Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם הלך לו חצי מיכל דלק בנסיעה לא ארוכה במיוחד, יש אפשרות שנכנס יותר מידי דלק ששטף את הצילינדרים מהשמן?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אם הלך לו חצי מיכל דלק בנסיעה לא ארוכה במיוחד, יש אפשרות שנכנס יותר מידי דלק ששטף את הצילינדרים מהשמן?

יכול להיות מצב כזה, אם יש מזרק משתין, אבל אז הנורת CHECK הייתה נדלקת עם קוד תקלה כלשהו של זיהום אוויר עוד לפני שהנורת שמן תדלק.

יקיר.

פורסם

חיישן לחץ שמן נותן אזהרה מתחת ללחץ שמן מסויים שאותו הגדיר היצרן.

ככל שהסל"ד יותר גבוה והמנוע מתאמץ יותר הלחץ שמן גבוה יותר.

אבל, אם כמו שתארת הנורת דלקה מתחת ל1500 סל"ד, אז גם ב2000 סל"ד או ב4000 סל"ד אין מספיק לחץ שמן (יחסית לסל"ד), אמנם הלחץ כן מספיק בשביל לכבות את הנורה.

אם נורת לחץ שמן דולקת בסרק לדוגמא, אבל נכבת ברגע שנוגעים בגז יש בעיית לחץ שמן גם כשהנורה כבויה.

חוסר בשמן לא ידליק את נורת הלחץ שמן עד שיהיה קיצוני למדי, יכול להיות חסר קילו שמן ועדיין יהיה לחץ שמן מספיק בשביל לא להדליק את הנורה. כמו שלמדת מנסיונך, גם מפלס שמן תקין לא מראה בהכרח על לחץ שמן תקין...

כל הסיפור הזה הוא הסיבה שלדעתי התקנת שעון לחץ שמן זו השקעה כדאית.

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם

דניאל, במקרה כזה בעל הרכב אמור לדעת באיזה סל"ד איזה לחץ שמן הינו תקין.

ולא די בזה - לחץ שמן גם תלוי בחום מנוע/שמן.

זהו מידע שלא מפורסם ברבים ונהג רגיל לא אמור לדעת ולא אמור להתעסק בזה.

בטח ובטח ברכב סטנדרטי שלא עבר שום שינוי.

אם יש להם פאק/כשל ברכב ספציפי - שיטפלו בזה. אפילו עד להחלפת מנוע.

מערכת שימון די פשוטה ואין שם יותר מדיי - משאבת שמן מנוע מונעת מהקראנק ע"י שרשרת יעודית קטנה.

אם היה מספיק שמן במנוע אז מאוד מענין איך המצב הגיע לאן שהיגיע....

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
יכול להיות מצב כזה, אם יש מזרק משתין, אבל אז הנורת CHECK הייתה נדלקת עם קוד תקלה כלשהו של זיהום אוויר עוד לפני שהנורת שמן תדלק.

יקיר.

בדרך כלל כאשר מזרק דלק דולף מנורת בדוק מנוע לא תדלק כול כך מהר כפי שאתה חושב.

איזה כייף לי :)

פורסם
בדרך כלל כאשר מזרק דלק דולף מנורת בדוק מנוע לא תדלק כול כך מהר כפי שאתה חושב.

‏ לדעתי היא תדלק מהר עוד לפני שיגרם הנזק במיוחד ברכבים חדשים בעלי תקני זיהום אוויר מחמירים. המחשב לא יצליח לתקן את התערובת אוויר/דלק לפי חיישן החמצן ומיד הנורה תדלק.

נמחקה ההערה המיותרת.

פורסם

שאלה חשובה לכל המבינים:

האם במוסך הונדה יכולים להוציא דו"ח מפורט מהמחשב מנוע, שכביכול מגלה להם בדיוק באיזה מהירות נסעתי, באיזה הילוך הייתי, ומה גרם בדיוק לכשל במנוע באותו רגע של התאונה וגם כמה ימים לפני כן ?

הם טוענים דבר הזוי לגמרי. טוענים שהמנוע נשבר במכה אחת , בלי שום בעיה לפני כן. ושאני בעצמי גרמתי לכך על ידי משיכת הילוך מעבר ל11 אלף סל"ד (במילים שלהם)

אין מה לומר . העניין מקומם ביותר.

לא היה ולא נברא.

אבל מה, קצין בטיחות ראשי ועוד כמה אנשים מסביבו טוענים בכל תוקף שאת הכשל, גרם הנהג.

אז השאלה שלי היא, שוב:

האם בכלל אפשר להוציא דו"ח מפורט ממחשב המנוע?

האם המחשב שומר את כל הפעולות מן העבר, כגון מהירות, גובה סל"ד, העברות הילוכים, שעות מדוייקות שכל דבר קרה, אילו מנורות נדלקו, אילו בעיות צצו, ומה גרם לכשל וכו' ?

או שמדובר סתם בסוג של התנערות מאחריות? :idea:

G-D will give me justice

פורסם

אל תאבד זמן, גש מיד לע"ד שייצג אותך בעניין.

גם אם יש למוסך (וכנראה שיש) אפשרות לשלוף לוגים של סל"ד מירבי, עדין היה צריך התערבות של מנתק הצתה למנוע את האפשרות הנטענת.

תמשיך לעדכן אבל זכור שיש רמת מידע היכולה להחשב כמשפטית ברגע שתתחיל תהליך כזה.

בהצלחה.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

המחשב ברכבים אולטרה מודרניים שומר חריגות (כמה פעמים הגיע המנוע למנתק ההצתה) ושיגורים (שימוש במערכת בקרת שיגור). הS2000 רחוקה מלהיות אולטרה מודרנית. למעשה, הרכב הוצג כבר לפני 15 שנים והאחרון יוצר ביוני 2009, אני מניח שהמחשב שם, אם הוא "זוכר" משהו זה "נגיעות" במנתק ההצתה. בכל מקרה בדרך ל11,000 צריך להיות מנתק.

תן לי לנחש, אמרו לך את כל זה ואז אמרו ש"יבדקו"? זה היה כיסוי תחת ראשוני עד שיתנו להם את האו-קי מהונדה למימוש האחריות. ברוב המקרים זה מסתדר אבל אין לקבל את הטענות בשום אופן.

פורסם

נ.ב

הם טוענים שהכשל לא רק שגרם הנהג, אלא נגרם בפעם אחת ולפניו לא היתה שום בעיה (מכחישים בצורה גורפת את טענתי , שהמנוע דפק כמו טרקטור ומנורת לחץ שמן וכו' )

המצחיק הוא, שלפי טענתם , ירדתי מהילוך חמישי לשלישי בטעות, והגעתי למעל 11K סל"ד..

ובגלל זה שאלתי אתכם האם ישנה אפשרות להוציא דו"ח מפורט מהמחשב,

כי,

מהרגע שהבעיה החלה המנוע לא יכל לנסוע מעל 80 קמ"ש

ובחישוב פשוט:

בשביל להגיע למעל 11 אלף סל"ד בהילוך שלישי,

צריך להוריד מחמישי לשלישי כשהרכב נוסע לפחות 130-150 קמ"ש

כי הילוך שלישי נותן ב9000 סל"ד מהירות של 120 לפחות.

אז 11 אלף , צריך להיות מהירות גבוהה מזו.

והרכב פשוט לא זז. כך שהטיעון שלהם הוא שקר גורף ביותר. (ב100 אחוז לא עברתי את ה80 קמ"ש ביום שזה קרה)

ולכן, שוב: האם המחשב שומר נתונים ברמת פירוט של זמנים, תקלות, סלד"ים, מהירויות, הילוכים וכו' ? או שזה הרבה יותר פרימיטיבי מזה?

G-D will give me justice

פורסם

לא יודע האם זה שומר אחורה מהירות וכו' - אני מניח שלא.

מה שזה כן שומר זה נתון OVER REV.

פרמטר זה נוסף למחשב מנוע סביב שנת 2006 כדי לזהות מצב של MISS SHIFT להילוך נמוך יתר במקום גבוהה יותר.

אם זה מה שקרה - לא נורא.

בדרך כלל מחליפים VALVE RETAINERS שזה לא סיפור גדול.

חלקים עולים כ-100$ ויש גם גג יום עבודה.

צריך לבדוק גם ROCKER-ים של שסתומים.

נזקים בדרך כלל מסתכמים רק בזה.

והיית מרים טלפון הייתי מספר לך.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

לפתוח את השירשור הזה לא היה רעיון הכי חכם ,

הם יעשו הרבה כדי להוכיך שאתה הרשלן ונזק נגרם בגללך , והפורם הזה הוא בין המוכרים יותר כניראה שבמקודם או במאוחר יגיעו לשירשור הזה (אם עוד לא הגיעו) ואז זה כבר לא משנה מה תומר להם .

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

• תוכן חדש...