Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פילטר אוויר מקורר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. לא דיברתי על אנרגיה טרמית של גזי פליטה...אלא על אנרגיה טרמית שאויר קיבל כתוצאה מדחיסה.

2. הבעה היא לא ליצור מערכת שיכולה לקרר כמויות גדולות של אויר...הבעיה היא לקרר כמויות גדולות של אויר בפרק זמן קצר.

פורסם

100 שניות בדראג רייס זה זמן יקר ביותר.

יש לי ספר שנקרא civic duty על שיפורים לסיויק.

הרעיון של קרח יבש מוזכר שם כטריק של רייסרים בשנות ה-70. (בלי קשר לסיויק)

הרעיון היה להצמיד קופסא לצינור יניקת האויר ולזרוק שם בלוק קטן של קרח יבש לפני מירוץ.

זה נותן לך שניות יקרות של יתרון.

אז כל הכבוד ל punto_gt שחשב על הרעיון, למרות שלא גילה את הגלגל.

כל הכבוד ל 20VT על הסבר המאלף.

אם תפתחו ביחד חברה שמייצרת שיפורי יניקת אויר רכב, אני אשקול להשקיע בכם. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

רעיון שחשבתי עליו

לחבר מדחף - (משהו שיסתובב עם כיוון הרוח - כעקרון תחנת רוח ליצור חשמל)

לחבר את אותו המדחף בפרונט הרכב - ככל שנוסעים יותר מהר כך המדחף יסתובב מהר יותר

אותו מדחף יפעיל דוחס מכני אשר ידחוס גז , גז דחוס אשר משוחרר יוצר קור

אני מדבר על אותו עקרון כשל מקרר

אותו הגז הנדחס יעבור דרך רדיאטור אטום ויקרר אותו , גם האוויר שהמנוע משתמש בו יעבור דרך אותו הרדיאטור - כמובן בנפרד לגז המקרר (בצינורות אחרים ) ויקורר

וככה ככול שמהירות הנסיעה גבוהה יותר - מערכת הדחיסה פועלת מהר יותר

והאוויר שיגיע למנוע יהיה מקורר יותר

גם על אותו מדחף הולכת אנרגיה כהתנגדות אויר - וצריך לבדוק אם התוספת כוח שמתקבלת למנוע מפעולה זאת שווה את הפסד הכוח על התנגדות האוויר

רעיון נוסף שיש לי הוא בדיוק אותה הפעולה - רק שאותו מדחף יופעל ע"י גזי הפליטה של המנוע (כעקרון טורבו)

וככה ככול שהסלד גבוה יותר - כך גם קירור האוויר טוב יותר

פורסם

אתה מדבר על מזגן מופעל מאנרגית הרוח...המערכת לא תהיה יעילה בגלל מעברי אנרגיה רבים....כנ"ל לגבי רעיון שני, במקום לדחוס אויר ולקרר אותו (כמו בטורבו עם אינטרקולר), אתה מציע לדחוס גז אחר, לקרר אותו ובעזרתו לקרר את האויר ליניקה. ככל שיש יותר "שלבים" במערכת...כלומר יותר מעברי אנרגיה מצורה אחת לאחרת...כך קטנה יעילות של המערכת.

פורסם

אני דווקא חושב שהרעיון של TUVAL מאוד הגיוני וחכם..

אך לדעתי להעביר חנקן נוזלי דרך רדיאטור אטום הוא הרבה יותר יעיל..

ואגב..

בשביל פיאט פונטו 6 כ"ס לא הולכים ברגל... 10% והמערכת תעבוד כמאה שעות..

מתאים לי..

אני עובר לרעיון של חנקן נוזלי..

השאלה היא מאיפה אני מביא חנקן נוזלי עכשיו...

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

נ.ב.

אני לא מאמין כמה שהשרשור הזה הזוי.

אתם לא מבינים כמה שטויות אתם רושמים. אני לא יכל להתייחס לכולם אבל בגדול קירור דורש אנרגייה, ואנרגייה ברכב מגיעה ממקור אחד בלבד......ניחשתם נכון, ה מ נ ו ע ה.

מה שאתם מציעים כאן (כל אחד בגירסתו במפורש או ברמיזה) זה מערכות שמפרות את חוק שימור אנרגייה.

הממ. ואיך אתה מסביר תופעות על טבעיות כגון מגדש טורבו או סופרצ'ארג'ר ? גם הן מייצרות אנרגיה יש מאין ?

המטרה היא לבזבז קצת אנרגיה אבל תמורתה לאפשר יצירת הרבה יותר אנרגיה, באותו מתקן (מנועה?). המקור לכל האנרגיה הזו, גם היעילה וגם המבוזבזת, הוא מיכל הדלק שלך.

.

אתה מנסה לסתור את מה שכתבתי אבל בעצם מחזק את דברי. בגדישה אנחנו מצליחים שרוף יותר דלק בכל פעימה ע"י דחיסה של יותר חמצן לא הבנתי למה זה נראה בעיניך תופעה על טבעית או הפרה של חוק שימור אנרגייה.

אגב למי שעדיין לא הבין מ-Mouse אינטרקולר עוזר לאנרגייה הטרמית של גזי הפליטה להתפזר לסביבה.
בזזז. תשובה לא נכונה. לפחות לא לרשום באותה הודעה שבה כותבים לאחרים כמה שטויות הם רושמים.

.

אם אתה רוצה להעמיד אותי על טעותי עשה זאת. אני אשמח ללמוד. (אגב במקרה אני מבין את הטעות אבל זה לא העניין)

אם אתה רוצה להכפיש רק בשביל הכיף אל תשכח איך זה גורם לך להראות בדרך.

פורסם
רעיון שחשבתי עליו

לחבר מדחף - (משהו שיסתובב עם כיוון הרוח - כעקרון תחנת רוח ליצור חשמל)

לחבר את אותו המדחף בפרונט הרכב - ככל שנוסעים יותר מהר כך המדחף יסתובב מהר יותר

המדחף הזה יגדיל את הגרר של הרכב ויגרום לעומס קטן אבל קיים על המנוע, שיחד עם הפסדי האנרגיה יהפוך את העסק למאיט ולא מאיץ.

מקריאה של כל השרשור אני מבין שאין הכרות עם חוק שימור האנרגיה, אז על רגל אחת :

אי אפשר לייצר אנרגיה מכלום, אם רוצים שרכב יאיץ יותר מהר ע"י קירור האוויר הנכנס צריך להשקיע אנרגיה בלקרר את האוויר.

למרבה הצער בגלל הפסדים תמיד יהיה צריך להשקיע יותר אנרגיה בקירור האוויר ממה שתקבלו כשיפור במנוע מהאוויר הקר -> זה לא כדאי.

ה"חריג" היחיד הוא אם מקררים ע"י אנרגיה ממקור חיצוני כמו קרח, חנקן נוזלי וכד' שאז מישהו אחר כבר השקיע את האנרגיה (למשל המקפיא), ד"א גם במקרה הזה המקפיא ביזבז יותר אנרגיה כדי להקפיא את הקרח ממה שהקרח יוסיף למנוע, בגלל ההפסדים לסביבה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מקריאה של כל השרשור אני מבין שאין הכרות עם חוק שימור האנרגיה

המנוע הוא לא משהו נציל 100 אחוז - ותמיד אפשר לשפר את התוצאה שלו

הרבה אנרגיה במנוע הולכת על חום וחיכוך - ולא רק הנעה

ויותר כוח מהמנוע משמע לשלם יותר על תוספות לרכב - דבר שיצרני הרכב מעדיפים להוריד למינימום

ככה שתמיד אפשר לשפר את המצב הנתון של המנוע - לנצל אנרגיה המבוזבזת לא להנעה

השאלה היא של תקציב וכדאיות

יכול להיות שהמדחף יגדיל את גרר הרכב - אבל השיפור בכוח יהיה יותר גדול מהעומס הנוצר מהמדחף

אין לזה תשובה אחת - צריך לבדוק את זה , אין לי איך לבדוק את זה .....

פורסם
אני לא יכל להתייחס לכולם אבל בגדול קירור דורש אנרגייה, ואנרגייה ברכב מגיעה ממקור אחד בלבד......ניחשתם נכון, ה מ נ ו ע ה.

מה שאתם מציעים כאן (כל אחד בגירסתו במפורש או ברמיזה) זה מערכות שמפרות את חוק שימור אנרגייה.

הממ. ואיך אתה מסביר תופעות על טבעיות כגון מגדש טורבו או סופרצ'ארג'ר ? גם הן מייצרות אנרגיה יש מאין ?
בגדישה אנחנו מצליחים שרוף יותר דלק בכל פעימה ע"י דחיסה של יותר חמצן לא הבנתי למה זה נראה בעיניך תופעה על טבעית או הפרה של חוק שימור אנרגייה.

אז זהו שלי זה לא נראה. גם ההצעה לקרר את האוויר לא נראית לי כהפרה של שימור האנרגיה. תחליף את המילה "קירור" במשפט שאתה כתבת (הראשון) במילים "דחיסה של אויר" (הרי גם דחיסה דורשת אנרגיה), ותראה שאתה טוען שטורבו וסופרצ'ארג'ר מפרים את שימור האנרגיה.

אגב למי שעדיין לא הבין מ-Mouse אינטרקולר עוזר לאנרגייה הטרמית של גזי הפליטה להתפזר לסביבה.
בזזז. תשובה לא נכונה. לפחות לא לרשום באותה הודעה שבה כותבים לאחרים כמה שטויות הם רושמים.
אם אתה רוצה להעמיד אותי על טעותי עשה זאת. אני אשמח ללמוד. (אגב במקרה אני מבין את הטעות אבל זה לא העניין) אם אתה רוצה להכפיש רק בשביל הכיף אל תשכח איך זה גורם לך להראות בדרך.

צודק. סליחה. גם לא התכוונתי להכפיש, פשוט צרם לי שבאותה הודעה שכתבת על אחרים "שטויות", גם הוספת אמירה שבמקרה הטוב היא לא מדוייקת, והנחתי גם שהתשובה הנכונה ידועה לרוב האנשים, כולל אותך אגב.

ולתיקון הטעות, אין קשר בין אינטרקולר לגזי הפליטה. האינטרקולר מקרר את אויר היניקה למנוע, שהתחמם בשל דחיסה. לשם המחשת חוסר הקשר לגזי הפליטה, ניתן לשים לב שאינטר' רלוונטי גם לסופרצ'ארג'ר, שאין לו ולגזי פליטה שום דבר משותף.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

הדרך היחידה שלא תיקח לך כוח מהמנוע היא או לתקוע את הפילטר כמה שיותר למטה וכך הוא לא יקבל את החום של המנוע או לתקוע אותו למעלה ולעשות במכסה מנוע חור!

מחפש ראש מנוע של גולף GTI דור 3 או של פולו 16V!!

יש פתגם סיני עתיק: כשאין מה לומר תגיד יש פתגם שיני עתיק! ( זכויות שמורות ליפתח)!

פורסם

לכל מתלהבי החנקן הנוזלי - מעבר לכך שיותר קשה לטפל בו, הוא נחות ביכולת הקרור לעומת CO2 (קרח יבש).

אני אחזור על החישוב במקוצר, הפעם לחנקן: ק"ג חנקן נוזלי סופג 199 אלף ג'אול בהתנדפות. הוא מתנדף במינוס 196 מעלות, ולכן צריך לטפס יותר מאשר CO2 כדי להגיע לטמפ' הסביבה, אבל בתהליך הזה הוא יספוג רק עוד כ-226 אלף ג'אול.

סה"כ הגענו ל:

199KJ במערכת לא אטומה וזולה (לעומת 571KJ עבור CO2, כ-35% מהקיבולת)

425KJ במערכת אטומה ויקרה (לעומת 655KJ של CO2, כ-65% מהקיבולת)

אז כמו שניטרו זה לא פצצה, חנקן נוזלי זה לא עידן הקרח. מה שכן הוא יכול זה לקרר יותר מהר, בגלל שהפרש הטמפ' בינו לבין האויר גדול יותר. אבל זה לא משמעותי בהנחה שבונים מחליף חום מספיק טוב.

פורסם

איזו טמפרטורה תחמוצת חנקן עוברת לנוזל?

האם יש אפשרות לשמור אותה בלחץ אטמוספרי (בדומה לחנקן נוזלי)?

פורסם

תחמוצת חנקן (NO2 או ניטרו/ניטרוס בפי העם) מתאדה (או מתעבה = הופכת לנוזל) במינוס 88.5 מעלות בלחץ אטמוספרי. זה אומר שאם אין לך כוונה לקרר לטמפ' הזו ואתה רוצה להחזיק אותה נוזלית, תצטרך לדחוס, והרבה. אגב, באופן די מעניין, שתי מעלות מתחת לזה, והיא קופאת לקרח.

עוד נקודה זה שהיא מקררת יותר טוב מחנקן נוזלי - 1 ק"ג NO2 יספוג 376KJ בהתאדות. זה ממש לא רע.

ואגב, גם חנקן נוזלי הוא לא נוזלי בלחץ אטמוספרי, אלא מתאדה מייד, בגלל זה כל ה'עשן' מסביב.

פורסם
אני לא יכל להתייחס לכולם אבל בגדול קירור דורש אנרגייה, ואנרגייה ברכב מגיעה ממקור אחד בלבד......ניחשתם נכון, ה מ נ ו ע ה.

בגדישה אנחנו מצליחים שרוף יותר דלק בכל פעימה ע"י דחיסה של יותר חמצן לא הבנתי למה זה נראה בעיניך תופעה על טבעית או הפרה של חוק שימור אנרגייה.

אז זהו שלי זה לא נראה. גם ההצעה לקרר את האוויר לא נראית לי כהפרה של שימור האנרגיה. תחליף את המילה "קירור" במשפט שאתה כתבת (הראשון) במילים "דחיסה של אויר" (הרי גם דחיסה דורשת אנרגיה), ותראה שאתה טוען שטורבו וסופרצ'ארג'ר מפרים את שימור האנרגיה.

אם אתה רוצה להעמיד אותי על טעותי עשה זאת. אני אשמח ללמוד. (אגב במקרה אני מבין את הטעות אבל זה לא העניין) אם אתה רוצה להכפיש רק בשביל הכיף אל תשכח איך זה גורם לך להראות בדרך.

צודק. סליחה. גם לא התכוונתי להכפיש, פשוט צרם לי שבאותה הודעה שכתבת על אחרים "שטויות", גם הוספת אמירה שבמקרה הטוב היא לא מדוייקת, והנחתי גם שהתשובה הנכונה ידועה לרוב האנשים, כולל אותך אגב.

ולתיקון הטעות, אין קשר בין אינטרקולר לגזי הפליטה. האינטרקולר מקרר את אויר היניקה למנוע, שהתחמם בשל דחיסה. לשם המחשת חוסר הקשר לגזי הפליטה, ניתן לשים לב שאינטר' רלוונטי גם לסופרצ'ארג'ר, שאין לו ולגזי פליטה שום דבר משותף.

מקבל את התיקון.

לגבי גזי הפליטה הבנתי די מהר שכתבתי שטות. :oops:

לגבי התיקון הראשון בציתות אני באמת לא ניסחתי את עצמי נכון.

מקור האנרגייה הראשוני הוא למעשה הדלק ולא המנוע.

• תוכן חדש...