Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עבדתי ע"פ המעגל הזה:

attachment.php?attachmentid=8220&d=1075687537

מס' שאלות:

1. הקבל שבכניסת המתח אמור לשבת כך שהפס שעל הקבל מופנה לכיוון המעגל והצד החלק של הקבל הוא בצד הזנת המתח או ההפך? (מקווה שהייתי ברור, אם לא, אשמח להסביר שוב).

2. מבדיקה קצרה שעשיתי (אני עוד לפני שלב ההלחמות) המעגל לא נדלק עם הקבל 2.2uf אלא רק אם עוקפים את הקבל או שמים קבל גדול יותר (ניסיתי במקרה 10uf וזה עבד). מה אני אמור לעשות?

3. למה הנגד המשתנה שבשרטוט אמור לשמש אותי?

תודה רבה לעוזרים ושבת שלום!

פורסם

אני לא יודע מאיפה לקחת את המעגל אבל יש בו טעות, לפחות אחת עם הקבל בכניסה ולדעתי יש עוד טעויות (לא התעמקתי).

או שתשתמש במעגל אחר, כדוגמת זה שצרפו, או שתעזר בדף הנתונים של הרכיב כדי להבין איך לחבר.

הקבל הזה אמור להתחבר בין אספקת המתח לאדמה, לא בטור לאספקת המתח.

אגב למישהו יש נסיון מעשי עם המעגלים האלה, כי לא נראה לי שיוצא מהם הרבה חוץ מאורגן אורות צבעוני. מתח חיישן החמצן נע כל הזמן בצורת סינוס, עקב היותו חלק ממערכת בקרה בחוג סגור (איטי להחריד). בעבודה תקינה של הרכב המתח בו עולה ויורד סינוסואידלית אז ה-Bar-Graph יעלה וירד כל הזמן, מה יוצא מזה?

פורסם

לפי דפי הנתונים של הרכיב נראה שהנגד המשתנה משפיע על מתח היחוס של המעגל.

אני חושב שאתה צריך לקבוע אותו כך שבמצב של תערובת ענייה (0.2V בכניסה) הלד הראשון (או שני הלדים הראשונים) יהיו דלוקים.

Daihatsu Charade 1.5i Classic

♦♦♦○○○♦♦♦○○○○○♦♦♦○○○♦♦♦

פורסם
אני לא יודע מאיפה לקחת את המעגל אבל יש בו טעות, לפחות אחת עם הקבל בכניסה ולדעתי יש עוד טעויות (לא התעמקתי).

או שתשתמש במעגל אחר, כדוגמת זה שצרפו, או שתעזר בדף הנתונים של הרכיב כדי להבין איך לחבר.

הקבל הזה אמור להתחבר בין אספקת המתח לאדמה, לא בטור לאספקת המתח.

אגב למישהו יש נסיון מעשי עם המעגלים האלה, כי לא נראה לי שיוצא מהם הרבה חוץ מאורגן אורות צבעוני. מתח חיישן החמצן נע כל הזמן בצורת סינוס, עקב היותו חלק ממערכת בקרה בחוג סגור (איטי להחריד). בעבודה תקינה של הרכב המתח בו עולה ויורד סינוסואידלית אז ה-Bar-Graph יעלה וירד כל הזמן, מה יוצא מזה?

עקב כך שלא היו ברשותי נגדים מתאימים למעגל שבלינק שהביאו לי כאן, החלטתי לבסוף לבנות את המעגל שהעלאתי בהודעה הראשית ואת מיקום הקבל שיניתי.

בכל אופן, חיברתי את המעגל לרכב וזה נראה בערך כמו שתיארת, לא ממש יעיל...

שורת הלדים כל פעם מתחילה להידלק לפי הסדר כמעט עד הסוף, ואז נכבית עד שני/שלושת הלדים האחרונים לכמה שניות ואז שוב מתחיל לעלות. מבדיקה של הסיגנל שמגיע מהחישן, המתח אכן מטפס ויורד בכל כמה שניות.

אז, או שלא הבנתי נכון איך אמורים "לקרוא" את המידע מהמעגל הזה, או שהוא פשוט לא יעיל. לפחות נהנתי מהתהליך :wink:

פורסם

הוא לא יעיל בגלל שהמתח משתנה מהר מידי, ללא רכיב כול שהוא שיורד את קצב הנתונים בכניסה כול מה שתקבל ממנו זה אורגן אורות. 

אודי A4

דימה.

פורסם

זה שהמתח כל הזמן קופץ אומר שהמנוע עובד תקין. ברגע שהוא ישאר קבוע באחד הצדדים - אז יש לך בעיה.

Daihatsu Charade 1.5i Classic

♦♦♦○○○♦♦♦○○○○○♦♦♦○○○♦♦♦

פורסם

זה שהמתח כול הזמן קופץ רק מראה על זה שחיישן למדה עובד, זה ממש לא מראה על תקינות יחסי תערובת אוויר\דלק.

בשביל אינדיקצית פעילות החיישן יש לך מנורה בלוח שעונים.

אודי A4

דימה.

פורסם

1. רק אמרתי שהחיבור לא נכון. אמרתי שנראה לי שמעבר לקבל יש עוד בעיות.

2. אמרתי מראש שלדעתי זה לא יתן כלום, גם אם יעבוד תקין.

• תוכן חדש...