Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעתו, כאשר סיימתי לעבוד על הצד המיכני של השלדה, הרכבתי למקומו את בית מסנן האוויר. אלא שכבר בתחילת העבודות על המדחס, הורדתי את המסנן ממקומו ומאחר שיחידת הכוח נכנסה "לתרדמת" ארוכה עד שאסיים עם העבודות מסביב, נאטם פתח הכניסה לקרבורטור, למניעת כניסת גופים זרים ולא רצויים למנוע.

אבל עכשיו, העבודות בתא המנוע ובכלל על הצד המיכני - לקראת סיום. כל שנשאר הוא לחבר רילאי אורות וצופרים (ואת זה נעשה כאשר מערכת התאורה תעבוד במלואה), לחבר צינורות מזגן (בקרוב) וכבל משנק (עוד יותר בקרוב). אז בעצם, המטלה הבאה בתור הוא בית מסנן האוויר. זה האחרון לא היה במצב הכי טוב ועבר תיקון על ידי. היום, עם הידע הנוסף שרכשתי - הייתי מתקן אותו אחרת, אבל האמת היא שאחד מחברי הפורום יצר איתי קשר בשעתו ואמר שיש לו בית מסנן אוויר חדש, או במצב חדש, אז לא השקעתי בנוכחי מחשבה. אם אכן אותו בית מסנן אוויר קיים - נהדר. אם לא, כל שנותר הוא לצבוע את זה הנוכחי. בינתיים - אפשר להרכיב אותו בחזרה למקומו.

בבקשה:

1. הקרבורטור - לפני האיחוד עם בית מסנן האוויר.

2. הצוואר המחבר בין הקרבורטור ולבין בית מסנן האוויר. כן, זה נראה כמו "יצירה" ישראלית ולא מקורית. למה ומדוע? תשובות בהמשך. באיזה תצורה להרכיב אותו? התשובה בסעיף הבא.

3. זה בית מסנן האוויר והצוואר, כפי שפורקו מהמנוע השני. אם כך, אופן ההרכבה ברור.

4. הנה, ככה. נראה מוזר, נכון?

5. וזה בית המסנן עצמו. התיקון בפנים - מפיבר. לא יפה במיוחד, אבל יעיל וחזק.

6. וזה המסנן עצמו. חדי הזיכרון יזכרו שאת המסנן הזה מצאתי בחנות והוא מקורי של רום כרמל 1301, מעודפי צבא, עם מק"ט צבאי מוטבע עליו.

7. אז מסנן האוויר מוכנס לביתו וכל היחידה מורכבת על הקרבורטור. עכשיו גם מתגלה הפיתרון לחידה. משאבת הבלם הראשית עומדת בדרכו של בית מסנן האוויר, כפי שהוא היה צריך להיות במקור, אז ברום כרמל מצאו פיתרון בדמות אותו שרוול.

8. אז הדבר האחרון שנשאר לעשות הוא לחבר את צינור הנשם ובזה הסתיימה לה העבודה.

אגב - אנקדוטה קטנה: במכסה בית מסנן האוויר ישנה מעין דיזת אוויר קטנה שנועדה לפתוח מעבר כניסת אוויר קר או חם (מכיוון סעפת הפליטה) למנוע - בהתאם למזג האוויר. עזבו שזה לא כזה רלוונטי במדינה חמה כשלנו. הסיפור הוא שכאשר פירקתי (לפני יותר משנה) את המכסה, פירקתי גם את הדיזה. עכשיו, כאשר הגיע מועד ההרכבה, חיפשתי אותה בכל מקום ולא מצאתי אותה. טוב, חלק קטן, יכול ללכת לאיבוד, לא? מזל שיש תורמת חלקים... בערב, כאשר סידרתי והוצאתי את כל הדברים שהצטברו בארגז הטנדר, מצאתי את החלק האמור בתוך קופסת ברגים שהשארתי שם... המסקנה: שום דבר לא נאבד, פשוט צריך לחפש קצת יותר טוב...

29022012953.jpg

29022012955.jpg

29022012954.jpg

29022012958.jpg

29022012956.jpg

29022012957.jpg

29022012959.jpg

29022012961.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
הללויה

וכדי שלא נשכח עכשיו אדוני מתבקש לעשות ביטוח חובה!!! :-)

אחרי שראיתי את הרייסים שלך תבדוק שוב את נושא הביטוח חובה ברכב שאין לו טסט, האם ביטוח המוסך אולי מכסה ? כי....

חס וחלילה אתה פוגע במישהו לא עלינו ( עליך ) במהלך נסיעתך אתה עלול להצטער על הרגע שהתחלת בשיפוץ היפהפה הזה.

והיה לי הכבוד לפתוח את דף 100 בשרשור הזה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אחרי שראיתי את הרייסים שלך תבדוק שוב את נושא הביטוח חובה ברכב שאין לו טסט, האם ביטוח המוסך אולי מכסה ? כי...

והיה לי הכבוד לפתוח את דף 100 בשרשור הזה

מאה עמודים, 240 אלף צפיות, כמעט 1,500 תגובות. כבוד לטנדר הישראלי הקטן שזוכה לכל כך הרבה תשומת לב ועניין!

ולענייננו - תודה על הדאגה, אבל למעט אותו סיבוב בכורה בחצר המוסך, הטנדר לא באמת משמש לנסיעה, אתה יודע.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

ממש לא , אם אני סתם עובר אורח שבא לתקן את מכוניתי במוסך ונפגע על ידי הבובולינה .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כאשר הכנו את התשתית למזגן, היה ברור לי שבלוח המחוונים יותקנו פתחי איוורור נוספים בצדדים. היכן שבכל מכונית מודרנית קיימים פתחים כאלו. אלה שבנקודה הזו התקינו במפעל את מפסק האורות... טוב, זה קל, הוא יפנה את השטח ובבוא היום יקבל שטח חלופי.

אז היום הזה הגיע. עוד לפני כן נבדק המפסק על ידי ישראל ונמצא לא תקין - אז שני המפסקים נלקחו ומאחד מהם ישראל עשה אחד תקין. אחת הסיבות לאמינות המעורערת של המפסק תיפתר בכך שיותקן רילאי למערכת האורות בהמשך.

בתחילה חשבתי למקם את המפסק במרכז לוח המחוונים, אלא שיחידת המזגן המסיבית תופסת שם את כל השטח, אז לא הייתה בררה והאמת היא שזה גם הכי קל: המפסק יעבור קצת ימינה, בסמוך למחוון המהירות. בדיעבד הראה לי ידידי ורעי, יוחאי שנער, תמונה של לוח מחוונים של רום 1300 שקדמה לרום 1301 שלי, שבה המפסק נמצא בדיוק במקום זה, אז לא ירקתי יותר מדי רחוק מחוץ לבאר...

ככה התהליך נראה:

1. מחוון המהירות והשטח שלצדו המיועד למפסק.

2. עכשיו צריך לתכנן שבלונה למפסק עצמו, ואשר באמצעותה אוכל לחתוך חור מתאים בלוח.

3. אז הנה השבלונה במקום המתאים.

4. ואחרי הסימונים - חותכים את החור למפסק.

5. ש... מתאים בול!

6. עכשיו אפשר "לשכפל" את החור ללוח ולהרכיב את המפסק למקומו החדש. היתרון, אגב, במיקום הזה הוא שלא צריך לשנות את מיקום חוטי החשמל למפסק בצמת החשמל המקורית.

29022012962.jpg

29022012963.jpg

29022012964.jpg

29022012965.jpg

29022012966.jpg

29022012967.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

כל פיתרון יוצר בעיה אחרת שדורשת פיתרון, שיוצר בעיה אחרת וחוזר חלילה...

כל כך הרבה בעיות ופיתרונות גרמה היחידה הפנימית של המזגן, עד שבנקודה מסויימת התחלתי לפקפק בכדאיות הפרוייקט, אבל ניר "איפס" אותי והחזיר לי את המוטיבציה לנושא. ברור לי שאם הייתי מוותר על המזגן, הטנדר כבר היה נוסע, אבל אני גם הייתי מזיע ולא מלחץ. אז ממשיכים!

הפעם, במסגרת אותם בעיות ופיתרונות - מקלט הרדיו. איך נגיד זאת בפשטות: אין לו מקום... היחידה הפנימית תופסת כל חלקה טובה במרכז הלוח ובקונסולה המרכזית וכבר היה לי ברור שנוותר על רדיו, עד שעלה הרעיון (כאן בפורום - לא זוכר על ידי מי) לפצל בין המקלט עצמו לפנל, אותו אפשר להתקין היכן שרוצים, כי הוא קטן. ישראל נרתם לרעיון ומכין צמת חוטים שתתחבר בין המקלט לפנל וכל שנותר לי הוא למצוא מקום למקלט. גם זו התגלתה כבעיה לא פשוטה. כל רעיון להתקין את המקלט על הגג או מאחורי המושבים - נדחה על ידי. אמנם תא הנוסעים ירופד באופן יפה, אבל אני רוצה לשמור על המראה הנקי ולא לעשות "התקנות" שלא במקומם. אז אחרי דין ודברים - נמצא מקום: הדופן הפנימית ימנית של הכנף הקדמית, בתוך תא הנוסעים. כן, תוך ויתור במודע על האפשרות לשמוע דיסקים תוך כדי נסיעה. נאלץ להסתפק בגלגל"צ... האנטנה, אגב, תהיה אלקטרונית. לא רוצה לקדוח חור של אנטנה בבודי.

הנה, ככה זה נראה (ואת המיקום המיועד של הפנל על לוח המחוונים שכחתי לצלם - פעם אחרת).

1. דופן הכנף מתוך המכונית. מאחר שגם כאן התקנתי בידוד ויש לבודד את הרדיו מהבידוד כדי לא לקבל השראה - המכשיר יורכב על גבי ספוג.

2. המכשיר מורכב על גבי תושבת שנבנתה עבורו.

3. וכך זה נראה ממרחק. המכשיר לא יראה לעין ויוסתר מתחת לכיסוי הצד.

29022012970.jpg

29022012969.jpg

29022012968.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

במסגרת השיטוטים וחיפוש אחר מציאות, רכשתי גם כמה חלקים שלא בהכרח צריכים במיידית, אבל במחיר המגוחך שהם נמכרים באי.ביי - למה לא, שיהיה. הרי אם יש יתרון ברכב ישראלי המורכב מחלקים של מכוניות שהיו נפוצות מאוד ונחשקות מאוד לא, זה חייב להיות זמינות חלקים. כך למשל יחידת הכוח. במהלך השנים יוצר המנוע הזה בלא פחות מאשר 800,000 אלף יחידות - מה שמבטיח שהשוק בעולם - ובאנגליה בפרט - מוצף בחלקים בגרושים. או, למשל, זוג הפנסים האחוריים שהיה סימן ההיכר של סוסיתא 13/60 ושל כל טנדר סוסיתא ורום כרמל משנת 1968 ועד 1981. במקור הם של טריומף 1300 וזו מכונית - איך לומר - לא בדיוק מושכת אלפי אספנים. אז גם את זוג הפנסים שלה רכשתי באי.בי במחיר שהיה פשע לא לקנות - ועכשיו, לראיה, הם אצלי. ביחד עם משאבת דלק חדשה לחלוטין, שתי משאבות מים (בפחות מעשרים שקלים...), סט אטמים למנוע בשישה שקלים ועוד כמה חלקים שצברתי במהלך השנה האחרונה.

קבלו הצצה:

1. צמד הפנסים האחוריים. משומשים במצב חדש.

2. משאבת דלק חדשה. עדיין באריזתה המקורית.

060320121014.jpg

060320121015.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

לפי מה שניראה מהתמונות שעשית עם הרדיו זה הארכת את החוטים שמתחברים מהבסיס של הרדיו עד הפאנל?

אם כך, הפאנל יהיה מונח קבוע ללא אופציה לפירוק?

יכלת גם לחבר מגבר ממש קטן בעל 2 ערוצים ומעמד לאייפוד במיקום נח, רק גלגלץ?:shock:

אם כל הכבוד לנוסטלגיה בכל מה שקשור אאודיו לרכב העולם הזה התפתח מאוד

נדב.

פורסם
לפי מה שניראה מהתמונות שעשית עם הרדיו זה הארכת את החוטים שמתחברים מהבסיס של הרדיו עד הפאנל?

אם כך, הפאנל יהיה מונח קבוע ללא אופציה לפירוק?

יכלת גם לחבר מגבר ממש קטן בעל 2 ערוצים ומעמד לאייפוד במיקום נח, רק גלגלץ?:shock:

אם כל הכבוד לנוסטלגיה בכל מה שקשור אאודיו לרכב העולם הזה התפתח מאוד

נדב.

אכן, הארכנו את החוטים מהמקלט לפאנל וזה האחרון יהיה מקובע למקומו. ומה זה אופציה לפירוק? לפרק בערב ולהעלות הבייתה (זה לא), או לפרק לצורך תיקון או תחזוקה (זה כן).

השיקולים לגבי מערכת סאונד לא נגעו כלל לנוסטלגיה. הרי היו מי שיעצו לי להתקין רדיו לחצנים של תדיראן - למען אותה נוסטלגיה - ורעיון זה נדחה על הסף. יחד עם זאת, מערכות שמע משוכללות או מודרניות, שיסחפו אותי לעולם שכולו צלילים, יסיטו את תשומת ליבי מהצלילים האמיתיים עליהם ארצה להתענג: רעשי ורחשי המכונית עצמה. במכונית המודרנית בבית, יש מערכת כזו וזה לא מה שמעניין אותי באוטו הזה.

ואגב, למה רק גלגל״צ? יש גם גל״צ, רשת ב׳, 103, 100 ולא מעט תחנות ערביות. אני מסודר בהקשר זה עד הגג...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
מאה עמודים, 240 אלף צפיות, כמעט 1,500 תגובות. כבוד לטנדר הישראלי הקטן שזוכה לכל כך הרבה תשומת לב ועניין!

ולענייננו - תודה על הדאגה, אבל למעט אותו סיבוב בכורה בחצר המוסך, הטנדר לא באמת משמש לנסיעה, אתה יודע.

און,

אל תחמיא כל-כך לטנדר הישראלי הקטן...

חלק ניכר מהצפיות והתגובות הן בגלל -

רמת העבודה המושקעת,

רמת העבודה המושקעת ב-'אנדרדוג'

השדרוג של רכב נחות בכל מני פרטים שבהם אתם משקיעים שם כל כך הרבה מחשבה

רמת הדיווח שלך והפירוט של התהליך.

אני אוהב מאוד רכבים, מכשירים וציוד 'של פעם' אבל לומר את האמת - הטנדר הזה לא ממש מדליק אותי. כנהג בוס בצבא נהגתי שנתיים על אחיו הפרייבט - נהגתי בו שעות, ישנתי בו שעות, אכלתי, שתיתי, זי!~@#$ וגם פעם אחת נאלצתי לחר$%&* בתוכו. נאמר בעדינות - הוא אמנם היה יותר מרווח מהאוטוביאנקי שהייתה לי באותה תקופה אבל - הוא היה עגלה גם כשהוא היה חדש. לפני הצבא התגלגלתי קצת עם טנדר סוסיתא שהיה לטעמי הרבה יותר מוצלח. למרות זאת אני מאוד מעריך את הפרויקט הזה ונהנה לראות אותו ולעקוב אחריו, כך שאתה צריך לקחת קרדיט וכבוד לא פחות מהטנדר הקטן...

פורסם
אכן, הארכנו את החוטים מהמקלט לפאנל וזה האחרון יהיה מקובע למקומו. ומה זה אופציה לפירוק? לפרק בערב ולהעלות הבייתה (זה לא), או לפרק לצורך תיקון או תחזוקה (זה כן).

השיקולים לגבי מערכת סאונד לא נגעו כלל לנוסטלגיה. הרי היו מי שיעצו לי להתקין רדיו לחצנים של תדיראן - למען אותה נוסטלגיה - ורעיון זה נדחה על הסף. יחד עם זאת, מערכות שמע משוכללות או מודרניות, שיסחפו אותי לעולם שכולו צלילים, יסיטו את תשומת ליבי מהצלילים האמיתיים עליהם ארצה להתענג: רעשי ורחשי המכונית עצמה. במכונית המודרנית בבית, יש מערכת כזו וזה לא מה שמעניין אותי באוטו הזה.

ואגב, למה רק גלגל״צ? יש גם גל״צ, רשת ב׳, 103, 100 ולא מעט תחנות ערביות. אני מסודר בהקשר זה עד הגג...

און שלום.

אומנם איננו מכירים, אך מידי פעם אני מציץ בשרשור שלך, צופה שקט.

האמת אני די נהנה מסגנון הכתיבה והיצרתיות בפרויקט.

לגבי הרדיו. יש לי הצעה קצת אחרת.

קימים בשוק די בזול מכשירי רדיו לרכב עם שלט וכניסת USB כך שאין באמת צורך להתקין פנל על הדש בורד.

אלה להתקין את הרדיו בהסתר כפי שעשית. ולדפדפ בין התחנות באמצעות השלט.

מה שמגניב ברעיון לדעתי שאפשר באמצעות כבל מאריך ל USB ליצר כניסה כזו בלוח המכוונים שתיראה מקורית לגמרי מהמפעל.

וזו תהיה הרום כרמל היחידה בעולם עם תשתית מובנית לנגן MP3

בהצלחה

ניר

פורסם
און,

אל תחמיא כל-כך לטנדר הישראלי הקטן...

חלק ניכר מהצפיות והתגובות הן בגלל -

רמת העבודה המושקעת,

רמת העבודה המושקעת ב-'אנדרדוג'

השדרוג של רכב נחות בכל מני פרטים שבהם אתם משקיעים שם כל כך הרבה מחשבה

רמת הדיווח שלך והפירוט של התהליך.

אני אוהב מאוד רכבים, מכשירים וציוד 'של פעם' אבל לומר את האמת - הטנדר הזה לא ממש מדליק אותי. כנהג בוס בצבא נהגתי שנתיים על אחיו הפרייבט - נהגתי בו שעות, ישנתי בו שעות, אכלתי, שתיתי, זי!~@#$ וגם פעם אחת נאלצתי לחר$%&* בתוכו. נאמר בעדינות - הוא אמנם היה יותר מרווח מהאוטוביאנקי שהייתה לי באותה תקופה אבל - הוא היה עגלה גם כשהוא היה חדש. לפני הצבא התגלגלתי קצת עם טנדר סוסיתא שהיה לטעמי הרבה יותר מוצלח. למרות זאת אני מאוד מעריך את הפרויקט הזה ונהנה לראות אותו ולעקוב אחריו, כך שאתה צריך לקחת קרדיט וכבוד לא פחות מהטנדר הקטן...

"הקרדיט" לטנדר הישראלי הקטן היא לא בזכות טיבו, אלא בזכות היותו ישראלי, משלנו, חלק מההיסטוריה, הנוסטלגיה, ההתרפקות על העבר, הגעגועים. אף אחד, כולל לא אני, לא נותנים לרום כרמל זכויות, כי כמכוניות - הן לא באמת היו טובות. אלא שדווקא הטנדר הקטן, בעידן ההוא, במחיר הזול בו נמכר, ביכולת העמסה שלו - היה קניה טובה למי שהיה צריך רכב עבודה פשוט וזול. ולראיה - זה היה הדגם האזרחי הנמכר ביותר של רום כרמל ולראיה - לא פחות מאשר 1,175 טנדרים כאלו יוצרו ונמכרו במהלך שלושת שנות היצור שלו. הרי שחושבים על זה, תצורת הבניה של הרום כרמל (שלדת סולם, בודי נפרד, סרן חי וקפיצי עלים) למעשה זהה לזו המקובלת עד היום - שלושים שנים אחרי - בכל הטנדרים. אז כמכונית פרטית הסידור הזה היה ארכאי כבר בסוף שנות השישים ואילו כטנדר - זה היה ועודנו סידור מקובל.

כך או כך - תודה על הקרדיט שאתה נותן לי ולצוות של מוסך "דרך השטח" המסייע לי.

און שלום.

אומנם איננו מכירים, אך מידי פעם אני מציץ בשרשור שלך, צופה שקט.

האמת אני די נהנה מסגנון הכתיבה והיצרתיות בפרויקט.

לגבי הרדיו. יש לי הצעה קצת אחרת.

קימים בשוק די בזול מכשירי רדיו לרכב עם שלט וכניסת USB כך שאין באמת צורך להתקין פנל על הדש בורד.

אלה להתקין את הרדיו בהסתר כפי שעשית. ולדפדפ בין התחנות באמצעות השלט.

מה שמגניב ברעיון לדעתי שאפשר באמצעות כבל מאריך ל USB ליצר כניסה כזו בלוח המכוונים שתיראה מקורית לגמרי מהמפעל.

וזו תהיה הרום כרמל היחידה בעולם עם תשתית מובנית לנגן MP3

בהצלחה

ניר

ניר, תודה על התמיכה ועל הרעיון. דווקא מוצא חן בעיני הפיצול אותו עשינו. באמת ובתמים שמערכת שמע בטנדר הזה היא לא בראש סדר החשיבות - רחוק מכך. הפאנל השחור דווקא מסתדר היטב בלוח המחוונים של הטנדר הספרטני ורדיו FM בסיסי ישרת אותי היטב במגוון המצומצם של הנסיעות שאעשה בטנדר בבוא היום והשעה.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און שלום.

אינך צריך להסתפק ברדיו דווקא. ניתן בכמה דולרים בודדים לרכוש משדר FM קטן באי ביי. כל שנותר הוא לכוון את הרדיו לערוץ "שקט" והמשדר יעביר לרדיו אילו שירים שתחפוץ הישר מכרטיס זיכרון/USB.

האמת שמלכתחילה יכולת להסתיר את המכשיר כולו (כך כולם יתפלאו שאין לך רדיו:wink: ) לכוון אותו תמידית לערוץ "השקט" ולשדר אליו כל מוזיקה שתחפוץ.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

יש מצב שהיום ראיתי אותו על נגרר, נגרר על ידי סילברדו או פורד בצומת סגולה?

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

• תוכן חדש...