Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצבע האפור מדהים, אולי שווה לשקול לצבוע רק בו...

לצערי הכחול מזכיר לי יותר מדי...ניידת משטרה, אבל אני אדבר עם הפסיכולוג שלי

על זה....:wink:...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אולי כדאי לשבור את הכחול עם פס אפור בחלק התחתון שלו?

שייווצרו מלמטה ללמעלה -

חלק גדול באפור

פס כחול בעובי של כ-5 ס"מ

פס אפור בעובי של כ-5 ס"מ

חלק גדול בכחול

Hapoel Jerusalem BC   

VW Golf 1.4TSI 150HP

פורסם
הצבע האפור מדהים, אולי שווה לשקול לצבוע רק בו...

לצערי הכחול מזכיר לי יותר מדי...ניידת משטרה, אבל אני אדבר עם הפסיכולוג שלי

על זה....:wink:...רן

אתה חזק בענייני משטרה, אה רן? :lol:

חשבתי גם על האפשרות של צבע אחד - אפור. אבל לא יודע, מדגדג לי ביצוע של שני צבעים...

השילוב של הכחול עם האפור מאוד יפה! התוצאה תהיה מיוחדת.

... ולכן זה ככל הנראה הכיוון!

אולי כדאי לשבור את הכחול עם פס אפור בחלק התחתון שלו?

שייווצרו מלמטה ללמעלה -

חלק גדול באפור

פס כחול בעובי של כ-5 ס"מ

פס אפור בעובי של כ-5 ס"מ

חלק גדול בכחול

לא בטוח שהבנתי את הרעיון, אבל בכל מקרה בנקודת המפגש של שני הצבעים יהיה חייב להיות איזה פס צבע נוסף מקשר, גם אם המדובר במדבקה.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
משהו כזה?

גם זו אפשרות מעניינת. שאלת השאלות היא היכן לעשות את קווי הצביעה הללו. התייעצתי בנושא עם מיץ' לנזיני - מומחה הצביעה מהתוכנית "אוברול" (http://www.lanzinibodyworks.com/gallery.html) והוא הציע שקו המפגש בין שני הצבעים לא יהיה בנקודות המותניים המובלטות בבודי, אלא מעליהן או מתחתיהן. כך לא יטושטשו קווי המתאר המקוריים של המכונית.

נראה לי שבבוא היום, מחכה לי כאב ראש לא קטן...

17062011889.jpg

17062011891.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
והוא הציע שקו המפגש בין שני הצבעים לא יהיה בנקודות המותניים המובלטות בבודי, אלא מעליהן או מתחתיהן. כך לא יטושטשו קווי המתאר המקוריים של המכונית.

שאני חושב על זה הוא ממש צודק.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

טוב, קצת איבדתי קשר עם המציאות: צבע?! עוד רחוק היום, קודם נביא את הטנדר למצב נסיעה...

אז ממשיכים. ממשיכים עם מה שמונע ממני להניע את הטנדר: מערכת החשמל. כזכור, אנו מתעסקים עם שלוש מערכות חשמל מקבילות וחופפות: המערכת המקורית האנגלית של הטנדר, המערכת היפנית של מערכת המיזוג והמערכת "הישראלית" בבניה עצמית שמקשרת בין השתיים ובין מערכות חשמל הנוספות שהותקנו במכונית.

אז היום אנו עם הישראלית ועם המטרה לחבר מינוסים ופלוסים. באופן סופי ומוחלט.

כך זה נראה בתמונות:

1. שלושת חוטי מינוס של המערכת, האמורים להתאחד יחדיו ולהתחבר לבלוק המנוע. החוטים האמורים הם של המניפה החשמלית, מערכת המיזוג הפנימית ושל יחידת הרילאיים.

2. מחבר מתאים מהדק את שלושת החוטים יחדיו וגומי המתכווץ בחום מולבש בקצה, על מנת למנוע כניסת רטיבות פנימה.

3. אחרי שמלבישים שרשור מתאים על שלישית חוטי המינוס הזו היוצאת מהצמה הראשית, אפשר לחבר אותה לגוף המנוע.

4. עכשיו אפשר להתחיל לפזול לעבר חיבורי הפלוס של המערכת. אבל עוד לפני החיזוק הסופי - יש עוד מטלה קטנה אחת...

5. והיא: להתאים מחבר מסוג "נקבה" לחוט הכחול הזה, שהוא למעשה מחליף מה שמספק את זרם ההפעלה למתנע - אחרי רילאי.

6. והנה שלושת המחברים מהודקים היטב למתנע. השלושה הם: אספקת המתח הראשית מהמצבר, המחבר המקורי המזין את מערכת החשמל המקורית של הטנדר וכן מחבר נוסף המזין את המערכות החדשות. החוט הכחול - החדש - כבר מורכב למקומו.

01022012912.jpg

01022012913.jpg

01022012914.jpg

01022012915.jpg

01022012916.jpg

12022012928.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

יש שם בתמונות משאבת דלק אני מניח ומתחתיה צינור שרשורי שחור עם חוטי חשמל אני מניח שוב.

לא כדאי להעביר אותו ממקום אחר שלא יטפטף עליו בטעות משהו דליק?

פורסם
יש שם בתמונות משאבת דלק אני מניח ומתחתיה צינור שרשורי שחור עם חוטי חשמל אני מניח שוב.

לא כדאי להעביר אותו ממקום אחר שלא יטפטף עליו בטעות משהו דליק?

תודה על תשומת הלב, אבל... גם במקור ישנם חוטי חשמל מתחת למשאבה, שלא לדבר על סביב צינורות הדלק. בנוסף, החוטים המדוברים הללו, אלו שבשרשור, הם חוטי מינוס לבלוק המנוע. לא יקרה כלום אם יטפטף עליהם משהו דליק.

יחד עם האמור לעיל, רשמתי את ההערה ואבדוק באם ניתן לשנות את זווית/מיקום/תצורת צמת החשמל הזו לבלוק.

ברור שבהרכבה מחדש, שיקום ושדרוג מכונית מרמת הבורג ומעלה, יתכן וברור שיהיו תיקונים/שינויים/ריג'קטים ושלל דברים אחרים שכרגע נמצאים בתצורה אחת וימצאו את עצמם בסופו של דבר לגמרי אחרת. יש דברים כאלו שכבר בתהליך ההרכבה זוכים ליחס ולשינוי, ויש כאלו שאני מחליט לעזוב אותם לעת עתה ובבוא היום, בגמר העבודה, אחרי שמדבקת הטסט השנתי תתנוסס בגאון על השמשה, הם יהיו במקצה השיפורים. אני חייב לחשוב בצורה הזו לגבי חלק מהדברים, אחרת לעולם לא יהיה סוף לשיפוץ הזה... כמובן שהמדובר בדברים שהם לא בעניין בטיחותי או כאלו שידרשו פירוק מסיבי, אלא כאלו שהגישה אליהם קלה והחשיבות שלהם נמוכה.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

ממשיכים ומתקדמים עוד צעד לקראת בדיקת מערכות החשמל. והפעם: קיבוע רילאיים ובתי נתיכים למקומם.

1. המיקום הנבחר למיקום בתי הרילאיים.

2. אבל עוד לפני כן, צריך לחזק את הצמה למקומה.

3. אז ממש לפני נקודת הפיצול הראשונה אחרי הטרמינל, מצמידים את הצמה למקומה באמצעות חבק.

4. עכשיו אפשר גם לחבר את בתי הנתיכים.

5. שני החוטים האדומים המיותמים הם הפיצול לנתיך שלפני רילאי האורות שטרם הורכב (בצד השני, בכלל).

6. אז מתחילים עם קיבוע בתי הנתיכים.

7. ואחרי זה את שיירת הרילאים. לא, לא מדובר על בעיה במסך שלכם, הם אכן קצת עקומים. כבר נרשם ב-טו-דו-ליסט.

8. והנה המערכת מוכנה סופית, עם הרילאים והנתיכים.

אפשר להמשיך הלאה.

31012012908.jpg

31012012911.jpg

12022012922.jpg

12022012924.jpg

12022012921.jpg

12022012925.jpg

12022012926.jpg

12022012927.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...