Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

והפעם בפינת העצבים - הולכי רגל !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אחוז ההרשעה הוא לא מדד אובייקטיבי בשל אותן החזקות שאתהעצמך ציינת ובשל העובדה, שבהיות אותם הנדרסים, לרוב, דוחפים את הדשא מלמטה, בית המשפט לרוב לא יטיל עליהם את האשמה ויעדיף את הנהג שהוא זה שנוהג ב"כלי קטלני" ושעליו היה להיזהר ושהביטוח שלו ישלם לשארים של הבר מינן.

התייחסות צינית לתפיסת בית המשפט את מלאכתו, היתה יכולה להיות משעשעת אלמלא הענין הנידון כאן היה די עצוב. מכל מקום את בית המשפט הבאתי כמדד לחלוקת האחריות ותו לא, שכן אני לצערי לא מכיר מדד רציני יותר, הקובע מי אחראי למפגשים הקשים בין כלי רכב להולכי רגל. מכל מקום התייחסותך לבית המשפט כמי שמייחס אחריות למי שניזקו קטן יותר, היא לא רצינית. כדאי גם להבין שאין כל קשר בין אישום פלילי שתוצאתו הרשעה או זיכוי, לצורך הענין, לבין חברת הביטוח שמקומה בהליך האזרחי. ואגב ההבדלים בין הולך הרגל לבין הנהג אינם ענין של תפיסה משפטית, כזו או אחרת, אלא של עובדת חיים. שלל התגובות כאן מצמרר דווקא בשל מה שעולה מהן, היינו חוסר הבנה בסיסי של מי שמחזיק בהגה על מידת מסוכנותו מצד אחד ופגיעותו של הולך הרגל מצד שני.

פורסם

לא מזמן קרה לי מקרה עם הולך רגל.

היה לי אור ירוק בכביש די מהיר בתוך העיר(70 קמ"ש,שלוש נתיבים),החצוף עבר באדום תוך כדי שהוא מדבר בפלאפון,הוא בכלל לא ראה אותי ונאצלתי לבלום בגללו שיש לי ירוק,גם הפסדתי את הרמזור!

פורסם

רועי5 - אם הנהג יזוכה בהליך הפלילי יהיה קשה הרבה יותר בהליך האזרחי - רשלנות תורמת, עניין האשמה בכלל וכו'. שופטים חושבים גם על זה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לא מזמן קרה לי מקרה עם הולך רגל.

היה לי אור ירוק בכביש די מהיר בתוך העיר(70 קמ"ש,שלוש נתיבים),החצוף עבר באדום תוך כדי שהוא מדבר בפלאפון,הוא בכלל לא ראה אותי ונאצלתי לבלום בגללו שיש לי ירוק,גם הפסדתי את הרמזור!

ממש רחמנות, הפסדת את הרמזור?

ולחשוב שיכלת לדרוס אותו ולהספיק את הרמזור.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם
ואז הגיע סוף העולם וכולם מתו! בעצם לא, חיכית 2 דקות ברמזור והכל נמשך כרגיל.

בתור הולך רגל, אני לא סומך אל אף נהג.

רק אם הרכב עוצר,

אני מתחיל לעבור את מעבר החציה

שונא את הגישה הזאת - לא לסמוך על אף אחד - בסוף חברים הכי טובים לא סומכים אחד על השני.

שונא את הגישה של לחכות עד הרכב יעצור - בסוף אני מבחין חוצה רגל במעבר , עומד לחצות, כשהוא במרחק קילומטר ממני, מחכה שאני אגיע למעבר חציה, אעצור ורק אז הוד מלכותו יחצה. עם הולכי רגל כאלה אני באמת מעדיף שלא לעצור.

פורסם

כן,בגללו הפסדתי את הרמזור ולא רק שהפסדתי את הרמזור,נתתי בלימת חירום והורדתי שבועיים מהחיים של הברקסים שלי,הוא חוצפן שעובר באדום כביש יחסית מהיר,ויש לו מזל שהספקתי לראות אותו ולבלום,בלמתי חזק,זו לא היתה בלימה בהדרגתיות,כביש של 3 נתיבים הוא רחב.

מה יצא? שגם בזבזתי דלק,גם 2 דקות מהחיים שלי,הורדתי שבועיים מהחיים של הברקסים,נאלצתי להעביר את רגל ימין לברקס-למה? בגלל חוצפן שעובר באדום שהוא מדבר בטלפון בכביש מהיר.

פורסם
מה יצא? שגם בזבזתי דלק,גם 2 דקות מהחיים שלי,הורדתי שבועיים מהחיים של הברקסים,נאלצתי להעביר את רגל ימין לברקס-למה? בגלל חוצפן שעובר באדום שהוא מדבר בטלפון בכביש מהיר.

אני מקווה שאתה משחק אותה ישראלי-מטומטם, מה יצא לך מזה?????????

לא דרסת אותו, לא השארת אותו נכה ולא הרגת אותו. לא הרגת אבא של מישהו ובן של מישהו אחר. סמוך עליי אם משהו ממה שהזכרתי היה קורה אז לאף אחד לא היה אכפת מהעובדה שהוא חוצפן ושהוא חצה באדום ושהוא דיבר בפלאפון - אתה ורק אתה היית יוצא האשם הבלעדי.

אם ככ קשה לך לחיות עם העובדה שנאלצת להעביר את הרגל מגז לבריקס אז אולי עדיף שלא תנהג.

פורסם

קרה לי בדיוק אותו מקרה, גם כביש עירוני של 70 קמ"ש.

במקרה שלי, הולכת רגל רצה לכביש. לא מדובר על "לפספס את הרמזור"

ואני מזכיר שוב, מדובר במהירות של 70 קמ"ש, קשה לצפות את זה וזה לא כמו לעצור במהירות של 40 קמ"ש המרחק עצירה גדול יותר.

במהירות כזאת בלימת חירום, זה לקחת סיכון שמישהו מאחורה ייכנס בך.

פורסם

וברווז, מה יש חוק כזה? מי אמר ? אולי בטסט שאתה עושה כשאתה עושה רשיון. אין אכיפה לזה ואני לא יודע לגבי החוק היבש אבל אף אחד לא עוצר כל מעבר חצייה.

ואם אין אכיפה, אז מה? זה אומר שאין חוק?! ואתה לא זוכר את זה מהטסט שלך? ולמה אתה עושה הכללות כל כך גסות ומטומטמות!?

בדרך כלל אני לא צופר, רק כשמישהו נרדם באדום(אני עובד מהלילה עד 6 בבוקר) אבל נראה לי אני יצפור עכשיו לכל הולך רגל שחושב שהכביש שלו ועובר בלי מעבר חצייה ומקווה שאני יאהט(אההט, האהאט, יהאט) ויבזבז את הרפידות של הברקסים בגללו.

וואלה, גם 'טיליגנט וגם רהוט בדיבורו. רק שלא הבנו מה גימגמת לנו פה: "יאהט(אההט, האהאט, יהאט)". אני מקווה שלנהגים כמוך שלא זוכרים את החוקים של הנהיגה ישללו את הרישיון. אחרי זה מתפלאים שאין טיפת תרבות בארץ.

אני מסכים עם הניסיון לצפות דברים כאלה מראש, וכמובן להאט לפני מעבר חצייה ולהשמר מאותם הולכי רגל. העיניין שדובר פה הוא לא על הנהגים, אלא על הולכי רגל שמרגישים כאילו הם מטיילים להם על חוף הים ולא חוצים כביש.

לא רציתי להוציא את דבריך מהקשרם, אני מתנצל אם עשיתי זאת ופגעתי בך כך, פשוט גם אני, כמו כל שאר הנהגים מתעצבן על הטיפשות והקלות שבה הולכי רגל לוקחים את חייהם ו/או את חיי ילדיהם.

לא קרה כלום, לא נפגעתי, וגם אני הייתי קצת תקיף כלפיך. תיק"ו.

אז נכון, זה משגע גם אותי. אני עובר כל יום חמישי בסמיכות לאזור חרדי (יש שיאמרו "גטו", אבל בהקשר הזה אני מקבל צמרמורת), וחופשי עטלפים מתאבדים רצים שם בכביש. אבל, כמו שאנחנו מתעצבנים על ה @#!@@##$ שחתך אותנו, על האדיוט שהתפרץ לנתיב בלי להביט במראה, ועוד ועוד ועוד, אנחנו שוכחים ועוברים הלאה. זה מה יש. תפנימו את זה. תתמודדו. תהיו הרבה יותר מאושרים ככה...

תמיד כשאני מגיע לאירופה (למה דווקא אירופה - כי שם אני מבקר הכי הרבה) ביומיים הראשונים אני בהלם שהנהגים עוצרים לפני מעברי חציה ונותנים לחצות. בלי להתעצבן ובלי לצפור.

שכחת משהו חשוב אחד נוסף: בלי הסיכוי שיעשו להם מעשה מגונה באגזוז, דהיינו-דפיקה מאחורה. כי שם מצפים שתעצור, ופה מצפים שתטוס כמה שיותר מהר, כדי שתספיק לעבור לפני שהולך הרגל יגיע למעבר, כי זה יותר נקודות או משהו כזה.

הכל עניין של אדיבות ואכפתיות אחד כלפי השני.

נכון. וחבל שאין פה יותר כאלה.

אני מתבעס אם אני בטעות לא נותן לרכב לצאת מהחנייה אם אני יכול, אתם יודעים את זה? ברצינות. אני אשכרה משתדל לתת למכונית (תתאזרו בסבלנות, כי פה זה נהיה מוזר) - להיכנס מלפני, ברשותי ואישורי המלאים!

ברצינות, אני באמת מנסה. הרבה פעמים יוצא. לפעמים לא. פעם אחת בגלל ג'סטה כזו אגב (אם לא הייתי נותן לו לצאת הוא היה נתקע בכביש שבוע או שם רייס לפי שיטת "מה שיהיה יהיה")נתקעתי באותו רמזור ארור למשך 2 תורות, שאלמלא הייתי נותן לו הייתי עובר כבר בנגלה הראשונה. אז מה? הפסדתי משהו?!

תחשבו על זה כך: אולי בזכות זה שהתעכבתם דקה, פיספסתם בדקה את התאונה שהייתה עלולה לקרות לכם עם העיוור שלא שם לב שהרמזור (הבא, כפי הנראה...)אדום.

ממש רחמנות, הפסדת את הרמזור?

ולחשוב שיכלת לדרוס אותו ולהספיק את הרמזור.

איזה בעסה. גם 50 נקודות וגם לתפוס רמזור וגם לצבוע את האוטו באדום-ספורט-אבטיח-לקנה-מידה?! יצא הבחור ממש פראייר, חבל"ז. אשכרה היה עדיף שהיה דורס אותו.

(אונו טורבו הציניות היא לא אליך אלא למי ש[מסכן! רחמנות!!!] פיספס הרמזור).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אני מקווה שאתה משחק אותה ישראלי-מטומטם, מה יצא לך מזה?????????

לא דרסת אותו, לא השארת אותו נכה ולא הרגת אותו. לא הרגת אבא של מישהו ובן של מישהו אחר. סמוך עליי אם משהו ממה שהזכרתי היה קורה אז לאף אחד לא היה אכפת מהעובדה שהוא חוצפן ושהוא חצה באדום ושהוא דיבר בפלאפון - אתה ורק אתה היית יוצא האשם הבלעדי.

אם ככ קשה לך לחיות עם העובדה שנאלצת להעביר את הרגל מגז לבריקס אז אולי עדיף שלא תנהג.

הולך רגל חוצפן עולה על כביש מהיר בעל שלוש נתיבים בזמן דיבור בסלולרי בלי להסתכל לצדדים כי "הנהג תמיד יעצור" גורם לרכב לבצע בלימת חירום שהייתה יכולה להסתיים בתאונה ואתם מאשימים את הנהג. זו דוגמא קלאסית להולכי רגל שמוכנים להתנדב לבדיקה בזמן אמת של דירוג בטיחות הולכי רגל של הרכב. אני לא מאמין שאתם מאשימים את הנהג.

פורסם

חבל שלא הבנתם שהפספוס רמזור והבזבוז דלק היו בציניות,הכוונה הישירה היא באמת לסכנה שההולך רגל יצר,הוא עבר בכביש יחסית מהיר לאזור עירוני,סיכן את החיים שלו כאשר עבר באור אדום עם טלפון ביד,וסיכן אותי בזה שאני יואשם בהריגה/דריסה.

תמיד אני טוען ואמשיך לטעון,שאנשים יודעים להתייחס היטב לטפל ולא לעיקר,חבל.

פורסם
חבל שלא הבנתם שהפספוס רמזור והבזבוז דלק היו בציניות.

אני מקווה שזה נכון :shock:

הוא אדיוט, נכון, מטומטם, נכון, אבל יש גם כאלה. צריך להיזהר מהם בזמן הנהיגה. ומכל שאר העוורים-חרשים-אך-לא-אלמים-שעוד-צופרים-לך-עם-אצבע-משולשת-על-הכביש.

מה זה שונה מכל כמעט אחר שהיה לך עם רכב או קטנוע או הולך רגל?

פתגם סיני עתיק אומר: "if you will forget this sh!t you will consume less TP".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...