Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
של מי הטנדר המהמם בתמונה השמאלית?

זו תמונה ששלחו לי (נדמה לי - ליאור ברוך), של טנדר שנצפה בסיומו של שיפוץ. אם אני לא טועה, הוא שייך לבחור בשם גיורא.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

היום קפצנו לראות מכונית עבור חבר והגענו לאדם/אספן, שבבעלתו רום כרמל, אבל יותר מזה - בבעלותו מאגר גדול של חלקים אותם אסף בשעתו (וגם שמר!).

לא יכולתי להתאפק ונברתי קצת באוצרות - לחפש חלקים ודברים שאולי חסרים/מתאימים לי. אז בעוד שבכל נושא המיכני אני די מסודר, דווקא מצאתי מספר פריטים שלא היו לי וטרם התפנתי לחפשם.

הנה, תראו. ואת ההפתעה - שמרתי לסוף...

1. צמד זרועות למגבים.

2. זוג פנסי חניה/איתות קדמיים. אלו שממוקמים בפגוש.

3. כיסויי הגומי עבור דופנות הצד בארגז, שדרכם מגיעים לפנסים האחוריים.

4. נועל/מנעול של החלונות המשולשים. מכל הגרוטאות שראיתי - החלק הזה תמיד היה חסר או שבור. לצערי מצאתי רק את הצד השמאלי. אבל גם זה משהו.

5. גומיית הבידוד בין הפנס האחורי לבודי. היו גם פנסים, אבל אלו שיש לי (ושמצאתי באי.בי) טובים יותר, אז לא לקחתי אותם.

6. הפתעה! סמלים של "רום" וגם "1301". אותם לא היו לי (ולא נראה שבכלל שמו אותם בטנדר גם כשהיה חדש), אבל אני בהחלט מתכוון להשתמש בהם. ככל הנראה על הדלת האחורית.

תמונה 144.jpg

תמונה 145.jpg

תמונה 146.jpg

תמונה 147.jpg

תמונה 148.jpg

תמונה 149.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

אני חושב שצריך לעשות אינדקס לשרשור הזה :lol:.

רציתי רק לדעת היכן שופצו משאבת הברקס\קלאצ'.

אני בטוח שרשמת אבל לא ידעתי איפה לחפש.

תודה מראש אבישי.

פורסם

פנסי האיתות שייכים במקור לפורד אסקורט.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אני מכיר כאלה רק בכתום.

מעניין כל סיפור ההכלאה שיצר את רום כרמל!

און אם תעדיף את פנסי האיתות בכתום יש לי זוג בשבלך.:wink:

נדב.

פורסם

הסדר בהודעות התבלבל. [תמונה 2 קפצה למקום החמישי, אל תעשה לי בלאגן] :wink:

ולגבי ההפתעה, חשבתי שמצאת אצלו גומיה לפיית התדלוק, אבל הבאת הפתעה יפה מאוד, ומקוה שתפתיע גם עם הגומיה.

ד"א, איזה יופי שאספן ששמר לעצמו הביא לך חלקים.

והתובנות שלי:

1. כל מי שמתוודע לשיפוץ הנפלא הזה - נדבק בחיידק, מנסיון :oops:

2. הפורום הזה הוא אחד מהפנים היפות שלנו - הישראלים. אם על הכביש יתנהגו בחצי מהאדיבות הזו, המצב שלנו ישתפר פלאים.

תודה מראש אבישי.

מי אמר שאין אינדקס :shock:, ואם אין, עוד יהיה...

בבקשה: הודעות 207 ו-209, [וכן הודעה 1183] בשבילך.

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

תודה מראש אבישי.

אבישי, "שימוניק" כבר עשה את העבודה בשבילי (ובשבילך) ויותר טוב ממני, אז הנה ההפניה:

מי אמר שאין אינדקס :shock:, ואם אין, עוד יהיה...

בבקשה: הודעות 207 ו-209, [וכן הודעה 1183] בשבילך.

יתכן בהחלט שאתה צודק. גם נשמע הגיוני למדי - שהרי מדובר באותם ספקים (מקומיים, אני מניח, אם כי אולי יוחאי שנער יוכל לשפוך על הנושא הזה קצת אור).

אני מכיר כאלה רק בכתום.

מעניין כל סיפור ההכלאה שיצר את רום כרמל!

און אם תעדיף את פנסי האיתות בכתום יש לי זוג בשבלך.:wink:

נדב.

נדב, ראשית - תודה על ההצעה. שוקל אותה בחיוב! בהחלט יתכן שבסיס הפנס הוא של אסקורט וברום כרמל העדיפו עדשה שקופה על פני כתומה, מטעמי עיצוב או השד יודע.

כך או כך, אתה בהחלט צודק בעניין ההכלאה. יש כל כך הרבה ספקים שונים של חלקים באוטו הזה. רק עכשיו, למשל, אני חושב שהגעתי לפיתרון ולמקור ממנו הגיעו ידיות האיתות והמגבים. עד היום חשבתי שמקורם במיני מיינור (שהייתה בבעלות בריטיש ליילנד - שגם הייתה בעלת הבית של טריומף). אז המדובר בחלק דומה עד זהה לזה המורכב במיני, אבל כנראה שהמקור שונה (אבל עדיין מאותו הקונצרן).

עוד בדיקה אחת קטנה, ואעלה את ההשערה שלי לפורום.

ולגבי ההפתעה, חשבתי שמצאת אצלו גומיה לפיית התדלוק, אבל הבאת הפתעה יפה מאוד, ומקוה שתפתיע גם עם הגומיה.

יש הפתעה עם הגומיה. היא בתנור... :wink:

אני כבר מבשל עוד הפתעה: הספוג/גומי/פד שמקיף את מתג ההתנעה וכרגע הוא אינו בנמצא. אז אפשר לקנות כזה חדש בחו"ל, אבל עוד לפני כן אני בודק כיוון אחר.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

ההיסטוריה בקצרה: כאשר אוטוקרס כרתו את הברית עם טריומף, הם רכשו מהם הרבה יותר מאשר יחידת כוח. המדובר על מערכת מתלים קדמית, פנסים, מערכת תאורה, מוט הגה וגם מסרק הגה וגם: ידיות איתות ואורות (לא טעות: אורות. בטריומף הראלד הידית הימנית שעל ההגה היא של שינוי מצב האורות ואילו הפעלת המגבים היא ממתג שעל לוח המחוונים). גם אחרי שהופרדו הכוחות בין הקונצרן האנגלי והמפעל הישראלי, והשתנו יחידות הכוח שהורכבו ברום שהחליפה את הסוסיתא, המשיכו המכוניות הישראליות להתבסס על חלקים רבים מתוצרת טריומף, כשהיה בעבר. כך למשל, רום כרמל 1300 (עם יחידת הכוח של פורד) עדיין השתמשה באותו סידור מנופים על גלגל ההגה.

המעבר לייצור רום 1301 עם מנוע הילמן, הביא לשינוי גם באגף הזה וכעת היה ניתן למצוא משני צידי ההגה שני מנופים מודרניים יותר למראה, כאשר הימני מביניהם הפך להיות - כמקובל - הפיקוד על המגבים, ובשמאלי - כמקובל - הייתה גם האפשרות להבהוב באורות הגבוהים.

מאחר שאין יותר מדי את מי לשאול כאן בארץ מהימים ההם, חקרתי וגיליתי שהמדובר במנופים דומים מאוד לאלו הנמצאים במיני מיינור. וגם בלנד רובר דיפנדר. מאחר שיצרנית מערכת החשמל היא "לוקאס" - זה אך היה מתבקש. על אחת כמה וכמה שבריטיש ליילנד הייתה בעלת הבית של טריומף/מיני/לנד רובר.

אלא שבשיטוט שעשיתי בימים האחרונים באתר "רימר בראדרס" (http://www.rimmerbros.co.uk/), גיליתי שככל הנראה הפיתרון פשוט הרבה יותר וגם נראה הגיוני. בגרסאות המאוחרות של טריומף ספיטפייר (שחלקה את רוב מכלוליה עם הארלד, אשר ממנה הגיעו רוב החלקים לסוסיתא/רום), גיליתי את אותם מנופים כמו ברום כרמל. מאחר שמוט ההגה בספיטפייר זהה לזה שברום - אזי המנופים הנ"ל יתאימו גם לרום מבלי לעשות שום שינוי במפרט הטכני עצמו.

על התיאוריה הזו, אין לי סימוכין, מלבד הגיון בריא. מי שיודע אחרת, או חושב אחרת - מוזמן להעלות את השערתו.

עד אז, הנה תמונות של החלקים המדוברים מאתר של רימר ושל החלקים המורכבים במכונית.

30012012902.jpg

30012012901.jpg

AAU7994.jpg

AAU8844.jpg

GRID005830.gif

חבר צוות פיברקלאב.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
און וכול הנזקקים לגומיות לכרמל שלום.

יש אפשרות לבנות קובץ תלת ממדי של הגומייה, לפי הדגם הישן והיבש, להדפיס בתלת ממד אב טיפוס קשיח, לעשות תבנית סיליקון לפי הדגם, ולשכפל בפוליאוריטן גמיש. לפי צבע ורמת גמישות(שור) שתרצו. רק צריך להביא לי את הדגם הישן.

תהליך של מספר ימים.

בברכה,

שרמן ארז

אם ארז בעניין אז אני גם מתנדב - אין לי בעיה להפיק עבורכם את הקובץ בסוליד-וורקס.

יקח לי גג שעה אם יש לי את הגומיה הישנה ביד.

בברכה,

אורן ליבנה

נ.ב. - אם כבר יש קובץ אני הייתי בודק ייצור של תבנית אלומינים לכבישת גומי - אם כבר אז כבר. מחיר לא צריך להיות בשמיים ואם יש כמה קליינטים אז אדרבא...

כבר אמרתי שלפעמים אני נפעם לנוכח טוב ליבם של אנשים והרצון הכן לעזור? ארז ואורן זרקו לעברי כפפה ויותר משמחתי להרים אותה. אז ראשית (וגם בסופו של תהליך), אני רוצה להודות להם. על העזרה, על הנכונות, על האירוח. מסתבר שהשניים מכירים ואף עובדים האחד עם השני, מה שמקל על התהליך.

אז לפני שנתפנה לתיאור התהליך - קצת היסטוריה. רבים וטובים (וגם אני) טחנו כאן השכם וטחון על העובדה שרום כרמל הורכבה מערב-רב של חלקים. חלקים ששימשו מכוניות אחרות וניקנו כי התאימו לרום (ובסבירות גבוהה יותר: כי הם היו זולים...). אלא שהיו כמה חלקים מקוריים עבור המכונית הזו. מקוריים לחלוטין. גומיות למשל, מסוגים שונים, הם תוצרת ישראלית למהדרין. כך למשל גומיות הדוושות עם סמל המפעל (אוטוקרס או רום כרמל), אבל גם גומיית צוואר צינור הדלק. אז בעוד שגומיות לדוושות דווקא מצאתי, הרי לגומיית מיכל הדלק לא היה לי סיכוי. גם חיפושים אחרי גומיה ממכוניות אחרות, שאולי תהיינה במצב טוב יותר, הסתיימו במפח נפש. בצר לי ניסיתי אפילו חנויות אינסטלציה... אם היו כאן יותר בעלי רום כרמל, אולי אפילו הייתי מארגן קבוצת רכישה והיינו מייצרים כזו חדשה, אבל אין מספיק קופצים, לדאבוני.

לשמחתי, הסתבר לי שישנם כאלו (ארז ואורן) שיש להם את היכולת ואת האמצעים לעזור. אורן הוא מעצב תעשייתי (תקן אותי אם אני טועה) וארז הוא מנהל מעבדת היצור של המכון הטכנולוגי בחולון (נכון?) ובביקור שעשיתי אצלו יצאתי נפעם ממכונת התלת-מימד המדהימה שברשותו. כאמור, שניהם התנדבו לסייע ובראש ובראשונה הייתי צריך להביא את הגומיה הישנה. זו האחרונה לא במצב סופני, אבל הימים הטובים שלה עשרות שנים מאחוריה... ארז הציע שננסה למלא ולתקן את הסדקים הקטנים ולהעתיק אותה ורק אם התוצאה לא תהיה משביעת רצון, נפעיל את אורן וכישורי העיצוב שלו, על מנת להפיק קובץ תלת-ממד, ממנו תיוצר גומיה חדשה.

ביקשתי מארז ללוות את תהליך היצור וההפקה בתמונות רבות וכך הוא אכן עשה, אז קרדיט על התמונות - גם לו.

ראשית, בואו ונראה במה מדובר - עוד לפני תחילת התהליך.

אז שנתחיל?

1. פיית התדלוק של הרום. כמובן שאחרי ניקוי חול וצביעה באבקה.

2. הגומיה המקורית שהורדה מהאוטו. ניתן לראות את סימני השנים, הסדקים והעיוותים.

3. שתיים מהחלופות שבדקתי במשך הזמן...

4. החור במרכב, בו מולבשת הגומיה ומקבעת את צוואר המילוי במקומו.

יש הרבה תמונות, אז נפזר את ההסברים לכמה פוסטים.

150520121102.jpg

150520121103.jpg

150520121104.jpg

150520121107.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

האוטו הזה הוא הכי ישראלי שיש, מהסיבה הפשוטה, שבדומה למדינה, הבסיס להקמתו הוא הבריטים, הוא גם כן "מיזוג גלויות" ולא פחות חשוב, אוסף של קומבינות, אלתורים וחאפלפ :-D

(הסעיף האחרון מתייחס כמובן לצאתו מהמפעל ולא לרמה הגבוהה שבה הוא משופץ)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
האוטו הזה הוא הכי ישראלי שיש, מהסיבה הפשוטה, שבדומה למדינה, הבסיס להקמתו הוא הבריטים, הוא גם כן "מיזוג גלויות" ולא פחות חשוב, אוסף של קומבינות, אלתורים וחאפלפ :-D

(הסעיף האחרון מתייחס כמובן לצאתו מהמפעל ולא לרמה הגבוהה שבה הוא משופץ)

יש בזה משהו. רגע, מה אתה בעצם אומר, שאתה חושב שצריך לשפץ את המדינה ורוצה שאנחנו נעשה זאת? :wink:

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
פרוייקט מדהים

תאווה לעיניים :shock:

וכן און אם אתה יכול לשפץ את המדינה זה רק יכול להועיל !!!

אני מוכן להחזיר את הביצות, מי מביא את הבריטים? - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
יש בזה משהו. רגע, מה אתה בעצם אומר, שאתה חושב שצריך לשפץ את המדינה ורוצה שאנחנו נעשה זאת? :wink:

במקרה של המדינה שיפוץ לא יעזור

צריך לייבא אחת מחו"ל :-P

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
במקרה של המדינה שיפוץ לא יעזור

צריך לייבא אחת מחו"ל :-P

כן, יש בעיה עם המדינה, הראש מנוע רקוב...

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...