Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפי התמונות הוא נראה יחסית טוב.. המון בהצלחה נראה פרוייקט מעניין

תודה רבה, אבל אולי צריך לחדד איזו נקודה: "נראה טוב יחסית" - זה לא מצב נתון בו קיבלתי אותו לידי. הוא הגיע לכך בהרבה (מאוד) שעות של עבודה קשה.

ככה הוא נראה (זה הטנדר השני, למעשה, אבל ההבדל לא היה כזה גדול בין השניים) כאשר קיבלתי אותו:

%25202_1~1.JPG

30062010062.jpg

01072010064.jpg

01072010065.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

כאשר המצנן היה על השולחן, לצורך הכנת המחבר של המניפה ולקראת החיבור לרשת החשמל החדשה, כבר השקעתי מחשבה על ניתוב החוטים האמורים להגיע לצידו השני של המצנן, לכיוון מדחס המזגן ויוניט החום.

המחשבה האמורה הייתה מהיכן לנתב את הצמה. די ברור שמצידו העליון של המצנן ובתוך שרשור ייעודי. אבל איך לעגן את הצמה בחלק העליון של המצנן, גם באופן קבוע וגם באופן שניתן יהיה להסירה, במקרה הצורך, בקלות יתרה?

אז זה מה שיצא:

1. לוקחים פיסת אלומיניום ברוחב המתאים.

2. חותכים ממנה חתיכה.

3. מיישרים פינות, מסמנים נקודות במקומות הרצויים וקודחים.

4. אחרי שבודקים שהכל כמו שצריך - משחיזים את הקצוות החדים.

5. ומחברים למקום הרצוי. כן, אני יודע, התקמטו קצת הצלעות של המצנן. הנושא סודר בהמשך...

6. עכשיו אפשר לחבר למקום קליפס קפיצי עם הברגה, אליו מתברג חבק, אשר דרכו תעבור הצמה המיועדת.

7. אחרי שההכנות הללו הסתיימו, מכניסים את הטריו בחזרה למקומו (קלי-קלות. הוא הרי רק "יושב" בחורי המרכוז שלו על הקורה הרוחבית ושני החיבורים האלכסונים המעגנים את המצנן למקומו - עוד לא מורכבים, כמו גם צינורות המים הראשיים). מכאן מתחילים להעביר את צינור הניקוז מחלקו העליון של המצנן, דרך המנוע ולכיוון מיכל העיבוי, עם נקודות עיגון באמצעות חבקים.

8. וכך נראה הצינור, לכל אורכו, מהמצנן ועד למיכל העיבוי.

הלאה! בקנה: תחילת שזירת הצמה החדשה, מכיוון יוניט החום ל"מרכז הבקרה" החדש שיוקם בקרוב.

02012012759.jpg

02012012760.jpg

02012012761.jpg

02012012762.jpg

02012012763.jpg

02012012764.jpg

02012012765.jpg

02012012766.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

התקמטו קצת הצלעות של המצנן. :-D

און עבודה מדהימה, אני שמח שאתה לא רוצה שהיא תשאר מאה אחוז מקורית כי גם ככה המקור הוא בסגנון של ״מה בא ברוך הבא״

עוד מימי המפעל לדעתי, כך שכל שידרוג שלך רק הופך אותה בעצם למקורית יותר!

נדב.

פורסם
התקמטו קצת הצלעות של המצנן. :-D

און עבודה מדהימה, אני שמח שאתה לא רוצה שהיא תשאר מאה אחוז מקורית כי גם ככה המקור הוא בסגנון של ״מה בא ברוך הבא״

עוד מימי המפעל לדעתי, כך שכל שידרוג שלך רק הופך אותה בעצם למקורית יותר!

נדב.

הבחנה דקה, נדב... :lol:

תודה על הפרגון. האמת היא שזו בדיוק הסיבה שלקחתי על עצמי את החירות לשנות את המקור. מלכתחילה, המדובר במכונית שהיא ערב-רב של חלקים שהיו זמינים בסיטונאות. החל, כאמור, מטריומף, פיאט, הילמן וקצת נגיעות ישראליות - הסרן האחורי. יש כאלו טהרנים המחפשים מקוריות ללא פשרות. עבורי השיפוץ הזה היה הגשמת חלום גם בהקשר הנגיעות האישיות. אז, כן, בסופו של דבר זה יהיה טנדר יחיד במינו...

אגב, בהמשך לתגובה של: zoriel.haviv ש"לפי התמונות הוא נראה יחסית טוב".

מצאתי עוד תמונות המשקפות את המהפך שעבר הטנדר בשנה וחצי האחרונות.

הנה:

01072010063.jpg

01072010067.jpg

02012012766.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אני הייתי חושב שוב לגביי המהדקים של הצינור של הרדיאטור, הצינור מקובע למנוע והמנוע כביוכל מחובר לתושבות מנוע מגומי, הוא יזוז ללא ספק מה שעלול להוביל לשחיקה\קריעה של הצינור.

לפי דעתי רצוי לעגון את הצינור לנקודות נייחות.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
אני הייתי חושב שוב לגביי המהדקים של הצינור של הרדיאטור, הצינור מקובע למנוע והמנוע כביוכל מחובר לתושבות מנוע מגומי, הוא יזוז ללא ספק מה שעלול להוביל לשחיקה\קריעה של הצינור.

לפי דעתי רצוי לעגון את הצינור לנקודות נייחות.

ראשית, תודה על ההערה ותשומת הלב. הנושא נלקח בחשבון. המהדקים הם מהסוג עם הגומי הפנימי, ובנוסף, המגע הוא גומי על גומי. מעבר לזה, בתוך המהדק עצמו אין תזוזה של הצינור, כך שלא תהיה שחיקה בין השניים. זאת ועוד: לצינורות יש מרווח לא קטן של גמישות ומאחר שהמדובר בצינורות גומי ולא צינורות קשיחים, תזוזות המנוע יבואו לידי ביטוי בחלק הארוך של הצינור הגמיש. בדיוק כפי שבא הדבר לידי ביטוי בצינורות המים הארוכים. הרי בדיוק לשם כך נעשה בהם שימוש, לא כן?

ועוד שלושה דברים קטנים לפני סיום:

1. בגמר השיפוץ והחזרה לנסיעה גאה בכבישי ארצנו, לא יהיה מדובר בכלי שיעבור קילומטרז' גבוה. אם הטנדר הזה ייסע 3,000 ק"מ בשנה, זה יהיה הרבה. כך שגם אם הצדק בדברייך, ייקח שנים לשחיקה הזו לבוא לידי ביטוי.

2. בתור כלי שהיחס אליו יהיה יותר כמו לאתרוג מאשר כלי רכב, תשומת הלב, הבדיקות והטיפולים המונעים שהוא יעבור, יבטיחו שגם אם תהיה שחיקה באחד הצינורות (או בכל מכלול אחר), הסבירות גבוהה שאני אעלה עליה מבעוד מועד.

3. אל תשכח שבתור אחד שהרכיב את הטנדר הזה ממסד ועד טפחות - אני מכיר ויודע את הנקודות הדורשות התייחסות ותשומת לב בתחזוקה השוטפת.

כך או כך, שוב תודה על תשומת הלב.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

דווקא בגלל שאין מרווח בין הצינור למהדק ישנה בעיה, אני מדבר על שחיקה של הצינור עצמו, ערב התזוזה המרובה והקיצונית של הצינור בסמוך למהדקים, עלול להווצר בלאי מוגבר של הצינור ושחיקה מהירה וגם להתקע באמצע הדרך עם צינור קרוע, אחרי שתתניע את המנוע תבדוק את התזוזה של המנוע, אצלי בוולוו המנוע היה היפראקטיבי, ושם למשל לא הייתי לצינור יותר משבוע לשרוד שם.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
דווקא בגלל שאין מרווח בין הצינור למהדק ישנה בעיה, אני מדבר על שחיקה של הצינור עצמו, ערב התזוזה המרובה והקיצונית של הצינור בסמוך למהדקים, עלול להווצר בלאי מוגבר של הצינור ושחיקה מהירה וגם להתקע באמצע הדרך עם צינור קרוע, אחרי שתתניע את המנוע תבדוק את התזוזה של המנוע, אצלי בוולוו המנוע היה היפראקטיבי, ושם למשל לא הייתי לצינור יותר משבוע לשרוד שם.

כל תוכנית היא בסיס טוב לשינויים. אחרי שנתניע את המנוע, נבדוק. למיטב זכרוני, תנודות המנוע מינימליות. אבל שוב, אין חכם כבעל ניסיון.

אני לוקח בחשבון שכאשר בונים מערכת מאפס, עשויים להיות שינויים וגם תקלות.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אתם סתם נתפסים לקטנות ורק מעריכים שזה מה שיקרה, בפועל אצלי תפוס ככה, הצינור שהולך מהפלאנג' ליחידת חימום בג'יפ (CJ7) עם אותם תפסנים. ואין שום שחיקה, גם אחרי נסיעות רבות בשטח טכני שבו הויברציות גם למנוע וגם לבודי של הג'יפ הן גבוהות יחסית למה שיהיה לטנדר הזה.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

הגיע הרגע המחשמל. כל המרכיבים המיכניים החדשים ממוקמים סופית למקומם, עכשיו צריך להתחיל להניח את התשתית למערכת העצבים המרכזית שתפעיל את הכל. אז ברור, מוסכם וידוע שכל המרכיבים החדשים יעבדו על מערכת נפרדת, שתוזן ישירות מהמצבר ותקבל דרך ריליי פקודת הפעלה ממערכת החשמל המקורית, שלא ידועה בזכות ביכולתה לעשות את עבודתה נאמנה, אלא בדיוק להיפך (לא לחינם כינוי הגנאי של לוקאס, יצרנית מערכת החשמל הבריטית הוא: prince of darkness, זאת בזכות היכולת הנדירה לזהות ימים חשוכים במיוחד ודווקא אז לחדול מפעילות...).

עוד לפני כן, צריך לפרוס את החוטים המתאימים, בצבעים שונים, לנהל רישום של איזה חוט הולך לאיזה צרכן, לנתב את החוטים בנתיב המיועד ולהתחיל לקבע גם אותם במקומם.

אז יאללה, מתחילים!

1. חוטי חשמל, בצבעים שונים.

2. מתחילים מהקצה. מחוטי יוניט החום וגם מהפיקוד של המדחס.

3. עוברים לצידו השני של המצנן ומותחים למטה שני חוטים למניפה. החוטים הללו עבים יותר, בהתחשב בעומס העבודה שיוטל עליהם.

4. ממשיכים לדופן האמבטיה הימנית ומותחים חוטים לכיוון המיקום המשוער של מייבש המזגן (מאוחר יותר, אחרי שהגעתי להבנה טובה יותר במבנה מערכת החשמל, שונו החוטים הללו, אבל על כך בהמשך.

5. את כל מכלול החוטים הללו מושכים עד לקיר האש. עוד לפניו יעלו חיבורי הזנה ומינוס מכיוון המתנע והבלוק.

02012012767.jpg

02012012771.jpg

02012012770.jpg

02012012768.jpg

02012012769.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אולי זה ידוע לך אבל בכל זאת ,אז היות והוונטה היא משותפת ותופעל משני אלמנטים שונים :חום מנוע ומזגן יש להפריד את ההפעלה לשני ממסרים,ממסר אחד מופעל באמצעות מינוס (ל-85 או86) מיוניט חום מנוע וממסר שני יופעל ממערכת המזגן.

אריק

פורסם
אולי זה ידוע לך אבל בכל זאת ,אז היות והוונטה היא משותפת ותופעל משני אלמנטים שונים :חום מנוע ומזגן יש להפריד את ההפעלה לשני ממסרים,ממסר אחד מופעל באמצעות מינוס (ל-85 או86) מיוניט חום מנוע וממסר שני יופעל ממערכת המזגן.

אריק

הי אריק.

כמובן שהנושא היה ידוע, כי יש לי ליווי צמוד מצד ינון, החשמלאי המחונן של דרך השטח וגם של ישראל, אח של חבר ילדות ומומחה לאלקטרוניקה שהוא ואחיו משפצים את הלוטוס אירופה. אני לא מומחה בחשמל, רחוק מזה, ולכן דואג להתייעץ עם יודעי דבר.

כך או כך, תודה על ההערה!

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

במסגרת הנחת תשתית החשמלית החדשה, צריך למקם גם את היציאה של חוטי החשמל לשסתום הביטחון המומקם על המייבש וזה אומר שצריך למקם את המייבש במקומו בכדי למקם את חוטי החשמל...

אז שנתחיל?

1. תושבת המייבש - כאן כבר אחרי צביעה.

2. המייבש עצמו (אולי בסופו של דבר יהיה אחר, וזה לדוגמא).

3. מסמנים את נקודות העיגון המיועדות של התושבת ומתחילים לקדוח.

4. ובתמונה פתוחה יותר, הנה, כאן, משמאל לכוהל, יורכב המייבש.

5. ו... מורכב! כלומר, התושבת מורכבת.

6. עכשיו מתחילים לקבל מושג עד היכן שני החוטים המיועדים להגיע לשסתום הביטחון אמורים להגיע.

04012012772.jpg

04012012773.jpg

04012012774.jpg

04012012775.jpg

04012012776.jpg

04012012777.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...