Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחשב רכב יכול לשמור תקלות זהו ! אבל לא נידלקה לך מנורת צאק אנגין אז לא רשום ושמור שם כלום !

תילך על המוסך תבקש סריקת מחשב ותבקש לראות את התקלה ולהדפיס אותה ! אתה יכול לדרוש את זה ויש להם את האפשרות ...

עם הם יתחמקו תגיד שזה בלי קשר למה שהיה ואתה פשוט רוצה סריקת מחשב בסקנר ושאתה תשלם על זה ...

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני במקומך הולך למוסך ומבקש לראות שחור על גבי לבן את הפלט מהמחשב שמעיד על כך שהייה OVER REV.

אין להם הוכחות? שיבאו מנוע חדש! תתחיל להקים צעות והמולה במוסך ותעמוד מול סוכנות של הונדה עם הרכב וסיפור המקרה ניראה מה יעשו אז.

בכל זאת לא רוצים ואתה בטוח שהנזק לא באשמתך אז גש לעו"ד שיתן לך יעוץ לגבי בעל מקצוע מומחה שיחווה חוות דעת על המנוע ומה גרם לכשל המנוע, זאת אומרת פאק ביצור או טעות אנוש שלך.

במידה והוא קובע שהכשל הוא פאק ביצור תריץ את זה לתביעה ענקית נגד היבואן, עו"ד טוב ידאג לך גם לפיצויים שמנים על עוגמת נפש, רכב שכור במהלך התקופה וכ'ו.

דבר שלישי, נסה להיוועץ עם חברת הונדה ההעולמית, שלח להם מייל ותראה מה הם אומרים, תסביר לך בדיוק את המצב ואת זה שהיבואן בארץ מגלגל את האשמה עליך.

פורסם

אני חושב ש-Porsche-911 בזה שכדאי לפנות להונדה העולמית. מאיר בטוח מפחדים מהם פחד מוות ויכול להיות שמילה אחת של הונדה העולמית תוציא אותך מזה.

פורסם

אם אתה בטוח שלא אתה הוא זה שאחראי לנזק.

פנה לסמנכ"ל השירות שלהם, תמיד תוכל לעשות אסקלציה למנכ"ל או להונדה יפן.

אבל תפנה בצינורות המקובלים קודם כל.

פורסם

גרגמל שלום איך עם שם כזה אתה רוצה שהונדה יעזרו לך?:lol:

ועכשיו תרגע

השרשור לא יכול לגרום לך שום נזק להיפך. כבר מישהו סיפר לך כי גם לחברו קרה מקרה דומה ושלח לך הודעה בפרטי.

ככל שיהיה למקרה שלך הד תקשורתי כך תוכל אולי למצוא עוד אחים לצרה שהחברה התחמקה מאחריות , כאשר אולי בעצם יש כשל בחלק שמצית את הדמיון.

כך שאני במקומך פותח שרשור דומה לזה בכל פורום רכב בעיקר באלה של רכבים ספורטיביים כי בעל אלפא לדוגמה מכיר גם חבר שיש לו הונדה.

יש לבעיה שלך שני צדדים.

אחד הוא משפטי - יש לך כתב אחריות שם יהיה כתוב מה מכוסה ומה לא. תקרא אותו היטב , אם הוא לא ארוך תעלה אותו כאן נקרא ביחד.

השני הוא טכני- בגיר אוטומטי למשל , הורדה להילוך נמוך כאשר התוצאה תהיה סיבובי יתר נמנעת על ידי איזה "גמד". בכוונה אני קורא לו כך כי אתה בתור נהג לא צריך לדעת כיצד זה מתבצע.

בגיר מכני , הבעיה מורכבת יותר כי אין מוח, הכל חלקים מכניים מצמד גיר מנוע .

אבל יש "גמד" אחר והוא מנתק הצתה , שמונע מהמנוע לעלות מעל סיבובי מנוע מסויימים כאשר אתה מאיץ.

הוא לא נותן תשובה למקרה של העברה להילוך נמוך במקום לגבוה כאשר אתה קרוב לנקודה שהמנתק היה נכנס לפעולה עוד לפני החלפת ההילוך.

למה אין כזה? האם קיים אצל אחרים ואין אצל הונדה? לי אין את התשובה אולי לחברי פורום אחרים יש?

אבל אם אין , האם הונדה כאשר קיבלת את הרכב הזהירה אותך כי " שמע חביבי בסיטואציה כזו עף לך המנוע החוצה והיא לא מכוסה באחריות!!"

או דע לך במקרה כזה הבא מיד את הרכב למוסך כי אם לא, הרי אחרי 300-400 ק"מ הנזק הראשוני יביא לנזק משני והוא הלך מנוע!!

ודבר נוסף כל מוצר צריך שיהיה לו מרווח בטחון, דהיינו אם הנורמל הוא 10000 סל"ד המנוע צריך לעמוד גם בפיק של 12-13000 סל"ד.

לא הכול שחור ולבן מסתבר.

מבלי להיכנס לעובי הקורה חברה שמוכרת דגם כזה של רכב שייעודו או תכנונו הוא להיות בקירבה לקו האדום ואתה משלם על הקידמה הטכנולוגית בכסף טוב צריכה לקחת אחריות!!! גם אם היא לא אחראית.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לפי דעתי היבואן מנסה את שיטת המצליח, אם היתה לו הוכחה חותכת לעניין כבר מזמן היה מציג אותה ללקוח.

לא יודע אם זה יעזור אבל אצלי באלפא שנת 98 ניתן לדעת את הסל"ד מירבי. אך לא ניתן לדעת מתי זה קרה או באיזה הילוך.

פורסם

כמובן שקיים ב-S2000 מנתק הצתה, אם אני לא טועה הוא מגיע באיזור ה-9200 סל"ד.

אבל שום דבר לא יעזור במקרה של MISS SHIFT, לדוגמא הוא הייה בהילוך 4 מצערת פתוחה לרווחה והוא האיץ את המנוע עד למפגש עם מנתק ההצתה (דבר שקורה מהר מאוד ב-S2000), כרגע הגלגלים מסתובבים על מהירות X, במקום להכניס להילוך 5 בטעות הוא פיספס והכניס שלישי, הרכב נע במהירות X וכך גם הגלגלים, הגיר הוא ידני ולכן יש חיבור ישיר בין מנוע וגיר ומה שקורה בעצם זה שבהילוך 3 על מנת להגיע למהירות X המנוע צריך לעבור את ה-9200 סל"ד. ברגע שהוא מכניס הילוך 3 במקום חמישי המנוע יעבור את המנתק הצתה מהסיבה הפשוטה שהוא לא צריך ניצוץ כדי להעלות סל"ד הוא מקבל תנועה מהגלגלים ולכן עובר את ה-9200 סל"ד ומגיע לפיק של סל"ד גבוה מאוד אשר יכול לגרום למפגש הלא נעים של שסתום ובוכנה.

ועל מקרה כזה יכול להעיד חבר הפורום לירן XSI, בקליאו ספורט שהייתה לו זה בדיוק מה שקרה לבעלים הקודם.

פיספוס הילוך, סל"ד אסטרונומי ופגיעת שסתום בבוכנה מה שהוביל לשיפוץ ראש כולל החלפת שסתומים.

פורסם

מומחה לריטיינרים של S2000 אומר:

Over revs go like this on a stock AP1:

-Mild over rev: intake valves float, splitting the retainers (likely around 10k)

-more severe: at about 10,700 rpm, the exhaust valves contact the piston.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

פורשה

נסע סלד 9000 בהילוך רביעי

החלפת הילוך שגוייה לשלישי במקום חמישי

יגיע לסלד 10800

20% הפרש. אין מרווח בטחון. הכל על הלימיט.

עכשיו לא נגרם לו נזק מיידי כך מתאר הבחור אלא רק אחרי לא מעט קילומטר.

אז הנזק הוא לא מה שאתה מתאר אלא נזק אחר . איפוא כל החיישנים , איפוא כל ההתראות. הייתה התראה אבל לא אזעקה.

האם המחט של מד הסל"ד נשברה. לפי מה שראיתי היא מוגבלת ל 10000 סל"ד

אם היא לא נשברה למה המנוע צריך?? :shock:

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

קרוק מה מקור המידע??

מאוד מעניין.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
פורשה

נסע סלד 9000 בהילוך רביעי

החלפת הילוך שגוייה לשלישי במקום חמישי

יגיע לסלד 10800

20% הפרש. אין מרווח בטחון. הכל על הלימיט.

עכשיו לא נגרם לו נזק מיידי כך מתאר הבחור אלא רק אחרי לא מעט קילומטר.

אז הנזק הוא לא מה שאתה מתאר אלא נזק אחר . איפוא כל החיישנים , איפוא כל ההתראות. הייתה התראה אבל לא אזעקה.

האם המחט של מד הסל"ד נשברה. לפי מה שראיתי היא מוגבלת ל 10000 סל"ד

אם היא לא נשברה למה המנוע צריך?? :shock:

אין מחט סל"ד. זה אלקטרוני.

אני רוצה להודות לך על התגובות.

אך בנוגע לעליית הסל"ד מעבר ללימיט, יש לי עדיין שאלה:

נכון שהכל ידני ושבמידה וירד הילוך מחמישי על 9000 סל"ד, לשלישי בצורה ישירה, אז אין צורך בניצוץ להעלאת סיבובי המנוע אלא המהירות המתקבלת מן הגלגלים לאחר שהמצמד חיבר את המנוע עם הגיר שמקושר ישירות לכביש ובמידה והמהירות שהרכב נוסע תשפיע ישירות על סיבובי המנוע , אז הפיק מעל ללימיט הוא בלתי נמנע - בכל זאת - אני זוכר שברכבים אחרים ידניים כשדבר כזה קורה - אז הגלגלים חורקים בחוזקה. הרכב נבלם. הרי לא מדובר בגלגלי סליקס שאם מעמידים אותם בזירה מול המנוע, אז המנוע יספוג את הלך רוחם ומהירות סיבובם. אלא המנוע הוא זה שיכתיב את המהירות ואף יוריד אותה באם יש מנתק הצתה.

כל זה נראה לעניות דעתי.

בטח שבמקרה שמדובר ברכב שכזה.

G-D will give me justice

פורסם

יש כמה נקודות להתיחסות

1. נגיד שיש כשל במנוע, למה היתה צריכת דלק היסטרית?

2. נכון יש פיספוס שמעבירים מרביעי לשלישי (במקום לחמישי), אבל המוסך טוען שהועבר מחמישי לשלישי (במקום לרביעי), זאת טעות שנראית לי קשה יותר לביצוע כי השלישי נמצא ליד החמישי והדרך לשלישי היא לא דבר טבעי וגם בתור טעות זה נשמע די קלוש.

3. אם המנוע נשבר, מה עם הגיר שספג מכה לא פחות כואבת מהמנוע? האם הגיר כן עמד בעומס והמנוע לא?

4. האם כשל כזה במנוע לא אמור להדליק נורה של הצ'ק אנג'ן? אם אמור להדליק, למה לא נדלק?

בנתיים הכל דיבורים, הגיע הזמן להתחיל לבקש הוכחות מהמוסך לכל הטענות שלהם. אחרי זה אפשר יהיה לדון בהוכחות שיספק המוסך.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אני רואה שהרבה מדברים על מנתק הצתה אבל אין לו כאן שום קשר, כי גם כשהמנוע מכובה המנוע יכול להגיע לסל"ד גבוה מהמתוכנן.

מה יעזור מנתק הצתה אם מה שמסובב את המנוע זה הגיר, ובמצב כזה לא מגיע דלק לצילינדרים יש CATOFF והמנוע בסל"ד מטורף, הרי המנוע מקבל את הסיבובים דרך המהירות של הרכב, אם משלבים הילוך נמוך מידי במהירות גבוה אז גם אם "תכבו" את המנוע הוא ימשיך להסתובב מהר מהמתוכנן ויגרם נזק.

הגיר לא כ"כ רגיש כמו המנוע לסל"ד גבוה ולא יגרם לו נזק.

פורסם

לא כל כך פשוט לשלב להילוך נמוך בסל"ד גבוה.

התיבה מתנגדת לשילוב ההילוך וצריך להפעיל הרבה יותר כוח מבדרך כלל (אין לי מושג כמה, לא ניסיתי...).

• תוכן חדש...