Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קליאו ספורט ב 150K ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אונו, הרמת להנחתה. תיכף יתחילו להסביר לך שלהיות חובב תאוצה זה לא חובב נהיגה. :-D

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
  • תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אף על פי כן ולמרות הכל, בחרתי לקנות איביזה טורבו.

יכלתי לקנות סיטרואן C4 שנחשבת למכונית סופר נוחה,

נוחות?!?!?

קניתי קופרה מונמכת על קויל אוברים....

אני אשמח לראות איפה כתבתי מילה אחת על נוחות.

כתבתי על רעשים וצירצורים.

נוחות לא עניינה אותי לא אז ולא היום.

מצידי ליסוע 5 קמ"ש בעיר כדי לא לסדוק את עמוד השידרה - אבל שיהיה שקט :)

לגבי הC4 - אוטו נוח בצורה סבירה - לא יותר מהתחרות שלו , ובטח לא בגירסא הספורטיבית (ששקלתי לקנות)

וסתם כאנקדוטה - הקופרה לדעתי די ברת השוואה ל306 שהיתה לי מבחינת הקשיחות (לא ממש נסעתי בסטאפ מקורי)

אייל - אין ספק שהאיביזה מקרקשת קלות (יש רעש של קרקוש מאחורה שברגע שאני אמצע אותו אני אזמין כרטיס טיסה לספרד להתנקש במי שתכנן את החלק :)) - אבל ממש בקטנה.

ב306 זו היתה סימפוניה.

יש לציין אבל שב306 דור שני לדוגמא - כמעט אין שום רעשים.

99% מהחלקים המציקים (דשבורד) הוחלפו.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
שוב אתה רוצה להתווכח על סמנטיקה? זה אותו דבר. הכוונה זהה.

מה פתאום?

חובב רכב שם את הדגש על הרכב, חובב הגה על הנהיגה, ולכן נותן יותר דגש על הצד הדינמי בתכונות הרכב.

אני אתן דוגמא אחרת.

בוא נגיד שמישהו אומר שהדבר הכי חשוב לו ברכב הוא הבטיחות, אבל במסגרת התקציב שלו הוא קונה רכב עם 4 כוכבים ולא עם 5 כוכבי ריסוק, כי לרכב עם ה-4 כוכבים יש גימור יותר יפה. הנימוק: הסיכוי לתאונה קטלנית הוא 3%, לכן אני מוכן להקריב כוכב עבור מכונית יותר יפה.

לגיטימי?

לגיטימי.

אבל איך תסתכל על ההצהרה שהתחילה את הפסקה? קצת מגוחך לטעון שהבטיחות במקום הראשון ואז להקריב אותה עבור גימור, לא?!

אותו הדבר חובב הגה (לא רכב, הגה) שמקריב יכולת דינמית עבור קישוטים בתא הנוסעים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

למי שלא מתאים אורך השרשור יש שתי אפשרויות:

1. לא להיכנס אליו.

2. להיכנס, לקרוא ולא להתלונן.

יש כאן דעות מעניינות, השקפות עולם שונות של חובבי התחום ואת מי שזה לא מעניין שידפדף הלאה.

אני באופן אישי חייב להגיד שאני מוצא את עצמי איפשהו באמצע.

לא הייתי קונה רכב שהוא לא מהנה לנהיגה גם אם הוא היה נראה בפנים כמו הסלון הפרטי של דולצ'ה גובאנה.

מצד שני, אם הרכב היה מקרקש ולא איכותי בעליל (שזה לגמרי לא המצב בקליאו החדשה) לא הייתי קונה אותו גם אם הוא היה מתנהג טוב מאוד.

מה שכן, אני חושב שעיצוב ואיכות חומרים ממצים את עצמם מהר מאוד, לעומת זאת, עם רכב מהנה לנהיגה אפשר "להתאתגר" ולשמור עניין באוטו לתקופה ארוכה יותר.

פורסם
מה פתאום?

חובב רכב שם את הדגש על הרכב, חובב הגה על הנהיגה, ולכן נותן יותר דגש על הצד הדינמי בתכונות הרכב.

אני אתן דוגמא אחרת.

בוא נגיד שמישהו אומר שהדבר הכי חשוב לו ברכב הוא הבטיחות, אבל במסגרת התקציב שלו הוא קונה רכב עם 4 כוכבים ולא עם 5 כוכבי ריסוק, כי לרכב עם ה-4 כוכבים יש גימור יותר יפה. הנימוק: הסיכוי לתאונה קטלנית הוא 3%, לכן אני מוכן להקריב כוכב עבור מכונית יותר יפה.

לגיטימי?

לגיטימי.

אבל איך תסתכל על ההצהרה שהתחילה את הפסקה? קצת מגוחך לטעון שהבטיחות במקום הראשון ואז להקריב אותה עבור גימור, לא?!

אותו הדבר חובב הגה (לא רכב, הגה) שמקריב יכולת דינמית עבור קישוטים בתא הנוסעים.

אתה לא מבין את הנקודה שלי אז חבל על הזמן של שנינו.

אני אגיד זאת בפעם האחרונה :

כל מה שאמרתי זה שמבחינתי אם קונים רכב חדש בסכום כזה - אין סיבה להתפשר לא על התנהגות כביש וביצועים ולא על איבזור ואיכות. אם אין כזה רכב בנמצא אז עדיף לקנות רכב משומש באותו הסכום שכן עונה על הדרישות הללו.

זהו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בנוגע ליבואנים, אם יש יבואן אחד שהוא יותר גרוע מצ'מפיון, זה קרסו וכולם יודעים את זה.

היבואן מהווה פשרה בכל המקרים כשמדובר על רכישת רכב בארץ ולכן לא צריך להוות שיקול (לפחות עד שטויוטה לא יביאו מכוניות מעניינות שזה היבואן היחיד בארץ שעדיין לא אכזב אותי אישית)

אני מסכים איתך, זה נכון, חובב רכב לא מתפשר על התחביב שלו ומבחינתי לא להתפשר אומר שאם אני ניגש לקנות רכב חדש ב150K ומעלה ואין בו איבזור ורמת גימור שיאה לרכב במחיר הזה, בנוסף לכל היכולות הספורטיביות כמובן, אז אני פשוט לא קונה אותו.

לא מתפשר על ספורטיביות וגם לא מתפשר על איכות. זה מה שחובב רכב צריך להבין.

אני לא חושב שכשאתה ניגש לקנות רכב חדש אתה צריך להתפשר על משהו, מי שרוצה להתפשר שימשיך במשומש הנוכחי שלו או יקנה משומש אחר עד שיהיה רכב חדש שיתן תמורה נורמלית למחיר.

אני לא רואה תועלת בהשקעת כסף כה רב ברכב שמהווה פשרה.

מי אלו ה"כולם" האלו שיודעים את מה שאתה יודע?

קרסו ביצעו שיפור עצום בשירות שלהם וכמחזיק רנו כמעט 3.5 שנים הייתי עד לשינוי. הטיפולים עדיין לא זולים אבל לפחות השירות טוב...מה שאי אפשר להגיד על צ'מפיון והודת בזה בשרשור אחר. אז תעשה טובה ותשאיר את הדעות הקדומות המוטעות שלך מחוץ לפורום כי אתה פשוט טועה ויהיר מדי מכדי להודות בכך.

אייל, כל רכישה היא באיזשהו מקום התפשרות. אם אתה לא חושב כך אתה חי באשליה חמורה. כל רכב שתקנה כולל רכב יוקרה יהיה התפשרות...כי פשוט לא המציאו את הרכב המושלם. כל אחד מדרג מה חשוב לו יותר, על מה הוא לא מוכן לוותר ועל מה כן ולפי זה מבצע את הרכישה.

שמע, לי אישית באמת לא משנה אם הפלסטיקה רכה או לא. ביונדאי של אישתי הפלסטיקה רכה אבל הרכב מקרקש וזה מטריף אותי. ברכב אחר בו אני משתמש מפעם לפעם הפלסטיקה קשה אבל אין ציוץ גם אחרי 20K ק"מ. קירקושים הם בהרבה מקרים תוצאה של קשיחות הרכב ולא רק איכות חומרים\הרכבה קלוקלת. רכב ספורטיבי יקרקש יותר מרכב רגיל ולא על זה צריך לבחור רכב מהסוג הזה, אני בטוח שהקליאו תקרקש יותר מהשירוקו, אבל חובב הנהיגה הדינמית ידע להעריך את היתרונות היחסיים של הקליאו לעומת השירוקו וייחס לכך הרבה פחות חשיבות ממה שרוכב השירוקו ייחס.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

מחזק את כספר בעניין של כל רכב הוא פשרה.

לכל אחד מאיתנו סדר עדיפויות שונה, וזה לא נמדד באופן מוחלט ("בטיחות, ואז התנהגות, ואז ביצועים, ואז נוחות") אלא משהו הרבה פחות מוגדר מזה.

יש מי שמוכן לסבול קצת קרקושים ורכב קשיח שלא מפנק כ"כ בנסיעה על שברי אספלט, תמורת התנהגות עדיפה. יש מי שלא.

אותו דבר לגבי שאר הפרמטרים.

כשאני חיפשתי אוטו רציתי רכב מתנהג, אבל עם זאת: בטיחות סבירה לפחות, צריכת דלק הגיונית, עלות אחזקה לא אסטרונומית, ומקום לארבעה לפחות. קרקושים לא ממש מעניינים אותי. נוחות נסיעה כן חשובה, אבל לא מאוד.

בפרמטרים האלו (+תקציב נתון...) בחרתי בזמנו בקליאו MK1.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אז עכשיו התחלנו עם חלוקות ותת חלוקות, הארד-קור, סופט-קור ועוד מעט בטח נגיע ל-BBW, לחובבי המשאיות :lol:

בקיצור - החלוקות האלה מלאכותיות, שנראה שנועדו יותר להצדקה והאדרה עצמית לבחירות מסויימות שהמצדדים בהן עשו.

בעיני, למשל, חובב הגה שנוהג ב-C6, גם אם אין לו מכונית פאן בצד, הוא אנין טעם.

אני לא מחלק ליחסי העברה כמו בתיבת הילוכים רגילה. אני ממקם את חובבי ההגה על ציר רציף כמו בתיבה רציפה (הייתי יכול להשתמש גם במונחים מתמטיים כמו שלמים ורציונליים, אבל אנחנו חובבי רכב, לא? :wink: ).

בוודאי שיש חובבי הגה/נהיגה שנוטים לצד ה"רך" יותר וכאלו שהם יותר הארדקור. הרי ברור שמי שקונה מכונית חמימה כמו נניח יאריס TS או אלפא 147 1.6 הוא חובב הגה, רק שהוא מוכן להתפשר על הרבה דברים בתמורה לדברים אחרים. מהצד השני יש מופרעים שקונים EVO, שמוכנים לסבול (או סתם לא ליהנות) רוב הזמן בשביל הרגעים הספורים שבהם הם מנצלים את הרכב כמו שצריך.

לא מתפשר על ספורטיביות וגם לא מתפשר על איכות. זה מה שחובב רכב צריך להבין.

אני לא חושב שכשאתה ניגש לקנות רכב חדש אתה צריך להתפשר על משהו, מי שרוצה להתפשר שימשיך במשומש הנוכחי שלו או יקנה משומש אחר עד שיהיה רכב חדש שיתן תמורה נורמלית למחיר.

אני לא רואה תועלת בהשקעת כסף כה רב ברכב שמהווה פשרה.

בטח שאתה מתפשר. החיים הם פשרה אחת גדולה וכל רכב שתקנה מהווה פשרה, גם מרצדס S קלאס (עלויות אחזקה...). אתה פשוט נוטה יותר לכיוון האיכות מאשר הספורטיביות, ולכן תעדיף גולף GTI, נניח.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לדעתי מאז שיצאה הגולף GTI MK5 כבר אין צורך להתפשר על כלום.

לא על כח מנוע, לא על התנהגות כביש, לא על איכות ולא על שימושיות (יש ב5 דלתות). הכל נמצא בחבילה אחת, רק נותר לחכות שהמחירון יתקרב לתקציב :)

כשאני חושב על זה, אפילו לא חייבים "להתפשר" על גיר ידני למי שזה מפריע.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לדעתי מאז שיצאה הגולף GTI MK5 כבר אין צורך להתפשר על כלום.

לא על כח מנוע, לא על התנהגות כביש, לא על איכות ולא על שימושיות (יש ב5 דלתות). הכל נמצא בחבילה אחת, רק נותר לחכות שהמחירון יתקרב לתקציב :)

כשאני חושב על זה, אפילו לא חייבים "להתפשר" על גיר ידני למי שזה מפריע.

נראה לי שהמושגים שלך של המילה "פשרה" שונים מאוד משלי. מבחינתי גולף GTI היא עדיין פשרה כי מה לעשות, התנהגות הכביש שלה ממש לא מושלמת. גם המיאטה היא פשרה כי היא קצת חלשה מדי ומאוד רועשת ולא פרקטית, ואיוו היא פשרה כי היא מחסלת דלק וצמיגים, וקליאו ספורט היא פשרה ממאה סיבות אחרות, וקייטרהם R500 היא פשרה, ופרארי סקודריה היא פשרה, ו... נראה לי שהבנת.

עכשיו כל אחד צריך לשאול את עצמו עם מה הוא מוכן להתפשר. אתה מוכן להתפשר על GTI MK5 כי התנהגות הכביש לא הכי חשובה לך. אני לא.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בסופו של יום כנראה שהכל עניין של תקציבים.

אני מתייחס לרכבים שנמצאים בהישג ידו של חובב הרכב הממוצע כלומר 50 עד 150K.

כאשר עצם העובדה אם מדובר או לא מדובר בפשרה נתון גם הוא לויכוח.

לדעתי ה GTI MK5 רכב מהנה מאוד לנהיגה ולכן לא מהווה מבחינתי פשרה, פשרה מבחינתי יכולה להיות למשל לקחת MK5 GT בגלל בעיית תקציב כי במקרה זה אני זורק את הספורטיביות לפח ונשאר רק עם סלון איכותי וכח מנוע.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

2 הדגמים האחרונים של הגולף אכן מוצלחים מאוד ואם הייתי צריך לקנות רכב אחד שמשלב כמה שיותר תכונות סביר להניח שהגולף היא המועמדת הטובה ביותר, אבל... צריך לזכור שהגולף עדיין מהווה פשרה גדולה מאוד בתחום הניהוג, במיוחד אם משווים אותה למכוניות מתנהגות באמת (כמו המיאטה למשל).

פורסם
צריך לזכור שהגולף עדיין מהווה פשרה גדולה מאוד בתחום הניהוג, במיוחד אם משווים אותה למכוניות מתנהגות באמת (כמו המיאטה למשל).

מאחר והגולף הרגילות, לרבות דגמי TSI אינן מרגשות או מהנות במיוחד, מציע לך לנסות את ה-GTI החדשה. אם ב"פשרות" התכוונת אליה, תופתע עד כמה הן מעטות - ובמיוחד שמדובר ברכב הנעה קדמית.

ולפני שיתפתח כאן תת-דיון נוסף בעניין הגולף(למרות שנראה לי שזה כבר קרה), אציין למען הסדר הטוב כי אינני פריק גולפים סדרתי ומעולם לא הייתי(שנתיים וחצי עם סימן 4 כרכב חברה הספיקו לי די והותר).

בעוד שאובייקטיבית ההבדלים הם מהותיים, במדד ה"פאנומטר" :wink: האישי שלי פערי ההנאה מצומצמים ביחס להבדלים האובייקטיביים בניהוג שבין רודסטאר קלה ובעלת חלוקת משקל אידאלית לבין הוט האץ' חזקה. עם 4 שנות מיאטה מאחוריי וחיבה יתרה להנעה אחורית(שתי מכוניותי מונעות בגלגליהן האחוריים), עדיין אין לי בעיה להחמיא למכונית הנעה קדמית מוצלחת שגרמה לי לחייך.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אני חושב שצריך להשוות תפוזים לתפוזים ותפוחים לתפוחים.

כלומר הנעה קדמית להנעה קדמית, הנעה אחורית להנעה אחורית וכמובן סוג המרכב וחלוקת המשקל מהווה פרמטר חשוב.

אני דיברתי על רכבי הנעה קדמית בלבד, שאפשר לומר שמהווים לחובב הרכב/הגה פשרה מסויימת מול רכבי הנעה אחורית אם בפשרות עסקינן.

בכל מקרה, לא היתה כוונה לפתוח תת דיון על גולף אלא לתת דיעה על חבילה מצויינת שגם אתה מסכים איתי, שבעצם לא מהווה פשרה (או מהווה פשרה מינימלית אם בכלל)

דווקא הבחירה של שלומי לטעמי היא סוג של אי התפשרות על הרצון להנאה מנהיגה, הנעה אחורית ואיכות.אני בטוח שבקלות הוא היה יכול בזמנו באותו סכום ללכת ולקנות רכב הנעה קדמית ספורטיבי או לא ספורטיבי הרבה יותר חדש.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...