Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מידע על סיאט טולדו (Toledo)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אחרי התלבטויות וחיפושים אחרי גולף/בורה/לאון/טולדו בתקציב של 25-30 אלף החלטתי ללכת על טולדו כי היא נותנת את התמורה הכי טובה מבחינת מחיר רכישה ומבחינת עלויות אחזקה (לפי מה שקראתי בפורום :-) )

אני מעוניין בדגם ידני והתחלתי את החיפושים באינטרנט, אבל קשה למצוא משהו שמור שלא נסע הרבה (דגמי הדיזל עברו הרבה מעבר ל 200 או 300 אלף ק"מ), אני לא אמור לנסוע הרבה בשנה (בין 11 ל 13 אלף ק"מ) לכן אני מעדיף את דגמי הבנזין.

מצאתי אחת במצב טוב באינטרנט (אני מחפש באזור הצפון) אבל עוד לא נסעתי לראות אותה, לפני שאני ממשיך עם התהליך יש לי כמה שאלות שאשמח אם משהו יכול לענות עליהם :-P

1-הבנתי ממה שרשום בפורום שאם זה מנוע 1.6 אז הכי עדיף זה דגם AEH , איך אני יכול לדעת מה סוג/דגם המנוע ? זה רשום ברישיון? איפה בדיוק?

2-האם יש מוסך מורשה באזיור חיפה/קריות/נצרת/יוקנעם/כרמיאל מומלץ במחירים סבירים עם מכונאים שבאמת יודעים מה הם עושים ?

3-האם יש איזו מחלה ידועה של הטולדו שאני צריך לחפש בבדיקה? האם צריך יותר מבדיקה שגרתית במכון בדיקות?

4-ראיתי שיש 2 דגמים שהם הנפוצים ביותר:

-סיגנו (SIGNO)

-סטלה (STELLA)

חיפשתי בפורום איך אפשר להבדיל ביניהם אבל לא ממש מצאתי תשובה, היה רשום שסטלה זה הדגם עם גימור בסיסי, וסיגנו מגיע עם מחשב דרך, אבל איך אני אמור לראות את זה? יש בתוך תא הנהג מחשב דרך שרואים שלא קיים בסטלה? מה עם מראה חיצוני? יש הבדל מבחינת הפסים על צידי הרכב (כמו קומפורטליין וג'יניראשיון של גולף)? האם הצבע של הדשבורד שונה? ראיתי שהדשבורד מחולק לשני צבעים, האם זה ככה בשני הדגמים?

5-האם סוג הדגם סיגנו/סטלה רשום ברישיון הרכב ? :lol: זה יחסוך את התשובה לשאלה 4

תודה רבה מראש :)

פורסם

דגם מנוע רשום ברישיון הרכב. להורים שלי היתה טולדו TDI והם היו מרוצים ממנה עד הגג עד שהיא נגנבה :evil:.

הדגם המפואר נבדל מהבסיסי בבקרת אקלים אלק' (קל מאוד לזהות),פנסי ערפל,הגה וידית הילוכים עם תפירת עור,מחשב דרך ובטח עוד כמה דברים ששכחתי. לגבי שילובי צבעים בפנים הרכב אני יודע שיש לפחות שתי אפשרויות אבל אני לא יודע אם זה קשור לרמת הגימור (להורי היה סלון בז' וגם הדשבורד היה שילוב של בז ושחור).

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

לגבי הטולדו , אני זוכר שבזמנו היה מבחן השוואתי בין הטולדו לקורולה,הונדה,מאזדה ועוד כמה ,והטולדו לקחה ובגדול .

הבעיה היא כמו שאתה בטח רואה, מה קורה לטולדו אחרי כמה שנים על הכביש....

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
לגבי הטולדו , אני זוכר שבזמנו היה מבחן השוואתי בין הטולדו לקורולה,הונדה,מאזדה ועוד כמה ,והטולדו לקחה ובגדול .

הבעיה היא כמו שאתה בטח רואה, מה קורה לטולדו אחרי כמה שנים על הכביש....

מה הכוונה? אני רואה שיש כמה במצב טוב (אבל אוטומט ואני רוצה ידני) אבל נראה לי שבגלל שהידני הגיעו בכמויות יותר קטנות אז מאוד קשה למצוא אחת ידנית שמורה, נכון ?

פורסם

גם אני לא הבנתי מה קורה להם אחרי כמה שנים :roll:. כמו כל אוטו,אם שמרו עליה היא תיהיה מעולה,אם לא היא תיהיה פח אשפה (כמו כל אוטו).

היות ואני לא צפוני אז אני לא יכול להמליץ על מוסך טוב. וגם לגבי מחלות אין לי כל כך מה לחדש לך כי זאת שהיתה לנו הפגינה אמינות מעולה למרות 230K ק"מ והיתה TDI.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

גם להורים שלי היתה TDI ידנית שחוץ מדלק וטיפולים לא ביקשה כלום, ערב אחד הא נעלמה ובבוקר שאחריו סלים התקשר וביקש עליה 15K שקל.. אוטו אמין מאוד..

פורסם

הטולדו - רכב מצויין בסעיף תמורה לכסף.

מוסך מורשה בקרית ביאליק - מוסך שליין.

בנצרת - מוסך הצפון.

מחירי הטיפולים סבירים +.

מנוע 1.6 סוחב בסדר גמור (במיוחד עם תיבה ידנית) אבל אין מה להשוות למנוע 1.8...

לדעתי דגם הסטלה עדיף כי הוא פשוט יותר פחות אלקטרוניקה = פחות קלקולים.

אם תמצא אחת שמורה- לך על זה, רכב שמור מחזיק יפה מאד את השנים.

הדגם (סטלה/ סיגנו) רשום ברשיון הרכב.

[img]file:///C:/My%20Documents/My%20Pictures/מתתי.jpg[/img]

פורסם

מנוע 1.6 סוחב בסדר גמור (במיוחד עם תיבה ידנית) אבל אין מה להשוות למנוע 1.8...

לדעתי דגם הסטלה עדיף כי הוא פשוט יותר פחות אלקטרוניקה = פחות קלקולים.

הדגם (סטלה/ סיגנו) רשום ברשיון הרכב.

קיים מנוע 1.8 בטולדו ידנית? אתה מנסה להשוות 1.6 ידני עם 1.8 אוטומט ?

הבנתי ממה שרשום בפורום שהאלקטרוניקה של סיגנו היא לא בעייתי ונחשבת אמינה, והיא קשורה לבקרת אקלים וכמה חיישנים, אם זה מתקלקל אז אני אהיה ללא מזגן לכמה ימים, לא נורא :) יש משהו יותר מסובך מזה שיכול להיגרם ע"י הקילקולים האלו שאני באמת צריך להיות מודאג ממנו?

איפה הדגם יהיה רשום? רשום SIGNO או STELLA ממש או שזה רצף של אותיות ומספרים מוזרים? אצלי בגולף רשום שהדגם זה 1G12C2 שזה לא אומר לי שום דבר

פורסם

מצאתי תשובה לגבי ההבדל בין שני הדגמים :)

מאמר על הטולידו שהופיע באתר YNET בשנת 2001 ,הנה הציטוט:

"אגב, הטולדו שנבחנה אצלנו זכתה לרמת גימור גבוהה העונה לכינוי סיניו. לאחר תשלום נוסף של 5,500 שקל לעומת הסטלה, תקבל הפעלה חשמלית לארבעה חלונות (שניים בזולה) ולכיוון המראות (ידני בזולה) ואף לקיפולן, כמו-גם ריפוד קטיפה מהודר, מערכת שמע (רדיו-טייפ) עם שמונה רמקולים, בקרת אקלים דיגיטלית, ציפוי עור להגה, מחשב דרך, תאורה למראות האיפור ופנסי ערפל."

והנה הלינק לכתבה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-465488,00.html

פורסם

חיפשתי בפורום ולא מצאתי, האם מישהו יודע מה המצב של מנועי ATL ?

מה שראיתי כאן שהכי מומלץ זה AEH, אבל מצאתי רכב שהמנוע שלו זה ATL, האם יש הבדל משמעותי?

תודה.

• תוכן חדש...