Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקרוב אני צריך להחליף את רכב העבודה הנוכחי שלי {C4} לאחר 3 שנים .

אני נוהג מדי שנה כ50000 K בממוצע .

מאחר ואני נוהג המון ואת רוב שעות היום אני מעביר ברכב אני מחפש רכב נוח ,חסכוני יחסית בצריכת הדלק ושיהיה גם מהנה לנהיגה { עד כמה שאפשר בגבולות התקציב-120000ש"ח} .

בגלל הדרישות שלי חשבתי על שלושת הרכבים שרשמתי בכותרת כאשר על הבראבו כבר ביצעתי נסיעת מבחן.

308 - אני מעוניין בה בעיקר בגלל הנוחות {שאני מעריך שתיהיה גבוהה יותר מהשתיים האחרות} אבל היא כרגע אחרונה ברשימה בגלל המנוע והגיר שיהיו הרבה יותר יקרים מבחינת צריכת דלק וחלשים יותר מבחינת ביצועים.עדין לא נהגתי על הפגו ואני בספק אם בכלל יש מה לתאם נסיעת מבחן.

בראבו - ביצעתי עליה נסיעת מבחן קצרה והתרשמתי מאוד מהביצועים ומהאיכות הכוללת של הרכב . גם עם הגיר { רובוטי } הסתדרתי כאשר החסרונות שמצאתי : הרגשתי שהרכב פחות נוח לי מהC4 שלי היום , אין בקרת שיוט ושליטה על הרדיו מההגה { הגירסה הלא מאובזרת} .

אוקטביה - לא נהגתי על גרסת ה1.2 זה הרכב שהכי מסקרן אותי כרגע ויש לי כמה שאלות עליו.

האוקטביה קיבלה ב2004 4 כוכבי בטיחות עם 4 כריות אוויר. האם היום עם 6 כריות אוויר היא מיישרת קו עם שאר הרכבים המודרניים? ואם היתה עומדת למבחן סביר שהיתה מקבלת ציון של 5 כוכבים?.

האם המנוע הקטן - 1.2 בשילוב של רכב יחסית כבד לא יגרמו לצריכת דלק לעלות משמעותית בתנאים יחסית קשים - נסיעה לירושלים וכו..

אני זוכר את האוקטביה כרכב דיי קשה מבחינת נוחות האם יש שיפור בדגם הספציפי הזה?

האוקטביה מהנה לנהיגה?

אשמח לשמוע מאנשים שיצא להם לנהוג על שלושת הרכבים או לפחות על אלו שלא נהגתי בהם .

האם יש עוד רכב שיכול ליהיות אופציה ראויה ואני מפספס אותו? העדפה היום היא לרכב עם מנוע טורבו עם נפח קטן שיהיה חסכוני יותר בדלק, בינתיים הולך קשה לקבל את הבראבו בליסינג.

תודה לעוזרים.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

רגע אם אכפת לך מצריכת דלק הכוונה היא שאתה משלם עליו ? אם כן למה לקחת ליסינג ?

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

מציע לך לבדוק את הקיה סול אשר אמורה לנחות בימים הקרובים עם מנוע דיזל 1.6 ליטר וגיר אוטומטי.

בנוגע ל 308, היא אמורה לקבל בחודשים הקרובים גיר 6 הילוכים חדש , לטעמי שווה לחכות.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

בעניין הדלק - אני לא משלם את הדלק וגם לא על הרכב הכל משולם ע"י המעסיק שלי.

פשוט היום הרכב שאני נוסע בו צורך בממוצע ליטר לכל 10 ק"מ והיום כאשר יש לי אופציה לעבור לרכב עם מנוע טורבו בנזין חסכוני וחזק בהרבה אני מעדיף לעשות זאת ולחסוך לנו בממוצע בין 600-1000 ש"ח דלק בחודש!. יכול ליהיות שאני עוף מוזר אבל אם אני יכול לחסוך לבוס שלי בהוצאות אני יעשה זאת.

בעניין רכבים עם מנוע דיזל - אלו יקרים מאוד בליסינג הפרש של כמעט 1000 שח לחודש! רק בעלות הליסינג.

גם אם נלך לקנות כזה רכב שעלות היום גבוהה משמעותית לרוב מדובר בהפרש של 10-15 אלף ש"ח לרכב זהה עם מנוע דיזל לא נחסוך יותר מדי כי צריכת הדלק שלו לא תיהיה טובה בהרבה {אם בכלל } מרכב עם מנוע טורבו בנזין קטן בעוד שהיום ברוב תחנת הדלק הסולר גם יותר יקר מהבנזין כך שמבחינתי לא מדובר כאן בעיסקה שבאמת תוזיל עלויות { היתה לי לפני הסיטרואן קנגו שלא היתה הרבה יותר חסכונית וזה היה בימים שבהם הסולר היה שממעותית יותר זול}

בעניין ההמתנה לפיגו - אני חייב להחזיר את הרכב בתחילת ספטמבר מתי צפויה להגיע ה308 עם הגיר החדש? אני לא יכול להמתין כי אני חייב את הרכב לעבודה.

אומנם אני רווק אבל הפולו קטנה לי מדי ואני מעדיף רכב משפחתי קומפקטי מטעמי נוחות .

RACING

ONE BALL

פורסם

בתקופה האחרונה יצא לי לסובב בראבו 1.4T ובאוקטביה 1.2TSI. הנה הרשמים (בגרסה המקוצרת...) :-)

בראבו:

יתרונות - ביצועים נחמדים, נוחות נסיעה ובטיחות.

חסרונות - גיר רובוטי מציק ואיטי בתגובות, מרווח סביר מאחור ותא מטען צנום ביחס לשל האוקטביה.

אוקטביה:

יתרונות - ביצועים מפתיעים, DSG, תא מטען עצום וצריכת דלק.

חסרונות - נוחות נסיעה מעט נוקשה (לי אישית היה די נוח. אחרים פחות אהבו), DSG עם דילאיי קליל בהתחלת נסיעה, מרווח סביר מאחור ורק 4 כוכבי בטיחות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הקיה סול אמורה לעלות כ 127K עם מנוע דיזל 1.6 וגיר אוטומטי.

קח בחשבון צריכת דלק של 1:15 , כלומר 50% חסכוני יותר ההפרש בשנה עומד על 1700 ליטר, ניתן למצוא סולר בעלות נמוכה יותר מבזזין ללא כל בעיות ב 1.5 ש"ח, כלומר חיסכון נטו של 2550 נטו, לעומת 1000 ש"ח ברוטו לרכב סולר עלות מעסיק.

לי נראה שהעדיפות ברורה לכיוון הסולר.

לגבי ה 308 , אני חושב שבספטמבר ישווקו כבר ה 308 עם הגיר החדש.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אני לא בטוח שה-308 עם הגיר החדש תגיע כל כך מהר לליסינג.

לגבי שאר האופציות - בראבו ואוקטביה החדשות מעניינות מאד. אין חשש שהמנוע 1.2 יהיה חלש מדי לאוקטביה, מכיוון שהמנוע הישן 1.6 היה סביר מינוס לכל היותר, והחדש אמור להיות טוב ממנו מבחינת הספק ובוודאי זמינות.

הבראבו נראית מצויין בעיני, בניגוד לאוקטביה, ולבחור צעיר שלא משנע עגלות ילדים היא נראית לי בחירה מצויינת.

מה שכן, הייתי מקפיד לוודא מהי רמת הבטיחות של דגמי הליסינג של הרכבים שציינת, יכולים להיות הבדלים מול הדגמים שמוצעים לרכישה. לא הייתי מתפשר על בטיחות עם 50K ק"מ בשנה על הכביש...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מנסינוי עם הסי 4 ורוב הרכבים האחרים שבדקתי רכבי הליסינג לא נופלים היום ברמת הבטיחות מהרכבים המאובזרים יותר למעט טויוטה שמגיעה כסטנדרט עם 4 כריות אוויר ו6 בתוספת תשלום.

במקרה של המכוניות שציינתי כאן כולן מגיעות עם 6 כריות אוויר וציונים מעולים במבחני הריסוק חוץ מהסקודה בעלת ה4 כוכבים .

למעשה מה שמטריד אותי היום לגבי הסקודה הוא האם הרכב באמת גם היום עם 6 כריות אוויר פחות בטוח מהרכבים האחרים שקיבלו ציון של 5 כוכבים? ואיך הסקודה מבחינת התנהגות מתנהגת האם היא מהנה לנהיגה? .

RACING

ONE BALL

פורסם

מסכים בגדול עם ההתרשמויות של RS. האוקטביה בפירוש קשה מהבראבו מבחינת נוחות, בנוסף בדוק אם אילו צמיגים היא מסופקת - הבראבו מגיעה עם צמיגים ירוקים בעלי אחיזה לא גבוהה. מה שכן - היא יחסית מהנה לנהיגה והמנוע שלה חזק יותר (אבל עדיין חסכוני). לטעמי, אם אלו הדרישות שלך, הבראבו תתאים יותר, בהנחה ואתה מסתדר עם התיבה. היא גם בטוחה יותר (בדוק נתוני מבחן ריסוק באתר euroncap).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

היינו באותה התלבטות לאמא שלי:

בראבו מאובזרת

308 מאובזרת

היו המתמודדות הראשיות.

ה308 נפלה על סעיף שהיא דומה לC4 אתה לא מרגיש משהו שונה.

אבל היא הייתה נוחה, ביצועים סבירים(לא טיל, אבל סוחבת יפה מאוד)

הבראבו: לצערי לא נסענו עליה, כי היא נפלה על סעיף השם, וסטיגמת האמינות.

אני דווקא התרשמתי לטובה ממנה, גם יפה, גם מנוע טוב, וגם נוחה יחסית.

יש לציין שהמושבים של ה308 לדעתי יותר נוחים, אבל עדיין הייתי לוקח את הבראבו.(למרות שלא נסעתי עליה)

אולי שה308 תקבל גיר 6 הילוכים אז הייתי שוקל ללכת עליה.

בסוף אמא שלי בחרה בגולף.

• תוכן חדש...