Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פילטר אוויר מקורר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הטמפ' של קרח יבש?

חשבתי על רעיון..

להעביר צינור מתכת עדיף ממתכת ממש דקה ומוליכה..

הפילטר אויר דרך קופסא מלאה בקרח יבש (למה יבש= יותר קר ומחזיק יותר זמן)

ומשם לסעפת היניקה...

מה אתם אומרים?

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה הטמפ' של קרח יבש?

חשבתי על רעיון..

ומשם לסעפת היניקה...

מה אתם אומרים?

פתרון מאד משעשע אבל אני לא מצליח לחשוב על פסול בו. (פרט אולי לספיקה)

תנסה ותספר לנו אם זה עובד :)

פורסם
מה הטמפ' של קרח יבש?

חשבתי על רעיון..

ומשם לסעפת היניקה...

מה אתם אומרים?

בואנה אחי זה אחלה רעיון שווה לנסות אותו

:mm_yeah:

פורסם
מה הטמפ' של קרח יבש?

חשבתי על רעיון..

ומשם לסעפת היניקה...

מה אתם אומרים?

קרח יבש הוא CO2 מוצק....וכך במקום לספק למנוע אויר (חמצן) תחנוק אותו עם CO2.

פורסם
מה הטמפ' של קרח יבש?

חשבתי על רעיון..

ומשם לסעפת היניקה...

מה אתם אומרים?

לא אנחנו לא נתן למנוע את הco2 שהקרח מוציא אלא נשתמש בקרח בכדי לקרר את האויר הנכנס למנוע

פורסם
מה הטמפ' של קרח יבש?

חשבתי על רעיון..

ומשם לסעפת היניקה...

מה אתם אומרים?

כל הקטע הוא שתעביר צינור מתכת בתוך קופסא של קרח יבש, מקצה אחד יגיע הצינור לפילטר, ומקצה השני הוא ינוק אוויר.

רק שחושבים על זה, כל תא המנוע יתמלא ב CO2 ככה שצריך לארגן גם שכל הגז יפלט דרך איזה צינורית אל מחוץ לתא המנוע.

פורסם
מה הטמפ' של קרח יבש?

חשבתי על רעיון..

ומשם לסעפת היניקה...

מה אתם אומרים?

כל הקטע הוא שתעביר צינור מתכת בתוך קופסא של קרח יבש, מקצה אחד יגיע הצינור לפילטר, ומקצה השני הוא ינוק אוויר.

רק שחושבים על זה, כל תא המנוע יתמלא ב CO2 ככה שצריך לארגן גם שכל הגז יפלט דרך איזה צינורית אל מחוץ לתא המנוע.

אם יצא לך לראות פעם תא מנוע - אז למעט בצוללות, הוא ממש לא דבר אטום. תפתח מכסה מנוע ותסתכל מסביב לבלוק, מה אתה רואה? את הכביש למטה. לא צריך שום צינורית.

בכל מקרה, בגלל הטמפרטורות בתא המנוע, גוש קרח יבש שתשים שם ייעלם מהר מאוד, אלא אם כן תשים גוש כל כך גדול שהמשקל שלו יפגע קשות בביצועים ובאיזון של הרכב...

עם כל הכבוד לרעיון - לא ממש ישים. ת'כלס, לא רוצה להוציא לכם את הרוח מהמפרשים, אבל טובי המוחות (ואני מדבר על מהנדסים) יושבים וחושבים איך להוציא עוד כ"ס או שניים מרכב וקשה לי להאמין שאנחנו פה בפורום נוכל לעלות על משהו שהם לא חשבו עליו. אם אתם רוצים לראות מה זה שיטות למצוץ עוד טיפת כח ממנוע, תעיינו קצת באתרים טכניים של מרוצי דראג (בעיקר טופ פיול). אם הייתה דרך יעילה להוסיף עוד קצת כ"ס בשימוש בקרח יבש - הם כבר היו עושים את זה. אבל אל תתייאשו! כל דיון טכני מעניין מעלה את רמת הידע של כל הנוגעים בו, גם אם בסופו של דבר הוא לא מגיע למימוש.

פורסם

תודה על התמיכה... זה כבר בתכנון..

רק בעיה אחת עם מערכת היניקה של הפונטו המז@#$ת הזאת...

הפילטר יושב כמו ברכב קרבורטור...

דבר מציק מאוד כך שאי אפשר למקם את קופסת הקרח היבש בין הפילטר ליניקה..

אבל אל תדאגו אני עוד אמצא פיתרון..

אגב..

בקשר לטמפ' השוררת בתא המנוע..

מי אמר שהקופסא תהיה בתא המנוע?

אני מתכוון למקם אותה במקום קר יחסית עם זרימת אויר קבועה.. כמו הטמבון הקדמי למשל...

רק בעיה אחת..

אם אני אאריך את צנרת היניקה זה ישפיע על המנוע?

הוא יתאמץ יותר לא?

פורסם

פונטו...אם אתה שואל שאלות כאלו אז עדיף שלא תעשה את זה בכלל.

במקום לבזבז זמן וקרח יבש, כך ספר בפיזיקה...תקרה נושאים רלוונטיים ותעשה כמה חישובים.

פורסם

בשביל זה הפורום הזה קיים..

בשביל לחלוק מידע ולשאול שאלות..

אם אין לך תשובה אתה לא חייב להגיב..

הארכה של צנרת היניקה בכ50 ס"מ תשפיע על כושר היניקה של הרכב בצורה משמעותית??

פורסם

אז ככה...

קודם כל אם תזרים אויר דרך צינור רגיל (שמקורר מבחוץ ע"י קרח יבש) הוא פשוט לא יספיק להתקרר...לכן אתה צריך להשתמש במשהו כמו אינטרקולר רגיל.

בעיה שניה היא שטח מגע קטן בין חתיכות קרח לצינור...מעבר של חום לא יהיה מספיק בשביל לקרר את הצינור.....לכן אתה צריך להשתמש בנוזל או גז...ולא מוצק. האופציה היא לקרר נוזל או גז בעזרת קרח יבש, ואז באמצאותו לקרר את צינור/אינטרקולר....

עוד לא דיברנו על צורך בבידוד יעיל ופוטנציאל של קרח לקרר כמויות של אויר

פורסם
בשביל זה הפורום הזה קיים..

בשביל לחלוק מידע ולשאול שאלות..

אם אין לך תשובה אתה לא חייב להגיב..

הארכה של צנרת היניקה בכ50 ס"מ תשפיע על כושר היניקה של הרכב בצורה משמעותית??

כן.

אבל בלי שום קשר......

תתחיל לחשוב על מיפוי חדש של המחשב.

מיקום.

פיתרון אטימה.

דך למילוי מחדש של הקרח.

אני לא מדבר שיש חומרים שממש לא אוהבים קרח יבש בתוך תא המנוע אם הוא איכשהו פורץ החוצה,או עוד 1001 דברים כאלה.

ותחשוב על משהו יותר פרקטי,שישתמשו בו גם בארצות קרות כמו אירופה.

אני מציע לך לקרא את ההודעה הזו שוב:

עם כל הכבוד לרעיון - לא ממש ישים. ת'כלס, לא רוצה להוציא לכם את הרוח מהמפרשים, אבל טובי המוחות (ואני מדבר על מהנדסים) יושבים וחושבים איך להוציא עוד כ"ס או שניים מרכב וקשה לי להאמין שאנחנו פה בפורום נוכל לעלות על משהו שהם לא חשבו עליו. אם אתם רוצים לראות מה זה שיטות למצוץ עוד טיפת כח ממנוע, תעיינו קצת באתרים טכניים של מרוצי דראג (בעיקר טופ פיול). אם הייתה דרך יעילה להוסיף עוד קצת כ"ס בשימוש בקרח יבש - הם כבר היו עושים את זה. אבל אל תתייאשו! כל דיון טכני מעניין מעלה את רמת הידע של כל הנוגעים בו, גם אם בסופו של דבר הוא לא מגיע למימוש.

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

על כל הפתרונות האלה כבר חשבתי..

ושוב אני אומר שקופסאת הקרח היבש לא תהיה בתוך תא המנוע..

דבר שני..

למה מיפוי מחדש?

לגבי ההודעה של mouse

הקרח כן יקרר את האויר שנכנס..

אמנם לא לטמפ' הקרח וגם לא עד כדי השתוות טמפ'..

אך בטוח שביותר מ3 מעלות..

אל תדאגו זה בשלבי בניה..

כשזה יהיה מוכן אני אבוא עם הרכב למפגש ואראה לכם..

עד אז להת' ותמשיכו לתת עצות ... אתם מאוד עוזרים לי..

פורסם

במקרה עשיתי קצת מחקר בנושא לא מזמן.

העיקרון הוא בסדר, אבל הכמויות לא מסתדרות. אני אנסה לחסוך ממך את עוגמת הנפש, ותוך כדי כך אני אנסה לחסוך ממך גם את פרטי החישוב הפיזיקלי המדוייק, אבל קצת חישובים צריך:

האופן היחיד שבו האויר מתקרר הוא על ידי העברת החום שבו לגוף אחר, במקרה שלך לקרח היבש. כלומר הקרח היבש סופג חום. קרח יבש הוא CO2 קפוא, כאשר הוא מתחמם מספיק הוא הופך לגז CO2.

לכל גרם של קרח יבש דרושה אנרגיה של 571 ג'אול כדי להתאדות (להלן קישור לנתונים של CO2). כלומר אם שמת קוביה של 1 ק"ג קרח יבש, והיא התאדתה כולה, היא ספגה 571 אלף ג'אול מהאוויר. מיד אחרי האידוי, הגז נמצא בטמפ' של מינוס 78.5 מעלות, שהיא עדיין נמוכה למדי (אגב, בתנאים האלה CO2 הופך ישירות ממוצק לגז, מה שעוזר לקרור וחוסך בלאגן של נוזלים במערכת). בשלב הזה נשאלת השאלה האם המערכת שלך פתוחה או אטומה. אם היא פתוחה, CO2 שהתאדה מתנדף החוצה ובזאת סיים את תפקידו, וזו יכולת הקרור של "המתקן".

אם המערכת אטומה, הגז מוחזק במערכת וממשיך לספוג חום מהאויר כל עוד הטמפ' שלו נמוכה מזו של האוויר בחוץ, כאשר היכולת שלו לקרר את האויר יורדת ככל שהטמפ' שלו מתקרבת לטמפ' האוויר. כמובן שאתה צריך לדאוג לאטימות ולעמידה בלחץ הגז. אם האוויר החיצוני הוא בטמפ' של 21.5 מעלות (קצת קר בשביל ארצנו הלבנטינית, אבל זה יקל על החישוב), אז יש הפרש של 100 מעלות שהגז צריך לטפס. במהלך הטיפוס הזה כל גרם של גז סופג עוד 0.85 ג'אול עבור כל מעלה צלזיוס שהוא מטפס. סה"כ, עבור קוביה של 1 ק"ג, יש לנו עוד 85 אלף ג'אול עד שהגז יגיע לטמפ' הסביבה ויפסיק לקרר לחלוטין (הוא יפסיק להיות 'יעיל' הרבה לפני כן).

סה"כ קיבלנו שקוביה של 1 ק"ג יכולה לספוג בין 570 ל-655 אלף ג'אול, תלוי אם התאמצת לשמור את הגז או שנתת לו להתנדף החוצה.

עכשיו כשהבננו כמה חום אפשר לספוג בוא נראה לאיפה זה מביא אותנו:

מנוע 2000 סמ"ק אטמוספרי צורך 5.76 קילוגרם אוויר לדקה ב-6000 סל"ד (הנחת יעילות נפחית (VE) של 80%, אויר בטמפ' 25 מעלות). כדי להוריד טמפ' של 1 ק"ג אויר במעלה אחת יש צורך לסלק ממנו אלף ג'אול (להלן נתונים של אויר). נניח שהמערכת שלך אידאלית, כלומר אין לה שום הפסדים, והיא יכולה לסלק חום מהאוויר באיזה קצב שנבחר (הקצב תלוי במבנה המתקן שלך).

אנחנו מזרימים 5.76 ק"ג אויר בדקה, כדי להוריד אותם במעלה אחת צריך לסלק 5.76 אלף ג'אול. זה אומר שהקוביה של 1 ק"ג קרח יבש יכולה לעשות את זה במשך כ-100-110 דקות. אבל בזה הורדנו את טמפ' האוויר רק במעלה אחת, שזה לא משמעותי במיוחד. נגיד שאנחנו רוצים להוריד את טמפ' האוויר ב-10 מעלות, מה שיוסיף לנו כ-3% לביצועים, לפי מה שכתב jlavi2002 (כל 3 מעלות = 1 אחוז). את זה הקוביה יודעת לעשות רק 10-11 דקות ... הזמן אולי מספיק לאיזה מרוץ קצר, אבל השיפור לא. אז בוא נוריד את האוויר ב-60 מעלות, כדי לקבל 20% שיפור - הקוביה שלנו תחזיק עכשיו רק 100-110 שניות ! וכל זה עוד בתנאים אידאליים. מעשית אפשר כנראה לצפות לחצי מזה ומטה במנוע אטמ'. במנוע מוגדש התוצאה תהיה קצת יותר טובה, אבל שם צריך לספוג עוד יותר חום.

אז נכון, אפשר לשים יותר קרח, אבל בסופו של דבר מדובר במשאב מוגבל שיתכלה מהר מאוד, לא משהו שאפשר להגדיר כשיפור יומיומי לכביש, נכון ?

סתם לידיעה כללית, אינטרקולר טוב על מנוע 2 ליטר מוגדש שפועל ב-6000 סל"ד אמור לפזר אנרגית חום בהספק השווה לכ-28 כוח סוס (זאת כאשר המנוע עצמו מפיק כ-200-300 כ"ס). תחשבו על העוצמה והבזבוז, 28 כ"ס מתפזרים כחום באוויר. כמה הספק חימום אמרתם שיש לכם במזגן המרכזי בדירה ? 3.5 כח סוס ? ב-28 כ"ס אפשר לחמם 8 דירות ! וזה עוד לא כולל את החום שמפזר הרדיאטור, אלא רק את מה שמייצר הטורבו.

נ.ב.

אני לא מאמין כמה שהשרשור הזה הזוי.

אתם לא מבינים כמה שטויות אתם רושמים. אני לא יכל להתייחס לכולם אבל בגדול קירור דורש אנרגייה, ואנרגייה ברכב מגיעה ממקור אחד בלבד......ניחשתם נכון, ה מ נ ו ע ה.

מה שאתם מציעים כאן (כל אחד בגירסתו במפורש או ברמיזה) זה מערכות שמפרות את חוק שימור אנרגייה.

הממ. ואיך אתה מסביר תופעות על טבעיות כגון מגדש טורבו או סופרצ'ארג'ר ? גם הן מייצרות אנרגיה יש מאין ?

המטרה היא לבזבז קצת אנרגיה אבל תמורתה לאפשר יצירת הרבה יותר אנרגיה, באותו מתקן (מנועה?). המקור לכל האנרגיה הזו, גם היעילה וגם המבוזבזת, הוא מיכל הדלק שלך.

אגב למי שעדיין לא הבין מ-Mouse אינטרקולר עוזר לאנרגייה הטרמית של גזי הפליטה להתפזר לסביבה.
בזזז. תשובה לא נכונה. לפחות לא לרשום באותה הודעה שבה כותבים לאחרים כמה שטויות הם רושמים.

.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

סחטיין על ההשקעה 20VT, היה נחמד לקרוא.

המסקנה - לעבור לפרויקט עם חנקן נוזלי... :lol:

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

• תוכן חדש...