Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה אני נתקל בבעיה, אין מצב שאני מניח את הראש במיטה -ונרדם- לפני 4:00. אני צריך להגיע לרמות עייפות קשות כדי להצליח להרדם לפני, וזה לא שאני לא עובד. אני טבח, עובד שש פעמים בשבוע כשמונה שעות במטבחאו מ9:00 עד 17:00, או מ16:30 עד 23:30/24:00. בימים שאני עובד ערב אין בעיה, אני לא קם לפני 12:00, הבעיה היא בימים שאני עובד בוקר, ואני רוצה לשון כמו בן אדם, אבל פשוט לא יכול. אין לי בעיה לעבוד גם עם 3 שעות שינה, זה פשוט לא ממש כיף. למישהו יש פתרון? אני מעדיף לא תרופתי.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

תראה, אני לא מומחה גדול בנושא, אבל מומחיות בנושאי בעיות שינה נצברה כבר, ואפילו יש מעבדות שינה מיוחדות שנועדו לאבחן קשיים בהרדמות ובשינה, קשיים שיכולים להיות נויירולוגים, הורמונלים, רגשיים, שילוב של כל אלו ועוד דברים... לא חסר. לך לרופא, הוא כבר יידע מה לעשות איתך.

רק אל תינעל מראש על טיפול כזה או אחר. כשהשינה שלך דפוקה, כל המערכות שלך לא מתפקדות כמו שצריך, ואיכות החיים נפגעת מאוד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

גם אני לא מומחוי גדול לנושא, ואין להסתמך על דבריי בלבד- כדאי להיוועץ ברופא מומחה לעניין.

השני גרוש שלי:

-האם אתה חושב ("לוקח את העבודה הבייתה") הרבה על העבודה אחרי שאתה חוזר הבייתה?

-האם יש לך בעיות אחרות, אישיות, קשות בחיים?

לי, הדברים האלה גורמים לבעיות שינה. התת מודע לא אוהב להשאיר בעיות פתוחות, אבל גם לא יודע לתת פיתרונות. והניסיונות שלו לעבוד תורמים לנדודי שינה.

כמו שאמר פאלו- לך להיבדק.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תראה טלוויזיה לפני השינה במיטה. במקרה שלי ערוץ הקניות עובד יופי. אם יש בטלוויזיה שלך טיימר (ברובן יש), אז עוד יותר טוב.

נ.ב. המצב שלך לא נקרא נדודי שינה. נדודי שינה (סהרוריות) זה כשאתה הולך ועושה דברים בעודך ישן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ישנם מספר כללי ברזל.

1) נכנסת למיטה ולא הצלחת להירדם תוך 10 דקות צא מן המיטה.

2) יצאת מהמיטה - עסוק בפעילות מרגיעה , לא פיזית מדי ולא הפעלת שכל רבה מדי, כי אלה פעילויות מעוררות

3) אל תיכנס למיטה על בטן מלאה, ואל תאכל מאכלים מעוררים, כמו סוכרים .

ותחשוב חיובי.

הטוב ביותר כמובן להתייעץ עם רופא המשפחה, ולבדוק אולי יש גם בעיות פיזיולוגיות שאינך מודע להן.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני מציע לך לנסות לסדר לך "שעה" שבה אתה פורש לישון. שוב, לפי המערכת שלך.

אם יש ימים שאתה מסיים מוקדם, אז נניח לך לישון ב-12 בלילה. ככה, כל יום.

לאט לאט, הגוף מתרגל לשעת השינה שקבעת לו.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

תקשיב גם לי הייתה בעיה של שינה ולפעמים זה קורה גם היום תלוי מה עבר עליי באותו היום, עם זה שאני לא מצליח להירדם אפילו אחרי יום מעייף, אפילו שאני מרגיש עייף, אחרי תקופה ארוכה אני פשוט מצאתי מה מרדים אותי, וכמה שזה נשמע טיפשי זה פשוט עובד טוב מאוד על הגוף שלי! עם אני לא מצליח להירדם אני שותה בקבוק בירה אחד לאט לאט לא ממהר ולא אוכל עם זה כלום אחרי שאני מסיים את הבקבוק ומתחילה לבוא לי הסאטלה הקטנה הזאת כדי מאוד שאני ארוץ למיטה כי עם לא אני ירדם בסלון. אין לי דרך להסביר את זה אבל אני שמח שמצאתי מה מרדים אותי כשאני לא מצליח להירדם

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

-האם אתה חושב ("לוקח את העבודה הבייתה") הרבה על העבודה אחרי שאתה חוזר הבייתה?

המון, אני מנסה להרים יוזמה עסקית כזו או אחרת שדורשת ממני המון "מיץ מוח", אני לא ממש מצליח להתנתק מרעיונות ווחשיבה על היוזמה גם לפני השינה, גם דברים אחרים כמובן. כלל, אני עם המון מחשבות בפול גז בהילוך חמיישי, בעיקר לפני השינה.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

המוח שלך כל הזמן עובד ולא נח. לכן אתה לא נרדם. גם לי זה קורא מדי פעם וזה בהחלט קשור למה שקורא מסביב.

מה שאני עושה במקרה כזה 2 שוטים של טקילה או שתי שאכטות של וויט וידוו. לפי מה שיש במצאי באותו היום.

זה עוזר לנתק את הקלאצ' מהמוח כדי שהוא יוכל ללכת לישון ולנוח.

פורסם
המון, אני מנסה להרים יוזמה עסקית כזו או אחרת שדורשת ממני המון "מיץ מוח", אני לא ממש מצליח להתנתק מרעיונות ווחשיבה על היוזמה גם לפני השינה, גם דברים אחרים כמובן. כלל, אני עם המון מחשבות בפול גז בהילוך חמיישי, בעיקר לפני השינה.

זו הבעייה שלך, RIGHT THERE...

כמו שאמרתי פעם למישהי,

"כן גם לי יש בעייה להירדם בלילה, יודעת מה עשיתי נגד זה?"

-לא, מה?

"קניתי מתנה לאישתי: אלת בייסבול...":lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני מינכל"תי לא מעט שנים ואח"כ הייתה לי חברה בבעלותי במשך 25 שנה.

עליך לעשות הפרדה מוחלטת בין הבית לבין העבודה. לא מביאים עבודה הבייתה וגם לא מחשבות על העבודה. ובמקרה שלך מחשבות על היזמות שלך היא עבודה.

זה לא קל אבל אנחנו מכתיבים למוח ולא הוא לנו.

שב בבית קפה או סתם על ספסל בשדרה ושם תחשוב את מחשבות היזמות שלך. ואז 15-20 דקות לפני סיום שב סתם בבטלה, בהתבוננות באנשים בזוג היושב בשולחן לידך ומפלרטט תקשיב לציוץ הציפורים וכו' ואז תחזור הביתה.

לפני שנים בתי שהייתה אז בערך בת 10 באה איתי לעבודה.

היא חילקה דואר טלקסים בין העובדים וכמובן הייתה באה לבקר את אבא בחדרו. לי הייתה באותו יום בעיה רצינית ביותר , ורוב היום לא עשיתי כלום כלפי חוץ. רק ישבתי בהיתי בחלון ובנוף שנשקף ממנו וחשבתי וחשבתי וחשבתי.

פה ושם שירבטתי רעיונות שעלו במוחי הקודח על נייר.

בערב חזרנו הבייתה ואשתי שאלה את הבת , נו מה אבא עשה היום. כלום , כל היום השקיף החוצה מהחלון ענתה הבת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אלכוהול אמנם יכול לגרום לתחושת נמנום, אך מניסיון השינה הרבה פחות איכותית,

ועדיף כמובן להסתדר בלי.

אני במצב זהה לשלך כבר 10 שנים, בערך, אני נרדם רק כשאני תשוש-גמור-מת.

הימנעות מקפאין בשעות הערב עוזרת בדרך כלל לשפר במעט את המצב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בצעירותי (לא שהיום אני זקן כן?:wink: ) הייתה לי בעיה דומה. לאחר פנייה למספר רופאים, הבנתי שבאמת הבעיה נובעת מאי הצלחה של ניתוק המחשבות והצרות היומיומיות שלך עם הלימודים\עבודה\חברה.

יש דרכים מסויימות להגיע למצב של שליטה במחשבות שלך וניקוי הראש ממחשבות מטרידות (כל מיני סוגי מדיטציות וכל מיני מוזיקות רקע), אני אישית לא הצלחתי להגיע אליהן ותמיד נכשלתי בלנסות להכריח את עצמי לישון.

לונג סטורי שורט, מה שעזר לי בסופו של דבר זה פעילות גופנית אירובית בסוף היום, כמה פעמים בשבוע. זה באמת סידר אותי, ופתר לי את כל בעיות השינה. ממליץ בחום, אתה תישן כמו תינוק (+תחשוף כמה ריבועים).

גילוי נאות - היום אני כבר לא רץ ואני בכל זאת נרדם, ככה זה בצה"ל, לומדים לישון בין המצמוצים. 8)

פורסם
בצעירותי (לא שהיום אני זקן כן?:wink: ) הייתה לי בעיה דומה. לאחר פנייה למספר רופאים, הבנתי שבאמת הבעיה נובעת מאי הצלחה של ניתוק המחשבות והצרות היומיומיות שלך עם הלימודים\עבודה\חברה.

יש דרכים מסויימות להגיע למצב של שליטה במחשבות שלך וניקוי הראש ממחשבות מטרידות (כל מיני סוגי מדיטציות וכל מיני מוזיקות רקע), אני אישית לא הצלחתי להגיע אליהן ותמיד נכשלתי בלנסות להכריח את עצמי לישון.

לונג סטורי שורט, מה שעזר לי בסופו של דבר זה פעילות גופנית אירובית בסוף היום, כמה פעמים בשבוע. זה באמת סידר אותי, ופתר לי את כל בעיות השינה. ממליץ בחום, אתה תישן כמו תינוק (+תחשוף כמה ריבועים).

גילוי נאות - היום אני כבר לא רץ ואני בכל זאת נרדם, ככה זה בצה"ל, לומדים לישון בין המצמוצים. 8)

לצערי זה מעגל קסמים, אכן יש אנשים שמספיקה להם שנת לילה של 4 שעות והם עירניים כול היום.

למי שיש בעיה ניתן להעזר בחצי כדור לוריוון כשעה לפני השינה וזה עוזר (בדוק).

לצערינו לרופא המשפחה אסור להפנות באופן מידי פציינטים למרפאות שינה לשם בדיקה מקיפה של בעיות השינה אלא לאחר מספר נסיונות טיפול של רופא המשפחה בעזרת תרופות.

טכניקות הרפיה עשויות לעזור.

איזה כייף לי :)

פורסם
אלכוהול אמנם יכול לגרום לתחושת נמנום, אך מניסיון השינה הרבה פחות איכותית,

ועדיף כמובן להסתדר בלי.

לא מסכים איתך, במקרה שלי בקבוק בירה (500 מ"ג ברמה של 4.9% לדעתי לא נחשב לכמות גדולה של אלכוהול) ולשינה של 5-6 שעות אין זכר לזה כשתעורר

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

• תוכן חדש...