Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חבר חדש בעדר: ג'אווה 350.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גאווה איכס,

לא זוכר ממה נמאס לי יותר:

מהחלודה האין סופית במיכל דלק

מהברז דלק שלא מזרים מספיק דלק לקרבורטור ובפול גז המנוע פשוט נכבה לתקופה מסויימת.

לאופנוע שלא פונה מעל 40 קמ"ש ואח"כ גם כמובן לא עוצר.

לניוטראל שתמיד מוצא אותך שאתה מנסה לנסוע מהר.

לפלג שתמיד שוכח לעבוד ביחד עם השכן שלו,

לתושבת פחמים שנשברת מידיי פעם ואז נתקעים בלי טעינה ואח"כ בצד הכביש.

לריח של השמן על השיער והבגדים

שכחתי משהו?

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
גאווה איכס,

מהברז דלק שלא מזרים מספיק דלק לקרבורטור ובפול גז המנוע פשוט נכבה לתקופה מסויימת.

שכחתי משהו?

ידית קלאץ רפוייה מדי או מתוחה יתר על המידה

כבל גז מתפרק תוך כדי נסיעה

מכסה מיכל דלק שלא נפתח או לא נסגר

מעשן כמו מטוס במופע איירובטי

אבל אחרי שראיתי אותו בחנייה של אסף, התמלאתי נוסטלגיה וערגה לימים שהיו ואינם

פורסם

אחד האופנועים הגרועים שהיו בשנות ה80 -90.

הדבר היחיד שהיה טוב בו זה המחיר אבל זה רק בגלל שהוא היה גרוע.

כמעט ולא היו כאלה פרטיים הרוב נקנו ללימוד נהיגה ששם לא הפריע זה שהם היו כאלו גרועים כי המטרה היחידה הייתה לעבור טסט.

בסוף שנות ה80 ג'אוה חדשה עלתה 5000 ש"ח וסוזוקי TS50X חדש עלה כמעט 7000.

ביחס ל"ביצועים" אם אפשר לקרוא לזה ככה הם הגיעו ל130 או אולי קצת יותר שזה גרוע מאוד לנפח 350 2 פעימות 2 צילנדרים.

סוזוקי TS250X לדוגמא שזה דו-שימושי עם צילינדר אחד היה חזק יותר על הכביש עם 31 כ"ס כשלג'אווה היו 20 ומשהו.

בלמי תוף שלא עוצרים,אחיזת כביש גרועה,גיר גרוע ,רעש שמתאים יותר לגנרטור או טרקטור מאשר לאופנוע ועיצוב שאולי בשנות ה50 היה נראה בסדר אבל בטח לא ב80.

כשהתחיל גל העלייה מבריה"מ לשעבר הביאו הרבה כאלו בארגזים להרכבה עצמית.

אני למדתי נהיגה על כזה מודל 89.

פורסם
מודל 89 ( לפי הניירת בפועל לפי דעתי לפחות 10 שנים יותר וותיקה)

עכשו רק נשאר למצוא סירה מקורית 8)

למרות כל הנאמר לעיל - מזל טוב - סוף סוף יש לך כלי שערוך ומוכן לנסיעה ב- 99% . הוא נראה מצויין, טיפול קטן פה ושם ואפשר להתחיל להתנייע בו. מקווה שתנצל את ההזדמנות ותרכב עליו(כמובן מבלי להרכיב מישהו על מיכל הדלק).

מצא משה

פורסם
גאווה איכס, לא אתה...!!!

מהחלודה האין סופית במיכל דלק- כי אף פעם לא מלאת מיכל מלא, התערובת משמנת את המיכל מבפנים!

מהברז דלק שלא מזרים מספיק דלק לקרבורטור ובפול גז המנוע פשוט נכבה לתקופה מסויימת. עדיין לא למדת לרכב, לי לא היתה בעייה כזו!

לאופנוע שלא פונה מעל 40 קמ"ש ואח"כ גם כמובן לא עוצר. צריך ללמוד לרכב ולעשות כיוון לשני בלמי התוף פעם בכמה זמן, זה נקרה אחזקת-רכב!

לניוטראל שתמיד מוצא אותך שאתה מנסה לנסוע מהר. ראה לפני שני סעיפיים, או בוא ללמד לרכב...

לפלג שתמיד שוכח לעבוד ביחד עם השכן שלו,- שמים פלגים יעודיים ולא של מכסחת הדשא של השכן!

לתושבת פחמים שנשברת מידיי פעם ואז נתקעים בלי טעינה ואח"כ בצד הכביש. קורה פעם במליון שנה אז מה?

לריח של השמן על השיער והבגדים- ברלטין בשיער ונשירת שיער ארוך היו הרבה בשנות השישים והשבעים בלי קשר לג'אווה.

שכחתי משהו? - כן, שהאופנוע מעולם לא נועד להתחרות ביפניים, והיה מאין ווספה מוגדלת...

המחיר שלו היה מחיר השווה לטיפול שיגרתי באופנוע יפני, שבמזרח אירופה ובארץ הוא חרש מאות ואלפי ק"מ בתת תנאים ושרד,

למרות תחזוקה סוררת וגרועה, ועשה בדיוק את המצופה מכלי זול בעל איכות יצור נמוכות, רק כבוד יש לי לכלים האלה!

בקיצור למדנו פה שלא הכלי בעייתי אלה אתה, ועכשיו תעלה לי-ם להחזיר לי! - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

לא זכור לי משהו אחד, שהיה ממש גרוע באופנוע שלי- והתעללתי בו מספיק, כי גם אני לא ממש "החשבתי" אותו אז! רק הדוגמה הכי-קטנה- עוד בהרצה, כלומר כמה מאות קילומטרים הראשונים- כבר נסעתי עליו כ-150 (לפחות לפי הספידומטר, אני מאמין שזייף- אבל עדיין)! ומעולם לא קרה לי, שהאופנוע נתקע- כן היו לי תקלות, אותם הפחמים, אגב, נשברו פעם אחת אחרי נסיעה הראשונה, הצלחתי להגיע הביתה בנסיעה ללא טעינה, קניתי חדשים (60ש"ח- מחיר מטורף, נכון:wink: ), הרכבתי- ומאז כמה שנים לא הייתה לי יותר הבעיה הזו. הפלאגים- המקוריים של האופנוע סירבו לעבוד אחרי ההתנעה הראשונה, הוחלפו לבוש- והבעיה נפתרה, מלבד העובדה שמדי פעם היה צריך קצת חימום, כדי שהמנוע יעבוד עגול עם שתי הבוכנות- אבל מתרגלים. הגיר ממש לא גרוע- אלא דווקא נח לתפעול, ללא קלאץ, גם אין כל בעיה למצוא את הניוטרל, כאשר מתרגלים ועושים זאת תוך תנועה, ולא בעמידה. בקיצור- תמורה מצויינת למחיר שזה עולה, לדעתי!

אגב, כל הזמן נגעתי עם המגני רגליים באספלט- אז אפשר גם "להשכיב", אם רוצים!:twisted: למרות, שהצמיגים המקוריים ממש "לא להיט"- החלפת הצמיגים לעגולים המודרניים הייתה פותרת את 90% מבעיית היציבות והפניות- אבל כמובן, מי עשה את זה?

היום אני מצטער, שמכרתי את שלי- הייתי משאיר אותו רק למזכרת, במחיר שזה עלה!

יש לי היום את ה"ל" המקורי שלי, שקיבלתי עליו את הרישון- הדגם אחד יותר חדש, שנת 94 אני חושב, הרבה יותר נעים לרכיבה, אך לצערי משמש אך ורק בתור רהיט בבית (ובתור מיטה של החתולה:lol: )- כי יש לו הורדה מהכביש.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

בין השנים 89 עד 91 רכבתי על האופנוע וחרשתי חצי מדינה

לא היו בעיות מיוחדות חוץ מהרעידות ופעם אחת בעיה בהעברת הילוכים

וכפי שאמר קודמי הוחלפו הצמיגים והאופנוע נסע מצויין.

אגב אסף כשאתה משלב להילוך ראשון המשך ללחוץ על הידית ההילוכים

שחרר את ידית הקלאץ' והאופנוע לא יזוז.שחרר בהדרגה את ידית ההילוכים פתח מצערת וסע לשלום.(רק בהילוך ראשון)

האופנוע שלי במקור היה מיועד לאופנוע עם סירה כך שהיה לו הרבה כוח בהתחלת הנסיעה(גג"שים גדולים).

יהורם !

אין על מי לסמוך רק על אבינו שנמצא במילואים!!!!!!

פורסם
בקיצור למדנו פה שלא הכלי בעייתי אלה אתה, ועכשיו תעלה לי-ם להחזיר לי! - רן

ברוגז.

פלאגים של בוש, פחמים חדשים כל 500 ק"מ.

אופנוע שלא עוצר מהק"מ ה1, אנחנו היינו יד שניה, נטשה הייתה ראשונה(היא יבאה אותו כי חשבה שהאופנוע יהיה שווה מליונים בארץ).

מיכל דלק שלא ניתן לשמור מלא בגלל צריכ(ח)ת דלק לא היגונית (1-10 בערך).

למרות זאת שמרנו אותה(כי למכור כבר לא היה שווה).

לסיכום, אופנוע שהביטוח שלו היה שווה יותר ממנו.

אבל אסף תתחדש קניה טובה

:wink:

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

תודה לכל המברכים.

האופנוע נשמר לצורך אספנות ולא לנסיעות יום יומיות כך שבתחזוקה נכונה אני מאמין שהוא יחזיק מעמד :wink:

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם
גאווה איכס,

שכחתי משהו?

כן, את מבט התדהמה של הנהג לידך ברמזור כשאתה מתחיל נסיעה תוך שימוש סמוי במצמד הרגל כשידך השמאלית מגרדת בראש בנון שלנטיות:evil:

• תוכן חדש...