Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם:

קניתי גסטי והרדיאטור נראה טוב , אבל בעל הבית הקודם היה ממלא במים מהברז!!

לרדיאטור יש שתי צינורות כניסה ויציאה, ועוד כמה ברגים והוא בחוץ

אני יודע שאפשר לנקות אותו לבד, בעזרת חומרים וכו...

הייתי רוצה לדעת איך עושים זאת,מה החומרים וכו..)

ביוחד את הבעיה שמחזירים אותו צריך להוציא את האויר, באיזה טקטיקה אני מוציא את האויר שאני לא יעשה בעיות יותר מתועלת?

תודה רבה

מתגעגע לג"סטי 94

פורסם

שלום רב , וברוך בואך לפורום !

האם הרכב מתחמם?

באם לא רוקן את מי הקירור על ידי פירוק צינור תחתון, ורוקן את רובו של מי הברז הקיימים במנוע.

קנה נוזל קירור מתוצרת פרסטון, או מרמה מקבילה, הוסף מי קירור, המתן עד שהתרמוסטט יפתח, בעוד מכסה הרדיאטור פתוח,המתן עד שהמנוע יגיע לטמפרטורת העבודה, או עד שהמאוור יתחיל בפעולה, הוסף מי קירור לפי הצורך, בצע נסיעת מבחן, המתן עד שהמנוע יתקרר, והוסף נוזל קירור במקרה הצורך.

אין צורך בניקוז אוויר ממערכת הקירור, התהליך שנתתי מספיק.

למחמירים ולמקפידים, ניתו על ידי צינור גינב להכניס לחץ מים לצינור עליון לאחר ריקון מי ההברז שבמערכת, ולהמתין עד שהמים יצאו צלולים ונקיים ללא חלודה.

אזהרה תהליך זה יכול להביא צרות, של גלוי נזילות ממקומטת בעייתיים שלא התגלו עד היום.

חל איסור לנקות את הרדיאטור באמצעיים ביתיים, משום שהנזק יכול לעלות על התועלת, כפי שחשדת וחששת בתחילה.

מכיוון שאינך יודע את היסטוריית הרכב, גם החלפת מי הברז לנוזל קירור, עלולה להיות פתח לצרות ראה הוזהרת, למרות שנושא זה נתון למחלוקת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום רב ותודה על התשובה המהירה

אני אפתח את הצינור התחתון ואחכה שיצאו המים, עכשיו איך אני מוציא את המים מהמנוע? ( אולי לנשוף אויר מהפה לצינור כניסה למנוע?)

הבנתי שיש דרך גם לבדוק את הטרמוסטט, כאשר שתי הצינורות יש להם את אותה טמפ (מרגישים ביד) ? ישנה עוד דרך לבדוק אותו?

ובאיזה שלב אני בודק את הצינורות? מתי שהמנוע חם ?

איפה נמצא הטרמוסטט?

תודה רבה

מתגעגע לג"סטי 94

פורסם

שלום רב !

פתיחת צינור תחתון, תוציאת תשעים אחוז ממי הקירור במנוע.

תקינות תרמוסטט אכן בודקים בשיטה שציינת, גם אפשרות שתרמוסטט לא תקין ,ולא נסגר כלל, או חוסר תרמוסטט ניתן לבדוק כך.

התרמוסטט נמצא על ראש המנוע סמוך לסעפת היניקה והקרבורטור.

אם אין לך בעיית התחממות, ואתה לא מחפש את צ.ה.ל= צרות הלכתי לחפש, אל תבצע מאומה כולל לא החלפת מי קירור, ולו רק מהסיבות שציינתי בתגובתי הקודמת.

בברכה

צביקה

פורסם

אני דווקא אחד שמקלקל ואז לומד, לכן חשבתי לשאול כאן בפורום לפני שאני מקלקל משלם ולומד לבד :)

בכול מקרה בקשר לטרמוסטט, אני בודק את הצינורות שהמנוע חם או בשלב אחר? למרות שברור שעם הוא תקוע אז המנוע יתחמם יתר על המידה! לפי ההגיון ברור שאמור להיות הבדל בטמפ של הצינורות, מכוון שהמים מתקררים דרך הרדיאטור, לא? אז איזה הבדלים בטמפ אתה מדבר?

ולגסטי שלי יש אינגקטורים, אני פשוט מנסה למנוע בעיות בעתיד, לא רוצה שאישתי תתקע עם האותו בשטחים.

תודה רבה

מתגעגע לג"סטי 94

פורסם

שלום רב !

כאן זה פורום לתיקוניים הגיוניים ולא לקלקולים.

תרמוסטט בודקים במנוע חם , זה ההגיון שלי אומר, מה אומר ההגיון שלך?

אם לא קיים הבדל בין צינור מים עליון לתחתון, האם התרמוסטט תקין או קיים לדעתך?

המלצתי לאחר התקון שלך, יש סכוי רב שהרכב שלך(ולא אשתך שתזכה..) יגיע לשטחים, אך בתור רכב לפירוק.

בברכה

צביקה

פורסם

בעל הג'סטי בניגוד לנסיונות "העידוד" שנאמרו לך מעלי,

לא אמורה להיות לך שום בעיה להחליף נוזל קירור לבד,

אחרי שהמנוע חם והטרמוסטט פתוח , פתח את מיכל העודפים.

ואח"כ פתח בזהירות עם סמרטוט את מכסה הראדיאטור, כשאתה פותח אותו , אתה תשמע שחרור של לחץ ,זה תקין אין לך מה להתרגש, אחרי שהלחץ משתחרר תוציא את הפקק ,

פרק צינור אחד של מים מהראדיאטור למנוע, ותן לנוזל לזרום החוצה,

אם אתה רוצה לנקות גם את המים מהמנוע עצמו, אז תשאף אוויר לצינור שמחובר למנוע ואז המים מהמנוע יצאו, אל תחבר זרם מים לצינור של המנוע, בכדי לא לגרום לנזק

מתכת חמה + מים קרים =צרות.

אחרי שהרכב יקרר בערך שעה אז תזרים מים בלחץ עדין ברדיאטור, תעלה את הלחץ לאט ובהדרגה ,שים לב לצבע המים,

שם לב לפני שאתה מתחיל בפירוק אם הרדיאטור נראה אכול ועם רקבונות אז חבל על הזמן שלך, גש למכןון רדיאטורים והחלף אותו בחדש.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

ESTK, הערה אחת בנושא, רשמת שמתכת חמה + מים קרים = צרות, אבל המלצת לו גם לנקז את מי הקירור כאשר המנוע חם!

בזה בעצם אתה סותר את עצמך. אבדן מיידי של נוזל קירור גם יכול לגרום להלם למנוע בדומה להזרמת מים בטמ"פ נמוכה.

זה דבר שאין לעשות, יש להמתין עד שהמנוע יתקרר ואז לנקז את מי הקירור/מי ברז במקרה זה.

כמו שצביקה רשם, ניקוז מצינור תחתון + פקק ברדיאטור יוציא את רוב המים, לאחר מכן ניתן לפעול כפי שESTK ציין - רק לא כשהמנוע חם!

עריכה:

עוד דבר, מה נסגר עם כל הארזים עם הסובארו?!

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

ארז וולף , לא סתרתי את עצמי כלל

לפי דעתי לא אמורה להיות כל בעיה, במידה והרכב כבוי, מרוקנים את כל הנוזל קירור שבמערכת, בלי להזרים מים, אפשר לנשוף אוויר לתוך הצינור שנכנס למנוע ולהוציא את המים שנמצאים,

שם לב שהדגשתי לא להזרים מים לתוך המנוע כשהוא קר , הוצאת המים מהמנוע לא נעשית ע"י לחץ מים מצינור,

כמובן שאפשר לפרק טרמוסטט ולעשות יותר יסודי, אבל רוב הסיכויים שהברגים לא יצאו טוב, וסיכוי טוב שישבר בורג או תלך הברגה,

אני זוכר שקראתי פה בפורום שיש רכבים בעלי מנועים שמתי שהם חמים וכבויים אז החום מנוע עולה למרות שהרכב כבוי, כי אין סירקולציה , אבל בסובארו זה לא נראה לי עובד ככה,

אני עשיתי ניקוי בצורה הזו ולא נגרם שום נזק.

פרטים בה"פ .

פורסם

לא כתבתי שאיני מסכים עם פעולת הניקוי ועם הערתך לא להזרים מים קרים למנוע חם, אלא עם המלצתך לנתק צינור רדיאטור אחרי שהמנוע חם. רצוי שלא, יעשה נזק או לא, כנראה שלא, אך לא מומלץ.

זאת הייתה כוונתי, שפעולת הזרמת מים קרים למנוע חם, אמנם הרבה יותר אגרסיבית, אך דומה לריקון מהיר של מים ממנוע חם.

עדיף לבצע את החלפת נוזל הקירור על רכב קר.

עריכה:

לגבי הערתך בנושא פירוק התרמוסטט ושרוב הסיכויים שהברגים לא יצאו טוב, שישבר בורג או תלך הברגה, אני לא מסכים.

אם מפרקים בצורה נכונה ומרכיבים מחדש בצורה נכונה, אין סיבה שיגזרו או ישברו הברגים. בטח לא ב"רוב המקרים".

פורסם

דוגמה מהחיים:

אצלי ברכב התחילה בעיה שהחום מנוע לא עולה, ויש נזילה חזקה מתחת לרכב של נוזל קירור,

בדקתי צנרת וראיתי שהצינור האחד חם מאוד והשני קר לחלוטין,

מסקנה: נתקע הטרמוסטט.

אצתי רצתי למוסך ,פירקו את המכסה ,הרכיבו טרמוסטט אחר, סוגרים את המכסה ולצערנו נסדק המכסה, אין מה לעשות , עייפות החומר, (וזה מביא אותי להמלצה שלא רצוי לפרק את הברגים של הטרמוסטט לבד) .

שלא נדבר על מצב שהבורג יכול להקרע, אם זה בסגירה או בפתיחה. גם טרמוסטט החלפתי ונאלצתי לרכוש גם מכסה חדש.

מזל שזה היה במוסך ולא בבית.

פרטים בה"פ .

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות, אני אספר מה עשיתי

כשהרכב היה קר !!! הוצאתי את הצינור התחתוון ואכן רוב המים גלשו החוצה, מים עם חלודה. צביקה אני מצטער אבל אני קצת קמצן אז לא קניתי את הנוזל קרור שהמלצת כי הוא עולה 60 שח, קניתי אחר ב30שח. בכול מקרה לאחר שהמים יצאו, חיברתי את הצינור חזרה ומלאתי 3 ליטר, הדלקתי את המנוע ומלאתי עוד, פתאום קפצו הרבה מים ( לא חמים) החוצה, אני משער שזה האויר שנשאר, בכול מקרה המנוע התחיל להתחמם והמאוורר נדלק, הבנתי שאולי חסרים מים ולכם המנוע חם. הוספתי נוזל קרור בסופו של דבר אני חושב 4.5 ליטרים.

שאלה: מאיפה אני ממלא מים בדכ ? למיכל עודפים או לרדיאטור ישירות כמו בכול המכוניות הישנות?

תודה רבה לצביקה על ההנחיות ולכולם

איך נלמד עם לא מטעויות :)

יום טוב

מתגעגע לג"סטי 94

פורסם

הסבירו לך לקנות נוזל רציני (בלשון צביקה פרסטון או רמה מקבילה) ויש לזה הרבה הסברים. 30 שח הבדל ? מאיפה נפלת ? חחח בהום סנטר הוא עולה 55 שח חסכתי לך 5 שח חחח

לדעתי הגישה שלך תוביל להרס הרכב. חבל שאתה לא מקשיב לבעלי מקצוע שטורחים פה.

תעשה חיפוש לנוזל קרור איכותי יש משמעות רבה.

במקומך הייתי הולך מהר אפילו בגרר, לרדיאטוריסט רציני ,למשל גונגה ליד מוסך סוזוקי בת"א או איציק רדיאטורים (או אריה) בקרית אריה

:brickwall::bigcry:

פורסם

יש גם נוזלים טובים ב30 שקל, רק שאז מדובר על 30 שקל לליטר נוזל קירור מרוכז שיש לדלל אותו 50/50 או ביחס אחר לפי הצורך עם מים (מים מורתחים הכי טוב). אבל אני בספק אם כך המצב גם כאן. יש יותר מ4 ליטר מים במערכת ומקסימום מבקבוק אחד זה 2-2 וחצי ליטר.

מצטרף להודעתו של neon, חבל שאתה לא "משקיע" טיפה יותר, זה תמיד יתבטא בחיסכון לטווח ארוך.

עריכה:

נאון, לא צריכים לרוץ למכון רדיאטורים, ובטח לא על גרר, כל עוד יש נוזל במערכת, גם עם לא איכותי בטח עדיף על מי ברז. שמר ארז יחליט אם מעוניין להשאר עם נוזל זה או להחליף לנוזל טוב. זה הרכב שלו והחלטה שלו, אנו רק מייעצים.

וארז, יש עוד דרכים ללמוד חוץ מטעויות, קריאה זו דרך טובה, והתייעצות אם אנשים שכבר עשו את הטעויות בעבר :) כדי שאתה לא תעשה אותם.

• תוכן חדש...