Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב באוטו?

tester123
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת ויכוח שיש לי עם חבר על אוטו העתיד רציתי לשאול אתכם- אם היתה אפשרות שהאוטו יהיה כולו ממוחשב (נניח מבוסס וינדווס) מה הייתם רוצים שיהיה בו? איזה אפליקציות הייתם רוצים? לדוגמה מדיה סנטר שאפשר להעביר אליו סרטים מהמחשב ולתת לכל ילד מאחורה לצפות בסרט שלו או משחקים בסטייל של האייפון וכד'

פורסם

יש אוטו מבוסס חלונות כבר. זה נקרה NFS.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אקסודוס - נתת קישור לכתבה על לימודים במגזר הדתי. וזה אפילו לא לימודי נהיגה...

לא יהיה אוטו שכולו ממוחשב. וגם לא חלונות - תחכה שתיים-שלוש דקות כדי לאתחל/להתניע אותו?

אפשר להמשיך בעוד תיאורי זוועה. ראה את עולם הסלולרי שממציא מערכת הפעלה משלו, לא משנה כרגע אם היא תשרד או לא

אבל חלונות לא בא בחשבון לישומים כאלו.

הרבה שנים יש ויכוחים על סגנון fly-by-wire בתעופה (כלומר הפעלה מנגנונים אלקטרונית ולא ע"י כבלים), ובערך אותו זמן על drive-by-wire. יש מדינות שמנגדות להיתר לרכבים כאלו שמערכת הבלימה וההיגוי תהיה אלקטרונית מלאה ולא מכנית. אפשר לתת סיוע אלקטרוני אבל לא תפעול מלא ללא גיבוי מכני. הטכנולוגיה עוד לא מספיק אמינה.

בארה"ב יש איזו תחיקה על הגבלת הפיצ'פקס הדיגיטליים שמותר לשים בונסולה הקידמית, כדי שהנהג ינהג ולא יעסק בתפעול מולטימדיה או שיגור פקס או הצצה במחשב. הסיכון הוא לנהג, לנוסעיו ולמשתמשים האחרים בכביש.

לעניין המוזיקה והבידור במושב האחורי יש כיום אפשרויות נרחבות. בעתיד הן יוזלו, אולי יהיו יצרנים שיתקינו אותן כבר בקו היצור, או שיוצעו כתוספת בשלב ראשון עד שיהיו סטנדרט.

היה פעם, מזמן, רעיון בקבוצת VAG שנקרא פרומתיאוס - להסיע מכוניות בכיבש מהיר ע"י שליטה של מערכת ממוחשבת שתוזן מנתונים של מצב הכביש וצפיפות הרכב שיוזרמו ע"י חיישנים בצידי הדרך. כלומר אתה רק תכנס לכביש, תבחר יעד וצערכת הבקרה תקבע למחשב באוטו שלך את המהירות המירבית האפשרית. זה מאפשר הזרמת נפח תנועה גדול יותר בקטע נתון כי אין מי שנוסע לאט ומי שמהרף אפשר לצמצם רווחים - כולם יוסעו ויבלמו בשליטה של האח הגדול. אתה רואה כזו אפשרות בישראל? כל המכוניות מתוחזקות היטב?

כמו שאין שיוויון, וכמו שהשיטה הקומוניסטית נכשלה - גם זה חסר סיכוי.

האוטו יהיה ממוחשב יותר (והמחשב יעלה פי 5 ממחשב ביתי חזק פי כמה וכמה...) יותר מערכות יעזרו בחיישנים באוטו - אבל לא יהיה אוטו ממוחשב. רק בסרטים וברכבי הדגמה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אוטו מבוסס WINDOWS?! הייתי רוצה באמצע נסיעה על כביש החוף ב100 קמ"ש לקבל BSOD? :?

אם כבר על לינוקס מבוסס קוד סגור של אורקל, אבל גם זה לא חסין מפני גליצ'ים.

חלק מאנשים שכחו כבר שתפקידו היחידי של רכב הוא להסיע בביטחה אנשים מנקודה אחת לשנייה.

מרכז בידור? אינטרנט? אפליקציות? - את הרעויונות האלה תשמרו למקומות אחרים אבל בטח שלא לרכב, מחקרים הוכיחו מזמן (גם לא צריך חכם גדול כדי להגיע למסקנה לבד) כי ריבוי טכנלוגיות וחידושים גורמים בסופו של דבר להסכת דעתו של הנהג מהכביש, אז התוצאות כבר ידועות מראש.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

מערכות של רכב שמבוקרות מחשב, עובדות בד"כ על מערכות REAL TIME. חס וחלילה להשתמש במערכת מרובת משימות. כך, במקום ליקרוא נתוני חיישן ולפי זה להזריק דלק, ECU יתעסק בניקוי ייקונים על דסקטופ או יריץ WINDOWS UPDATE.

מערכת REAL TIME היא מערכת בה מתחייבים לתת תגובה תוך פרק זמן מסויים. אי אפשר להבטיח תגובה בפרק זמן קבוע במערכת מרובת משימות, גם עם TASK ירוץ כ-REAL TIME. אחרי שבוע שWINDOWS למעלה, פיתאום יגמר לו זיכרון והוא לא יוכל להריץ את התוכנה של ABS או ESP.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אקסודוס - נתת קישור לכתבה על לימודים במגזר הדתי. וזה אפילו לא לימודי נהיגה...

הרבה שנים יש ויכוחים על סגנון fly-by-wire בתעופה (כלומר הפעלה מנגנונים אלקטרונית ולא ע"י כבלים), ובערך אותו זמן על drive-by-wire. יש מדינות שמנגדות להיתר לרכבים כאלו שמערכת הבלימה וההיגוי תהיה אלקטרונית מלאה ולא מכנית. אפשר לתת סיוע אלקטרוני אבל לא תפעול מלא ללא גיבוי מכני. הטכנולוגיה עוד לא מספיק אמינה.

.

אתה ודאי מתלוצץ! טכנולוגיית fly by wire עוד לא מספיק אמינה?

אל תטוס במטוסי Airbus 320 שטסים עם Full FBW משנת 1988

המנע מלטוס במטוסי Boeing 777 שטסים משנת 1995 עם מערכת FBW.

אגב, מערכת בקרת הטיסה של Airbus מבוססת על 6 CPU של 80286 (3 זוגות לוגיים).

200px-KL_Intel_i286.jpg

פורסם

אתה צודק קומנדר. לא התעדכנתי מאז המאה הקודמת.

אפילו טסתי עם האיירבאס ההוא עוד בשנות התשעים של המאה הקודמת, אבל זו אינה הסיבה שאני סרבן איר פראנס...

אוקיי. מעיון מהיר למדתי בינתיים שיש במטוסי הנוסעים לפחות 3 מערכות מקבילות ולפעמים 4, במעבורת החלל יש עוד מחשב חמישי עצמאי לגיבוי, מעליהן מעטפת טיסה שהיא קריטית כדי לפתור בעיות מחשב-אדם, ואפשרות העברה לשליטה ידנית כי תמיד יש חשש מכשל חשמלי ואז כל המחשבים לא שווים.

בתחילת הדרך של המערכות האלו היה מפגן אוירי בפריז בו איירבאס מוטס ע"י מחשב התרסק ליער, כיוון שבירידה לנחיתה

הטייס החליט כי המיקום שלו אינו טוב (הם מדגימים נחיתות קצרצרות עם בלימות חרום להראות יכולת על מסלול קצר, מה שלא יעשו עם נוסעים). הטייס נתן כוח כדי להתרומם לסיבוב נוסף אבל המחשב שמצידו הכל מוכן לנחיתה סרב לאפשר העברת כוח למנוע ואווופס... ליער. בום.

היו הרבה שיפורים ושינויים טובים, גם לצוות האוירי וגם לתחזוקה. בכל זאת תמיד צריכה להיות שליטה ידנית כי אין שום מחשב שיערך נתוני סביבה כמו אדם מנוסה ומיומן, להבדיל מנתונים יעודיים כמו בקרת טיסה או אפילו שחמט שם המחשב ידייק יותר.

כאשר אני אשב באותו מטוס שיתרסק, או רכב שיתפצפץ, בגלל תקלה בחומרה או בתוכנה - לא תעניין אותי הסטטיסטיקה שיותר תאונות נגרמות מכשל אנושי מאשר כשל ממוחשב. אני פשוט לא רוצה שזה יקרה לי.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

windows?

אתה משתמש בשם הזה כי זה מה שמוכר לך?

בכל אופן, לפי מה שאתה מתאר, אני מאמין שאתה לא באמת רוצה אוטו שעובד על חלונות (אני לא יכול להתחיל לתאר כמה זה הזוי), מה שאתה רוצה זה מחשב באוטו.

יש אנשים שהכניסו מחשב באופן אינטגרלי לרכב שלהם.

כולל מסכים, שלט, BT, משדרי FM, וכל השטויות.

תחפש בגוגל Car PC ותמצא תוצאות.

יש כמה כאלו גם בארץ. יש יומני פרויקטים ב-HW Zone.

פורסם
בכל זאת תמיד צריכה להיות שליטה ידנית כי אין שום מחשב שיערך נתוני סביבה כמו אדם מנוסה ומיומן, להבדיל מנתונים יעודיים כמו בקרת טיסה או אפילו שחמט שם המחשב ידייק יותר.

כאשר אני אשב באותו מטוס שיתרסק, או רכב שיתפצפץ, בגלל תקלה בחומרה או בתוכנה - לא תעניין אותי הסטטיסטיקה שיותר תאונות נגרמות מכשל אנושי מאשר כשל ממוחשב. אני פשוט לא רוצה שזה יקרה לי.

בראשיתן נועדו מערכות אלה להחליף את הקשר המכני בין מוט ההיגוי והדוושות (שנעשה על ידי כבלים, מוטות קפיצים וכו') בפיקוד חשמלי על מנועים חשמליים ומפעילים הדראולים של משטחי ההיגוי.

מערכות FBW לא מייתרות עדיין את הצורך בטייס. טייס קרב במטוס F-16 , למשל, מטיס את המטוס ונותן פקודות ניהוג באמצעות הג'ויסטיק למחשב, ולא ישירות למשטחי ההיגוי. המחשב מקבל נתונים נוספים על מצב המטוס והכוחות הפועלים עליו ומונע חריגה ממעטפת הטיסה. מכיוון שמטוס קרב מיועד לבצע תמרונים חריפים, הוא מתוכנן להיות "בלתי יציב". הטסה ידנית של מטוס כזה ללא מחשב בקרת טיסה הייתה כמעט בלתי אפשרית.

החשש שלך מכשל של מחשב הוא טבעי, אך יש להבין כי במערכת FBW יש יותר ממחשב אחד ולמעשה כל פקודה מועברת בשני ערוצים לפחות, והתוצאה של החישובים מושווית כדי למנוע תוצאה בלתי נכונה. גם אם יש כשל של אחד מן הערוצים עדיין ניתן להטיס את המטוס.

• תוכן חדש...