Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב מאזרח זר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניינת לקנות רכב יד שניה מאזרחית זרה (עובדת שגרירות). האם מישהו יודע אם יש תשלומים/ מיסים, נוסף על מה שמשלמים בקניית רכב מאזרח ישראלי? פניתי למשרד הרישוי והם לא ידעו לענות לי.

תודה מראש

פורסם

למיטב ידיעתי, רכב זר (עם לוחית רישוי זרה) ניתנת למכירה רק לתושב זר אחר (Passport to Passport).

באם מדובר ברכב בעל לוחית רישוי ישראלית, אך בבעלות אדם זר (תייר לדוגמא), בעל הרכב הנוכחי יצטרך לשלם את המס על הרכב טרם המכירה. אחי, תושב חוץ שרכש בארץ רכב כתייר, אולץ להפקיד שיק בנקאי כערובה למס בטרם נמסר לו הרכב!).

בהצלחה!

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את השרשור עקב רלבנטיות הנושא:

חבר מתעניין ברכישה של רכב הנושא לוחית רישוי דיפלומטית. מהי הפרוצדורה שעליו לעבור כדי שיוכל לבצע העברת בעלות?

האם רכב כזה מתומחר בדומה לרכב זהה הנושא לוחית רישוי צהובה, או שהדבר משפיע בדרך כלשהי על מחירו?

תודה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

טוב, לפי מחירון יד 2 אני רואה שאין הפחתה בגין רכב דיפלומט, ובשרשור שהבאת מצוין כי על הרוכש לשלם את המס על הרכב.

יוצא שאם הרכב שווה 100 והמס הוא X, הרי שהמחיר המקסימלי ששווה לשלם תמורתו למוכר, בכפוף כמובן למצבו, הוא 100 מינוס X.

כיצד מתבצע התשלום? מישהו פה פעם עבר את התהליך?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את השרשור עקב רלוונטיות הנושא,

אני מעוניין לרכוש רכב בבעלות פרטית של קונסול בעל לוחית רישוי בצבע לבן,

איך ניתן לדעת מהו גובה המס אותו אני נדרש לשלם בעת העברת הבעלות?

פורסם

אם מדובר בקונסול לשם כבוד (אזרח ישראלי) תצטרך רק להחליף את הלוחית בלוחית צהובה.

אם מדובר בקונסול של מדינה זרה תצטרך לשלם מיסים על הרכב בהתאם להערכת גובה המכס ולעבור רישוי מחדש בעמדה מס' 1 במשרד הרישוי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אם מדובר בקונסול לשם כבוד (אזרח ישראלי) תצטרך רק להחליף את הלוחית בלוחית צהובה.

אם מדובר בקונסול של מדינה זרה תצטרך לשלם מיסים על הרכב בהתאם להערכת גובה המכס ולעבור רישוי מחדש בעמדה מס' 1 במשרד הרישוי.

תודה,

הקונסול הוא אזרח זר.

אם אני חותם איתו על הסכם מכירה שבו מצויין שגובה הסכום הכללי שאני אשלם על הרכב (כולל כל המיסים) הוא X ש"ח יכולות להיות הפתעות ?

פורסם

לפני שאתה "סוגר" איתו בקש הערכה מהמכס על גובה המיסים. מן הסתם מה שיעניין את הקונסול זה הסכום שנשאר לו ביד.

אם הערכת המיסים תהיה גבוהה ממה שהערכת - אתה תהיה בבעייה.

בשנות השמונים אימי רכשה רכב מדיפלומט - כשהוא בא איתה למכס ושמע כמה היא אמורה לשלם, הוא הורדי את המחיר כי לא היה לו כשהוא שמע את הסכום האסטרונומי (יחסית) שהיא נדרשה לשלם.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

בדיוק מזה אני רוצה להימנע ולכן מעוניין להכניס בחוזה סעיף שהסכום הסופי שאותו אשלם הוא X ולא שקל יותר.

היכן אני יכול לקבל הערכת גובה המס על הרכב? אם אצור קשר בטלפון עם משרד הרישוי בחולון הם יתנו לי?

פורסם

ממש לא משרד הרישוי.

יש לפנות לבית המכס בראשון לציון 03-9421666

תוכל גם לפנות בדוא"ל למחלקת רכב: [email protected]

אגב עדיף שתתן לקונסול לפנות כי לך לא יסכימו לתת נתונים על הרכב שלו.

בהצלחה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את השרשור לאור הזדמנות מעניינת שנקרתה בדרכי. אשמח לקבל תאור שלב אחר שלב אודות רכישת רכב בעל לוחית דיפלומטית (לוחית CD), מאחר וקריאת השרשור עוררה אצלי מספר תהיות, ובהן:

1. האם הרוכש נדרש להיות מעורב בהליך מול המכס ואם כן איזה תפקיד יש לו? לדעתי הדיפלומט צריך להיות זה שפועל מול המכס.

2. באיזה שלב מתבצעת העברת הבעלות? האם אגב רישום הרכב במסלול מס' 1?

3. האם יש להוכיח במסלול 1 כי הרכב נרכש בארץ והינו בעל תקינה ישראלית ו/או להמציא מסמכים נוספים?

4. מה משך הזמן הסביר מההחלטה על הרכישה ועד רישום בעלות על שם הקונה? האם אפשר לסיים זאת במהרה (קרי ביקור במכס ובוקר במסלול מס' 1) או שיש צורך בהמתנה עד שאישורים וטפסים למינהם יוזנו במערכות הממשלתיות?

תודה רבה מראש,

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תוכן חדש...