Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותנו פורד פוקוס 2002, 111000 ק"מ. לאחרונה בזמן ההתנעה, למשך כחצי דקה, סל"ד המנוע היה לא סדיר- נע ונד סביב ה- 1000 ואחרי כחצי דקה הסתדר.היום אותו דבר (כמובן מזגן כמעט במלוא העוצמה), רק שאחרי כמה דקות הגעתי לרמזור (בעליה קלה), אור ירוק, רוצה להתחיל לסוע- הרכב רועד קלות, הסל"ד צונח והמנוע כבה. הצלחתי להתניע (+מזגן), אולם כל פעם שבלמתי- הרכב התחיל לרעוד עד שכיביתי את המזגן. וכך נסעתי מספר דקות: נסיעה, כיבוי מזגן, בלימה. באיזה שהוא שלב נורית מנוע נדלקה קבוע.

אשמח לדעת מספר דברים:

א. מה הבעיה?

ב. האם יש בירושלים מוסך מומלץ המטפל בבעיה?

ג. כמה זה אמור לעלות לי?

המון תודה על העזרה,

יאיר

פורסם

רק אם הרכב הנ"ל רותח, אז הוא מנתק מעגל הצתה של שתי בוכנות כדי שגם ה"חכמים" ישימו לב שמשהו לא בסדר לפני שעושים נזק.

אבל זה לא יקרה כשהרכב קר לכן זו לא הבעיה שלך.

לך לסרוק תקלות.

והחלף את מיכל העיבוי הסדוק במהירות האפשרית.

פורסם

טוב, הייתי אצל המוסכניק והוא אמר שהבעיה היא בראש מנוע - הוא התחמם בעבר וחלקים נמסו.

לא נראה לי שזה קרה לאחרונה, לדעתי מד החום מעולם לא עבר את החצי אצלי.

יכול להיות שזה קרה בעבר (אצל הבעלים הקודם) ורק עכשיו הבעיה צצה? האם יכול להיות שהמכון בו לקחתי את הרכב לבדיקה לפני קנייה לא עלה על זה?

מה העלות של תיקון כזה - החלפת ראש מנוע?

תודה

פורסם

לדעתי האבחנה לא נכונה.

האם יש רעשים חריגים מהמנוע? ("חלקים נמסו")

אם אין ערבוב של שמן מנוע בנוזל הקירור ולהפך, קומפרסיה תקינה וללא רעשים חריגים אז הבחנה ממש לא מדוייקת.

הוא חיבר סורק תקלות לפני שזרק לך את התשובה הזו שחלקים נמסו? אם כן אז איזה קוד תקלה היה?

לדעתי יש לך בעיה במנוע הצעדים, או משיכת אוויר לא רצויה מסעפת היניקה, חיבור שעון וואקום יכול להצביע על דליפות בסעפת הניקה.

פנה למוסך אחר לקבלת אבחון מדוייק, בכל מקרה יש במחשב הניהול רישום של תקלה מסויימת שבעזרת סורק תקלות מתאים יהיה ניתן לדעת איזה קוד תקלה רשום במחשב, וזה יצביע על כיוון הבעיה.

פורסם

היי, על פניו התקלה נשמעת כמו סליל הצתה לקוי (קרה לי בפוקוס שהייתה אצלי).

לא הייתי ממהר להסיק שזה בעיה של ראש מנוע, זה לא משהו שקמים איתו בבוקר פתאום ככה ללא סימנים מוקדמים.

לפני שממהרים לתקן, בדוק טוב טוב את מקור התקלה.

בהצלחה :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

תודה על כל התגובות, אנשים פה די תותחים (במיוחד אור .ס.- עוד רגע הסבר).

במוסך הראשון שהלכתי אליו, אבחנו (בעזרת בדיקה ממוחשבת- לטענתם) שהבעיה היא בצילינדר 2- כנראה נדפק לגמרי בגלל חום גבוה.

יצאתי מהמוסך הראשון שהלכתי אליו, זה שאיתר לי "תקלה" בראש מנוע וטען שצריך להחליף את כל המנוע, עניין פעוט של כ- 8000 ש"ח + שבוע שהרכב מושבת.

הלכתי למוסך שני, שמצא בצורה ידנית (פתח איזה ארבע פתחים בחלק העליון של המנוע, הוציא שני פלאגים ובדק לחץ (יצא מעל (psi150) שיש בעיה בצילינדר 1 ו-2 ולדעתו הבעיה היא במזרקי הדלק- מלוכלכים או לא מגיבים לפקודות מהמחשב. עלות הטיפול: 2000 ש"ח חלפים + עבודה + מע"מ ורכב מושבת ליומיים. חוצמזה, הוא הכין אותי מראש שאם אחרי ההחלפה הבעיה עדיין תשאר, יכול להיות שהבעיה היא במחשב המנוע ואז העלות היא עוד 1800 ש"ח.

באופן מוזר (כנראה שהוצאת הפלאגים עשתה משהו) כשיצאתי מהמוסך נעלמו הבעיות ונשארה רק נורת מנוע דולקת.

הלכתי למוסך שלישי, הפעם למוסך מורשה ("הבירה" בירושלים), חיברו את הרכב למחשב, החליפו כוהל, סליל הצתה (כמו שאור אמר) ו- 4 פלאגים. שלוש שעות, 813 ש"ח (כן, אני יודע, השחילו אותי) והרכב נוסע מצויין.

באופן הגון במיוחד, אמר המוסכניק מיוזמתו, שבדיעבד לא היה צריך להחליף פלאגים, אך כדי לשלול תקלות אחרות הוא היה צריך לעשות זאת.

מה למדתי מכל הסיפור הזה:

א. שאיתור תקלות הוא לחלוטין לא מדע מדוייק, צריך ושווה לעשות בירור מעמיק באינטרנט ובמספר מוסכים וללכת למוסך שמסוגל לעשות בדיקה ממוחשבת.

ב. שהתווית של מוסכניקים שמשחילים לקוחות כמוני, שלא מבינים ברכב, קיימת ושהדרך להימנע ממנה היא ע"י עשיית סקר שוק בנושא תקלות ומחירים.

פורסם

800ש"ח לסליל הצתה+פלאגים+סריקת תקלות+עבודה, המחיר מצויין! ולא ניראה לי שתמצא זול יותר.

אני שונא בעלי מקצוע שממציאים מונחים כמו "חלקים נמסו" משום שלא יודעים את הבעיה והם בעצמם לא יודעים מה נמס אם לא המוח שלהם.

מזכיר לי משהו הזוי שקרה לי לפני שבוע:

יום אחד אני מגיע לרכב ומגלה כי נכנס בורג לתוך הצמיג, לא ניסיתי להוציא אותו בעצמי, ראיתי שלא חסר אוויר והפנצ'רייה כ500מטרים ממני בעיר.

פניתי לפנצ'ריה, פניתי שם לעובד הסברתי לו שיש לי בורג בגלגל ושלא ניסיתי להוציא אותו כדי שאחסוך את העבודה על פירוק והרכבת הגלגל, אלא שהם כבר יפרקו את הגלגל ויתקנו את התקר.

מה הוא אמר לי? "אם לא חסר לך אוויר והבורג חדש תעזוב אותו, הנה תראה אני מתקן צמיג שנכנס לו מסמר ישן אז צריך להוציא אותו" :shock::shock:

אמרתי לו שלום ולא להתראות, פניתי עוד 30מטרים לפנצ'ריה אחרת ששם מיד טיפלו בתקר, בלי לשאול שאלות מטופשות, ישר ניגש לעניין, ריסס מים וסבון על הבורג ראה שיוצא אוויר והכניס את הצמיג לטיפול.

שימו לב מה בעלי מקצועי יכולים לענות לכם כאשר הם לא מוכנים לטפל בבעיה אלא רק לנפנף אותכם עם תשובות הזויות.

• תוכן חדש...