Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפחות הם כתבו טלביזיה ולא "צג". איזה מין מילה מפגרת זה "צג"?

באותו עניין, לדעתי גם "נם" ו"ער" הן מילים מוערכות יתר על המידה.

עד כאן בעניין "דברים שלא מפריעים לאף אחד חוץ מכותב ההודעה".

:-)

פורסם

בעברית יש כללים לתעתיק, ולפי התעתיק העדכני, אכן טלוויזיה ולא טלביזיה, אבל הצורות הישנות לא נעלמו וגם קשה להגיד שהן שגויות, רק פחות מקובלות (מוסיקה מול מוזיקה, תורכיה מול טורקיה). מיצינו.

:turn-l:
פורסם

אכן , לפני מספר שנים התפרסם שהאקדמיה ללשון עיברית החליטה שהמילים שנלקחו מארמית ומסתיימות בא' כמו דוגמא יכולה להיכתב בעיברית גם עם ה' בסוף.

אני לעומת זאת חושב שאם הם עדיין קוראים לעצמם האקדמיה ללשון עיברית ולא יכולים למוצא מילה עיברית למילה אקדמיה, אז הם לא רציניים :-).

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

במקרה לפני חודש בערך חברי הכנסת אמרו בדיוק אותו דבר כמוך ובתגובה לכך האקדמיה ללשון מתכוונת לשנות את שמה לראשי התיבות ' מעל"ה ' = המוסד העליון ללשון העברית, עם כוונה עתידית לאבד את ה " להקרא בפי העם מעלה.

פורסם

אני יותר מעוצבן שאישרו את הדברים הצורמים חיכתי, היבאתי, ציפתי.. (חיכיתי, ציפיתי, וכו') ממש זילות בשפה העברית!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
אכן , לפני מספר שנים התפרסם שהאקדמיה ללשון עיברית החליטה שהמילים שנלקחו מארמית ומסתיימות בא' כמו דוגמא יכולה להיכתב בעיברית גם עם ה' בסוף.

אני לעומת זאת חושב שאם הם עדיין קוראים לעצמם האקדמיה ללשון עיברית ולא יכולים למוצא מילה עיברית למילה אקדמיה, אז הם לא רציניים :-).

אז איך כותבים? דוגמא\דוגמה ;)

פורסם
אני יותר מעוצבן שאישרו את הדברים הצורמים חיכתי, היבאתי, ציפתי.. (חיכיתי, ציפיתי, וכו') ממש זילות בשפה העברית!

מסכים איתך מאוד!

פורסם

החירפון הפרטי שלי, זה שבחנויות אופניים קוראים לכסא של האופניים אוכף. יענו, כסא זה פושטי מדי, לא מתוחכם מספיק, לא סקסי מספיק. אז אוכף בתחת שלי, אני יושב על כסאות, כל זמן שאני לא על סוס.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...