Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מבין למה הגישה שלך לא נכונה ?

כי אתה משווה את אחת הגירסאות הבכירות של הגולף (וגרסאת ה-160 היא הגירסא הבכירה) לגירסה הכי בסיסית של ה-A3 או ב.מ.וו סידרה 1.

ואם תשווה אותה לגרסאות הבכירות והמאובזרות של ה-A3 או 1 עדיין תעדיף את הגולף ?

בוא נעשה את ההשוואה הוגנת לפחות, נשווה את הגירסא הבסיסית של הגולף, קרי 1.6 עם 102 כ"ס (עדיין ?!) לב.מ.וו סידרה 1 או A3.

את מי תעדיף עכשיו ?

בגירסא הבסיסית של הגולף היפניות נותנות חבילה יותר טובה, אם כבר מדברים על חבילות.

בהונדה סיוויק תקבל בפחות כסף מנוע 1.8 עם 140 כ"ס חסכוני להפליא ומרחב פנימי עדיף.

במאזדה 3 תוכל לקחת את ה-2.0 ליטר (שכחתי את ההספק), עם התנהגות יותר מהנה ורכב מצויין.

לצורך העניין, כל האיבזור הסטנדרטי שיש בגולף 1.6 קיים גם בסיוויק 08 של אבא שלי (ויש לו את הגירסה הרגילה, לא המפוארת).

בעצם אצל אבא שלי גם ניתן לקפל מראות חשמלית ברכב, ויש ריפודי קטיפה נעימים מאוד, ומרווח פנימי שבשביל להגיע אליו בגולף תצטרך לקחת את גירסת הקבריולט.

וכאמור עוד 40% הספק.

להמשיך ?

אתה לוקח גירסא בכירה של מותג מסויים ומשווה אותה לבסיס של יצרן אחר בגלל שזה אותו מחיר, זה לא הופך אותו לרכב פרימיום בשום צורה.

סידרה אחת ו-A3 בגרסאות הבכירות אוכלות את הגולף, עם או בלי מלח.

עכשיו תגיד לי "אבל המחיר שלהן יהיה גבוה משמעותית מהגולף".

נכון, אבל זה בגלל שהן פרימיום.

הגולף- לא.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דווקא לדעתי הגישה שלך לא נכונה.

אני לוקח רכבים שעולים אותו מחיר ומשווה ביניהם.

אותי מעניין מה אני יכול לקבל תמורת X השקלים שיש לי. סמלים, הגדרות, שיווק וכו' לא מעניין אותי (לצורך הדיון).

אם הייתי רוצה להשוות VW מול BMW באופן כללי, מי יותר פרימיום, אז מה שאתה אומר היה רלוונטי.

emotion of motion

פורסם

סליחה, אבל אתה לא מובן ידידי.

בגרסאות הבסיס המתחרות היפניות זולות יותר, חלקן מאובזרות יותר ועם מנועים עדיפים בהחלט בהשוואה לגולף הבסיסית.

בגרסאות הגבוהות יותר הגולף מציעה אמנם עד 20 כ"ס יותר, אבל במחיר גבוה יותר משמעותית מהמתחרות היפניות.

בקיצור,

במבחן של תמורה לשקל נטו, הגולף 160 בהחלט תיהיה יותר טובה מסידרה אחת או A3, אבל במבחן הזה עדיין המתחרות היפניות כנראה ינצחו.

עדיין, אישית בכל מצב הייתי לוקח את הסידרה 1 על פני ה-A3 והגולף (גם בגירסת ה-160).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
דווקא לדעתי הגישה שלך לא נכונה.

אני לוקח רכבים שעולים אותו מחיר ומשווה ביניהם.

אותי מעניין מה אני יכול לקבל תמורת X השקלים שיש לי. סמלים, הגדרות, שיווק וכו' לא מעניין אותי (לצורך הדיון).

אם הייתי רוצה להשוות VW מול BMW באופן כללי, מי יותר פרימיום, אז מה שאתה אומר היה רלוונטי.

יודע מה, בוא נעשה השוואה בין גולף 1600 הבסיסית ביותר למאזדה 3 באותו מחיר.

במאזדה אתה מקבל רכב יותר מרווח עם מנוע 2000, סאנרוף, ג'נטים 17 אינץ' ואת כל השטויות של הדגם היקר יותר.

בגולף אתה מקבל מנוע 1600, טאסות, ידיות שחורות ובעיקרון את הרכב הכי פחות מאובזר שיש בעולם.

מאזדה 3 - רכב פרימיום.

Auto Emoción

פורסם
לא לדבר על זה שבגולף 1600 אתה מקבל מנוע מתקופת הפלמ"ח.

עאלק פרימיום.

אבל בתכלס הגולף כן רכב פרימיום, כי יש לך את הTSI עם כל השכלולים.

רגע, בעצם הטיעון הזה לא תפס לגבי הA3, אז שכח מזה.

Auto Emoción

פורסם

אולי מישהו יגדיר מה זה רכב פרימיום ויערוך מבחן השוואתי לרכב עממי ויוכיח את זה? כל מה שנידון עכשיו עקר ואיבד כל קשר לשרשור הנוכחי.

פורסם

אני מסכים אתכם לגמרי שמאזדה 3 עדיפה על הגולף הבסיסית.

באותה מידה הגולף 160 עדיפה על האודי A3 וסדרה 1 הבסיסיות. המתחרות היפניות והאירופאיות האחריות נחותות מהגולף 160 בהרבה מובנים (bar72 ציין אותם לא פעם).

emotion of motion

פורסם
אני מסכים אתכם לגמרי שמאזדה 3 עדיפה על הגולף הבסיסית.

באותה מידה הגולף 160 עדיפה על האודי A3 וסדרה 1 הבסיסיות. המתחרות היפניות והאירופאיות האחריות נחותות מהגולף 160 בהרבה מובנים (bar72 ציין אותם לא פעם).

אוקיי, אז הגענו להבנה.

הגולף 160 עדיפה על הA3 וה1 הבסיסיות.

אבל זה לא הופך את הגולף לרכב פרימיום.

Auto Emoción

פורסם
בכל רגע נתון אעדיף ב.מ.וו סידרה 1 פחות מאובזרת\נוחה\יפה\מצ'וקללת על פני גולף (למעט גולף GTI\R).

פשוט יש לה הנעה יותר מהנה, ומחירים של גרסאות הבסיס לא רחוקים מהמחירים של הגולף.

אם זה מה שאתה חושב, כנראה שלא נהגת בה באמת, או ב- 160. ה- 120 שמביאים לפה היא פשוט רכב מסורס מכל הבחינות. לא נוח, לא זריז, גיר די עצל, ובוודאי שערום מאבזור. שלא נדבר בכלל על ה- 118 שהיא זו שקרובה במחיר לגולף 160... אם אתה באמת מעדיף אותה - אז אתה הוא קורבן האופנה ידידי ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אוקיי, אז הגענו להבנה.

הגולף 160 עדיפה על הA3 וה1 הבסיסיות.

אבל זה לא הופך את הגולף לרכב פרימיום.

פרימיום, לא פרימיום, זה לא באמת משנה. בארץ הגולף היא סוג של סמל סטטוס, אבל זאת לא הנקודה.

אני אומר שאם נסיר את כל הסמלים ונסתכל על העובדות היבשות, הגולף 160 עדיפה על האחרות שציינתי.

הסקודה סופרב היא גם לא פרימיום בגלל הסמל, אבל מבחינת המוצר (מודה שלא נהגתי, הקטגוריה הזאת ממש לא מעניינת אותי) היא יכולה להתחרות בגרמניות שכן נחשבות לפרימיום.

emotion of motion

פורסם
נראה לי שהתפיסה שלך לגבי "פרימיום" לא נכונה ידידי.

חלק עיקרי בגישה של רכב פרמיום זה לא רק מה הוא נותן לך באיבזור הסטנדרטי אלא מה אתה יכול להוסיף בתוספות.

לא אודי המציאה את זה ולא פולקסווגן.

בוא נכוון גבוה, תסתכל על מרצדס, לך תקנה S500, תעלה לך X כסף.

על ה-X הזה אתה יכול להוסיף עוד 1.5X על תוספות בלבד.

אז מה תגיד, ש-S קלאס זה לא רכב פרימיום כי הוא לא מגיע בסטנדרט עם תוספת כזו או אחרת ?

גולף, למרות מחשבותייך, זה לא רכב פרימיום, זו מכונית משפחתית קומפקטית, אמנם איכותית מעט יותר (בחלק מהפרמטרים) מהמתחרות היפניות שלה, אבל זו עדיין לא מרצדס ולא ב.מ.וו.

נכון, גם הב.מ.וו סידרה 1 נופלת מהגולף בחלק מהפרמטרים, היא לא נופלת ממנה בסמל שמתנוסס בחזיתה ומתייג אותה כרכב פרימיום, למרות שהיא גם דלה באיבזור סטנדרטי.

פרימיום זו לא פונקציה של תוספות, אחרת גם הסוזוקי בלאנו של אבא שלי היתה בשנת 97 רכב פרימיום (הגיעה עם נעילה מרכזית, 4 חלונות חשמל, מראות חשמליות וכו').

אם זכרוני אינו מטעני, גולף באותם שנים הגיע בחלק מהדגמים עם חלונות ידניים (!!!) מאחורה.

גם הונדה סיוויק, שהיא אחת היפניות הבכירות הגיעה באותה שנים רק עם 2 חלונות חשמל בדגמים הפחות מאובזרים.

אם גולף היה מותג הפרימיום של קונצרן VAG לא היה צורך לקיים את ה-A3.

ועובדה שעדיין אנשים קונים A3, כי למרות היותו מאובזר פחות, זה עדיין מותג הפרימיום.

זה שהיבואן בארץ מתעקש למתג את הגולף כפרימיום זו בעייה אחרת שלא שונה מהבעיית תמחור הקשה מאוד של קמור עם המיני.

ואם אנחנו רציניים לרגע,

בכל רגע נתון אעדיף ב.מ.וו סידרה 1 פחות מאובזרת\נוחה\יפה\מצ'וקללת על פני גולף (למעט גולף GTI\R).

פשוט יש לה הנעה יותר מהנה, ומחירים של גרסאות הבסיס לא רחוקים מהמחירים של הגולף.

יש לך טעות נוראה ידידי.

אני לא מסתכל רק על התוספות .

אני קודם כל מסתכל על הבסיס ,שזה גיר מנוע שלדה(בטיחות).

ובסוף בה התוספות .

איפה המזדה שלך בכל הקטע של בטיחות מנוע גיר .

תגיד לי ?היא אפס לעומת הטכנלוגיה שמציעה הגולף ,אפילו הבסיסית.

הגולף היום יש לה את פרי הטכנולוגיה מבחינת מנוע גיר בטיחות .על זה אף אחד לא יכול להתווכיח. מה שאין לכל היפניות.

הבעיה שלך ,שאתה מתמקד בגולף של העבר ,ושכחת את הגולף של היום.

תקרא ביקורות על גולף ,ותראה שהיתה לה קפיצת מדריגה גדולה, אשר הרחיקה אותה ממכוניות כמו הונדה סובארו ומזדה,

ונהפכה למתחרה אמתית של הגדולות כמו אודי וBMW .

אני במקצוע שלי סיטונאי למוצרי חשמל .ואני אספר לך סיפור.רק שתבין.

אלקטרה מיצרת שני סוגי מזגנים .שאחד מעוצב טוב וקראה לו X במחיר מאוד גבוה.

החברה עצמה מיצרת עוד מזגן .שמבחינה חיצונית שונה ממזגן X .בפנים זה אותו מזגן. אבל במחיר תחרותי.

שניהם אותו מזגן ,אותו איכות ,אותו דבר, ההבדל היחיד הוא מראה חיצוני, למרות זה אחד זול והשני יקר,

למה עשו את זה ?בשבל לתת מענה למתחרים.

זה גם לגבי חברות כמו טורנדו .אנשים אוכלים אותה וקונים את השם.

אז אודי זה המזגן היקר היפה .וגולף זה המזגן הזול .הפחות מושקע במראה החיצוני.

אבל הבסיס זה אותו בסיס.

יש גם בשוק מוצרים כמו פיילוט .שהם על הפנים מול אלקטרה למשל.

וזה דוגמה טובה לגבי מכוניות .פיילוט זה כמו מזדה .אלקטרה זול כמו גולף .אלקטרה יקר כמו אודי.

כח בחשבון שאלקטרה זול ,ויקר, בבסיס אותו דבר .רק מראה מטעה בשבל להתחרות בשוק.

אנחנו גם לא ילדים קטנים.

נהגנו על גולף .ועל יפניות .ותשאל כל אחד ברחוב .יגיד לך מה ההבדל .אז חבל על הזמן שלך.

נהגנו גם באודי וגם בBMW .

אין כמעט הבדל בין גולף למכוניות האלה .אבל יש הבדל גדול בין גולף ליפניות.

תעשה סקר קטן ברחוב שאתה בו גר .ותראה שכולם יעדיפו גולף על יפניות(עזוב את המחיר בצד)בגלל האיכות.

וכן יעדיפו אודי על גולף(עזוב את המחיר בצד)בגלל השם.

אני מתיחס רק למכוניות שמתחרות עם גולף .ולא אודי A4 מול פסאט למשל.

שם זה משהוא אחר.

היום העצה בחינם,מחר היא תעלה כסף

פורסם

עידן אני ממש לא מבין. אתה מוכן לסבול כל השבוע, בשביל שאולי באיזה סיבוב, אם ל- 118 יהיה מעט כוח בזנב, הוא יעשה איתו משהו? בחייך, זה לא ממש הגיוני. הרכב לא זז (ביחס ל- 160). זה לא כמו אלפא 75 ישנה. לקנות 118 זה פשוט כסילות (אלא אם אשתך בדיוק חימצנה את השיער, רכשה משהו בכיכר, וצריכה להחנות על המדרכה מול הקפה, והיא מתעקשת על פרופלור מקדימה).

פורסם

בגרסאות הגבוהות יותר הגולף מציעה אמנם עד 20 כ"ס יותר, אבל במחיר גבוה יותר משמעותית מהמתחרות היפניות.

אם אתה חושב שכל ההבדל בין הגולף 160 להונדה של אביך זה 20 כ"ס (ולא כמובן פערי מומנט, טכנולוגיה, בטיחות, נוחות, אבזור וזריזות עצומים), אשרך וטוב לך. אני מכיר מקרוב מאוד את ההונדה הזאת. היא לא מרווחת ולא נוחה כמו שאתה טוען. כמובן שהיא גם הרבה פחות זריזה, פחות מאובזרת ופחות בטוחה לפי מבחני הריסוק.

לגבי ה- A3, ה- 160 עומדת בכבוד (ומנצחת) מול ה- 1.8T המאובזרת עם תוספות, וזה בכלל בכלל לא גרסת הבסיס של ה- A3, שהרי מעליה יש רק 2.0T, שמגיעה עם אותו אבזור של ה- 1.8T המאובזרת, ואת ה- S3 שממש לא במשחק. מה שכן, בהחלט סמל אאודי הוא פרימיום וגולף לא. ושוב, אם אתה חושב שהיא ברת השוואה לאיזו גרסה עאלק משודרגת של מיצובישי או הונדה, תקרא פסקה אחת מעל. הרכב היחיד שהיום מציע מה שמציעה ה- 160, הוא רק מאותו קונצרן. SORRY. ובאמת שחבל לי.

• תוכן חדש...