Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לפצל אגזוז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפתיחת "מסלולים" ראיתי פונטו (אני חושב שזה היה פונטו.. :roll: ) עם שני יציאות אגזוזים בצדדים שונים...

הצצתי מתחת לחצאית (סוטה שכמוני.. :twisted: ), וצחקתי.. המון...

הבחור (שאולי מהפורום..) פשוט פיצל את האגזוז המקורי והכין צנרת שתוביל לצד השני..

להלן הסבר מצוייר:

:D

אגב, ניתן להוריד רכב מהכביש על דבר שכזה, נכון?

Exhaust.JPG

פורסם

אחד הדברים היותר לא חכמים שאפשר לעשות...

אם כבר, לחבר את זה סתם, שיהיה, ליופי....

כדי לפצל יציאת פליטה מדובר בשינוי משמעותיבכל מערכת הפליטה של האוטו.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אבל זה בנוסף אז לא נראה לי שזה גורע..

מקסימום האווויר ממשיך ישר (לאלו שמבינים בפיזיקה- האוויר אמור להמשיך ישר נכון?)

מאור.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

"מקסימום האוויר ממשיך ישר"?!?!?

אם אתה באמת מבין בפיזיקה, להוספה של הצינור הזה יש משמעות אדירה..

כדי לפצל אגזוז ברמה טובה צריך ששני היציאות יהיו סימטריות ובעלות אותה ההתנהגות ("לחץ חוזר" או מה שלא תקראו לזה) כמו של האגזוז המקורי.

פורסם

אני מבין פיזיקה.....

רוב האוויר ממשיך ישר אבל יש בערך 20-30 אחוז מהאוויר שפונה לאגזוז השני.

וזה ממש ממש גורע...

כי כל עוד הגזים לא יוצאים ישר... יותר נכון כמה שיותר פיתולים בדרך ככה פחות כח למנוע!

ROVER=~~

פורסם

נכון אבל ברגע שאתה סותם את הכניסה של האוויר לצינור המפוצל אז אין לך שום בעיה זה כמו סתם עוד צינור שהאוויר דרכו לא יכול לעבור אפילו לא עשירית אחוז

ואז אין שינויי במערכת פליטה

פורסם

להערכתי, אם הפיצול הוא אחרי הדוד האחורי, ואינו כרוך בהורדת קוטר, ההבדל בהתנהגות המנוע לא יהיה מורגש.

אבל באותה מידה, מי שמתלהב מזה יכול להדביק סתם חתיכת סופית של אגזוז בצד השני.

פורסם
להערכתי, אם הפיצול הוא אחרי הדוד האחורי, ואינו כרוך בהורדת קוטר, ההבדל בהתנהגות המנוע לא יהיה מורגש.

והיו דברים מעולם. בשבת חזו עיני בסיויק 1.6 לבנה מופלאה בעלת שתי סופיות כפולות. בימנית הצינורות מפוייחים ובשמאלית מבריקים ודנדשים. התוכלו, ילדים, לנחש כיצד בנויה מערכת הפליטה ברכב זה ?

אגב, קצרה היריעה מלפרט את שלל האביזרים האחרים שהיו מורכבים על הרכב ועשו אותו "יפה יפה".

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

והיו דברים מעולם. בשבת חזו עיני בסיויק 1.6 לבנה מופלאה בעלת שתי סופיות כפולות. בימנית הצינורות מפוייחים ובשמאלית מבריקים ודנדשים. התוכלו, ילדים, לנחש כיצד בנויה מערכת הפליטה ברכב זה ?

אגב, קצרה היריעה מלפרט את שלל האביזרים האחרים שהיו מורכבים על הרכב ועשו אותו "יפה יפה".

גם עיני ראו טרנזיטים מסותבבים להם ברחבי ירושלים עם אגזוז מפויח ואגזוז מדונדש. המצחיק הוא לראות את מנועי הדיזל פולטים את הגזים באגזוז המפויח.

:D

אני לא מתייחס עכשיו לתרשים ולמקרה הספציפי הזה. אני חושב דווקא שככל שיהיו "יציאות" לגזים, אם זה לפני דוד או אחרי דוד הפליטה תהיה טובה יותר. אנחנו מדברים פה על גזים, גז שואף כמו מים "לברוח" כשהוא יכול.

בהתייחס למקרה הספציפי הנ"ל ולתרשים, אני יכול לומר שזה יכול להטיב (ראה הסבר למעלה) וזה יכול לגרוע. הכל תלוי באיכות צינור הפליטה, בפיתול הצינור (זוויות) ובחומר שהוא עשוי.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...