
    • ניתן לשפר מאפייני בטיחות ואמינות תוך שמירה על המראה החיצוני ומאפייני הנהיגה
      26
    • כן. לשמור על המראה המקורי אך לשפר את מאפייני הנהיגה (מנוע, מתלים, אגזוזים...)
      35
    • כן!! לשנות את המראה החיצוני ולתת לרכב צורה "קרבית" ו"חמה"יותר
      7
    • כל האפשרויות לגיטימיות, תלוי ברצונו של בעל הרכב.
      41

פוסטים מומלצים

פורסם

להלן קישור לסקר מעניין בפורומים של מגזין קלאסיק קארס הבריטי, תחת הכותרת:

Is it okay to modify classic cars?

שאלה שעולה גם כאן שוב ושוב, האם לשפץ מכונית למקור? האם ניתן לשכלל ולשפר תוך שמירה על מראה מקורי? האם לעשות מה שבא לנו כי היא בעצם... שלנו?

לדיון שם יש קרוב ל-13,000 צפיות ועם זאת מספר קטן של מגיבים... פוחדים להגיד מה הם חושבים?

ומה אתכם? מה אתם חושבים? :lol:

להלן האפשרויות, כפי שמוצגות שם, לבחירתכם:

1. לשמור עליה 100% מקורית

2. לשמור על המראה ומאפייני הנהיגה המקוריים אך לשפר את האמינות והבטיחות

3. לשמור על המראה המקורי אך לשפר את מאפייי הנהיגה (מנוע? מתלים? היגוי? ל.ב.)

4. עשו מה שבא לכם, בכל זאת, זו המכונית שלכם.

קדימה, להצביע 8)

ליאור.

נ.ב.

אם בא למנהל פורום להפוך את זה לסקר עם מנגנון הסקרים של הפורום, יאללה קדימה :wink:

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

לדעתי אפשרות 3 , לשמור על המראה המקורי , אולם לשפר את חווית הנהיגה בלמים , מנוע , בולמים וכד'

ירון

וליאור לא אמרת מה דעתך בסקר .....

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

תלוי ברכב ובנדירות שלו.

לגבי הרכבים שלי,

המיני מאופיינת ב-3 (למרות שיש גם שינויים קוסמטיים, הם מגיעים מעולם מרוצי המיני כך שמבחינתי הם אותנטיים).

הווריאנט (אם יגיע יומה) תהיה 1.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

וליאור לא אמרת מה דעתך בסקר .....

דעתי...

תלוי באדם וברכב. קודם כל, רצון האדם הוא מעל הכל. אכבד אדם שיצבע למבורגיני קונטאש בורוד ויהפוך מרצדס 300SL להוטרוד על כך שמימש את רצונו, אך אולי לא אעריך ואוהב את התוצאה, זכותו, זכותי.

אני חושב שיש מכוניות שאסור לגעת בהן (כן, אני אמרתי את זה, אם ישאלו אם אמרתי, אכחיש), במקרה ומדובר באלה שלא ניתן לשים עליהן את היד, משמע, הנדירות, הייחודיות, יחידות הסגולה כגון אותה 300SL לעיל, פרארי, למבוגריני, מזארטי ודומותיהן וכן יצירות מופת מהתקופה הקלאסית כגון ה-Duesenberg, מכוניות בסגנון של הטאלבוט לאגו T150C, יצירות הפאר של Figoni et Felaschi וכו'... לא מכוניות שנגיד ואופס... לא הגעתי לתוצאה שרציתי, לא תהיה בעייה להכנס לאיביי או לפתוח מגזין ולרכוש עוד אחת כי הן זמינות לרכישה.

מעבר לכך, הרוב הכמעט מוחלט והזמין של המכוניות לדעתי הוא לשיקול דעתו של המשפץ, באם לשפץ למקור, לשכלל בטיחותית ומכאנית, להפוך למכונית מהירה וחזקה תוך שמירה על המראה המקורי או שכפי שכינה אותי מגיב נחמד בווינט - ערס שמנפח את הכנפיים והופך מכונית עדינה למכונית שרירים... :lol:

בישראל, בשל הזמינות הנמוכה יחסית של מכוניות ישנות מכל סוג, עם ערך אספני או לא, אני יכול להבין את הקושי של חובבים מהתחום להבין ולקבל שינויים בכלי רכב שכן מה שיש פה, זה מה שיש (למרות שבימינו נוהרות להן מכוניות אספנות מייבוא כמים בנהר ואני מברך על כך). זו הסיבה שבישראל אנו רואים שיפוץ של מכוניות חסרות כל ערך אספני כזה או אחר אך יש להן ערך מיוחד לבעליהן ולמי שאוהב אותן וזה מה שחשוב ומובן לגמרי למה הוא משפץ אותן למקור כי זה מה שהוא אוהב ומכיר.

בעולם יש מספר "סוגים" של חובבי התחום, בארץ זה לאט לאט מקבל הכרה וכיוון ולדעתי יקח עוד קצת זמן עד שאחד יקבל את השני בפתיחות ואהבה (ואולי שוב, בגלל אותה "צפיפות" רכב שיש כאן והשמרנות הנובעת מכך ומסיבות אחרות). ישנם המשמרים, ישנם המשפצים, ישנם המשדרגים וישנם ההוגים וההוזים. לדעתי, גם בארץ, יש מקום לכולם, זה הופך את התחום למעניין הרבה יותר.

מעולם לא הגדרתי את עצמי כמשחזר מכוניות קלאסיות מעולם לא שחזרתי למקור "לפי הספר". אני מגדיר את עצמי כמשפץ ומשדרג. לקחת את הקיים ולשפר אותו - -לאו דווקא בהקשרי מהירות וכוח אלא גם בהקשר של בטיחות, מכלולים חזקים ואמינים יותר, חומרים טובים וקלים יותר ולפעמים אני גם חוטא ושומר על המקוריות במראה...

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

חיצוניות- מביא למקור

מכני- משפר בבטיחות, באמינות, ובנוחות. (נסעתי אתמול ושלשום בלי מזגן עקב תקלה. סיוט !!)

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לדעתי יש עוד שיקול והוא יחודיות (במידה וקיימת) של הרכב עצמו.

אם הרכב שלך הוא רכב WORKS, רכב של נהג ראלי מפורסם, רכב ראשון מייצור, רכב אחרון מייצור או כל פריט ספציפי עם הסטוריה/סיפור מאחוריו .

אני לא חושב שיש לאף אחד זכות לעשות בו שינויים בדיוק כמו שהבעלים של המונה ליזה לא ילך מחר ויצייר לה שפם כי "זה הציור שלו וזאת זכותו".

כולנו זוכרים את הטליבאן מפוצצים פסלי בודהה מדהימים רק כי "זה פגע בהם" ומה תחושת כל העולם כלפי המעשה הברברי ההוא.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לשמור על המקור ב100%!!! עד הבורג אחרון!!! וזה לא משנה איזה רכב זה! זה כל היופי!! הדבר הכי מרגש ברכב אספנות שזה שהוא מסמל תקופה מסוימת!!

אפשר לקחת סתם גרוטאה משנות ה90 ולשנות ולשפר אותה (מכנית חיצונית)

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

לפי דעתי:

ברגע שאתה משחזר אותה למקוריות עד רמת הבורג:

נוצר מצב שאתה לא יכול להשתמש ברכב ביומיום ,הוא כבר לא פרקטי,מכמה סיבות:

אמינות נמוכה מאוד,חלפים שלא ניתן להשיג,נוחות,איכות נהיגה,מזגן,הגה,וכוד שלל סיבות.

כל מה שנותר לך זה ללכת איתו ממפגש למפגש ולקוות שמשהו לא יתפרק לך בדרך.

אם אתה רוצה רכב לתצוגה,אז בבקשה,אם להשתמש בו גם מעבר, אז רק לשדרג את המכלולים שלו לרכב מודרני,אחרת זה סיוט.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
לפי דעתי:

ברגע שאתה משחזר אותה למקוריות עד רמת הבורג:

נוצר מצב שאתה לא יכול להשתמש ברכב ביומיום ,הוא כבר לא פרקטי,מכמה סיבות:

אמינות נמוכה מאוד,חלפים שלא ניתן להשיג,נוחות,איכות נהיגה,מזגן,הגה,וכוד שלל סיבות.

כל מה שנותר לך זה ללכת איתו ממפגש למפגש ולקוות שמשהו לא יתפרק לך בדרך.

אם אתה רוצה רכב לתצוגה,אז בבקשה,אם להשתמש בו גם מעבר, אז רק לשדרג את המכלולים שלו לרכב מודרני,אחרת זה סיוט.

המכוניות של שנות ה70 בהחלט יכולים לשמש כרכב יום יומי, אז מה! אין הגה כוח ומזגן זה לא סוף העולם!!

הבעיה העיקרית שזה מפחיד שלא ידפקו אותך או יגנבו לך חלקים

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
לדעתי יש עוד שיקול והוא יחודיות (במידה וקיימת) של הרכב עצמו.

אם הרכב שלך הוא רכב WORKS, רכב של נהג ראלי מפורסם, רכב ראשון מייצור, רכב אחרון מייצור או כל פריט ספציפי עם הסטוריה/סיפור מאחוריו .

אני לא חושב שיש לאף אחד זכות לעשות בו שינויים בדיוק כמו שהבעלים של המונה ליזה לא ילך מחר ויצייר לה שפם כי "זה הציור שלו וזאת זכותו".

כולנו זוכרים את הטליבאן מפוצצים פסלי בודהה מדהימים רק כי "זה פגע בהם" ומה תחושת כל העולם כלפי המעשה הברברי ההוא.

הבאת את דעתי פחות או יותר במדוייק! אישית- לו היה לי נניח מוסטאנג MACH1 (שזהו רכב חלומותי לנהיגה!)- בהחלט הייתי משפר ככל יכולתי את כל הנתונים הטכניים והבטיחותיים שלו- כי מבחינתי הוא גם נועד לזה, בין היתר, כמו כל רכב "שרירים" אחר! להבדיל- לו היה לי את האוטו של איציק קובול (דודג' שנת 21)- לא הייתי נוגע בו בבורג- למה, כמה כבר אסע בו ואיך- אז למה להרוס בדברים מיותרים? (טוב, הוא למשל הוסיף מנורות לדים מאחורה- זה כבר חיוני אם באמת רוצים לנסוע אפילו מטר בכביש, וגם לא פוגע בכלום, וגם לא רואים אותם כי הם מוחבאים) אבל שום תוספת מעבר לרמה כזאת! או לדוגמה משאיות שיש לי- בליילנדים אני לא רוצה לשנות בורג מתצורתם המקורית- ובפורד 9000 לו הייתי יכול הייתי מרכיב סליפר גדול!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

כמו הרוב, אני חושב שזה תלוי ברכב.

FORD T: להשאיר מקורי.

שברולט נובה: לשדרג, לשים מערכות חדשות, לשפר אחיזה, לצבוע עם צבעים לא מקוריים, לשים מושבים נוחים.

בקלאסיות הנדירות לא הייתי עושה שום שינוי.

אבל רכבים כמו של בני בייקר, שהם יותר טובים מהמקור בהמון מובנים, אני די אוהב.

פורסם

שאלה מענינת ביותר, ואני אענה מהנסיון הפרטי שלי.

לכל רכב יש נקודות חוזק ונקודות חולשה. אפשר ולדעתי נכון לחזק נקודות חוזק ולשפר נקודות חולשה אבל לשמור מכל משמר על האופי המקורי של האוטו.

דוגמא: פעם הייתי חולה שיפוץ לרמת הבורג, הכל היה צריך להיות מקורי. כששפיצתי סאנבים אלפיין חיפשתי פחות או יותר בכל העולם את משאבות הגלגל האחוריות המקוריות שהיו זהות לאלו של הקורטינה אבל חצי אינטש יותר קטנות בקוטר. אני אמרתי "רק מקורי" ואחרי חיפוש חובק עולם מצאתי והרכבתי אותן. להגיד שהיא עצרה מי יודע מה? ממש לא. אז באמת כל הסיפור היה טיפשי ומיותר.

בסאנבים היו שני קרבורטיורים סטרומברג (שזה היה שיפור בפני עצמו...), ואחרי כל הכיוונים והמשחקים האוטו נסע כמו אוטו בריטי ישן. אחרי כמה משחקים יצירתיים במיוחד האוטו נסע אחרת לחלוטין, המנוע קיבל חיים והראה שהוא יכול לעשות הרבה מאוד, ואפילו לעלות בטורים. זו כנראה הסיבה שלדגם המירוצים היו שני ווברים כפולים. זה לא שהיתה סיבה מיוחדת שבמקור יהיה קרבורטור בודד אחד, זה היה פשוט ענין של חיסכון והשארת הדבר האמיתי למי ששילם יותר כסף...

הסאנבים גם סירבה להניע כמו שצריך בבוקר, ואחרי משחקים רבים הסתבר שמשאבת הדלק המכאנית היפהפיה עם כוס הזכוכית שכל כך התאמצתי לשחזר ולשמר פשוט לא סיפקה מספיק דלק...שמתי משאבה חשמלית והמנוע התעורר לחיים כל בוקר בנגיעה.

עוד דוגמא הן האלפות שהיו לי. הן היו נפלאות ומיוחדות אבל גם אם חידשתי את כל מערכת הבלמים הן לא ממש עצרו...זה היה גם מעצבן וגם מסוכן. שידרוגים כאלה ואחרים הוציאו מהן פוטנציאל הרבה יותר גבוה. חוץ מזה, אלו שהיו 1.6 היו זהות בהכל ל2000, אז יש סיבה לא לשנות? גם מנוע הטווין ספארק של שנות השמונים היה מנעו נפלא, נתן צליל דומה מאוד והרבה יותר כח וגמישות, אז אני לא רואה שום סיבה לא לעשות את השדרוג הזה.

ולהחליף כסאות מקוריים (ברכב ספורטיוי) שבדרך כלל לא היו נפלאים גם כשהיו חדשים ואף רפד לא ישחזר אותם לאותה צורה מדויקת (לא הריפוד החיצוני) לכסאות ריקארו שמתאימים לתקופה זה רע? ממש לא, זה רק מוסיף להנאה מהנהיגה ומהמיצוי שלה.

מצד שני, יצא לי להתקל ברכב בריטי אצילי שהתקינו בו מנוע וי 8 אמריקאי. נכון, המנוע המקורי לא היה מציאה מבחינת אמינות ולמנוע האמריקאי יש הרבה כח, אבל זה פשוט הרס את האופי המעודן של הרכב הזה שהמנוע המקורי התאים לו בול. דבר כזה הוא פשוט חבל.

לסיכום, אפשר לדעתי וחשוב מאוד לשפר נקודתית, עד כמה שאפשר עם מוצרים מתקדמים יותר של אותה חברה ואם אפשר של אותו דגם אבל מהדגמים המפוארים והיקרים יותר או הספורטיווים יותר, תלוי ברכב.

מצד שני, כל דבר שמשנה את מראה הרכב בצורה משמעותית חוץ ופנים, גורע בדרך כלל הרבה מאוד מהיופי היחודיות, ומהחיבור לתקופה. כאן אם לגעת, אז בזהירות ועם כמה שיותר טעם. לדוגמא, מרצדס אס אל אמריקאיות באות עם פגושים מחרידים. נכון, זה מקורי, אבל זה מכוער...להחליף לפגושים אירופאים זה רק יתרון. גם להוסיף למשל את הספוילרים העדינים הקדמי והאחורי פלוס הגאנטים של האס אל של שנות השמונים המאוחרות עושה לדעתי למראה המקורי רק טוב.

כל זה נכון לדגמים לא מיוחדים ונדירים במיוחד ומייצור המוני שארך שנים רבות. בדגמים מיוחדים באמת (שכמוהם לדעתי אין בארץ בכלל) חס וחלילה לגעת, קודם כל כי זה מיוחד באמת, וגם כי זה מפסיד הרבה מהערך...

למדתי אחרי הרבה טעויות שהייחוד של רכב קלאסי הוא לא רק באיך שהוא נראה, אלא גם באיך שהוא נוסע. לכן חשוב לשפר דברים מסויומים שבלעדיהם הרכב עלול להיות מבאס קצת, דברים שאם ישופרו הכיף של הרכב יגדל בצורה משמעותית בלי לפגוע בתחושה המקורית. הכל בעדינות ובחכמה.

פורסם

קודם כל אני בהחלט חושב שזכותו של הבעלים לעשות מה שירצה .

ברור שאם מישהו יקח חיפושית 54 ספליט ויעשה ממנה באגי חוקית לכביש , אני אגיד שהוא אידיוט וכמה חבל על האוטו .

אבל זה שלו , אולי לפני מעשה אני אנסה לשכנע אותו להימנע מכך, אבל זה עדיין רכבו וזכותו .

יש כמה וכמה אנשים שמתחלחלים לשמע תכניותי על החיפושית שלי , שהיא היית פעם חצי אוטו' דבר שכבר לא נפוץ היום .

אז החלפתי גיר ואני מבסוט , ואני יעשה עוד שינויים, ואני אהייה יותר מבסוט .

ואתה ליאור , אל תתלבט בכלל, הרכבים שלך יוצאים בטוב טעם , תמשיך...

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...