Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עם כל הכבוד והאמפטיה למקרה שלך...

אני חושב שאתה קצת נסחף עם תיאורי האכזריות המוגזמים.

אתה מזכיר לי את המערכון ב"שי ודרור" ששי מחכה את ח"כ זועבי ואומר על כל דבר "זה טבבבבבחח" :wink:

מה זה קשור? מפריע לבנאדם הת'רד כאן, זכותו לדרוש מחיקה, הוא יצר אותו.

אחראי פורום, למה להתנגד לבנאדם שמבקש בכל לשון של בקשה?

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ליבי עם פותח שרשור.

עם כל הכבוד, ברגע שנושא זוכה לפרסום, הוא הופך להיות מנושא פרטי בין בעל הרכב למוסך לציבורי. אני לא חושב שיהיה במקום למחוק את הטרד אחרי כל הדיון שהתפתח, לכן לחלוטין מסכים עם המנהלים שהנושא נישאר בפורום.

באופן כללי, לאחר שקראתי את כל השרשור, אני מתפלא שלמנוע הזה אין מקדם ביטחון של עוד כמה אלפי סל"ד.

כמו שגיר אוטומטי נורמאלי לא מאפשר שילוב P או R בזמן נסיעה, אמורה להיות הגנה גם כאן נגד טעויות אנוש כאלה.

גם כאשר היה ברשותי רכב עם גיר ידני, לפעמים הייתי טועה ובמקום הילוך חמישי מכניס שלישי - זה משהו שהוא סביר לקרות. אומנם הייתי מעביר הילוכים על 3000סל"ד או פחות, ואפילו אם מנוע קופץ לכמה שניות ל-5000סל"ד לא היה נגרם נזק, עדיין אני חושב שסביר שמהנדסים היו אמורים לחשוב על הגנה כלשהי.

בכל מקרה, אחרי מה שקראתי, אני מסתכל על הונדה קצת אחרת (גם סיפור על הקלאץ').

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

גרגמל,

אני קצת קשוח, אבל ככה אני רואה את הדברים:

מקריאה של השרשור וממה שרשמת, משום מה נראה לי שהונדה צודקים ופיספסת הורדת הילוך לפני מספר ימים.

כנראה שהם טועים שהם אומרים שזה היה מייד לפני שהמנוע קרס.

לי נשמע מהדברים שלך שאכן פיספסת הילוך, אחרי מס' ימים התחילה לך הבעיה עם נורית לחץ שמן (כנראה התפרקו הריטיינרים ונתקעו במשאבה)

ובכל זאת בחרת ביודעין להמשיך לנסוע כי כנראה חשבת ש: "לי זה לא יקרה" / "יש לי אחריות".

בשורה התחתונה:

לגבי הורדת ההילוך, זה יכול לקרות לכל אחד אז אין מה לעשות, אבל אתה אחראי.

לגבי נסיעה עם נורית שמן מהבהבת, זו גם אחריותך!

תכיר בכך שזה פאק שלך, ותפסיק להפיל אשמה על אחרים.

קח אחריות על המעשים שלך, אם אתה ילד מספיק גדול לנהוג ברכב כזה, תיהיה מספיק גדול לשלם על הנזקים שגרמת.

הצעתי שתנסה להגיע איתם לפשרה, כי מנוע חדש לא מגיע לך בגלל שני הדברים שעשית ביחד או כל אחד לחוד.

פורסם

יוגב לפי מה אתה קובע שהבחור הוריד הילוך?

אתה הית איתו? אתה פתחת את המנוע וראית מה קורה בתוכו?

בהורדת הילוך שגורמת כזה נזק למנוע, איך הגיר לא ספג גם הוא נזק?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
גרגמל,

אני קצת קשוח, אבל ככה אני רואה את הדברים:

מקריאה של השרשור וממה שרשמת, משום מה נראה לי שהונדה צודקים ופיספסת הורדת הילוך לפני מספר ימים.

כנראה שהם טועים שהם אומרים שזה היה מייד לפני שהמנוע קרס.

לי נשמע מהדברים שלך שאכן פיספסת הילוך, אחרי מס' ימים התחילה לך הבעיה עם נורית לחץ שמן (כנראה התפרקו הריטיינרים ונתקעו במשאבה)

ובכל זאת בחרת ביודעין להמשיך לנסוע כי כנראה חשבת ש: "לי זה לא יקרה" / "יש לי אחריות".

בשורה התחתונה:

לגבי הורדת ההילוך, זה יכול לקרות לכל אחד אז אין מה לעשות, אבל אתה אחראי.

לגבי נסיעה עם נורית שמן מהבהבת, זו גם אחריותך!

תכיר בכך שזה פאק שלך, ותפסיק להפיל אשמה על אחרים.

קח אחריות על המעשים שלך, אם אתה ילד מספיק גדול לנהוג ברכב כזה, תיהיה מספיק גדול לשלם על הנזקים שגרמת.

הצעתי שתנסה להגיע איתם לפשרה, כי מנוע חדש לא מגיע לך בגלל שני הדברים שעשית ביחד או כל אחד לחוד.

שוב אני אשאל.

וזו שאלה מאוד רצינית וחשובה מאין כמוה:

האם המנוע שומר את ההתרחשות (הורדת הילוך, OVER REV) , בצורה כזו? :

תאריך, יום , שעה, .

או שהוא רק שומר את זה בתור תקלה שקרתה, בלי סימון מיוחד שמעיד מתי זה קרה?

ועוד דבר:

כשמופיע צ'ק אנג'ן, המחשב שומר את זה אצלו ואפשר להוציא את זה בדו"ח ? ושוב, האם התקלה מופיעה עם תאריך ושעה?

המידע הזה הוא קריטי ביותר בשבילי.

כי הטיעון של הונדה מתבסס על כך שלאחר שקרתה התקלה, המנוע מיד הפסיק לעבוד - בעקבות התקלה.

והטיעון הזה הוא שקרי ביותר - מכיוון ש:

א) ביום שזה קרה לא עברתי את ה80 קמ"ש (המנוע בקושי זז) - כך שירידה מ"חמישי" ל"שלישי" לא היתה מביאה למצב של פיק מעל 10K סל"ד בו בזמן שלא עברתי את ה80 קמ"ש...(בשביל קפיצה במקרה הספציפי הזה מעל 10 אלף סל"ד צריך להיות במהירות מעל 120-130)

ב) ברגע שהמנוע נשבר לא הייתי מעל 50 קמ"ש וגם לא בסל"ד גבוה כפי שהם טוענים כלל וכלל (זה קרה בכביש פקוק בשעות הבוקר).

מי שיודע לענות תשובה בצורה וודאית ובטוחה, אהיה שמח מאוד לשמוע אותה. זה חשוב לי מאוד.

G-D will give me justice

פורסם

עוד משהו מעניין..

אני בטוח שלרוב פה יש רישיון ולכן הם גם למדו נהיגה.

אני מוכן להתערב שמכוניות לימוד נהיגה עוברות המון טעויות העברת הילוכים.

לי זכור במפורש שנהגתי כ-100 קמ"ש בכביש מהיר והורדתי מחמישי לשלישי והמנוע צרח (אוקטביה דיזל),

והרכב המשיך כמו כלום. ואני מוכן להתערב שזה קורה עשרות פעמים ביום.

לכן גם הורדה לקוייה ואפילו מעל 100 קמ"ש לא אמורה להרוג את המנוע במכה, במיוחד לא מנוע עם קילומטראז'

כל כך נמוך!

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

עוד משהו מעניין..

אני בטוח שלרוב פה יש רישיון ולכן הם גם למדו נהיגה.

אני מוכן להתערב שמכוניות לימוד נהיגה עוברות המון טעויות העברת הילוכים.

לי זכור במפורש שנהגתי כ-100 קמ"ש בכביש מהיר והורדתי מחמישי לשלישי והמנוע צרח (אוקטביה דיזל),

והרכב המשיך כמו כלום. ואני מוכן להתערב שזה קורה עשרות פעמים ביום.

לכן גם הורדה לקוייה ואפילו מעל 100 קמ"ש לא אמורה להרוג את המנוע במכה, במיוחד לא מנוע עם קילומטראז'

כל כך נמוך!

צודק בשני מיליארד אחוז .

(ובטח שלא במנוע שבנוי כל כך טוב , ובנוסף בנוי לסלדי"ם גבוהים)

אבל לך תסביר את זה לחברה.

הם מנסים לתפוס על דבר כזה טרמפ ולהתנער מאחריות על מנוע ששווה 100K+

G-D will give me justice

פורסם
יוגב לפי מה אתה קובע שהבחור הוריד הילוך?

אתה הית איתו? אתה פתחת את המנוע וראית מה קורה בתוכו?

בהורדת הילוך שגורמת כזה נזק למנוע, איך הגיר לא ספג גם הוא נזק?

כשהבחור שואל, וחוזר ושואל אם המנוע שומר הורדות הילוך ל-over-rev, לי זה נשמע חשוד ותמוהה.

והוא לא יכתוב את זה כאן, אבל אני דיי בטוח שזה מה שקרה.

לכל המקשקשים עם רכב לימודי נהיגה וכל מיני שטויות כאלה.

אין דין 3K סל"ד והורדת הילוך שמקפיצה ל-5-6 ופילו לא לקו האדום, לדין מנוע שנושק לאדום ומורידים הילוך שמקפיץ בכוח מעל לאדום.

הרבה מעל האדום.

פורסם
כשהבחור שואל, וחוזר ושואל אם המנוע שומר הורדות הילוך ל-over-rev, לי זה נשמע חשוד ותמוהה.

והוא לא יכתוב את זה כאן, אבל אני דיי בטוח שזה מה שקרה.

לכל המקשקשים עם רכב לימודי נהיגה וכל מיני שטויות כאלה.

אין דין 3K סל"ד והורדת הילוך שמקפיצה ל-5-6 ופילו לא לקו האדום, לדין מנוע שנושק לאדום ומורידים הילוך שמקפיץ בכוח מעל לאדום.

הרבה מעל האדום.

אני שואל את זה כי הם טוענים שזה קרה ואני טוען שלא. ולכן, אם יש הוכחה שיוכיחו.

G-D will give me justice

פורסם

זה שהוא רושם זה בטוח.

תאריך ושעה?

מאיפה מחשב אמור לדעת מה התאריך היום?

לגבי תקלות CHECK ENGINE - ברור שהוא מחזיק את זה עד שאתה לא מוחק.

אבל אמרת שלא נדלקה לך נורה.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
זה שהוא רושם זה בטוח.

תאריך ושעה?

מאיפה מחשב אמור לדעת מה התאריך היום?

לגבי תקלות CHECK ENGINE - ברור שהוא מחזיק את זה עד שאתה לא מוחק.

אבל אמרת שלא נדלקה לך נורה.

בכלליות - הוא שומר תקלות? (מנורת שמן, צ'ק וכו')

והאם הם יכולים להוכיח שעליה מעל 10K סל"ד קרתה (למרות שלא קרתה) בדיוק שניה לפני שהמנוע שבק חיים ?

G-D will give me justice

פורסם

לדעתי, חובת ההוכחה היא על היבואן ולא ע"י השערות של "בגלל שעשית X אז קרה Y" - שיוכיחו.

יש להם נתונים קונקרטיים לגבי מה שקרה במנוע לפני התקלה? שיראו לך. אבל שלא יבואו עם כל מיני השערות כאלה ואחרות.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

בדיוק כמו שSEMI-T אמר.

פנה חזרה למוסך, תספר להם שוב את מה שקרה, תגיד להם שאם יש להם הוחכות שיציגו לך אותם, במידה ואין להם הוחכות אלא רק השערות ועדיין מתנערים מאחריות תאיים בתביעה משפטית.

תגיד להם שלא יתכן שרכב חדש שעדיין באחריות המנוע שבוק כ"כ מהר ללא סיבה, והמוסך מתנער מאחריות ומפילים את האשמה על הלקוח ללא הוחכות.

תדע לדבר איתם והכל יהיה בסדר, לא יעזור- תפנה לעו"ד.

• תוכן חדש...