Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקראת ההנעה הקרובה, אני צריך להתחיל לחשוב גם על נוזל הבלמים. מערכת הבלימה מחוברת כולה ומוכנה לנוזל והשאלה היא - איזה דירוג? DOT3, 4, 5?

למיטב זכרוני, מערכות הבלימה הישנות, כמו זו המותקנת בטנדר, אינן מיועדות לשימוש בנוזל בלימה בתקן DOT5.

האם מישהו יכול לשפוך קצת אור בנושא זה?

תודה מראש.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

DOT 3

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

און,

בהמשך לשידרוג של הכללי של האוטו, האם חשבת להתקין ידית להפעלת מגבים מודרנית ?

אני מתכוון שיהיו יותר מ-2 מהירויות למגבים ואפילו השהיה של המגבים שגורם לפעולה כל כמה שניות לפי בחירה,

מאוד מעניין אותי לראות איך מחברים את העסק לאוטו, והאם "המח" נימצא בתוך המנגנון עצמו.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
און,

אני מתכוון שיהיו יותר מ-2 מהירויות למגבים ואפילו השהיה של המגבים שגורם לפעולה כל כמה שניות לפי בחירה,

מאוד מעניין אותי לראות איך מחברים את העסק לאוטו, והאם "המח" נימצא בתוך המנגנון עצמו.

אופיר הי

אני עשיתי זאת באסקורט יש לקנות טיימר שניתן לכיוון חיברתי אותו דרך מפסק נוסף והוא מפעיל /מכבה לבד את המגבים.

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם
לקראת ההנעה הקרובה, אני צריך להתחיל לחשוב גם על נוזל הבלמים. מערכת הבלימה מחוברת כולה ומוכנה לנוזל והשאלה היא - איזה דירוג? DOT3, 4, 5?

למיטב זכרוני, מערכות הבלימה הישנות, כמו זו המותקנת בטנדר, אינן מיועדות לשימוש בנוזל בלימה בתקן DOT5.

האם מישהו יכול לשפוך קצת אור בנושא זה?

תודה מראש.

מלא את המערכת בנוזל מסוג DOT 4. מבחינה כימית, הנוזל תואם ל-DOT 3 בו נעשה שימוש (כנראה) במקור ברום כרמל. עם זאת, נקודת הרתיחה גבוהה יותר בנוזל החדיש יותר כך שהסיכוי לדעיכה של הבלמים בעת שימוש ממושך בהם קטן.

ניתן להשתמש ב-DOT 5 על בסיס סיליקוני, אך יש לשים לב לכך שאין לערבב אותו עם נוזלים גליקוליים (DOT 3,4, 5.1) ושהוא נוטה לגרום לתחושה ספוגית בדוושת הבלם, מה גם שהעלות גבוהה יותר.

פורסם

DOT 5.1 אפשרי, אבל השאלה היא למה?! DOT 4 מספיק לכל היותר. יש בכלל דיסקים מקדימה או שאלו בלמי תוף?

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
DOT 3

אכן, בדקתי את הנושא וזו ההמלצה מצד העוסקים בענף. תודה.

מלא את המערכת בנוזל מסוג DOT 4. מבחינה כימית, הנוזל תואם ל-DOT 3 בו נעשה שימוש (כנראה) במקור ברום כרמל. עם זאת, נקודת הרתיחה גבוהה יותר בנוזל החדיש יותר כך שהסיכוי לדעיכה של הבלמים בעת שימוש ממושך בהם קטן.

האמת היא במכונית מהסוג הנ"ל: עיין ערך - עגלה :-D - האינטנסיביות בשימוש בבלמים תהיה מעוטה, אם בכלל. לא מתכוון לקחת את האוטו הזה לימי מסלול...

יחד עם זאת, לשיפוץ של הלוטוס סופר 7 הנערך במקביל, אשר גם בה מערכת בלימה נושנה ודומה, הרעיון הזה של DOT 4 דווקא מצוין. תודה!

יש בכלל דיסקים מקדימה או שאלו בלמי תוף?

עכשיו אתה סתם מדליק... בוודאי שיש בלמי דיסק. כבר מסוף שנות השישים צוידו הסוסיתות ואחריהן הרום כרמל בבלמי דיסק. שיא הקדמה באותם הימים...

און,

כפי שדורון ענה לפני, מסתבר שזה אפשרי. האמת היא שזה בכלל לא עניין אותי, בדומה לזה שלא עניין אותי להתקין חלונות חשמל. שתי המהירויות שיש במנגנון מספקות אותי כי מסופקני כמה נהיגות בגשם אעשה - אם בכלל - באוטו הזה. "לצערי" בניתי לי סוג של אתרוג... רק המחשבה על כל המים ניגרים על השלדה ונכנסים לכל מיני חריכים ומתנחלים שם - עושה לי חררה. לא תודה!

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

בעצם, הולכים אחורה, מכיוון טרמינל הרילאיים והנתיכים לכיוון קיר האש ומעבר לו - לכיוון יחידת המיזוג. מאחר שכל החוטים כבר מחוברים ומחווטים, כל שנותר הוא להרכיב את השרשור הפלסטיק המגן ולהתחיל לעגן את העסק למקומו. הנה:1. הקדח בקיר האש, אשר דרכו תעבור צמת החשמל.2. צמת החשמל משורשרת ומועברת בדרך שהוטוותה לה, מכיוון הרילאיים לקיר האש.3. עכשיו צריך לעגן אותה למקומה.4. במקום לקדוח חורים נוספים בפיבר, אני משתמש בחור שכבר נקדח לטובת עיגון יחידת המיזוג הפנימית.5. קצת כאב ראש לעשות את זה לבד, אבל בסוף מצליחים.6. והנה, ככה זה נראה גם גומיית המעבר.7. כל שנותר עכשיו הוא לחבר את הצמות למחברים ובזה הסתיימה עוד מטלה.רגע בדיקת המערכות מתקרב והולך...

24012012895.jpg

31012012909.jpg

12022012923.jpg

12022012929.jpg

12022012930.jpg

12022012931.jpg

01022012917.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

רגע לפני בדיקת מערכות והנעה, צריך מערכת חשמל פעילה, לא כך?

אז לא מזמן החלפנו את בית הנתיכים הישן והנושן (והמתפקד חלקית) בבית נתיכים חדש ומודרני - אך תואם לזה הישן.

וממש עכשיו, לפני שממשיכים - צריך לסיים את העבודה עליו. לא משהו מורכב, הנה:

1. קופסת הנתיכים הישנה והרעועה.

2. הקופסה החדשה והטובה.

3. כל שחסר הם שמונה נתיכים, אז... הנה הם. בספר הרכב (המקורי!) לא מצוין כמה אמפר צריך להיות בכל נתיך. את הנקודה הזו עוד נבדוק סופית בהמשך.

4. עכשיו אפשר להרכיב את המכסה, ו... זהו!

השלב הבא והאחרון לפני הנעה: חיבור צמת חשמל של לוח המחוונים והמחוונים עצמם. בשביל זה צריך להוריד (שוב) את לוח המחוונים ממקומו ואז כבר ננצל את ההזדמנות להתאים מקום חדש למפסק האורות (שנבדק ונמצא לא תקין ושופץ על ידי ישראל) מאחר שאת מקומו המקורי תופס היום פתח איוורור ואם באיוורור עסקינן - אז צריך גם להחליף את אחד משרשורי האוויר של המיזוג שנקרע בעת ההתאמות.

13012012813.jpg

12022012932.jpg

12022012933.jpg

12022012934.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

מתחילה להגמר הסבלנות !

הייתי יכול כמעט להסכים איתך, דני, אבל שלומדים גם ליהנות מהדרך, קו הגמר פחות בוער. כך או כך, ההנעה המחודשת ונסיעת הבכורה - הם ממש מעבר לפינה! זה יקרה לפני שהסבלנות שלך תפקע. יחד עם זאת, המרחק בין נסיעת הבכורה לבין ההשקה - עוד רחוק.

המון דברים קטנים שכל אחד מהם לוקח לא מעט זמן. "הנחמה" מרגע נסיעת הבכורה ועד לסיום הפרוייקט תהיה שמכל מקום ומכל מחלקה יוכל הטנדר להניע ולנסוע בכוחות סוסיו וללא צורך בדחיפות של החמור (די, נשבר לי הגב :wink:).

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...