Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אולדסמוביל 442

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה לכל מי שעזר.

הסיפור התברר כאכזבה. אכן מדובר בקטלס רגילה שניסו לעשות אותה במראה כמו 442 (סמלים, פנסים וכו').

אני ירדתי מהאוטו כי אני לא רוצה 4 דלתות. אם היא הייתה 2 דלתות אני מניח שהייתי קונה אותה.

תודה לכולם בכל אופן.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
442 זה שתי דלתות בלבד !!!

אם אני זוכר נכון 4 פור בארל,(ארבע פתחים בקרבורטור), 4 פור סיטס (ארבע מקומות ישיבה), 2 שני אגזוזים מאחור.

"442".

אני אמנם מכבד את הידע שלך באמריקאיות, אבל מה אתה טועה.

442 זו חבילת אבזור שיכולת לרכוש כאשר קנית אולדס קטלס סופרים חדשה מהמפעל.

החבילת אבזור הזו הוצאה במקור עבור רכבי משטרה בלבד (היא נקראה B09), אבל בגלל תחרות עם פונטיאק שהציעו גרסת GTO לטמפסט, חטיבת אולדסמוביל התחילו להציע את החבילה משטרתית לכל רוכש תחת השם 442. אם אני זוכר נכון, זה היה ב- 64 או 65 והוצעה לכל קטלס חוץ מגרסת הסטיישן. יש 442 4 דלתות והן הרבה יותר נחשקות בקרב אספנים ומחירן יקר יותר מ- 442 2 דלתות כי סה"כ יצאו מהמפעל פחות מ-10 יחידות 442 בעלות 4 דלתות.

קומבינצית 442 התחילה כ- קארב' 4 בארלים, תיבה ידנית בעלת 4 הילוכים ו2 אגזוזים, אבל בגלל היצע של תיבות נוספות במהלך השנים שונתה ל- קארב' 4 בארלים על מנוע 400CI ו2 אגזוזים.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
אני אמנם מכבד את הידע שלך באמריקאיות, אבל מה אתה טועה.

442 זו חבילת אבזור שיכולת לרכוש כאשר קנית אולדס קטלס סופרים חדשה מהמפעל.

החבילת אבזור הזו הוצאה במקור עבור רכבי משטרה בלבד (היא נקראה B09), אבל בגלל תחרות עם פונטיאק שהציעו גרסת GTO לטמפסט, חטיבת אולדסמוביל התחילו להציע את החבילה משטרתית לכל רוכש תחת השם 442. אם אני זוכר נכון, זה היה ב- 64 או 65 והוצעה לכל קטלס חוץ מגרסת הסטיישן. יש 442 4 דלתות והן הרבה יותר נחשקות בקרב אספנים ומחירן יקר יותר מ- 442 2 דלתות כי סה"כ יצאו מהמפעל פחות מ-10 יחידות 442 בעלות 4 דלתות.

קומבינצית 442 התחילה כ- קארב' 4 בארלים, תיבה ידנית בעלת 4 הילוכים ו2 אגזוזים, אבל בגלל היצע של תיבות נוספות במהלך השנים שונתה ל- קארב' 4 בארלים על מנוע 400CI ו2 אגזוזים.

אז אם אתה מכבד את הידע שלך וזה מציאה כזו גדולה הנה יש לך 442 מציאה 4 דלתות פותח השרשור ירד מהעיניין.

פורסם

יש לך טעות בסיסית 442 יצאה עד שנת 1971 כולל בפס יצור של 442 !

בשנת 1972 442 נמכרה בתור קטלס עם "אפשרות" לחבילת אבזור של 442 .

גם במחירון הרכב הבנ"ל מופיעה תוספת לאיבזור באחוזים רק מ-1972 , ואז כדרך אגב ב-1972 יצאו קטלסים סטיישין עם חבילת איבזור של 442 .

הרכב שאנו דנים עליו הוא שנת 69 אם אנני טועה.

פורסם

שנת 71 סמנה את תחילת משבר הדלק בארה"ב ואת תחילת הסוף עבור מאסל קארים, לכן גם ההפרדה במחירון, שאם תשים לב מופיעה בדגמים רבים נוספים של כל היצרניות האמריקאיות.

כאשר ה-442 הוצגה בשנת 64, זוהי הייתה קאטלס רגילה שעברה מקצה שיפורים בסדנה שהתקינה את חבילת B09 ברכבי המשטרה, וסדנה קטנה נפרדת שהתקינה את השיפורים הקוסמטיים שייחדו את ה-442 מקאטלסים ו- F-85 רגילות.

בשנת 65, כאשר באולדסמוביל ראו שיש ביקוש ל-442 הייצור עבר לסדנה נפרדת, שזה כל מה שהיא עשתה- יצרה 442.

משנת 65 עד 71, כאשר הזמנת חבילת 442, האולדס יוצרה מהבסיס כ-442 וזה אכן היה בפס ייצור נפרד.

חבילת ה-442 כללה שינויים במערך ההיגוי והמתלים, מנוע שונה, תיבה שונה, סרן אחורי שונה, פאנלי גוף שונים, גלגלים ועוד כמה תוספות לאומת הקאטלס או ה- F-85 הרגילות. לכן במחירון עד 71 היא מופיעה כאוטו נפרד.

משנת 72 חבילת ה-442 חזרה להיות תוספת על קאטלס בסיסית כמו שהייתה ב-64 כשרק הוצגה, רק שלאומת ה-B09 המקורית, חבילת ה-442 משנת 72 לא כללה כלל שיפורי מנוע, אלא רק שינויים במערך היגויי, מתלים, גלגלים וכמה תוספות קוסמטיות שהולבשו על קאטלס סטוק.

נכון, היו גם גרסאות סטיישן, אבל היית צריך לציין שאתה מתכוון שבשנה הספציפית שאתה מדבר עליה לא יוצרו 442 ארבע דלתות כי זה נראה כאילו קבעת שהן לה היו קיימות בכלל.

פורסם

משבר הדלק התחיל בשנת 1974, חבית נפט קפצה ממחיר של 13 דולר לכמעט 27 והוטל אמברגו נפט ממדינות המפרץ על ארה''ב בגלל תמיכתה של ארה''ב בישראל במלחמת יום הכיפורים, 4 שנים אחרי שהוקמה אופ''ק שביטלה את הקרטל האמריקאי/פרסי רוסי על אספקת הנפט לאירופה.

צרפת שהייתה ''ידידתה'' הגדולה של ישראל, (בגלל ספינות שרבורג), פתחה את שערי אירופה לנפט הערבי.

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם
נ.ב

ה-442 ארבע דלתות יצאה ב-F85 בשנת 64 למכוניות משטרה עם גיר ברצפה.

Yes but no

dealer_book_police_aprehender.jpg

Because:"while it's true that there were no 4-door 442's in 65 and beyond they did offer the Police Pursuit Apprehender 4-door F-85's and Cutlass'. They do not carry the 442 badges, but they have all of the same equipment as a 442 along with a police calibrated speedometer. In other words, a 4-door 442, what a sleeper". If one like this came to Israel, it would be the sensation of the century - I doubt it. Info from:http://442restoration.homestead.com/InfoPAGE.html

T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם
משבר הדלק התחיל בשנת 1974, חבית נפט קפצה ממחיר של 13 דולר לכמעט 27 והוטל אמברגו נפט ממדינות המפרץ על ארה''ב בגלל תמיכתה של ארה''ב בישראל במלחמת יום הכיפורים, 4 שנים אחרי שהוקמה אופ''ק שביטלה את הקרטל האמריקאי/פרסי רוסי על אספקת הנפט לאירופה.

צרפת שהייתה ''ידידתה'' הגדולה של ישראל, (בגלל ספינות שרבורג), פתחה את שערי אירופה לנפט הערבי.

הוא התחיל ב-71 והגיע לשיאו ב-73. תפתח ספר.

On August 15, 1971, the United States

pulled out of the Bretton Woods Accord taking the US off the Gold Exchange Standard (whereby only the value of the US dollar had been pegged to the price of gold and all other currencies were pegged to the US dollar), allowing the dollar to "float". Shortly thereafter, Britain followed, floating the pound sterling. The industrialized nations followed suit with their respective currencies. In anticipation of the fluctuation of currencies as they stabilized against each other, the industrialized nations also increased their reserves (printing money) in amounts far greater than ever before. The result was a depreciation of the value of the US dollar, as well as the other currencies of the world. Because oil was priced in dollars, this meant that oil producers were receiving less real income for the same price. The OPEC cartel issued a joint communique stating that forthwith they would price a barrel of oil against gold.

This led to the "Oil Shock" of the mid-seventies. In the years after 1971, OPEC was slow to readjust prices to reflect this depreciation. From 1947-1967 the price of oil in U.S. dollars had risen by less than two percent per year. Until the Oil Shock, the price remained fairly stable versus other currencies and commodities, but suddenly became extremely volatile thereafter. OPEC ministers had not developed the institutional mechanisms to update prices rapidly enough to keep up with changing market conditions, so their real incomes lagged for several years. The substantial price increases of 1973-74 largely caught up their incomes to Bretton Woods levels in terms of other commodities such as gold

פורסם
תסלחו לי על הבורות, אבל מישהו יכול להסביר לי מה זה אומר "4 דלתות הארדטופ"?

או להעלות תמונה אם אפשר...

תודה.

כבר לא עושים אותן היום - 4 דלתות הארדטופ.

בחום עם גג סקאי בצבע קרם - הפיורי הראשונה שלי (שבינתיים נמכרה)- פיורי III ספיישל הארדטופ.

בשחור - הפיורי השניה שלי (לפני השיפוץ, חשיפה בקרוב) - פיורי גראן סדאן הארדטופ.

בחום עם גג סקאי לבן - הפיורי האחרונה שלי (דגם זהה לשניה).

כולן מבציר 1973, השנה האחרונה לייצור המשחתות הסדרתי.

חמי

Copy of IMG_0462.JPG

IMG_0150.JPG

IMG_1022.JPG

Hemi, זה השם. כמו ה-מנוע של קרייזלר.

פלימות' פיורי גראן סדאן הרדטופ 1973

פורסם

pulled out of the Bretton Woods Accord taking the US off the Gold Exchange Standard (whereby only the value of the US dollar had been pegged to the price of gold and all other currencies were pegged to the US dollar), allowing the dollar to "float". Shortly thereafter, Britain followed, floating the pound sterling. The industrialized nations followed suit with their respective currencies. In anticipation of the fluctuation of currencies as they stabilized against each other, the industrialized nations also increased their reserves (printing money) in amounts far greater than ever before. The result was a depreciation of the value of the US dollar, as well as the other currencies of the world. Because oil was priced in dollars, this meant that oil producers were receiving less real income for the same price. The OPEC cartel issued a joint communique stating that forthwith they would price a barrel of oil against gold.

This led to the "Oil Shock" of the mid-seventies. In the years after 1971, OPEC was slow to readjust prices to reflect this depreciation. From 1947-1967 the price of oil in U.S. dollars had risen by less than two percent per year. Until the Oil Shock, the price remained fairly stable versus other currencies and commodities, but suddenly became extremely volatile thereafter. OPEC ministers had not developed the institutional mechanisms to update prices rapidly enough to keep up with changing market conditions, so their real incomes lagged for several years. The substantial price increases of 1973-74 largely caught up their incomes to Bretton Woods levels in terms of other commodities such as gold

מר דימה

אולי לא נצליח להשתיק אותך אבל חלק מאיתנו זוכרים היטב את התקופה.

ייתכן שהיו תנודות לכאן ולכאן (ועובדה שגם ב 1960 החלו לייצר בארה"ב מכוניות זולות וחסכוניות (ביניהן הפונטיאק טמפסט, הראשונה של שלושת הגדולים בעלת מנוע 4 צילינדרים מאז שנות השלושים).

משבר הדלק פרץ בעקבות מלחמת יום כיפור, בסוף שנת 1973. אז קרטל אופ"ק הקפיץ את מחירי הנפט ואז החלו התורים הגדולים בתחנות.זה גרם גם לכך שיצרנים זנחו את מכוניות השרירים והדוגמא הבולטת היא המוסטנג שהפכה מרכב עתיר כח ובזבזן בשנת 1973 (שנתיים אחרי המשבר שציינת) למשהו מסורס לגמרי.

אז קח עוד ספרים ותאמין למה שכותבים כאן.

ולנוחותך טבלת מחירי הנפט משנת 1970.(המקור: ממשלת ארה"ב)

הטור השמאלי מראה את מחיר החבית בדולרים. תראה שבשנים 70 - 73 במחיר נע סביב 3-5 דולר לחבית. ואז תראה בעצמך מה קרה בתחילת 74.

chron-2008.gif

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

על איזה משבר אתה מדבר ועל איזה משבר אני מדבר? תלמד קצת היסטוריה ומונחים. אני במקרה הייתי שם. כשאומרים ''משבר הדלק'' מתייחסים לבום הגדול שהתרחש ב-1974 ולא על שינוי שערי הזהב והנפט, המשבר בתעשיית הרכב, שהביא מספר שנים לאחר מיכן להחמרה בתקני זיהום האוויר. אז אל תצטט לי ספרים באנגלית, אם אתה גם לא מבין מה אתה קורא!

ומשהו על הגברת:

פורסם
מר דימה

אולי לא נצליח להשתיק אותך אבל חלק מאיתנו זוכרים היטב את התקופה.

ייתכן שהיו תנודות לכאן ולכאן (ועובדה שגם ב 1960 החלו לייצר בארה"ב מכוניות זולות וחסכוניות (ביניהן הפונטיאק טמפסט, הראשונה של שלושת הגדולים בעלת מנוע 4 צילינדרים מאז שנות השלושים).

משבר הדלק פרץ בעקבות מלחמת יום כיפור, בסוף שנת 1973. אז קרטל אופ"ק הקפיץ את מחירי הנפט ואז החלו התורים הגדולים בתחנות.זה גרם גם לכך שיצרנים זנחו את מכוניות השרירים והדוגמא הבולטת היא המוסטנג שהפכה מרכב עתיר כח ובזבזן בשנת 1973 (שנתיים אחרי המשבר שציינת) למשהו מסורס לגמרי.

אז קח עוד ספרים ותאמין למה שכותבים כאן.

ולנוחותך טבלת מחירי הנפט משנת 1970.(המקור: ממשלת ארה"ב)

הטור השמאלי מראה את מחיר החבית בדולרים. תראה שבשנים 70 - 73 במחיר נע סביב 3-5 דולר לחבית. ואז תראה בעצמך מה קרה בתחילת 74.

chron-2008.gif

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

לא יכולתי להסביר טוב יותר.

ומשהו על הגברת:

פורסם

מה שמצחיק בטבלה הזאת זה שלא רואים את הפיחות במטבע... כאילו 90 דולר של היום יכולים להמדד מול 5 דולר של פעם.

יש פה עיוות מאוד גדול של הפרש מחירים, כן יש הפרש אין ספק אבל ההפרש לא כזה עצום כמו שהגרף מתיימר להראות. בוא נזכור שה442 שהייתה הגרסא הכי יקרה עלתה בערך 8 אלף דולר :roll:

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

• תוכן חדש...