Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כזכור (או שלא, אבל בשביל זה אני פה - בשביל להזכיר), מערכת הבלימה שופצה עד היסוד, עוד בשלב שיפוץ השלדה. המשאבות האחוריות הוחלפו לחדשות ושאר המשאבות שופצו. צנרת הבלימה הוחלפה ורק עם דבר אחד החלטתי להמתין: מילוי נוזל בלימה. רציתי לעשות כן ממש לפני שאפשר יהיה לנסוע עם האוטו והרגע הזה - כידוע - הגיע.

אז הטנדר נסע בזהירות לליפט בלי בלמים, ועכשיו הוא יירד ממנו עם בלמים. אבל פני כן - תמונות:

1. משאבת הבלם המרכזית מקבלת עירוי נוזלים מקופסה סגורה.

2. המשאבה היונקת הזו תסייע להחיש את קצב עירוי הנוזלים למערכת.

3. בכדי לפתוח את פטמות האוויר - צריך כלים מתאימים.

4. עכשיו אפשר להתחיל למשוך אוויר.

בין לבין גיליתי נזילה. לא הופתעתי, צפיתי סיכוי לריג'קטים במהלך העבודה. הבעיה התגלתה כניפל לא מתאים, אז חיש מהר עליתי על האופנוע ונסעתי להביא את המחבר המתאים. לאחר שזה הורכב למקומו, פסקה הנזילה ואפשר היה להמשיך הלאה. אחרי שהגיע נוזל לכל הצדדים בסיוע המשאבה, הגיע הזמן לעבור לשיטה האורטודוקסית ולנקז אוויר בעזרת פמפום על דוושת הבלם. לשם כך צריך מסייע וניר התנדב לבצע את הפעולה.

מנקזים אוויר קצת מכאן, קצת משם, מילוי נוסף של נוזל וניר מדווח: יש דוושה! (כלומר, יש בלמים). אז כל שנותר הוא לסגור היטב את הניפלים, להרכיב את גומיות האבק ולשטוף במים את שיירי הנוזל וכמובן לייבש עם אוויר.

עכשיו אפשר סוף-סוף להוריד את הטנדר מהליפט ולא סתם להזיז אותו בזהירות ממקומו, אלא ממש לנסות לנסוע בו. אמנם מטרים ספורים, אבל מי סופר...

מאחר שאין כמו מראה עינים, אז הנה סרטון נסיעת הבכורה (האמיתי!) של הטנדר.

28022012950.jpg

28022012949.jpg

28022012951.jpg

28022012952.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

הללויה

וכדי שלא נשכח עכשיו אדוני מתבקש לעשות ביטוח חובה!!! :-)

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

איזה יופי כל כבוד לך און.

לגבי הניפל - אני לא יודע בדיוק היכן הייתה נזילה,

אבל לידיעתך :

משאבת בלמים אחורית של רום כרמל דומה מאוד למשאבה אחורית של מיני מיינור.

ההבדל הינו בשיפוע קרקעית בסוף ההברגה (היכן שמתחבר צינור בלמים)

במשאבת בלמים במיני מיינור השיפוע הוא כמו הר.

ואילו של רום כרמל השיפוע הוא כקערה.

בזמנו קניתי 2 יחידות נוספים ואם אני אזכר היכן הם , הם יהיו שלך.

כל הכבוד ונשאר עכשיו לעשות ביטוח וטסט...

ירון מאיר

פורסם
העצבים שלך?! האישה רוצה לאכול לי את הכבד עם כפית מרוב עצבים... :wink: לא, ממש לא, היא דווקא מפרגנת.

הדרך ררוכה ומייגעת, אבל יש אור בקצה.

כבר אעלה עוד סרטון...

בטח שאישתך תירצה לאכול לך ת'כבד ... מגיעה לה את סיבוב הבכורה לפניך חחחח

פורסם

רון הכל פשוט מדהים אבל יש לי הערה אחת חשובה !

בסירטון אתה חייב לעשות כתוביות באנגלית שידעו בעולם במה מדובר .... :wink::wink::wink::wink: ושזכר הסוסיתא לא יכחד לעולם

פורסם
הללויה

וכדי שלא נשכח עכשיו אדוני מתבקש לעשות ביטוח חובה!!! :-)

איזה יופי כל כבוד לך און.

לגבי הניפל - אני לא יודע בדיוק היכן הייתה נזילה,

אבל לידיעתך :

משאבת בלמים אחורית של רום כרמל דומה מאוד למשאבה אחורית של מיני מיינור.

ההבדל הינו בשיפוע קרקעית בסוף ההברגה (היכן שמתחבר צינור בלמים)

במשאבת בלמים במיני מיינור השיפוע הוא כמו הר.

ואילו של רום כרמל השיפוע הוא כקערה.

בזמנו קניתי 2 יחידות נוספים ואם אני אזכר היכן הם , הם יהיו שלך.

כל הכבוד ונשאר עכשיו לעשות ביטוח וטסט...

ירון מאיר

טסט וביטוח? עוד חזון למועד...

הנזילה לא הייתה ממשאבות הבלם, אלא מהצינור הארוך אשר נע מחזית המכונית לאחוריה. בנקודה בה קצה הצינור הקשיח מתחבר לצינור הגמיש מעל הסרן האחורי.

ולגבי משאבות הבלם, ירון. ראשית - תודה! אבל לא הבנתי, המשאבות שיש לך הן של מיני או רום כרמל? סוג המשאבות הזה היה נפוץ מאוד ברוב המכוניות האנגליות מהשנים ההן, כך שהדימיון לא מפתיע אותי.

יפה מאוד. רק תיקון קל - הקריאה המסורתית בסוף הניפוח - היא "יש פדאל" !!!!

יש פדאל, יש דוושה - העיקר שיש ברקסים!:wink:

רון הכל פשוט מדהים אבל יש לי הערה אחת חשובה !

בסירטון אתה חייב לעשות כתוביות באנגלית שידעו בעולם במה מדובר .... :wink::wink::wink::wink: ושזכר הסוסיתא לא יכחד לעולם

אתה צודק, אעשה זאת, אבל שתי הערות:

1. מי זה רון?

2. לקרוא לרום כרמל - "סוסיתא", זה כמו לקרוא לשברולט - דייהו (שזה, כאמור, אותו הדבר...).

צחוק בצד - האמת היא שככל שאני לומד ממורי ורבי לענייני ההיסטוריה המוטורית הישראלית, יוחאי שנער, ומשרשרת התחקירים האחרונה שלו, אני מבין שלקרוא לאוטוקרס ורום כרמל אותה הגיבנת בשינוי הגברת זה לא בדיוק נכון. אבל הייתי מעדיף להשאיר לו את הבמה לפרט על ההבדלים העקרוניים בין החברות - בין אם בשרשור הזה או באתר שלו.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
אני מבין שלקרוא לאוטוקרס ורום כרמל אותה הגיבנת בשינוי הגברת זה לא בדיוק נכון.

לאיש שאחראי כנראה יותר מכל אחד אחר לרום כרמל, אריה סולומון, יש הגדרה עסיסית לזיקה בין המכוניות האלו. הוא אמר לי כך לגבי הכרמל והסוסיתא שקיבל עם תחילת עבודת הפיתוח על הרום 1300: "היה מדובר בממזר שקברו אותו, והיה צריך להוציא אותו מהקבר. אבל ממזר, הוא נשאר ממזר".

פרטים נוספים בקרוב מאוד, ובינתיים תמונת העתונות הראשונה של רום 1300 מס' 1, בצבע, להנאתכם. התמונה צולמה במאי 1976.

76-0001 14.jpg

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

לאור התגובות החמות מקטעי הוידאו המרגשים, בהם נראים רגעיה הראשונים של טינה חוזרת לחיים באופן עצמוני, הנה ההשלמות מאותה נסיעה היסטורית ומרגשת. תכינו את הפופקורן - הסיום דרמטי...

1. בחזרה מהסיבוב הראשון. ברגע הראשון חשבתי להחזיר את הטנדר למקומו, אבל לא התאפקתי, רציתי עוד סיבוב...

2. אז יצאתי עד לכיוון היציאה מהמוסך. הישורת הקצרה איפשרה לי להגיע למהירות "מסחררת" ולא לפחות מזה - להילוך שני...

3. אבל אפילו לכל נסיעה ראשונה, צריך לשים סוף. וזה אומר - לחזור לחיקו החמים של הליפט...

זהו, תמה ההתלהבות - אפשר לחזור לעבוד. יום העצמאות מתקרב, צריך לנסות לסיים את האוטו עד אז וזה לא יקרה מנסיעות כיף ברחבי המוסך...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
לתפארת מדינת ישראל !!!!!!!!!!!!

:smilecolr:smilecolr:smilecolr

+1:-D :-P:?:twisted::shock::oops::evil::-o:-P:-D

"אלה שרוקדים נראים משוגעים בעיני אלה שלא שומעים את המוזיקה" :turn-l: תבקרו..הסיפור של רכב האספנות הראשון שלי... VW BUS 1978 [url]http://www.wix.com/omergart/nirvw/page-1#!__page-1/my-car[/url]

• תוכן חדש...