Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

זו ההודעה הראשונה שלי בפורום זה.

ברשותי רכב פולסווגן פולו 2007 ואני מעוניין לרכוש בשלב הראשון HU בלבד.

לאחר מכן ייתכן מאוד שאחליף סט קדמי לקומפוננט ואוסיף מגבר.

אבקש את עזרתכם בבחירת HU לא מטורף מדי ולא זול מדי שייתן סאונד טוב ככל הניתן, שיהיה אמין ושיאפשר לי לשדרג את המערכת בעתיד. התקציב הוא כ 600-700 ש"ח. חשוב לי מאוד חיבור USB. אין צורך ב BT.

ובכלל, איך לתכנן את שאר המערכת? כן לרמקולים אחוריים? או קדמיים בלבד אך איכותיים?

כל אחד אומר לי דבר אחר ואינני מבין הרבה בתחום.

תודה מראש על הסיוע.

פורסם

ברוך הבא לפורום !

ראשית, כדאי לך לקרוא חלק מהנושאים הדביקים בראש הפורום ולערוך כמה חיפושים ולצבור מידע (מתוך מאגר גדול שקיים) לפני שאתה מקבל החלטות.

כשאתה מחליט על ר"ד שים לב שיש בו את הפילטרים המתאימים להגנה על הרמקולים (HPF) וגם חיתוך מתאים לסאב (LPF)(אם תרצה להשתדרג בעתיד).

אם בכוונתך להוסיף מגבר- שים לב לערך הוולטאז' של יציאת קדם המגבר- בתקציב שלך רצוי ר"ד עם 4V Preout.

מעבר לזה- חברה אמינה. במחירים האלו אני מעדיף את פיוניר או קלריון (בעדיפות שניה קנווד, JVC, פנסוניק, סוני- אבל זה רק אני).

פיוניר מסדרה 4 יכול להתאים לך לדוגמה.

שאר המערכת:

כדי ליצור במה איכותית וסאונד טוב, נעים לאוזן ומאוזן, רצוי להתקין ברכב קומפוננט קדמי (רמקול אשר מורכב מוופר וטוויטר, וקרוס אשר מבצע חלוקת תדרים ביניהם), כך כל רכיב מנגן את הטווח שהוא יודע לנגן הכי טוב, הטוויטר "מושך" את הבמה כלפי מעלה ואתה מקבל במת סאונד טובה יותר ואיכותית יותר.

לאחר שיש לך קומפוננט- מגבר יהיה הצעד המתבקש כדי להפיק את מירב הפירוט בווליום נורמלי מהרמקולים שלך.

וסאב תמיד ניתן להוסיף- בתיבה מתאימה כמובן.

קח בחשבון שההתקנה היא הליך קריטי לקבלת סאונד טוב ואיכותי. רכיבים טובים ללא התקנה טובה לא יובילו לתוצאה טובה.

חיווט נורמלי ותקין, אשר עובר באופן ראוי ובטוח, טבעת עץ המפרידה בין הרמקול הנע לדלת המקרקשת, שמירת מרחק של הרמקול הן מהדלת והן מהדיפון ועוד הרבה נקודות חשובות וקריטיות לקבלת סאונד איכותי לאורך זמן.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

תודה רבה על התשובה המפורטת!

האם תוכל לכוון אותי לכמה דגמים ספציפיים שהיית ממליץ עליהם לפי התקציב\צרכים שלי?

ומה בנוגע לרמקולים אחוריים?

קראתי רבות שכדאי בלי או עם אבל מאוד בסיסיים ומצד שני אנשים שאומרים דווקא להשקיע באחוריים.

הבנתי שחל איסור להמליץ על מתקינים ספציפיים.

איך אני יודע למי ללכת ועל מי לסמוך במיוחד עקב החשיבות של הנושא?

פורסם

אני לא רואה טעם להשקיע באחוריים אלא אם כן חשוב לך שמי שיושב מאחורה יהנה גם כן מסאונד חזק.

דוגמה לר"ד טוב בתקציב שלך- פיוניר 4050.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

שאלה נוספת, ואני מצטער על ההודעות הכפולות אני פשוט נזכר כל רגע בעוד משהו אז סילחו לי :)

שמעתי שהדגם 4050 מוגבל ב USB לנפח של 2GB האם זה נכון?

האם יש כאן מישהו עם הדגם הנ"ל שיכול לאשר או לבטל את הדבר הזה?

זה נאמר לי בטלפון כרגע ע"י חנות פומפה.

• תוכן חדש...