Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום.

מה שאהבתי זה את המהירות המדהימה שהרכב יכול להגיע.

160 קמ"ש טפו טפו בלי עין הרע :lol:

תעשה טובה יעקובסון ותבדוק אם היצרן את המהירות הסופית של מכונית המרוץ שלך, אים רוח גבית או סופת טורנדו בתחת?

או אולי בעליה הכול בהיתוליות.

על כול פנים 12 נק' על כול השיפוץ

בברכה בני ל.

בדקתי: 140 קמ״ש, לפי הנתונים של ״אוטו ריוויו״ משנת 1980... :-D

מבטיח לא לבדוק אישית ולחזור עם תשובה, אבל בצעירותי, עם סוסיתא סטיישן 1973, הגעתי למהירות דומה. יש מצב שהייתה גם ירידה מעורבת, אולי ספידומטר אופטימי, אבל איך חבר טוב שהוא נהג מירוצים אומר: השעון לא משקר...

בכל מקרה, כמה היה כתוב על הספידומטר וכמה הייתה המכונית יכולה להגיע בפועל - אין קשר בין השניים. בטח עבור פס היצור של הרום כרמל אליו התקבצו מיטב החלקים שהיו פנויים לקניה בסיטונאות ובמחיר זול.

ותודה על ה-12 הנקודות. אני קצת מפחד לשאול מתוך כמה...

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
12 נק' זה המקסימום, דוז פואה כמו שאומרים...

את זה הבנתי, אבל אתה יודע, בעולם של בני אולי יש חוקים אחרים. רק רציתי להיות בטוח...:-D

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
את זה הבנתי, אבל אתה יודע, בעולם של בני אולי יש חוקים אחרים. רק רציתי להיות בטוח...:-D

שלום

נא למנוע ויכוחים 12 נק' זה המקסימום!!!

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום

נא למנוע ויכוחים 12 נק' זה המקסימום!!!

בברכה בני ל.

יש! ייייייייייישששששששששששששששששש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

אז עכשיו אני רגוע ויכול להמשיך במלאכה!

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

כזכור (או שלא), כבל המשנק היה מחובר במקור במרכז לוח המחוונים. לאור יחידת המיזוג הגדולה, מקום של ממש לא נשאר לו, אז בדעת הרוב (אני הצבעתי בחיוב, לא היו מתנגדים...), החלטתי להתקין את הכבל (של דייהטסו שרייד, להזכירכם) מצדו השמאלי של לוח המחוונים. ממש בסמוך למתג האורות, שגם הוא עבר לגור כאן.

בבקשה:

1. הנה, כאן, בין מחוון המהירות למתג האורות - יבוא מקומו של המשנק.

2. אז מתחילים בחור בקוטר המתאים...

3. ועכשיו אפשר לחבר את הכבל עצמו.

4. הכבל מספיק ארוך בכדי לחזור ולצאת מהנקודה המקורית שיועדה לו בשעתו ברום כרמל. הפעם עם גומיית מעבר מודרנית יותר.

5. מצדו השני, הכבל מתחבר לקרבורטור, בדיוק כפי שהיה אמור להיות במקור.

6. ובזה הסתיימו השינויים שעשינו בלוח המחוונים. כאן הם נראים לעין בבירור: נורת ביקורת בלמים באמצע למטה; נורת ביקורת משנק באמצע למעלה; מתג אורות משמאל; לימינו, כבל משנק.

02032012988.jpg

02032012989.jpg

02032012990.jpg

02032012991.jpg

02032012993.jpg

02032012992.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אחרי שלל הכנות והתאמות, חיתוכים וחיבורים - הגיע הרגע. הכל מוכן. כמעט הכל מוכן, צריך רק צינורות למערכת המזגן וגז במערכת. אז אחר כבוד הועמס הטנדר על הנגרר, שנרתם לטנדר פורד פול-סייז של ניר, וקדימה לאוטו-קור, להתקנת צינורות.

לצערי לא הייתי נוכח בתהליך העבודה עצמו, אז הנה, קבלו את התוצאה הסופית בתמונות. אבל לפני כן אני יכול לספר לכם שהמזגן מקפיא! והמפוח רב-עצמה וזה פשוט כיף להרגיש את הרוח הקרה (או החמה) יוצאת מפתחי האיוורור. ומה שיפה הוא שהמנוע עובד לעת עתה ללא מגבר סל"ד. חשבתי שממש יהיה קשה לו, אבל האמת היא שזה כמעט ואינו מורגש. שתי סיבות, לעניות דעתי: האחת, המדחס של הדייהטסו ממש קטן והוא בעל התנגדות נמוכה. השניה היא שהמנוע הישן והנושן הזה כל כך כבד בחלקים הפנימים שלו, שעומס המדחס כמעט לא מפריע לאנרציה שלו.

את ההשפעה של המזגן על נסיעת המכונית נדע בבוא היום. בינתיים, לא יכול להעביר טמפרטורה, אבל לפחות תראו איך זה נראה:

1. המעבה מכיוון החזית. לצורך התאמת הצינורות, יש לחתוך קצת בבשר החי, בפיבר. לא נורא, לא רואים. זה מתחת לסבכה הקדמית.

2. הנה, עכשיו יש גישה ודרך להעביר את הצינורות לכיוון תא המנוע.

3. וככה זה נראה בסיום העבודה.

4. אותם צינורות - מהצד השני. עוד יש לעשות נקודת חיזוק בין הצינורות, להפחית עומס על נקודות החיבור שלהן עם המעבה. עוד נגיע לזה.

5. והנה המעבה החדש, מורכב ומחובר למערכת החשמל.

6. ושני הצינורות שמתחברים לתוך היחידה הפנימית. הקפדנו להשתמש במחברים המקוריים של דייהטסו לצורך העניין.

7. וזה כבר המדחס, מחובר ונכון לקרר לפי פקודה.

210320121028.jpg

210320121029.jpg

250320121040.jpg

250320121041.jpg

250320121042.jpg

250320121043.jpg

250320121044.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
לפי הוונטילים שמו גז 134a. זהו גז שדורש שקילה מדוייקת לפי הדגם. יש סוסידייהטסו?:lol:

כבר ראיתי הרבה חאפרים שממלאים R134 לפי העין.

ו/או לפי לחץ ראש .

פורסם
כבר ראיתי הרבה חאפרים שממלאים R134 לפי העין.

ו/או לפי לחץ ראש .

אני רוצה להאמין שלא רמזת לכך ש"אוטו קור" חאפרים.

העבודה על הכרמל רום של און בוצעה ע"י אנשי הפיתוח ב"אוטו קור" להם יש ניסיון רב בפיתוח מזגנים. בין הייתר "אוטו קור" פיתחה ומייצרת מזגני גג למיניבוסים מובילי נוסעים, לכלי רכב ממוגנים צבאיים כמו: האמר, סופה, דוויד ועוד.

קביעת כמות הגז ברכב של און בהחלט לא נעשתה ע"י חאפרים.

גילוי נעות: אני שימשתי כעשר שנים כמנכ"ל "אוטו קור".

חג שמח.

ניר בן-ארי

מוסך 'דרך השטח בשרון'

קיבוץ שפיים.

פורסם
אני רוצה להאמין שלא רמזת לכך ש"אוטו קור" חאפרים.

העבודה על הכרמל רום של און בוצעה ע"י אנשי הפיתוח ב"אוטו קור" להם יש ניסיון רב בפיתוח מזגנים. בין הייתר "אוטו קור" פיתחה ומייצרת מזגני גג למיניבוסים מובילי נוסעים, לכלי רכב ממוגנים צבאיים כמו: האמר, סופה, דוויד ועוד.

קביעת כמות הגז ברכב של און בהחלט לא נעשתה ע"י חאפרים.

גילוי נאות: אני שימשתי כעשר שנים כמנכ"ל "אוטו קור".

חג שמח.

ורק לחזק את המילים של ניר, בסאאב 99 הכחול שלי המזגן המקורי הוסב לפני שנים רבות למערכת המופעלת בקרר R134a. יום וחצי עבודה כולל בניה של מעבה ובדיקות של ספיקות אוויר בתא המנוע, ואז הטענה מדודה ובדיקה מסודרת עד קבלת המידה המוגדרת של כמות הקרר עבור המכונית המסוימת הזאת. זו המקצועיות של "אוטו קור", וזה היה בתקופה שניר שימש מנכ"ל.

חג שמח וחפשי לכולם,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אין לי מה להוסיף בנושא הגז למזגן, מעבר למה שכתבו אורן וניר, כי אין לי הבנה ממשית בנושא. אבל אני סמוך ובטוח שלאור המפעל המרשים שקיים שם באוטו-קור, פיתוח מערכות מיזוג וכוח האדם המיומן שקיים שם - שנעשתה עבודה כפי שצריך במכונית שלי.

כך או כך - יש לי מזגן מקפיא ברום כרמל טנדר שלי, אז מה איכפת לי! :lol::lol::lol:

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

חיפשתי, ולא מצאתי שאמרתי /כתבתי שאוטו קור הם חאפרים .

אבל ראיתי ועוד איך שממלאים בצורה חאפרית גז 134a .

זו היתה הערה לדגם סוסיתא דייהטסו. שאגב ,ניתן בהחלט למלא

לפי הכמות של הטריוס.

דורון.

פורסם
זו היתה הערה לדגם סוסיתא דייהטסו. שאגב ,ניתן בהחלט למלא לפי הכמות של הטריוס.

לא נכון !

אינך יודע מה אורכם של הצינורות ומה הנפח של המעבה.

אינך יודע מה ספיקות האוויר בתא המנוע.

לכן, הנח למומחים לקבוע ואל תלך בשיטת "נדמה לי".

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...