Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איפשהו בין חיבורי החשמל למזגן, איבדתי עיניין, אין זו אשמתו (הישירה) של און או סגנון הכתיבה

בי האשם בלבד (אני בטוח שבני ה' יוסיף תמיד ידענו...)

נתונים טכניים, חשמל, מזגן לא מעניינים אותי, רוברט מ. פירסיג כותב "זן ואומנות אחזקת האפנוע"

יגיד שמדובר בתפיסה הרומנטית, ולא בתפיסה הקלאסית או משהו דומה, למען האמת

גם בספרו הפילוסופי קראתי בעיקר את קטעי הרכיבה והיחסים הבין אישיים, ודילגתי על

הקטעים הכבדים.

אמא שלי תגיד אולי שזה בגלל המורים בבית הספר היסודי שהתחלפו יותר מהר מכוכבי ראליטי

אבא שלי יגיד שאף פעם לא היה לי תחת לשבת וללמוד, והאמת נמצאת אי שם...

אני מכיר אנשים שידירו שינה מעיינם, בגלל תוצאה של 0.002 במקום 0.004 שכתוב בספר

או כאלה שיחפשו את מגעי הזהב על מנת לשפר את המוליכות של החלק ב-0.000016 מאיות

ינברו בספרים ויעלו באוב נתונים משל הם תורה מסיני...

מרגע שלא מדובר במנוע, מתלים בלמים שיש להם קשר ישיר לנהיגה ולא לנוחות נהיגה אני כבר

לא שם...

עכשיו יקום המתחכם התורן ויגיד שהרי בלי חשמל הרכב לא יסע....נכון אבל כמו שלא מעניין אותי לדעת

איך פועל המחשב שלי, אבל מאד מעניין אותי איך נראת נערת ינואר של פלייבוי. יש דברים שלא מעניינים

אותי ברכב, אשמח לדעת איך לתקן אותם במידת צורך או מה התופעות שהתקלה גורמת על מנת לזהותה

בעתיד וזהו...

אני לא זוכר נתונים, ובטח שלא מידות ומספרים, אבל אני זוכר תחושות, אני יכול לעצום עיניים לדמיין את

הנהיגה בכל אחד מהכלים המוטורים שלי בירידה מהקסטל לכיוון י-ם ולדעת בדיוק איך כל רכב יתנהג

שם ובאיזה מהירות, אני יודע לזהות אובדן אחיזה בגלגל קצת לפני שזה קורה, או אפילו נפילת לחץ אוויר

בגלגל מסויים, אבל אף פעם לא אזכור בלי לבדוק במדבקה באיזה לחץ צריך למלא אותו...

אז און, דלג על הקטעים הבלתי מעניינים ותן לנו את הדבר האמיתי....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
איפשהו בין חיבורי החשמל למזגן, איבדתי עיניין, אין זו אשמתו (הישירה) של און או סגנון הכתיבה

בי האשם בלבד (אני בטוח שבני ה' יוסיף תמיד ידענו...)

נתונים טכניים, חשמל, מזגן לא מעניינים אותי, רוברט מ. פירסיג כותב "זן ואומנות אחזקת האפנוע"

יגיד שמדובר בתפיסה הרומנטית, ולא בתפיסה הקלאסית או משהו דומה, למען האמת

גם בספרו הפילוסופי קראתי בעיקר את קטעי הרכיבה והיחסים הבין אישיים, ודילגתי על

הקטעים הכבדים.

אמא שלי תגיד אולי שזה בגלל המורים בבית הספר היסודי שהתחלפו יותר מהר מכוכבי ראליטי

אבא שלי יגיד שאף פעם לא היה לי תחת לשבת וללמוד, והאמת נמצאת אי שם...

אני מכיר אנשים שידירו שינה מעיינם, בגלל תוצאה של 0.002 במקום 0.004 שכתוב בספר

או כאלה שיחפשו את מגעי הזהב על מנת לשפר את המוליכות של החלק ב-0.000016 מאיות

ינברו בספרים ויעלו באוב נתונים משל הם תורה מסיני...

מרגע שלא מדובר במנוע, מתלים בלמים שיש להם קשר ישיר לנהיגה ולא לנוחות נהיגה אני כבר

לא שם...

עכשיו יקום המתחכם התורן ויגיד שהרי בלי חשמל הרכב לא יסע....נכון אבל כמו שלא מעניין אותי לדעת

איך פועל המחשב שלי, אבל מאד מעניין אותי איך נראת נערת ינואר של פלייבוי. יש דברים שלא מעניינים

אותי ברכב, אשמח לדעת איך לתקן אותם במידת צורך או מה התופעות שהתקלה גורמת על מנת לזהותה

בעתיד וזהו...

אני לא זוכר נתונים, ובטח שלא מידות ומספרים, אבל אני זוכר תחושות, אני יכול לעצום עיניים לדמיין את

הנהיגה בכל אחד מהכלים המוטורים שלי בירידה מהקסטל לכיוון י-ם ולדעת בדיוק איך כל רכב יתנהג

שם ובאיזה מהירות, אני יודע לזהות אובדן אחיזה בגלגל קצת לפני שזה קורה, או אפילו נפילת לחץ אוויר

בגלגל מסויים, אבל אף פעם לא אזכור בלי לבדוק במדבקה באיזה לחץ צריך למלא אותו...

אז און, דלג על הקטעים הבלתי מעניינים ותן לנו את הדבר האמיתי....רן

אתה יודע, רן, בדרך כלל אנו רואים עין ובעין, אבל לא הפעם.

האמת היא שאין אמת מוחלטת. אין דרך אחת. אין טעם אחד. רבים מתפלאים מדוע בחרתי לשפץ ולהשקיע כל כך הרבה זמן ואנרגיה (שלא לדבר על ממון) על רום כרמל טנדר, בעוד אני לעולם לא אבין מדוע מישהו יעשה את אותו הדבר בדיוק על פולקסוואגן חיפושית למשל. עניין של טעם, אתה יודע.

מעבר לזה, מי קבע מה הם "קטעים בלתי מעניינים", אם המדובר על עניין של טעם? אותי מאוד מעניינית מיכניקה ויש כאלו שחולפים על פני העידכונים הללו כאילו המדובר במדור מודעות אבל בלוח המודעות השכונתי. מצד שני, לא ממש מעניינת אותי צביעה חיצונית ויש רבים הרבה יותר (ותעקוב אחרי שרשור זה ואחרים ותיווכח) שדווקא זה החלק שהכי מעניין אותם. רבים מהדברים שאני עושה בצד המיכני, החשמל והמזגן יהיו נסתרים מהעין ובכל זאת אני עושה אותם למרות שאף אחד חוץ ממני לא ידע ולא יוכל להתרשם מהם. מצד שני, את ההכנה לצבע ואת הצביעה לא אני עשיתי או אעשה ובכל זאת אלו יהיו הדברים הראשונים (וככל הנראה היחידים) שאנשים יגיבו אליהם.

אז היכן האמת המוחלטת שלך? אין כזו. זו רק דעתך.

למשל, העבודה על הלוטוס סופר 7: מכונית מעניינת בקנה מידה עולמי. אין מקום להשוואה בתוצאה הסופית בכל הקשור להתנהגות, ביצועים וכדומה בין המכוניות. סוג השיפוץ היה דומה מאוד ובכל זאת שונה מאוד. בלוטוס לא היה (וטוב שכך) מקום לאינטרפציה אישית, שינויים מהמקור או טאץ' אישי. יותר מזה, כל החלקים הדרושים לשיפוץ קיימים "על המדף". רק עניין של גישה לאינטרנט וכסף. לכן גם שיפוץ זה התקדם בקצב הרבה יותר מהיר מאשר השיפוץ של הרום. בטנדר יש מקום לטאץ' אישי וליכולת לאלתר, למצוא, להתאים, לשנות משהו יש מאין. זה בדיוק מה שמשך אותי לעשות את השיפוץ הזה מלכתחילה!

אז אותך מעניינת המיכניקה או הניהוג והביצועים (טוב, בזה אנו מסכימים), אבל יש אחרים שמגיבים פה שדווקא אותם מאוד מעניין נושא החשמל/מזגן/קירור/ריפוד/זגגות (לא למחוק, הכל נכון). אז מי אני או אתה שנמנע מהם את התענוג הזה?

מעבר לזה ולסיום, את השיפוץ הזה אני מנהל באופן כרונולוגי. לא מדלג על פרטים, מצלם ומפרט כל דבר וכל עניין. כי המטרה היא לא רק לעניין אותך ואת האחרים, אלא ליצור בדיוק את זה: יומן כרונולגי מפורט ומעניין, שבבוא העת, אוכל גם אני להתרווח מול מסך המחשב בדרך הארוכה שעברתי מאז שהבאתי את הטנדר הזה מדני.

אז אם חלק זה של השיפוץ משעמם אותך, תעשה מה שאני עושה ומה שאתה עשית בקריאת "זן ואמנות אחזקת האופנוע": תעבור הלאה.

מבטיח לך שכאשר השרשור יחזור להיות מעניין - אעדכן אותך (בעצם, לא בטוח שזה יקרה עבורך, כי מה שנשאר זה כל אותם דברים שלא מעניינים אותך...).

בכל מקרה, אתה תוזמן כאורח כבוד להשקה!

בברכה ובהערכה רבה,

און

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

כמו שאמרתי, זה לא אתה, זה אני!

העבודה והתעוד שלך חשובים מאד, ואני עוקב בהנאה בשירשור במקומות מסויימים יותר, ומקומות אחרים פחות.

אין לי סבלנות, לחכות להמשך...אז התיסכול קצת התפרץ....זה הכל. :roll:...

ולגבי ההשקה תצטרך לגרש אותי! -רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אני בדרך כלל לא מגיב בשרשור שלך און אבל נהנה מהפירוט הקפדני של כל דבר שאתה עושה.

אני מנסה ליישם זאת בשרשור שלי אבל יוצא מנקודת הנחה שלא כל פיק שאני שם ברכב מעניין את כולם, וגם צריך כישרון כתיבה...

בכל מקרה תמשיך לתעד הכל. סוסיתא סוסיתא אבל יוצא רכב מדהים.

בהצלחה

פורסם

המעניין הוא בשיפוצים השונים... שהמשפצים מגלים (גם אם ידעו זאת קודם) שהשלבים של החלקים ה"גדולים" כמו מנוע, גיר, גל הינע, פח וכו' הם החלק הקל... הפרטים הקטנים, הפינישים, ההתעסקות בסופית של חוט (אחת מתוך עשרות), בצורת הגומיה (אחת מתוך עשרות) ובקצה של הבורג (אחד מתוך מאות ולפעמים אלפים) הם הם פרויקט השיפוץ...

און, העבודה שלך נפלאה, מרתקת, מלמדת, מדרבנת ובעיקר מעניינת!

רן, אתה סתם משעמם.

אוהב את שניכם :)

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
ולגבי ההשקה תצטרך לגרש אותי! -רן

אני מאוד נזהר לא לגרש אנשי חוק... :wink:

אני מנסה ליישם זאת בשרשור שלי אבל יוצא מנקודת הנחה שלא כל פיק שאני שם ברכב מעניין את כולם, וגם צריך כישרון כתיבה...

בכל מקרה תמשיך לתעד הכל. סוסיתא סוסיתא אבל יוצא רכב מדהים.

אני דווקא מעודד אותך לפרט יותר. אני חושב שדווקא פירוט, הסברים ותמונות הם שעושים שרשור שיפוץ מעניין עבור כולם, כי כל אחד יכול לבחור לעצמו מה שמעניין אותו ובדבר הזה להתמקד.

תודה על התמיכה, אבל בשם הטנדר אני מוחה! זה רום כרמל "מיוחס", לא סוסיתא "נחותה"...

ליאור.

תודה ליאור! העבודות שלך נותנות לי השראה. אני עוד במתחילים בהשוואה למה שאתה עושה ולכן שמח שאתה מוצא עניין בשרשור הזה.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

צחוק בצד, צריך להתקדם!

אז היחידה יושבת מקובעת במקומה, צנרת החימום מחוברת, כמו גם צינור הניקוז. עכשיו מגיע תורו של לוח המחוונים. עוד בשעתו, בהתאמות הראשונות, ידעתי שאאלץ לעשות שינויים במבנה תא הכפפות וגם לחתוך כמה זיזים לא נחוצים ביחידה עצמה. לא עשיתי זאת אז, כי רציתי לעשות כן כאשר היחידה מורכבת באופן סופי.

אז עכשיו הגיע הזמן גם לזה!

1. ניסיון ראשון להרכיב את לוח המחוונים במקומו. פרובלמה... הלוח לא נכנס עד הסוף, משהו מפריע לו.

2. מסתבר שלא משהו אחד, אלא ארבעה דברים (מסומנים בספרות). הראשון: הזיז הזה של היחידה מפריע לתא הכפפות; השני: זה החלק האחורי של תא הכפפות. הוא גדול מדי למקום שמשאירה לו יחידת המיזוג הגדולה; השלישי: פתח יציאת האוויר המקורי להפשרת האדים. הוא פוגע באחד מארבעת היציאות שאני בניתי; הרביעי: הפתח השני שבחלקו מפריע אפילו יותר לתא הכפפות - גם אחרי הקיצוץ.

3. הנה היחידה טרום הרכבת הלוח. הסימון "1" מתייחס לצינור שמפריע בחלק מספר שלוש בתמונה הקודמת; "2" מתייחס לחלק הרביעי. זה שפולש לתוככי תא הכפפות. על מספר אחד אאלץ לוותר. כלומר, לכיוון הפשרת האדים יצא רק צינור אחד שיתפצל לשני הפתחים. ואילו את הפתח השני אצטרך לקצר למינימום האפשרי שעדיין יאפשר לי להרכיב את השרוול.

4. אז קדימה, להתחיל לקצץ! הזיז הזה שבלט והפריע לתא הכפפות - נחתך.

5. גם זה, מהחלק הראשון של הסעיף השני - נחתך.

6. ועכשיו זה נהיה מעניין: חותכים את החלק האחורי של תא הכפפות במטרה לצמצמו למידה הראויה.

השלב הבא הוא להרכיב את הלוח בחזרה למקומו, לבדוק שאין מגע בין לוח המחוונים ליחידה, למדוד כמה צריך לחתוך מתא הכפפות ולהדביק אותו מחדש.

16012012839.jpg

16012012840.jpg

16012012838.jpg

22012012857.jpg

22012012858.jpg

22012012869.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
המעניין הוא בשיפוצים השונים... שהמשפצים מגלים (גם אם ידעו זאת קודם) שהשלבים של החלקים ה"גדולים" כמו מנוע, גיר, גל הינע, פח וכו' הם החלק הקל... הפרטים הקטנים, הפינישים, ההתעסקות בסופית של חוט (אחת מתוך עשרות), בצורת הגומיה (אחת מתוך עשרות) ובקצה של הבורג (אחד מתוך מאות ולפעמים אלפים) הם הם פרויקט השיפוץ...

רן, אתה סתם משעמם.

אוהב את שניכם :)

ליאור.

:mm_yeah:

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

איזה כיף .. מעורר השראה והשתאות .

ככה משפצים רכב ובטח שככה משפצים רכב אספנות .

און- הגאון המשך כך !!:wink:

אני מכוון תמיד אל הירח - מקסימום אפגע בכוכב . .

[size=6"[color="black:snipersmi :snipersmi ][/color]][/size]

פורסם

אנחנו בענייני תא הכפפות, שצריך לפנות שטח לטובת הכובש - יחידת המיזוג.

מודדים כמה צריך לחתוך מנפח (או נכון יותר - מעומק) תא הכפפות וחותכים. עכשיו אפשר להשתמש ב"קטשופ" המפורסם, על מנת להדביק את חלקי הפלסטיק אלו לאלו. הדבר נכון ומתאים אך ורק לפלסטיק מסוג ABS, ולשמחתי, זה החומר ממנו עשויים רוב חלקי הפלסטיק בתא הנוסעים.

1. חלקו האחורי של תא הכפפות, אחרי שנחתך למידה הנכונה. כן, נכון, החיתוך עקום-משהו. עניין של חוסר גישה נוחה. לא נורא, הקשטופ ימלא את החוסרים.

2. בכדי ששני החלקים ישארו צמודים זה לזה, השתמשתי בבורג קודח וגומיה. את החור כתוצאה מהבורג יסתום - כן, נכון - הקטשופ.

3. והנה התוצאה הסופית. לא הסתפקתי במילוי מסביב, אלא הוספתי רצועות חיזוק נוספות העשויות בעצם באותו חומר ממש. לא נראה יפה, אבל גם לא נראה לעין.

4. זה הקיצוץ שהיה צריך לעשות בתא הכפפות רק בפינה אחת, לטובת צינור יציאת האוויר המרכזי.

5. בהזדמנות זו, כבר חתכתי חתיכות פלסטיק בגודל המתאים ומילאתי את שני החורים ששימשו במקור למיקום המצית והמשנק. אין מקום בנקודה זו עבור השניים הללו, אז אין צורך בחורים. ככל הנראה אמקם את המשנק על גבי הקונסולה המרכזית החדשה שאאלץ לבנות.

6. הנה, הסימונים מראים את המיקום של השניים: מצת ומשנק.

22012012870.jpg

22012012871.jpg

22012012872.jpg

22012012873.jpg

22012012874.jpg

DSCN4846.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

עוד לפני ששמים בחזרה את לוח המחוונים, צריך להתאים את הצינורות הגמישים המעבירים אוויר מהיחידה לכיוון פתחי האיוורור. חלק מהשרשורים שאתקין, כבר סופיים, אצל חלק צריך לעשות התאמה קטנה. עיקר העבודה זה לבדוק שהכל עובר ממקום למקום בלי בעיה ובלי לפגוע בשום דבר בדרך.

ככה זה נראה:

1. השרוולים הגמישים. העבה הוא לפתחי האוורור הצידיים, הדק להפשרת האדים.

2. מעביר את הצינור העבה מפתח האיוורור בצד הלוח, מתחת ליחידה. את הצינור הזה אאלץ לחתוך באמצע ולחברו בשני חלקים.

3. הנה, כאן נקודת החיתוך. הבעיה היא שכאשר הלוח מורכב אין גישה לכיוון החבק שעל פתח האיוורור. כלומר, צריך לחזק אותו עוד לפני ההרכבה ואז יש בעיה אחרת...

4. עוד לפני הבעיה השניה, הנה הפתרון של הבעיה הראשונה: צינור מים בקוטר המתאים, ממנו יחתך המחבר בין שני חלקי השרוול.

5. בדיוק כך, מצד האחד, הקבוע שישאר על היחידה. בנקודה זו יש גישה לחיבור החלק השני שישאר מחובר ללוח המחוונים.

6. וזו יציאת האוויר מהיחידה. השרוול הקטן קוצץ ויבוטל, מטעמי חוסר מקום. השרוול השני, העבה, הוא זה הנע לכיוון הפתח האוורור הימני בלוח המחוונים.

7. זו גם ההזדמנות לחזק את הצינור למקומו, כל עוד שיש גישה ומקום (הבעיה השניה והסיבה מדוע היה עלי לחתוך את הצינור.

16012012848.jpg

16012012849.jpg

22012012859.jpg

22012012860.jpg

22012012861.jpg

22012012862.jpg

22012012863.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אתמול נעצרנו בשרוולים הגמישים, היום נמשיך עד להרכבת הלוח מחוונים בחזרה למקומו.

1. על "המדפים" הקטנים הללו, מתחת לשמשה הקדמית, יהיה מונח הלוח. במקור מודבקים שם ספוגים (אותם עדיין ניתן לראות על הפיבר).

2. עוד לפני כן, צריך למלא את החור המיותר היוצא מיחידת המיזוג.

3. אמנם שמתי ספוג אטימה, אבל הוא לא באמת אוטם כמו שצריך, אז הוספתי עוד חומר אטימה גם מסביב.

4. ואלו הם הספוגים הישנים שהפרידו בין גוף הפיבר ללוח המחוונים, ביחד עם יריעת הספוג החדשה בה אשתמש במקום הספוג הישן והמתפורר.

5. הספוג החדש מודבק במקומות המיועדים.

6. ו... הנה זה מגיע: לוח המחוונים חוזר למקומו. עוד לא באופן סופי, אבל מתקרב לזה.

עכשיו אפשר לעצור רגע ולהתרשם. תא הנוסעים מתחיל לתפוס צורה!

22012012864.jpg

22012012866.jpg

22012012867.jpg

22012012865.jpg

22012012868.jpg

16012012841.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אז הלוח במקומו. מברוק!

הלוח מעוגן לגוף הפיבר באמצעות ארבעה ברגים ואומים משני צדדיו, כאשר בחלקו האחורי (הצמוד לשמשה) הוא מונח על המדפים שהוזכרו בעדכון אתמול. אפשר להגיד גם שהקונסולה המרכזית תומכת בו בחלקו התחתון. אבל רק אפשר להגיד...

בכל מקרה, הלוח עצמו העשוי מפלסטיק ABS לא עבה במיוחד, הוא בן שלושים שנה וכשפירקתי אותו סימני השנים ניכרו בו באופן בולט. סדקים, אבל במיוחד קריעת בפלסטיק באזורי העיגון של הברגים. אז כאמצעי חיזוק ושימור, הוספנו בשעתו בחלקו התחתון של הלוח יריעות ABS שיעניקו חוזק ועמידות וגם בדופנות הלוח - בנקודות החיזוק.

עכשיו, כאשר הגיע תורו של הלוח לחזור למקומו, לקחתי את העניין צעד אחד קדימה:

1. הברגים שמחזקים את הלוח בדופנותיו.

2. במקום אום ושייבה קטנה שיפעילו עומס רב על נקודה קטנה בלוח, החלטתי להשתמש בפיסות האלומיניום הללו, שיעניקו שטח מגע וחיזוק רחבים ככל האפשר.

3. הנה, ככה זה נראה מצד האחד,

4. וככה מהצד השני. שימו לב להדבקת הפלסטיק שנעשתה עוד קודם לכן.

5. והתוצאה הסופית: הלוח יושב במקומו הטבעי, כאשר מתחתיו, אחרי כל ההתאמות, יחידת המיזוג הגדולה.

יפה. אפשר להמשיך הלאה. בשלב הבא: קצת חשמל.

16012012842.jpg

16012012845.jpg

16012012846.jpg

16012012847.jpg

16012012843.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און,

אין שום דרך לשפץ את הדשבורד? הוא נראה די גמור ולדעתי לא מתאים למראה החדש שהענקת לרכב.

חוץ מזה תענוג להיכנס לפה ולהתעדכן. :-)

• תוכן חדש...