Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תשובה של ילד (עם כל הכבוד).האלטו לא זריזה יותר מהשירוקו, לא חזקה יותר מבחינת מומנט מהשירוקו, לא מאובזרת בכלל (איבזור בסיסי לגמרי) מהשירוקו.הלאון כן ובגרסתה הסטנדרטית (STYLANCE, ללא שום תוספת).אז נכון, השירוקו נחשבת "ספורטיבית" אך הלאון יכולה להתקיל אותה ולגרום לשירוקו להיות במבוכה מלא מעט כיוונים (שציינתי למעלה).

האלטו חסכונית יותר, קלה יותר לחניה, יש לה אחריות ארוכה יותר ופונציאל אמינות טוב יותר. במובנים האלה האלטו יכולה להביך גם את השירוקו וגם את הליאון שלך.

emotion of motion

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האלטו חסכונית יותר, קלה יותר לחניה, יש לה אחריות ארוכה יותר ופונציאל אמינות טוב יותר. במובנים האלה האלטו יכולה להביך גם את השירוקו וגם את הליאון שלך.

לא הבנתי מה אתה בדיוק מנסה להוכיח פה.

Auto Emoción

פורסם
בשאלה שלי האם מחיר השירוקו מופרז לא התכוונתי לדיעה סובייקטיבית, אלא אם מישהו עשה השוואה מול חו"ל....

השאלה היא האם מישהו בדק מחיר שירוקו במדינה אירופית כלשהי (היא לא נמכרת בארה"ב) ומולה, נניח, וולוו C30, ב.מ.וו. 120 (אין לי בראש השוואות אחרות, כי באלפא המיטו זולה יותר וה GT והבררה יקרות בהרבה)?

קל מאוד לעשות בדיקה שכזו, אומנם יש לקחת בחשבון שהיא איננה מדויקת, כי הרי לא תמיד מדובר באותם פרטי האיבזור, אשר יכולים לשנות את המחיר באחוזים ניכרים. באופן כללי ניתן לאומר שככול שהרכב יקר או אזוטרי יותר, כך פוחת שער השקל מול שער האירו או הדולר. כאשר מדובר ברכבים המוניים וזולים יש מצב לשער של 5.5 שקל ל-1 אירו, אשר מפעם לפעם היה אף השער היציג של בנק ישראל. דהיינו, באותם המועדים המחירים בישראל ובאירופה היו זהים. במקרה של רכבים מסגמנט יוקרתי יותר האירו עולה והשער נהיה בסביבות 8 ל-1. במקרה של רכבי שרד זה יכול להגיע עד 10 ל-1.

ומכלל אל הפרט. מחיר השירוקו לא מוגזם כבתוך הסגמנט שלו (השער עומד על כ-8 ל-1), וזאת כאשר המתחרים נמכרים בערך באותו השער. אבל באופן כללי לדעתי כל הסגמנט המדובר מתומחר בארץ בצורה לא הוגנת. ישנם רכבים יקרים יותר בחו"ל אשר נמכרים בזול יותר בארץ. כי הרי מדובר בסגמנט אשר איננו פרקטי, נועד לעשירים צעירים שמחפשים פוזה וכאן ניתן לגרוף רווחים קלים.

פורסם

לפני שבועיים רכשתי סקודה אוקטביה 1.8TSI אלגנס עבור הוריי.

קבלתי הנחה של כמה אלפי שקלים ותוספות ע"ח הבית בלי הרבה ויכוחים והיורו לא היה נמוך כמו שהוא עכשיו.

עצתי - כדי למקסם את האפשרות לקבל הנחה:

1) לתת לאיש המכירות להבין שאם לא יתן הנחה לא תרכוש ומבחינתך זה לא סוף העולם.

2) לטייל לסוכנות משנה ולבדוק את הנכונות לתת הנחה (הם הראשונים לתת הנחות)

3) לקנות אוטו שיש במלאי (אפילו להתפשר על הצבע בשביל זה אם צריך)

4) לא לקחת אשראי (כי אז קל להם להגדיר את ההנחה כ"הנחת מזומן")

בהצלחה לקונים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני שבועיים רכשתי סקודה אוקטביה 1.8TSI אלגנס עבור הוריי.

קבלתי הנחה של כמה אלפי שקלים ותוספות ע"ח הבית בלי הרבה ויכוחים והיורו לא היה נמוך כמו שהוא עכשיו.

עצתי - כדי למקסם את האפשרות לקבל הנחה:

1) לתת לאיש המכירות להבין שאם לא יתן הנחה לא תרכוש ומבחינתך זה לא סוף העולם.

2) לטייל לסוכנות משנה ולבדוק את הנכונות לתת הנחה (הם הראשונים לתת הנחות)

3) לקנות אוטו שיש במלאי (אפילו להתפשר על הצבע בשביל זה אם צריך)

4) לא לקחת אשראי (כי אז קל להם להגדיר את ההנחה כ"הנחת מזומן")

בהצלחה לקונים.

תמיד מורידים אותם במחיר ו"סוחטים" תוספות בחינם, זה לא קשור ליורו בכלל.

העניין הוא שהיורו ירד ב15%, אז מן הסתם זה נאיבי לצפות שהם יורידו את מחירי הרכבים ב15% אבל שיתנו לפחות חצי מזה!

Auto Emoción

פורסם
לא הבנתי מה אתה בדיוק מנסה להוכיח פה.

שאין שום טעם להשוות בין ליאון לשירוקו ולהגיד שהליאון יותר שווה משתלמת.

emotion of motion

פורסם

הגולף TSI 160 אפשר להשוות אותה מול אודי A3 .ולא מול פוקוסים ומזדות למיניהם.

העמדתי אחת ליד השניה ,ומבחינת רמת אבזור ,הגולף לוקח.

בעל האודי נדהם מרמת האבזור שיש בגולף ואין לו ,כמו כסאות יותר מפוארות ,מערכת קרוז, מזגן מאחורה ,מחשב מורחב ,ועוד.

ולשניהם אותו ביצועים.רק לגולף יש יתרון שהיא יותר זולה.

נתתי לבןאדם לעשות סיבוב על הגולף ואני על האודי.

חד משמעי הסכמנו שנינו ,שאין כל יתרון לאודי על הגולף.

וזה מפי של בן אדם שהתנסה עם הרבה מכוניות יוקרה.

לא היה שום יתרון לאודי לעומת הגולף,

אז מי שאמר שהגולף לא אוטו פרימיום הוא טעה בגדול.

היום העצה בחינם,מחר היא תעלה כסף

פורסם

בעל האודי נדהם מרמת האבזור שיש בגולף ואין לו ,כמו כסאות יותר מפוארות ,מערכת קרוז, מזגן מאחורה ,מחשב מורחב ,ועוד.

לא רק שאין יתרונות, יש גם חסרונות - האודי הרבה יותר צפופה מהגולף.

מה שכן, גם עם אותם ביצועים, הייתי מעדיף את ה1.8T שבאודי על ה1.4TSI שבגולף.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני יכול לחשוב רק על יתרון אחד של האאודי... מושבי עור.

ואתה בטוח שאין בa3 מזגן מאחור?

Auto Emoción

פורסם

מה שכן, גם עם אותם ביצועים, הייתי מעדיף את ה1.8T שבאודי על ה1.4TSI שבגולף.

למה? אתה אוהב לשלם יותר על דלק?

emotion of motion

פורסם
כן. אני. לא נראה לי ש-190K ש"ח (על הכביש) עבור גרסת ה-1.4T עם ה-DSG מצדיקה את המחיר.זו בדיוק הסיבה שקניתי את הלאון 1.8TSI ומבסוט עד הגג (נדירה יותר על הכבישים מאשר השירוקו וטוב שכך).

לא יודע איפה אתה נוסע, אבל אני נוסע כל יום מת"א לפ"ת ובחזרה - ויוצא לי לראות שירוקו רק פעם-פעמיים בשבוע, לעומת לאון שיש יותר (בין היתר בגלל שהדגם הנוכחי הוא כבר מ 2006 לעומת השירוקו שהיא מ 2009).

יכול להיות שזה בגלל שיוצא לי לראות רק בעלי משפחות קשי יום (כמוני? :lol: ) ואני כבר לא מסתובב בלילות במתחם הנמל ובמתחם אלנבי-לילינבלום?

בכל מקרה, יש הזמנה על שמי לשירוקו אדומה שמגיעה ב 21.6 ועוד לא יצא לי לראות כזו, אז אני כניראה איאלץ לחכות עוד כמה חודשים עד שתהיה שחורה (ואולי בכלל יירד המחיר ואשלם פחות...).

מידי פעם אני מקבל טלפון "יש כאן שירוקו אדומה, בוא לראות" - אבל זה תמיד כשאני באמצע ישיבה בקצה אחר של העיר.

דרך אגב - שירוקו ידנית בסיסית עולה כ 175 אלף ש"ח - אתה עדיין חושב שהיא גם לא מצדיקה את המחיר?

חוץ מזה, אני לא רוצה להישמע כמו ישראלי ממוצע, אבל כיוון שאני קונה את האוטו לבערך שנתיים - ירידת הערך היא קריטית עבורי. לא בדקתי כמה לאון מפסידה בשנה, אבל שירוקו מאבדת 20-25 אלף ש"ח בשנה (כמו גולף GTI 2007-2008 שכבר לא באחריות ולכן אחרי הרבה לבטים העדפתי את השירוקו), כך שהיא לא עסקה רעה כל כך - אבל אם מישהו חושב אחרת, אשמח לשמוע את דעתו.

פורסם

תראו, גם אני התלבטי בין ה- A3 לבין ה- 160, ובחרתי ב- 160, אבל אני מוכן להודות בפה מלא שהסלון של האאודי כן יותר מרשים. העיצוב עוד יותר יפה משל הגולף, ככה זה לטעמי לפחות. מה שכן, היא פחות פונקציונאלית מבחינת מיזוג ליושבים מאחור ולמשפחה (אין אפילו חיבורי ISOFIX בגרסה שמביאים לארץ, משום שלא מכוונים את הרכב למשפחות). לזכות אאודי יאמר שהם הסכימו להזמין לי מפרט מיוחד עם חיבורים כאלה ועוד כ"א, אבל זה היה לוקח שלושה חודשים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בכל מקרה, יש הזמנה על שמי לשירוקו אדומה שמגיעה ב 21.6 ועוד לא יצא לי לראות כזו, אז אני כניראה איאלץ לחכות עוד כמה חודשים עד שתהיה שחורה (ואולי בכלל יירד המחיר ואשלם פחות...).

מידי פעם אני מקבל טלפון "יש כאן שירוקו אדומה, בוא לראות" - אבל זה תמיד כשאני באמצע ישיבה בקצה אחר של העיר.

דרך אגב - שירוקו ידנית בסיסית עולה כ 175 אלף ש"ח - אתה עדיין חושב שהיא גם לא מצדיקה את המחיר?

ראיתי אותה באדום. מאוד יפה לדעתי, אבל באופן כללי יש לי חולשה למכוניות אדומות.

לגבי המחיר של הידנית, הוא דומה למחיר של הגולף TSI אז בעיניי הוא הגיוני (כמובן שהייתי שמח אם הוא היה נמוך יותר, אבל מי לא אוהב לשלם פחות?).

תראו, גם אני התלבטי בין ה- A3 לבין ה- 160, ובחרתי ב- 160, אבל אני מוכן להודות בפה מלא שהסלון של האאודי כן יותר מרשים. העיצוב עוד יותר יפה משל הגולף, ככה זה לטעמי לפחות.

זה כבר עיניין של טעם כמובן. בעיניי שניהם חסרי השראה עיצובית ואני לא רואה שום יתרון בתא נוסעים של האודי.

emotion of motion

פורסם
לא יודע איפה אתה נוסע, אבל אני נוסע כל יום מת"א לפ"ת ובחזרה - ויוצא לי לראות שירוקו רק פעם-פעמיים בשבוע, לעומת לאון שיש יותר (בין היתר בגלל שהדגם הנוכחי הוא כבר מ 2006 לעומת השירוקו שהיא מ 2009).

יכול להיות שזה בגלל שיוצא לי לראות רק בעלי משפחות קשי יום (כמוני? :lol: ) ואני כבר לא מסתובב בלילות במתחם הנמל ובמתחם אלנבי-לילינבלום?

חוץ מזה, אני לא רוצה להישמע כמו ישראלי ממוצע, אבל כיוון שאני קונה את האוטו לבערך שנתיים - ירידת הערך היא קריטית עבורי. לא בדקתי כמה לאון מפסידה בשנה, אבל שירוקו מאבדת 20-25 אלף ש"ח בשנה (כמו גולף GTI 2007-2008 שכבר לא באחריות ולכן אחרי הרבה לבטים העדפתי את השירוקו), כך שהיא לא עסקה רעה כל כך - אבל אם מישהו חושב אחרת, אשמח לשמוע את דעתו.

האמת שגם אני רואה הרבה יותר שירוקו מלאון חדשות.

אבל אני גר באיזור... "בעייתי" מבחינת מכוניות.

אני גם רואה יותר פורש מאשר לאון.

Auto Emoción

• תוכן חדש...