Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למרבה הפלא גם אותי (וכל האנשים שאני מכיר שעברו טסט, כולנו למדנו ועברנו טסט על ידני) לא לימדו לזנק בעליה עם בלם יד:|

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כאשר אתה עוצר בשיפוע חד ואתה בכיוון עליה, נסה ללחוץ את הבלם ברגל שמאל ואת התאוצה (לא חזק!) ברגל ימין.

כמו מה שרשום באדום, רק תבצע את זה עם הרמה והורדה של בלם יד, ולא עם הדוושה.

ואת מה שרשום על לחיצת דוושת בלם ברגל שמאל אל תעשה!

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מה שרשום באדום, רק תבצע את זה עם הרמה והורדה של בלם יד, ולא עם דוושה.

ואת מה שרשום על לחיצת דוושת בלם ברגל שמאל אל תעשה!

למה לא טוב עם הברקס?

פורסם
למרבה הפלא גם אותי (וכל האנשים שאני מכיר שעברו טסט, כולנו למדנו ועברנו טסט על ידני) לא לימדו לזנק בעליה עם בלם יד:|

באמת? איזה מוזר...

זה כנראה קשור לאיזור המגורים. בחיפה חובה לדעת לזנק עם בלם יד :)

פורסם

למדתי על ידני ובחיים לא נגעתי בבלם יד לזינוק...

זה שוחק את הבלם יד אחושרמוטה בטח לא?..

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם
איך אני יכול להשתמש בבלם יד לזינוק בעליה?

בגדול, נהיגה לא מלמדים בהתכתבות, אבל בוא ננסה בכ"ז:

1. אתה מגיע לעצירה מלאה ומרים את בלם היד.
  2. בהילוך ראשון משולב, אתה לוחץ בעדינות על הגז עד לנקודה שבה הרכב "רוצה" לזוז אבל עדיין עומד במקום, בגלל הבלם.
  3. בשלב זה אתה מוריד את בלם היד. הרכב אמור לעמוד במקום ולא להדרדר משום שהוא נדחף ע"י המנוע, עד לנק' האיזון.
  4. הגברת הלחיצה על הגז כבר אמורה לדחוף אותך קדימה ולאפשר לך להתחיל את התנועה.

נסה להתאמן על זה במקום נטוש ובטוח (למשל, יציאה מחניון תת"ק) ולקבל קצת "רגש" לתגובת המצערת. אם אתה רואה שלא הולך,

אל תתבייש לקחת שיעור או שניים עם מורה נהיגה שידגים לך כיצד לעשות זאת נכון. רק כאשר תצבור נסיון ותרגיש שאתה כבר עושה את

זה באופן אוטומטי, תתחיל ליישם את הטכניקה בכביש הציבורי.

בהצלחה.

פורסם
למדתי על ידני ובחיים לא נגעתי בבלם יד לזינוק...

זה שוחק את הבלם יד אחושרמוטה בטח לא?..

ממש לא, אם אתה עושה את זה כמו שצריך.

כמו שלא שוחק את בלם היד כשאתה מרים אותו והרכב חונה בשיפוע, כך הוא גם לא נשחק בזמן זינוק בעליה.

הוא לא עוצר את הרכב מלנסוע קדימה כשאתה נותן גז, אלא מונע ממנו להתדרדר לפני שאתה נותן גז.

פורסם
למה לא טוב עם הברקס?

התשובה היא במיבנה הפיזיולוגי שלנו.

בנהיגה, גם ברכב עם גיר רגיל, וגם באוטומטי , הלחיצה על שתי הדוושות (גז וברקס) מתבצעת ע"י רגל ימין בלבד.

למה החליטו על כך ולא על שתי רגליים?

כדי שבזמן בלימת חירום לא תלחץ על שתי הדוושות באותו הזמן, ולא תתבלבל בין הדוושות לפעמים.

הקשר בין שתי רגליים הוא חזק מאוד (בדיוק כמו בין שתי ידיים) -ככה בנוייה המוטוריקה של הגוף.

אם פעם שמת לב, לתינוק או לילד קטן קשה ,עד בלתי אפשרי , לבצע שתי פעולות שונות בידיים או רגלים - הוא עושה אותם במקביל.

עם השנים אנחנו לומדים או מרגילים את הגפיים שלנו לבצע פעולות עצמאיות, אבל הקשר עדיין נשאר (לדוגמא, כאשר זורקים כדור על אדם, באופן אינסטינקטיבי הוא מרים שתי ידיים כדי להגן על הפנים שלו).

בגלל הקשר הזה, וגם בגלל הרגלי הנהיגה עם רגל אחת (בגיר אוטומטי), הפעולה של לחיצה על שתי הדוושות יחד ושיחרור הברקס הרבה יותר מסובכת ומבלבלת למוח שלנו מאשר בלם יד + רגל ימין.

תנסה על יבש (מנוע כבוי)- רגל שמאל לא רגילה לדוושת הברקס, וגם רגל ימין על הגז משום מה מרגישה מוזר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מי שמאחור בכל מקרה יצא אשם, או שהוא לא שמר מרחק מספק (כמו שאמרו צריך לראות את הגלגל ) או שבכלל ילך יוכיח שהוא לא זה שנישק לך את הטמבון, ב 99 אחוז נקבע שני שנסע נאחור הוא הפוגע.

פורסם

למה דוקה זה שמאחורה יוצא אשם?

קבלו מקרה כזה: רכב חונה בעליה, הבחור עם הסמארט נכנס לחניה לפניו וכדי להיכנס כמו שצריך, נצמד לרכב מאחור.

אחרי חצי שעה כשהוא סיים נגיד לשתות קפה, הוא בא לצאת ובגלל שהוא לא יודע איך לעשות זינוק בעליה הוא נכנס ברכב מאחוריו, שכל הזמן רק עמד שם בחניה. עדיין הרכב שמאחורה אשם? לפי דעתי הרכב שיושב בו הנהג אשם, הרכב השני יכול להיות קיר. וקשה להאשים את הקיר.

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם
למה דוקה זה שמאחורה יוצא אשם?

קבלו מקרה כזה: רכב חונה בעליה, הבחור עם הסמארט נכנס לחניה לפניו וכדי להיכנס כמו שצריך, נצמד לרכב מאחור.

אחרי חצי שעה כשהוא סיים נגיד לשתות קפה, הוא בא לצאת ובגלל שהוא לא יודע איך לעשות זינוק בעליה הוא נכנס ברכב מאחוריו, שכל הזמן רק עמד שם בחניה. עדיין הרכב שמאחורה אשם? לפי דעתי הרכב שיושב בו הנהג אשם, הרכב השני יכול להיות קיר. וקשה להאשים את הקיר.

במקרה כזה זה כבר סיפור אחר לגמרי.

אבל ברגע שתה עומד ברמזור אדום בעלייה, אז אין צורך להצמד לרכב שעומד לפניך.

אוקיי?

סבבה.

פורסם

גם אותי לא לימדו לזנק בעלייה עם בלם יד. כל הזמן רק עם שימוש בקלאץ'(היות והרכב היה דיזל אז הדבר היה מספיק כדי לא להדרדר בעלייה) .

כאשר אתה עומד ברמזור בעלייה והדרדרת אחורה ופגעת ברכב שמאחורייך, לרוב האשמה היא על הנהג שמאחורה על אי שמירת מרחק. על כל נהג לשמור מרחק גדול יחסית מאחריו שלפניו כאשר עומדים בעלייה.

הדרך הטובה ביותר לא להדרדר בעלייה זה כמו שנאמר פה כבר, להשתמש בבלם היד.

פורסם

בגלל שהרכב דיזל אז בניוטרל הוא לא מתדרדר בעליות?:roll:

נ.ב ואם שמרתי 5 מטר מהרכב שלפני והוא בכל זאת התדרדר 5 מטר. אני אשם? איך מוכיחים שלא?

פורסם

זינוק בעלייה עושים עם בלם היד.גם מי שלמד נהיגה באזור לא הררי,מורה הנהיגה מצא לו איזה שיפוע ללמד את זה..

כי תכלס אני לא יכול למנוע הדרדרות (בעיקר שאני גיר רובוטי ואין לי אפשרות לזנק יותר טוב- כי אין לי קלאץ') מצד שני, הוא זה שנדבק אלי.

שימו לב שפותח השרשור מתכוון לגיר רובוטי ולא לגיר ידני רגיל.הגירים הללו חדשים יחסית והרבה נהגים עדיין לא מכירים אותם לעומק,כולל אותי,ובנוסף יש יותר מסוג אחד של גיר רובוטי: DSG עם שני מצמדים,הגיר של טויוטה עם מצמד אחד וכו' והם בעצמם מתנהגים שונה האחד מהשני.

היה טוב אם מישהו שמכיר את הגיר שיש ברכב שפותח השרשור הזכיר,יסביר לו איך נכון לבצע זינוק בעליה בלי להדרדר אחורה ולא "לרדת" עליו ועל כותבים אחרים שהם לא יודעים לעשות זינוק בעליה.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

אף אחד לא אמר בניוטרל. הדרדרות אחורה מתרחשת הרי כאשר עוזבים את דוושת הבלם, את הקלאץ' בהדרגה ולוחצים על הגז.

בדיזל כאשר מגיעים לנק' החיכוך(או איך שלא קוראים לה) בקלאץ', הרכב מתחיל לנוע ולכן צריך פחות גז על מנת לגרום לרכב לסוע. בזינוק בעלייה זה מקל על התהליך כמובן.

• תוכן חדש...