Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"פריצה" בשם החוק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ומה עושים אם יש 2 רכבים שחונים כבר חצי שנה בלי לזוז? לאן פונים בעריה או במשטרה כדי לפנות אותם או לבדוק מה קורה איתם?

מצלצלים לעירייה, הם כבר דואגים להשאיר פתק שאם הרכב לא יזוז תוך 48 שעות אז הוא יגרר. אל תצפה שבאמת אחרי 48 שעות הרכב יגרר, זה יקח עוד איזה שבוע או חודש ואז יגררו אותו ...

אבל עדיף לפי דעתי לנסות לפנות לבעלים (אם הרכב בשכונה שלך אז בטוח אחד השכנים יודע של מי הוא) ולהסביר לו שאם הוא לא יזיז את הרכב שלו אז אתה תפנה לעירייה. מכיוון שלפעמים הרכבים האלה שייכים לאנשים מבוגרים (כמו חיפושית ברחוב שלי) שלא נוסעים הרבה אבל לא רוצים למכור את הרכב כי הוא בעל ערך אישי בשבילהם.

ועוד דבר, לפעמים גם רכבים שעומדים סתם ברחוב הם של מישהו שמתכנן לשפץ אותם. כתור אחד עם שריטה לרכבי אספנות (וכרגע משפץ את הגעלה שמופיעה בחתימה) אני אומר לך שזה מאוד מעצבן לשפץ רכב פה במרכז כי אין איפה להעמיד אותו. לא לכולם יש תזרים מזומנים שמאפשר להם לשפץ את הרכב תוך חודש, ולפעמים הרכב עומד בחניה כמה חודשים, ואין דבר יותר מעצבן משכנים עם עיניים צרות שמתלוננים שהרכב תופס חניה.

יכול להיות שהבעלים בכלל יגיד לך שהוא לא מעוניין ברכב הזה, אז תציע לו למכור אותו או שידאג לפנות אותו למגרש הגרוטאות הקרוב. אם הוא יסרב אז פשוט תפנה לעירייה ...

זה סקודה פורמן (כמו הקנגו פרטנר וכל אלה) והשני הזה מיצובישי לאנסר, לא נראה לי שיש חולה נפש שירצה לשפץ מחדש או משהו בסגנון וזה גם לא רכבים שנוסעים מידי פעם, הם פשוט עומדים 24 שעות חצי על המדרכה וחצי על הכביש ולא זזים, ואתה תגיד שאולי הם זזים מידי פעם ואני לא רואה? אז אני שם לב שהאוטו תמיד חונה באותו המקום בדיוק! וגם האבק עליהם מעיד על אי תזוזה.

ושמר אני באמת צריך לפתוח את הדלתות שלי בלי קשר :wink:

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ומה עושים אם יש 2 רכבים שחונים כבר חצי שנה בלי לזוז? לאן פונים בעריה או במשטרה כדי לפנות אותם או לבדוק מה קורה איתם?

מצלצלים לעירייה, הם כבר דואגים להשאיר פתק שאם הרכב לא יזוז תוך 48 שעות אז הוא יגרר. אל תצפה שבאמת אחרי 48 שעות הרכב יגרר, זה יקח עוד איזה שבוע או חודש ואז יגררו אותו ...

אבל עדיף לפי דעתי לנסות לפנות לבעלים (אם הרכב בשכונה שלך אז בטוח אחד השכנים יודע של מי הוא) ולהסביר לו שאם הוא לא יזיז את הרכב שלו אז אתה תפנה לעירייה. מכיוון שלפעמים הרכבים האלה שייכים לאנשים מבוגרים (כמו חיפושית ברחוב שלי) שלא נוסעים הרבה אבל לא רוצים למכור את הרכב כי הוא בעל ערך אישי בשבילהם.

ועוד דבר, לפעמים גם רכבים שעומדים סתם ברחוב הם של מישהו שמתכנן לשפץ אותם. כתור אחד עם שריטה לרכבי אספנות (וכרגע משפץ את הגעלה שמופיעה בחתימה) אני אומר לך שזה מאוד מעצבן לשפץ רכב פה במרכז כי אין איפה להעמיד אותו. לא לכולם יש תזרים מזומנים שמאפשר להם לשפץ את הרכב תוך חודש, ולפעמים הרכב עומד בחניה כמה חודשים, ואין דבר יותר מעצבן משכנים עם עיניים צרות שמתלוננים שהרכב תופס חניה.

יכול להיות שהבעלים בכלל יגיד לך שהוא לא מעוניין ברכב הזה, אז תציע לו למכור אותו או שידאג לפנות אותו למגרש הגרוטאות הקרוב. אם הוא יסרב אז פשוט תפנה לעירייה ...

זה סקודה פורמן (כמו הקנגו פרטנר וכל אלה) והשני הזה מיצובישי לאנסר, לא נראה לי שיש חולה נפש שירצה לשפץ מחדש או משהו בסגנון וזה גם לא רכבים שנוסעים מידי פעם, הם פשוט עומדים 24 שעות חצי על המדרכה וחצי על הכביש ולא זזים, ואתה תגיד שאולי הם זזים מידי פעם ואני לא רואה? אז אני שם לב שהאוטו תמיד חונה באותו המקום בדיוק! וגם האבק עליהם מעיד על אי תזוזה.

ושמר אני באמת צריך לפתוח את הדלתות שלי בלי קשר :wink:

תראה, יכול להיות שהרכבים האלה בעלי ערך לבעלים ולכן אני ממליץ לך לפנות לבעלים לפני שאתה פונה לעירייה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

חחח מי שאמר שאני לא מבלה מספיק בת"א:

אני עובר בחניון הזה כל יום, והייתי בו בפנים בגלל ידידה שלי שדאגה להשאיר את הרכב שלה באמצע דיזנגוף.

יש להם את הגרר מלגזה שהם הרוב עובדים איתו כי זה הכי נוח, ויש את הגרר עם הוו מאחורה שאיתו מוציאים מחניה אסורה כאשר אין גישה אל צידו של הרכב.

ולגבי השאלה על ההנד ברקס:

הנד ברקס תופס רק את הגלגלים הקדמיים של הרכב, האחוריים חופשיים לגמרי, ולכן אין צורך להוריד את בלם היד כי הגלגלים הקדמיים באוויר...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

הנד ברקס תופס רק את הגלגלים הקדמיים של הרכב, האחוריים חופשיים לגמרי, ולכן אין צורך להוריד את בלם היד כי הגלגלים הקדמיים באוויר...

סלייייייייייייייייייחה?

פורסם

סלייייייייייייייייייחה?

סלחתי...

עד כמה שידוע לי, בלם יד תופס רק סרן אחד, אני לא זוכר בוודאות אם זה האחורי או הקדמי אבל נראה לי הקדמי, לא מאמין?

גש תפרק את אחד הגלגלים הקדמיים ונסה לסובב את הצלחת, תראה שהיא מסתובבת למרות שבלם היד מורם, אם היא לא מסתובבת תפרק את אחד האחוריים ותבדוק, אבל אני כמעט סגור על זה שרק הסרן הקדמי נבלם...

פורסם

איך לפרוץ ? פרצו לאחי לבית וגנבו את המפתחות של האוטו רק שאת האוטו הם לא גנבו בגלל הקטע של הקוד בקיצור לא היה מפתח והאוטו היה נעול אז איזה מישהו פרץ לאחי את האוטו והסביר לו איך אני ניסיתי את זה על הואו שלי וזה עבד !

תיקח קולב של בגדים תישר אותו תכניס בין החלון לבין הגומי של החלון ואז תחפש מין ברזל כזה ישר.... עם החלק המעוגל של הקולב תנסה להרים את הברז למעלה....

ךלי ולאחי זה עבד אחרי 2 נסיונות...

פורסם

סלייייייייייייייייייחה?

סלחתי...

עד כמה שידוע לי, בלם יד תופס רק סרן אחד, אני לא זוכר בוודאות אם זה האחורי או הקדמי אבל נראה לי הקדמי, לא מאמין?

גש תפרק את אחד הגלגלים הקדמיים ונסה לסובב את הצלחת, תראה שהיא מסתובבת למרות שבלם היד מורם, אם היא לא מסתובבת תפרק את אחד האחוריים ותבדוק, אבל אני כמעט סגור על זה שרק הסרן הקדמי נבלם...

מישהו פה מסטווווול.

הנד ברקס נועל בד"כ את האחוריים.

במכוניות בודדות הוא נועל את הקדמיים, נדמה לי באלפא 75 ובסיטרואן BX אם אני לא טועה (אני לא סגור על זה). מקווה שהזכרון לא מטעה אותי.

פורסם

סלייייייייייייייייייחה?

סלחתי...

מישהו פה מסטווווול.

במכוניות בודדות הוא נועל את הקדמיים, נדמה לי באלפא 75 ובסיטרואן BX אם אני לא טועה (אני לא סגור על זה). מקווה שהזכרון לא מטעה אותי.

אוקיי אז לפחות זכרתי נכון שבלם יד נועל רק סרן אחד ולכן את הסרן הזה הם יכולים להרים ועל השני לנסוע :)

פורסם

סלייייייייייייייייייחה?

סלחתי...

מישהו פה מסטווווול.

אוקיי אז לפחות זכרתי נכון שבלם יד נועל רק סרן אחד ולכן את הסרן הזה הם יכולים להרים ועל השני לנסוע :)

יפה גאון, אבל מה תעשה אם הסרן האחורי נעול, והרכב הנעה קדמית וההילוך משולב? או שאתה הורס את הגיר או המערכת בלימה מה אתה מעדיף?

in the face

with a chair

פורסם
כמעט כל הסיטרואנים.

כנ"ל סובארו ליאונה.

חחח לא פלא שאמרתי קדמיים :)

אני על ליאונה, יותר נכון לגאסי אבל זה אותו הרכב, סתם מרכב יותר כבד :)

פורסם

בקיצור נעלתי את הסרן הקדמי עם הגיר ואת האחורי עם הברקס, וגררו לי את האוטו על הכביש כי חניתי חצי מדרכה חצי כביש ועם הליפט הם לא יכלו להרים לי את האוטו

in the face

with a chair

פורסם

עצה: החלפה של 4 גלגלים חתוכים עולה הרבה כסף + גרר מהמקום לפנצ'ריה הקרובה (שגם עולה לפחות 200 שקל..)

אחרי זה הם כבר לא יחסמו.. :idea:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
עצה: החלפה של 4 גלגלים חתוכים עולה הרבה כסף + גרר מהמקום לפנצ'ריה הקרובה (שגם עולה לפחות 200 שקל..)

תוסיף לזה גם מגב עקום וחלון מנופץ או פחית של רסק עגבניות על השמשה (למחפשים אתגרים: עמבה :lol: ) - הבהרה: רק במקרה של חוסם סדרתי שמתעלם מבקשות.

ותהיה בטוח, אבל ממש תהיה שהבחור ישקול נסיעות באוטובוסים.

פורסם

כל הדברים הללו יכולים להנתקם בכם מצד בעל הרכב בעתיד .

הפתרון היחיד הטוב הוא כמו שהציעו פה.

מזכיר לי סיפור , באחד הרחובות הצרים באיזור שינקין בתל אביב לפני כמה שנים

חסם אותי רכב בחניה כפולה , חזרנו בדיוק כמה חברים והיינו מתים לנסוע הבייתה כבר.

היינו 4 הרמנו את החלק האחורי של האוטו תוך גרירה שלו לאמצע הכביש ( לא הייתה

אפשרות אחרת ) כך גם חסמנו את הכביש לחלוטין , הרכב מיותר לציין נגרר לאחר כבוד.

זה הפתרון , לא לפרוץ ולא לעשות משהו לא חוקי בסגנון הזה.

פשוט להרים את האוטו ולגרור ( תתפלאו לדעת כמה זה קל)

• תוכן חדש...