Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
און, אומנם לא הגבתי כבר הרבה זמן אבל אני עוקב אחרי כל עדכון בשקיקה, פשוט מדהים לראות את רמת ההשקעה ואת התוצאה!

כל הכבוד:mm_yeah: :mm_yeah:

תודה! משתדל לא לבייש את הפירמה... העידכון הבא שכבר יבוא, מוקדש לך.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

בין הפירוק וההרכבה של קורת המצנן החדשה, החלטתי לטפל בבעיה שראיתי עוד בעת שיפוץ השלדה, אבל אז לא טיפלתי בה (לצערי, בדיעבד). ומעשה שהיה - כך היה: מהנדסי רום כרמל החכמים לא טרחו לחזק את נקודות עיגון תופסני המצנן. ובהתחשב בכך שעובי הברזל של השלדה לא משהו, הידוק יתר של הברגים פשוט מעקם את המתכת. בתחילת השיפוץ פתרתי את הבעיה על ידי שימוש בשייבות גדולות מאוד, כך שחלוקת העומס טובה יותר. אלא שעכשיו, לאור תוספת המשקל והמומנט (עקב הארכה של המכלול), היה ברור לי שהכל צריך להיות מחוזק למדי ולא יהיה ניתן לעשות כן בסידור הנ"ל.

אז ניצלתי את העובדה שהמתלה החדש של המצנן עוד צריך לעבור צביעה והחלטתי לעשות מעשה.

בבקשה:

1. הקדחים בשלדה, אשר דרכם עוברים ברגי עיגון מתלה המצנן. שימו לב שהמתכת שקועה פנימה.

2. הרעיון: להגדיל את הקדחים ולהשתיל שרוולי מתכת באורך הרצוי - כך שאלו לא יוכלו להתכווץ בהידוק הברגים.

3. הגדלת הקדחים לגודל המדוייק איפשרה השתלת השרוולים בלחץ, כך שהם לא נופלים ממקומם גם מבלי להיות מהודקים.

4. וכך זה נראה עם הבורג.

5. אבל זה לא מספיק. צריך לחתוך ולהוסיף פלטת ברזל רחבה, שתשען על דופנות השלדה החזקות ותמנע מהידוק הבורג לעקם את המתכת הרכה במרכז. אז משתמשים בפלטת ברזל גדולה.

6. מודדים וחותכים לגודל המתאים ומנקים מהחלודה (החתיכה הימינית מול השמאלית).

7. מודדים וקודחים את החורים בהתאם לרצוי.

8. ומרכיבים הכל לבדיקה.

נראה מתאים וטוב, אפשר להעביר את כל חלקי המתכת לצביעה!

21122011706.jpg

21122011707.jpg

21122011708.jpg

21122011709.jpg

21122011711.jpg

21122011710.jpg

21122011712.jpg

21122011713.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

חוב קטן מאתמול:

"תת-השלדה" החדשה של יחידת המצנן/מניפה/מעבה, אחרי ההתאמות, ריתוכים וניקוי, מקבלת צבע יסוד וצבע עליון שחור ומבריק. גם שתי פלטות החיזוק נצבעו בהזדמנות הזו.

עכשיו אפשר להרכיב סופית ולהמשיך הלאה.

25122011728.jpg

25122011729.jpg

25122011730.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און שלום.אני עוקב בעניין אחרי שיפוץ הסופר 7 והרום כרמל ,מעניינים במיוחד הפתרונות הטכנים שמתוכננים ומבוצעים ברמה גבוהה.

השיפוץ של הטנדר הזכיר לי החלפת גיר בחניה (בתקופת התיכון) בסוסיתא המיתולוגית.בהצלחה בהמשך השיפוץ.

פורסם
און שלום.אני עוקב בעניין אחרי שיפוץ הסופר 7 והרום כרמל ,מעניינים במיוחד הפתרונות הטכנים שמתוכננים ומבוצעים ברמה גבוהה.

השיפוץ של הטנדר הזכיר לי החלפת גיר בחניה (בתקופת התיכון) בסוסיתא המיתולוגית.בהצלחה בהמשך השיפוץ.

ליאור.

אדם צובר כל כך הרבה חוויות בחייו, חלק משמעותיות, חלק לא. את חלקן זוכרים, חלקן נאבדות בזיכרון. כל כך הרבה עשיתי ב-24 שנים שחלפו מאז החלפת תיבת ההילוכים הזו בתיכון, בחניית הבית של הורי. ותאמין או לא, אני ממש זוכר את זה! זוכר איך נקרענו והתאמצנו ואפילו אני זוכר שנתפס לך הצוואר מהמאמץ... אלו בהחלט היו ימים יפים שטופי חוויות נהדרות.

הנה, אפילו יש לי תמונה של הסוסיתא מהימים ההם, באותה חניה.

ובמאמר מוסגר, בהחלט מחמם את הלב לדעת הפאסאט הזו עדיין אצלך. לא רוצה לקלקל לאחרים, אבל אני חושב הסיפור של האוטו הזה בהחלט יעניין פה לא מעטים. משאיר לך את הבמה, אם תחליט לשתף.

ועוד משהו, בעצם. לפני 24 שנים, נאבקתי לתקן את "מיטב התוצרת הישראלית, והיום, אני עושה את אותו הדבר. קצת תקוע, לא? :wink:

טוב, חדל נוסטלגיה, יש שרשור לעדכן!

סוסיתא סטיישן.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

למצנן המקורי של הרום כרמל היה פתח עליון בצד ימין (מול פלאנג' בראש המנוע), ופתח תחתון בצד ימין (מול היציאה של משאבת המים). במסגרת התאמת המצנן החדש, היו לי שתי אפשרויות: מצנן עם פתחים בצד ימין, או מצנן זהה עם פתחים בצד שמאל. לא מצאתי מצנן עם פתחים דומים למקורי, כך שהיה ברור שצריך יהיה לעשות התאמות. לאחר דין ודברים, החלטנו ללכת על מצנן עם פתחים בצד שמאל (לכיוון הנסיעה), כך שהפתח התחתון יהיה כמו במקור לכיוון המשאבת מים, ועם העליון כבר נסתדר.

אז אחרי שנגמרה הסאגה של התאמת המיקום של קורת הרוחב, עברנו לחשוב על פתח יציאת נוזל הקירור מהמנוע בחזרה למצנן. הכיוון המקורי של הפלאנג' הוא לצד ימין, הכיוון של הפתח במצנן החדש הוא בצד שמאל, כאמור. אז אפשר להתאים צינור מעוקל וארוך, בדקתי גם את האפשרות להפוך את הפלאנג', אלא שאז היציאה היא פחות או יותר בכיוון ומעל המדחס. אחד המכונאים במוסך העיר שביונדאי גטס ישנו פלאנג' דומה בממדיו ושכיוון היציאה שלו הוא למרכז. במקרה הייתה במוסך גטס לטיפול ואכן בדיקה מהירה מאששת את התיאוריה: זה עשוי להתאים! אז פלאנג' מים מתוצרת יונדאי (חלקים קוריאנים ויפנים מככבים בגרסה החדשה שלי לרכב הישראלי העשוי כמגדל בבל...) הוזמן, ו... קדימה לעבודה!

1. הפלאנג' המקורי - עם יציאה לכיוון הלא נכון.

2. הפלאנג' של הגטס (חדי העין יבחינו בכיתוב "יונדאי" בחלק העליון שלו), עם היציאה למרכז. המרחק בין החורים כמעט והיה מושלם, כל שצריך היה זה כרסום עדין, ו...

3. מתאים כמו חדש!

4. אז עכשיו אפשר להסיר את הפלאנג' החדש ולהכין את השטח להתקנה סופית. זה כולל ניקוי וגם...

5. התאמה של טרמוסטט חדש (שלא שמתי בהרכבה הראשונה). הטרמוסטט, אגב, של... סוזוקי ג'ימיני...

6. אז אחרי שהשטח נוקה והטרמוסטט יושב, מתאימים גם אטם מבין היוצר הקוריאני...

7. מחזירים את הפלאנג' המותאם, ו...

8. אחרי שמורחים חומר אטימה מתאים, מרכיבים את הברגים ומהדקים.

ג'וב דאן! נקסט? התאמת צינורות מים מהמצנן ליציאות במנוע.

21122011704.jpg

21122011705.jpg

21122011714.jpg

21122011715.jpg

21122011716.jpg

21122011717.jpg

21122011718.jpg

21122011719.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

לא יאמן :shock:

כל הכבוד.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
תשמע, אהבתי את החשיבה! קבל לייק ++

נדב

לא יאמן :shock:

כל הכבוד.

תודה ותודה! מבין כל שלבי הפרוייקט, דווקא זה הוא אחד היצירתיים ביותר בעיני. לא בונים שום דבר לבד, רק מוצאים מה מתאים ומשתמשים, אבל בכל זאת, אני מוצא את עצמי מאוד נהנה מהשלב הזה. אולי בגלל שבניגוד לשלבים קודמים ומוקדמים, התוצאה פחות דחופה לי ולכן הדרך מאוד מהנה. אני מוצא עצמי לפעמים משקיע שעות על ירידה לפרטים לא חשובים, רק כי במבחן התוצאה המראה יהיה נכון ומתאים.

און שלום,

מאיזה חומר האטם של התרמוסטט?

זה אטם אונברסאלי כלשהו?

אלעד.

אין לי מושג מאיזה חומר עשוי האטם הזה. אולי הוא אוניברסלי, אבל לדעתי הוא מקורי של יונדאי או קיה.

יכול לבדוק, אם זה ממש חשוב לך.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

התאמת צינורות מים? לא משהו מסובך. רק הרבה עבודה. ללכת לחנות חלקי חילוף עם פחות או יותר תצורת הצינור הרצויה ולהתחיל לנבור בערמות בכדי להתאים מה שמתאים.

אז מכיוון שאת האוטו אי-אפשר להביא, צריך דוגמא.

אז ככה זה נראה:

1. ממבט עילי: היציאה העליונה של המצנן אל מול הפלאנג' בראש המנוע. בין שני אלו צריך צינור מתאים.

2. באמצעות חוט ברזל אותו מכופפים באופן הרצוי, יוצרים דוגמא של הצינור. ישנן עוד דרכים אחרות, מין הסתם, ליצור דוגמא כזו.

את אותו התהליך עושים גם עבור היציאה התחתונה מהמצנן ועד משאבת המים שנמצאת אי-שם מתחת למדחס המזגן.

ועכשיו מה? קדימה לחפש צינורות!

21122011720.jpg

21122011721.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און, תבדוק לגבי התאמה של צינור מים תחתון של מאזדה לאנטיס 96-98, אני מאמין שהוא יתאים.

בהצלחה.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם
און, תבדוק לגבי התאמה של צינור מים תחתון של מאזדה לאנטיס 96-98, אני מאמין שהוא יתאים.

בהצלחה.

תודה על הטיפ!

הנושא נבדק ולסופו של דבר נבחרו צינורות אחרים. עידכונים בהמשך.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

עד שנחזור לצינורות המים הראשיים, מתקדמים גם ובמקביל לצינורות החימום.

הבעיה היא שהיציאה ממשאבת המים והחזרה דרך ראש המנוע ממוקמים ברווח הצר שהשארנו בין המנוע למדחס המזגן וצינורות אלו צריכים לעשות סיבוב חד ו"ללכת" לאורך המנוע עד חלקו האחורי.

אז אחרי חיפושים ונבירות, נמצאו צינורות מתאימים: צינור חימום של רנו אקספרס ומאזדה לנטיס, אם אני זוכר נכון (רשמתי, אבל הרשימה במוסך).

הצינורות הנ"ל לא רק צריכים להגיע למערכת החימום הממוקמת בתוך תא הנוסעים, אלא גם לקבל באמצע הדרך מפצל לכיוון מיכל עיבוי שימוקם על קיר האש, זאת מאחר שהמצנן הנבחר אינו כולל פקק.

לא רק זאת, אלא כמיטב המסורת, עיגנתי את הצינורות בדרכם, גם עבור עמידות ואורך חיים (שלא ישחקו כתוצאה מחיכוך עם חלקי המנוע) וגם... זה נראה טוב יותר לעין, לא?

אז הנה:

1. היציאה ממשאבת המים והחזרה לראש המנוע (הפיה קצת אכולה).

2. וממבט רחוק יותר. מאחורי התושבת של המדחס. אין הרבה מקום...

3. צינור ראשון מותאם ליציאה ממשאבת המים (נדמה לי שזה של הלנטיס, לא בטוח).

4. בהמשך שלו הוא מתחבר לצינור מתכת ארוך, שמעוגן למקומו באמצע הדרך באמצעות חבק.

5. הנה הצינור כולו, במלוא הדרו. מנקודה זו יתחבר צינור גומי נוסף, לכיוון יחידת החימום הפנימית.

6. עכשיו אפשר להוסיף את הצינור השני - תרומת רנו אקספרס (או הפוך עם זה מסעיף שלוש...). הסליל, או הקפיץ מסביב לצינור נועד בכדי למנוע ממנו להימעך ולהישאר בתצורתו המקורית.

7. הצינור הזה ארוך יותר, אז לא צריך צינור מתכת. כמובן שגם צינור זה מקבל עיגון באמצעו חבקים, בכדי שלא יזוז ממקומו.

8. עוד מבט אחד מלפנים. נראה טוב.

מה הלאה? מה שיצא! בניגוד לעבר, בימים האלו אני מתקדם במקביל בכמה כיוונים שונים, אז העידכונים יהיו בהתאם.

25122011722.jpg

25122011723.jpg

25122011724.jpg

25122011725.jpg

25122011726.jpg

25122011727.jpg

25122011731.jpg

25122011732.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

וואוו, און! איזו התקדמות - כן, 4 הודעות ביום - - -

בקצב הזה עד יום העצמאות הרכב יהיה מושלם, או לפחות עד ה-9/6/2012 (עוד תאריך יעד) :wink:

וחידה גדולה שמצטיירת אצלי, לאור השיפוץ:

רכב, ייצור ישראלי (למהדרין), נראה כמו סוסיתא (סליחה, רום כרמל), חלקים של קיבוץ גלויות :lol:, ממוזג? כן 8),

איך הוא יסע :roll: ??? [ :twisted: ]

תמשיך להצליח, ההתקדמות ממש מחממת את הלב.

שימוניק

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
  • תוכן חדש...