Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניינת לקנות רכב בתקציב של עד 100K בערך. עדיף פחות כמובן.. לא צריכה גדול. ידני גם סבאבה. נוסעת בעיקר לבד או בשניים, גם בתוך העיר וגם מחוץ לעיר. מאוד חשוב לי שהתחזוקה שלו תהיה לא יקרה ושהרכב יהיה אמין. שמעתי שהטויוטה יאריס הוא "רכב ללא תקלות". האם זה נכון גם לגבי הדגמים החדשים, כנראה שאי אפשר לדעת עדיין.. האיביזה החדשה שבמבצע נראית לי נחמד, קצת חבל על השלוש דלתות במקום חמש וגם עשיתי נסיעת מבחן רק לדגם הרגיל ולא ה"ספורט", כך שאולי נוחות הנסיעה תהיה פחותה. מנוע 1400 לנסיעות בינעירוניות עם 85 כוח סוס, האם זה פחות טוב מהיאריס שהיא מנוע 1300 כמדומני אבל עם 100 כוח סוס. יותר חשוב לי מחיר התחזוקה בהמשך, שיהיה זול ככל האפשר מהמחיר של הרכב בקנייה (הרכב הוא מתנה וההוצאות שאחר כך עלי..). יודעת שהיאריס לא מאובזרת בטיחותית, אך לעומת הרנו קליאו שנוסעת היום, היא בטח יותר בטוחה.. אם יש הצעות נוספות, אודה. הפרמטרים החשובים כאמור נוחות ותחזוקה זולה. (צריכת דלק, טיפולים וכו') אני מתכננת לנסוע עליו הרבה שנים (היום נוסעת על רכב בן 17 וגם להבא לא אזדרז להחליף, אם יהיה מוצלח..)

תודה רבה על כל עזרה

מילני:-o

מילני :-o

פורסם

רכב ידני, קטן, שיחזיק הרבה שנים בלי להתקלקל יותר מדי, עלויות אחזקה זולות:

יאריס - כאמור טובה מאוד למעט העניין הבטיחותי. בכל שאר המובנים - מאוד זולה לאחזקה ומאוד אמינה.

יונדאי i20 ידנית 1.4 - בטוחה, מנוע חזק יחסית, אבזור לא רע, קצת פחות חסכונית מהיאריס אבל עלויות האחזקה צפויות להיות טובות.

איביזה - מנוע יספק אותך מבחינת כוח והוא חסכוני באופן סביר, מאוד בטוחה ומאובזרת, נוחות נסיעה קשיחה, נראית מצוין. מוניטין אמינות פחות טוב משל שתי הקודמות, אולי תאבד יותר ערך. עלות קנייה מעט זולה יותר הודות למבצע.

אפשרות קצת שונה - פיאט 500 ידנית 1.2 - חלשה יחסית, אבל מאוד חסכונית וזולה לאחזקה, בטיחות מעולה, אבזור סביר והאס בשרוול - נראית פשוט מצוין.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה על התגובה. פיאט 500 פשוט מותק! אבל האם תעלה פעמיים שלוש בשבוע את הדרך מתל אביב לירושלים בלי להתעייף? מנוע קטן מאוד וגם יקרה יותר. לא? ביונדאי ישבתי וגם נסעתי ביונדאי עם מישהו שנהג ולא כל כך אהבתי ולא היה לי נוח.. הונדה ג'אז יקרה יותר לתחזוקה מהיאריס? אם לא, אולי עדיף לקנות אותה יד שניה מאשר היאריס, כי יותר נוחה ומאובזרת?

הפייאסטה והסקודה, סיריון ומזדה 2 יקרות יותר לתחזוקה מהיאריס?

מילני

פורסם

מתעלק על השרשור, האם סקודה פאביה 1.4 ידנית או בקרוב 1.2TSI ידנית זולה להחזקה בדומה ליאריס/יונדאי i20?

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

• ליאריס בגירסה הידנית יש 2 כריות אוויר בלבד (בדגם הרובוטי 4), כנראה שתשמור על ערכה טוב יותר מכל האופציות שעלו, לא כי מדובר בדגם מוצלח אלא בגלל המוניטין של היצרן.
  • יונדאי I20 מאובזרת ומודרנית,מכונית בינונית מאוד, נכשלת בסעיף הנוחות. לדבי שמירת ערך, לא ידוע מה יקרה שהשוק יוצף במכוניות מליסנג בעוד 3 שנים.
  • הפולו החדשה, גיר ידני מנוע 1.4 עולה כ-98K ש"ח ,גירסת ה-5 דלתות (יחידת כח זהה לאיביזה/פאביה).
  • איביזה 3 דלתות (גילוי נאות אני רכשתי רכב כזה), מאובזרת יותר מהפולו הבסיסית. לדעתי, נותנת תמורה מעולה לכסף.לגבי הנוחות, הרכב מכוון לכיוון הנוקשה אך הנוחות טובה מאוד, לפני הרכישה חששתי וביצעתי נהיגת מבחן בדגם SC עם מנוע 1.6 .
  • פיאט 500 מצוינת בתוך העיר, פחות בבינעירוני, בטוחה מאוד 5 כוכבי בטיחות 7 כריות אוויר.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

פיג'ו 207 1.4 90 כ"ס. 5 דלתות.

99K על הכביש.

ואם אפשר עוד קצת להתאמץ,אז את ה-1.6 עם 120 כ"ס. רמת איבזור מלאה

(לפרוט מלא http://www.peugeot.co.il/207/)

מנוע של ב.מ.וו ללא רצועת טיימינג,טיפולים כל 30K או שנתיים.

106K על הכביש.

על המחירים האלו יש אפשרות לקבל עוד 5% הנחה.

אם מעניין אותך,צרי קשר בה"פ.

פורסם
תודה על התגובה. פיאט 500 פשוט מותק! אבל האם תעלה פעמיים שלוש בשבוע את הדרך מתל אביב לירושלים בלי להתעייף? מנוע קטן מאוד וגם יקרה יותר. לא? ביונדאי ישבתי וגם נסעתי ביונדאי עם מישהו שנהג ולא כל כך אהבתי ולא היה לי נוח.. הונדה ג'אז יקרה יותר לתחזוקה מהיאריס? אם לא, אולי עדיף לקנות אותה יד שניה מאשר היאריס, כי יותר נוחה ומאובזרת?

הפייאסטה והסקודה, סיריון ומזדה 2 יקרות יותר לתחזוקה מהיאריס?

מילני

ה-1.2 לא זריזה במיוחד ויהיה פחות נעים לעלות איתה לירושלים מה1.4 הידנית (שעולה יותר).

ג'אז - לא אמורה להיות יקרה יותר מהיאריס לתחזוקה, גרסת הבסיס הידנית עולה כחדשה כ-110 אלף לפני הנחות, ובהונדה נותנים הנחות יפות - כך שכדאי לך לבדוק. אם את קונה יד שנייה שימי לב גם לזה.

פיאסטה ושות' - צריכת הדלק פחות טובה, אבל אין סיבה שתהיינה יקרות משמעותית לאחזקה מעבר לזה. הסקודה פחות מומלצת בגרסה של לפני מתיחת הפנים. בסיריון המיושנת אין טעם לגעת, מאזדה 2 יקרה יחסית לקנייה ואין ידני.

ואם אפשר עוד קצת להתאמץ,אז את ה-1.6 עם 120 כ"ס. רמת איבזור מלאה

(לפרוט מלא http://www.peugeot.co.il/207/)

מנוע של ב.מ.וו ללא רצועת טיימינג,טיפולים כל 30K או שנתיים.

106K על הכביש.

על המחירים האלו יש אפשרות לקבל עוד 5% הנחה.

מה זה רמת אבזור מלאה? ספורט או טרנדי? אם זה ספורט ידני - שווה. ובכל מקרה זה לא מתאים עבורה - היא רוצה חסכון...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מזל טוב אורן. תהנה מהאוטו!!!

יש לי עוד שאלה לגבי הטויוטה יאריס. הדגם החדש 2010 לעומת הדגמים הישנים. 100 כוח סוס. האם צריכת הדלק שלו טובה יותר מצריכת הדלק של יאריס ידני משנים קודמות? האם כדאי לקנות חדש או עדיף בן כמה שנים (וכמה), מבחינת עלויות תחזוקה עתידיות?

אומרים לי שבזבוז לקנות חדש בגלל צניחת הערך. האם השינויים שנערכו ביאריס החדשה מצדיקים לקנות חדש במקום משומש?

האם מישהו קנה וקיבל את היאריס החדשה הידנית ואיך ההתרשמות? ומה לגבי הרוכשים החדשים של האיביזה שקבלו את האוטו. מישהו רוצה לחלוק רשמיו מהאוטו?

קצת מעצבן שאת נסיעת המבחן באיביזה שבמבצע אי אפשר לעשות על האוטו שנמכר אלא רק על מנוע 1.6 "ספורט" או 1.4 באבזור הרגיל.

פורסם

אני ממש לא מבין איך יש פה התלבטות בכלל, את יכולה להוציא אוטו מהניילונים שמגיע מאובזר ברמה מטורפת וניראה מדהים במחיר מגוחך ואת חושבת על לקנות יד שניה? היתי הולך על האיביזה בלי לחשוב פעמיים, קטנה, קומפקטית, חסכונית, בטוחה, ידנית, ניראת 10!, גג פנורמי, מערכת סאונד שלא היתה מביישת מותגים מעולם הסאונד, 3 דלתות, חישוקי מגנזיום... מושלמת.

תתחדשי בכל אופן..

פורסם
מזל טוב אורן. תהנה מהאוטו!!!

יש לי עוד שאלה לגבי הטויוטה יאריס. הדגם החדש 2010 לעומת הדגמים הישנים. 100 כוח סוס. האם צריכת הדלק שלו טובה יותר מצריכת הדלק של יאריס ידני משנים קודמות? האם כדאי לקנות חדש או עדיף בן כמה שנים (וכמה), מבחינת עלויות תחזוקה עתידיות?

אומרים לי שבזבוז לקנות חדש בגלל צניחת הערך. האם השינויים שנערכו ביאריס החדשה מצדיקים לקנות חדש במקום משומש?

האם מישהו קנה וקיבל את היאריס החדשה הידנית ואיך ההתרשמות? ומה לגבי הרוכשים החדשים של האיביזה שקבלו את האוטו. מישהו רוצה לחלוק רשמיו מהאוטו?

קצת מעצבן שאת נסיעת המבחן באיביזה שבמבצע אי אפשר לעשות על האוטו שנמכר אלא רק על מנוע 1.6 "ספורט" או 1.4 באבזור הרגיל.

• ליאריס משנתונים קודמים אין מערכת בקרת יציבות (ESP),כל מכונית חדשה משנתון 2010 חייבת להימכר עם ESP , בחלק מסופר מיני האירופאיות המערכת קיימת כבר מ-2008 ולעיתים עוד קודם לכן.אני לא הייתי מתפשר על רכישת רכב ללא ESP .
  • לקנות רכב חדש או לא? תלוי ק"מ שנתי וכמה שנים מתכוונים לנסוע ברכב לפני ההחלפה הבאה .
  • התרשמות מהאיבזה החדשה, דיברנו בפורום על האיבזה לא מעט, תריצי חיפוש. בקצרה הרכב נעים מאוד בנסיעה, קל ונוח לתפעול, מזגן מעולה, התנהגות כביש טובה (שיפור עצום לעומת הדגם היוצא).

אורן

[h=2][/h]

פורסם

תודה רבה אורן ותהנה!!!

בירושלים מוסך סיאט ופולקסוואגן באותו המקום.. האם זה אומר שגם כל עלויות טיפולים וחלפים הם כמו של הפולקסוואגן (שאמור להיות יקר יחסית ?)

ולאלעד - ברור שהאבזור מפנק וסבבה והכל. אני פשוט חושבת על יום המחר ועלויות עתידיות ומנסה להיות ראלית. מובן שאם העלויות אינן משמעותית יקרות מהטויוטה, אז בהחלט יש עדיפות מבחינת הנוחות והאבזור, במיוחד שהטויוטה ידנית מגיעה באבזור ממש מינימלי כפי שהבנתי, ומאוד לא מפנק.. לכן שאלתי, אם יש מישהו שקנה וקיבל הטויוטה הידנית החדשה , איך ההתרשמות. הבנתי את עניין ה ESP החשוב. האם מלבד זאת יש יתרון בדגם החדש מבחינת צריכת דלק, לעומת הדגמים הקודמים?

תודה לכל העונים..

פורסם

מבחינת תצרוכת דלק אני משער שהיאריס תהייה חסכונית יותר מהאיביזה, ע"פ נתוני יצרן תצרוכת משולבת ביאריס 18.9 ק"מ/ליטר ובאיביזה 16.6 ק"מ/ליטר.

בכל מקרה אלו נתונים תאורטים אך טובים מאוד בשני הרכבים (המוביל הלאומי מאזדה 3 אוטומטית, תצרוכת הדלק הממוצעת בפועל היא 11ק"מ לליטר)

לגבי מחירי הטיפולים אין לי את היכולת להשוות בין שתי המכוניות, אני חושב שרוב המכוניות כיום עלות האחזקה די דומה.

לגבי אמינות ליאריס יש מוניטין מצוין, לאיביזה על סמך הנסיון שלי עם VW polo , שנתון 07' (של אבא שלי) 1400 גיר ידני כמובן מכלולים מכניים זהים (80כ"ס ולא 85כ"ס) עד כה 0 תקלות, אני מקווה שגם האיביזה תשמור על הסטיסטיקה הזו.

אורן

[h=2][/h]

פורסם

ליאריס מנוע טוב משמעותית מזה שבאיביזה, היא קלה יותר לתמרון וחניה והיא תהיה חסכונית יותר באופן ניכר.

אלא שכאן פחות או יותר מסתיימים יתרונותיה האובייקטיביים: יש לה אמנם תדמית אמינות ללא פשרות אבל תדמית זה לא

חוזה מחייב שמונע תקלות. כמו כן היא הרבה פחות מאובזרת ובמיוחד בפן הבטיחותי החשוב.

לדעתי, פיאט 500 1.2 ליטר ידנית תיתן לך חבילה מצוינת. היא מספיק זריזה כדי לעלות לירושלים גם כל יום (ולקבל כל

יום דו"ח מהירות), היא מאוד מאוד חסכונית ומגיעה עם אבזור מלא - כולל כל מה שצריך מבחינת בטיחות.

כבונוס את מקבלת עיצוב מקסים וייחודי, ויתרון בחניות. מבחינת אמינות ואחזקה היא צפויה להיות טובה או זהה לאיביזה -

תמחור החלקים של פיאט בד"כ הוגן יותר מזה של צ'מפיון מוטורס, לשתיהן שנתיים אחריות והפיאט חסכונית יותר בדלק.

פורסם

תודה. חשבתי פתאום גם על אופציה שאפשר פיאט 500 מנוע 1400, אם אני קונה יד שניה. זה עדיף מבחינת נסיעות מחוץ לעיר. נכון? כמובן שאין את אפקט הניילון אבל אם היא תהיה יותר אמינה לנסיעות בינעירוניות אז אולי כדאי..

פורסם

לא תהיה לך בעיית אמינות בגלל נסיעות עירוניות בפיאט 500 עם מנוע 1.2 ליטר.

העידן בו מכוניות היו מתקשות לעלות בעלייה בגלל מנוע "קטן" או "חלש" הסתיים לפני 20 ו-30 שנה. לא משווקת בישראל מכונית

שלא מסוגלת לנסוע כל יום לירושלים וחזרה בלי נזקים.

כמובן שקניית משומשת משתלמת יותר כי חלק מירידת הערך כבר מאחורייך. 1.4 חזקה יותר וגם קצת יותר מאובזרת מבחינה

קוסמטית ובאביזרי נוחות. אבל אם ביצועים לא חשובים לך ואת רק חוששת מהעליות של הקסטל (שבינינו - קטנות על מה שהמכוניות

האלה רואות באירופה), אז 1.2 בהחלט מספיקה.

• תוכן חדש...