Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

• לקנות רכב חדש או לא? תלוי ק"מ שנתי וכמה שנים מתכוונים לנסוע ברכב לפני ההחלפה הבאה .

כיום אני נוהגת בסביבות 17,000 ק"מ בשנה. יכול להיות שאעלה את הכמות. אני מתכננת להשאיר הרכב להרבה שנים. אז אם אלו הנתונים, מה כדאי?....

שאלה נוספת למומחים- יש מישהו שיכול לתת לי מספרים, או אחוזים בנוגע לעד כמה תהיה האיביזה יקרה מן היאריס בנושא תחזוקה, ביטוחים וכדומה? דלק אני יכולה לראות מההבדל בפרסומי צריכת הדלק הרשמיים את אחוז ההבדל, אך מה לגבי עלויות טיפולים, ביטוחים וכדומה. מה ההבדל? ושוב תודה לכל העונים..

מילני :-o

פורסם

רק אנקדוטה קטנה לגבי רמת הסחירות בעוד שנתיים-שלוש:

אני משער כי לאחר מכירה של כמעט 400 איביזות 1.4 ידניות בטווח זמן של חודשיים (עם אפילו עתיד לא פחות זוהר, על פי העדויות), ירידת הערך לא תהיה כה דרסטית כפי שהיה נהוג לחשוב עד עתה ספציפית לדגם הנ"ל.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום חברים,

התלבטות..

עשיתי נסיעת מבחן בהונדה ג'אז והיא היתה לי נוחה בהרבה מהיאריס. שאלתי היא כזאת, יש באפשרותי לקנות הונדה ג'אז חדשה 1200 סמ"ק ידני, או לקנות הונדה ג'אז 1,400 בת שנה או שנתיים.

מכיון שהאוטו יהיה האוטו היחיד והנסיעות הן עירוניות כמו גם בינעירוניות, ואני גם נוסעת די הרבה את הקו ירושלים-תל אביב. האם יהיה חכם יותר ללכת על המנוע החזק יותר ולרדת בשנתון, או שהמנוע 1200 לגיר ידני, יהיה גם מספק כאוטו יחיד, שאמור לשמש אותי לשנים רבות וכאמור לכל סוגי הנסיעות, ואז עדיף לקנות אוטו חדש

מה דעתכם?

כיום אני נוסעת בסביבות ה-17,000 ק"מ בשנה, אך אם יהיה לי אוטו חזק... זה עשוי לעלות. אם מדובר על 30000 ק"מ בשנה, האם אז יש הבדל בשיקולים לגבי שאלתי לעייל?

תודה

פורסם
שלום חברים,

התלבטות..

עשיתי נסיעת מבחן בהונדה ג'אז והיא היתה לי נוחה בהרבה מהיאריס. שאלתי היא כזאת, יש באפשרותי לקנות הונדה ג'אז חדשה 1200 סמ"ק ידני, או לקנות הונדה ג'אז 1,400 בת שנה או שנתיים.

מכיון שהאוטו יהיה האוטו היחיד והנסיעות הן עירוניות כמו גם בינעירוניות, ואני גם נוסעת די הרבה את הקו ירושלים-תל אביב. האם יהיה חכם יותר ללכת על המנוע החזק יותר ולרדת בשנתון, או שהמנוע 1200 לגיר ידני, יהיה גם מספק כאוטו יחיד, שאמור לשמש אותי לשנים רבות וכאמור לכל סוגי הנסיעות, ואז עדיף לקנות אוטו חדש

מה דעתכם?

כיום אני נוסעת בסביבות ה-17,000 ק"מ בשנה, אך אם יהיה לי אוטו חזק... זה עשוי לעלות. אם מדובר על 30000 ק"מ בשנה, האם אז יש הבדל בשיקולים לגבי שאלתי לעייל?

תודה

התקלת אותי..

על פניו עדיף רכב חדש.מבחינה שלי של המפרט של ה1200 סמ"ק יש לה 90 כ"ס.די והותר לעלות את הקסטל.

המחיר שלה גם יותר נמוך.

ה1400 יותר מיכולה לעלות את העליות וגם היא מאד אמינה אך שוב-הרכב בן שנה או שנתיים.השאלה היא מה ההפרש במחירים ביניהן?

פורסם

אין תחליף לנפח, אם כל הכבוד ל-90 כ"ס שמפיק מנוע הונדה 1.2 נתון המומנט נמוך משמעותית לעומת מנוע 1.4, בנסיעה בעליות הקסטל המומנט הוא הפרמטר החשוב.(אם משאית מאיטה וצריכים להאיץ שוב את המנוע הקטן צריך לסחוט עד הסוף כדי שהאוטו יאיץ).

אין לי את הנתון כמה הונדה גאיז נמכרו בשנה שנתיים האחרונות, להערכתי כמות קטנה, כך שמציאת רכב משומש בן שנה-שנתיים תהייה קשה.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

אורן,מקבל את דבריך,צודק.

milani,במידה ותמצאי הונדה 1400 בשנה-שנתיים במצב טוב (לא מסוחר רכב וללא פגיעות שלדה) את מוזמנת ללכת עליה.

היאריס גם אופציה (אבל אני משוחד ) :twisted::lol:

פורסם

עוד 1.25 קג"מ לרכב ששוקל טון לנהגת שלא מחפשת ביצועים זה לא משמעותי גם בעליות לירושלים. הג'אז 1.2 מספיק חזקה

בשביל העליות ה"אימתניות" האלה - כפי שכתבתי על ה-500 1.2 - אם תרצי לקבל דו"ח מהירות בעליה לירושלים תוכלי

לעשות את זה גם בפיאט 500 1.2 וגם בג'אז 1.2.

פורסם

רועי,

נהגתי רבות בפיאט 500 1200 אומנם עם גיר רובוטי, אך ביצעתי תפעול ידני של הגיר, הרכב זריז וזאת תודות לגיר בעל יחסי העברה קצרים (יותר כח מעט מהירות בכל הילוך) ,המשמעות המעשית שבנהיגה יומיומית אתה מוצא עצמך מבצע החלפות הילוכים רבות. גם אני התרשמתי מהפיאט אבל הבנתי שתחושת הכח משקרת יחסי העברה הקצרים גורמים לתחושת כח כמו של מנוע גדול אך הכח נגמר מהר.

לדוגמא, שעולים בעליה ואין כח בהילוך חמישי , הורדה לרביעי גורמת למנוע לעבוד בסל"ד גבוה. זה כיף, אבל מרעיש ומעיף.

אורן

[h=2][/h]

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה לכולכם.. אני עדיין בהתלבטויות.. עשיתי נסיעת מבחן על פיאט 500 1.2 והיה סבבה, באמת אין בעיה של כח בעליות "האימתניות.." לירושלים. הבעיה מבחינתי היתה שהרגשתי קצת בחילות... אולי כי האוטו קופצני מידי בכבישי הרים לא מעולים, אולי כי המתלים שלו קצת קשים? אני אחת שסובלת מבחילות במושב אחורי או באוטו קופצני..

נראה לי שלכן הוא די ירד מבחינתי (וגם בעיית הקוטן, כי רכב יחיד בכל זאת. אז למרות שבאמת מרווח בפנים..)

אולי בכל זאת אוכל למתוח את התקציב בכדי לרכוש הונדה ג'אז מנוע 1.4. (מציעים הנחות) היה לי הרבה יותר נעים לשבת בהונדה מאשר ביאריס. אני מבינה שעלויות התחזוקה לא צריכות להיות הרבה יותר יקרות בהונדה, או האם אני טועה? אופציה נוספת שנשארה היא הסיאט איביזה. אני מחכה לנסיעת מבחן על 1.6 בכדי לבדוק את המתלים, הגלגלים והמושבים לפני שאחליט..

אז כאמור: אוטו חדש - הונדה ג'אז 1.2 או 1.4 (עד כמה ה- 1.2 תהיה חסכונית יותר מה- 1.4?)לעומת היאריס והאיביזה 1.4 שבמבצע

חשוב לי חיסכון בטווח הארוך של תחזוקה וטיפולים... וכמובן אמינות אמינות אמינות. האם הג'אז אמינה כמו היאריס?

תודה תודה

אגב, בפיאט שמעו שיש לי בחילות והאוטו קטן קצת אז הציעו לי לקחת פיאט אחרת, גדולה יותר (לא זוכרת את שם הדגם איוו אולי?) עד עכשיו לא הסתכלתי על פיאט בכלל, רק על ה- 500 בגלל היופי... האם שאר הפיאט הקטנות משתוות ברמה לאחרות שהזכרתי?

פורסם

בסקרי אמינות הונדה מדורגת בדירוג גבוה יותר מטויוטה.הגא'ז רכב מעולה אבל המחיר מטורף 117K ש"ח עבור מנוע 1.4 עם גיר ידני, השאלה היא מהי ההנחה שניתן לקבל? במחיר כזה ניתן לרכוש את הפולו 1.2TSI עם גיר DSG ולהישאר עם עודף.

ה-500 טובה בעיקר בתוך העיר ולכן לא המלצתי על רכישתו כרכב שנוסע מחוץ לעיר בתדירות גבוהה.

לגבי האיביזה, אני מבין שסעיף האמינות מטריד אותך , יחידת הכח (מנוע 1.4,1.6) אלו יחידות כח ותיקות ואמינות ואין "מחלות" ספציפיות לדגם.לגבי שמירת ערך ההיסטוריה מוכיחה ש-VW , Toyota ,Honda שומרות על ערכן טוב יותר, אך במחיר השקה שהאיביזה 1.4SC נמכרת כרגע אין כל התלבטות.

אורן

[h=2][/h]

פורסם
בסקרי אמינות הונדה מדורגת בדירוג גבוה יותר מטויוטה.הגא'ז רכב מעולה אבל המחיר מטורף 117K ש"ח עבור מנוע 1.4 עם גיר ידני,

מבחינת תמורה לכסף , למרות שזה לא אותו נפח מנוע , זה בדיוק המחיר של שתי אלטו :shock:

פורסם
מבחינת תמורה לכסף , למרות שזה לא אותו נפח מנוע , זה בדיוק המחיר של שתי אלטו :shock:

גם לי קפצה ההשוואה מייד.

עדיף לדעתי רכב חדש ולא כזה שהיה שנה-שנתיים על הכביש, למרות שרכב בן שנה-שנתיים עדיין באחריות והמבחר בטווח המחירים הנדון גדול מאוד.

פורסם

אלטו לא ברמה של האיביזה כי איביזה נראית לגמרי אחרת והיא מיוחדת אבל הטויוטה לא כל כך רחוקה מהאלטו .

האלטו מסוגלת לנסוע לירושליים ? כי גם אם האוטו לא יעמוד בזה , אז היא יכולה לקנות אחת , את ההפרש של 60 אשח לשים בפק"מ של 3 שנים, לנסוע עם אלטו ידנית עד שנגמרת האחריות , לזרוק אותה לגריסה , הפק"מ משתחרר , ואז קונים עוד אחת חדשה :idea:

פורסם
אלטו לא ברמה של האיביזה כי איביזה נראית לגמרי אחרת והיא מיוחדת אבל הטויוטה לא כל כך

מה מיוחד באיביזה שאין במיני/סופר מיני אחרות? :?

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

האיביזה 1.4SC מעוצבת יותר לדעתי מהיאריס 1.3 , היא נראית יותר מיוחדת , וזהו . אם העיצוב לא חשוב ואתה מחפש כלי בסיסי שיזיז אותך ממקום למקום במינימום כסף , אז תקנה אלטו .

• תוכן חדש...