Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קליאו ספורט ב 150K ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הייתי קונה B4 במקום STI בגלל איכות החומרים בתא הנוסעים, היית צודק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בשורה התחתונה אתה נוהג ברכב רגיל ופשוט ולא ברכב ספורטיבי כשיכולת באותו מחיר לקנות WRX. אתה לא חובב הגה.

emotion of motion

פורסם

יש לי גם WRX, אבל זה לא קשור. אבל אם האמצעים שלי היו דלים יותר, יכול להיות שלא היתה לי WRX, והייתי עושה פשרות אחרות (אם כי גם ה-WRX היא סוג של פשרה).

אבל אתה שוב לוקח את הדיון לטיעונים שלא טענתי. כל אחד קונה את הכי טוב שהוא יכול בהתאם לאילוצי התקציב והשימושיות שיש לו, אבל מי שהצורך שלו באסתטיקה גדול מהצורך שלו באיכויות דינמיות, הוא לא חובב הגה.

זה כמו לקנות בקבוק יותר יפה, למרות שהיין בתוכו פחות טוב, כשאתה יודע שהוא פחות טוב ומבחין בכך. מי שעושה זאת הוא חובב בקבוקים (מכוניות) לא יין (נהיגה).

לדוגמא, אם הקליאו ספורט עולה כמו המיטו, ננהגת יותר טוב ויותר כיפית מהמיטו ומאן דהוא מעדיף את המיטו כי היא יפה יותר, הוא לא חובב הגה, הוא חובב מכוניות.

אי אפשר לתעדף גימור מעל דינמיות ועדיין לטעון שאתה קודם כל חובב הגה.

פורסם

השאלה מה היית בוחר אם היה לך תקציב לרכב אחד בלבד?

לדעתי השאלה צריכה להיות איזה רכב היית בוחר בתקציב מסוים כאשר היעוד שלו הוא נהיגה ספורטיבית,

כלומר רכב שבקנייה שלו לא צריך להתפשר על שימושיות.

למרות שסיטואציה כזו כמעט לא קיימת...

פורסם

אם רק אחת, אז היתה לי רק WRX. היא מספיק פרקטית לכל שימוש. אבל הן לא חליפיות, ה-B4 עלתה משמעותית פחות והיא זולה משמעותית לאחזקה.

פורסם
יש לי גם WRX, אבל זה לא קשור. אבל אם האמצעים שלי היו דלים יותר, יכול להיות שלא היתה לי WRX, והייתי עושה פשרות אחרות (אם כי גם ה-WRX היא סוג של פשרה).

אבל אתה שוב לוקח את הדיון לטיעונים שלא טענתי. כל אחד קונה את הכי טוב שהוא יכול בהתאם לאילוצי התקציב והשימושיות שיש לו, אבל מי שהצורך שלו באסתטיקה גדול מהצורך שלו באיכויות דינמיות, הוא לא חובב הגה.

זה כמו לקנות בקבוק יותר יפה, למרות שהיין בתוכו פחות טוב, כשאתה יודע שהוא פחות טוב ומבחין בכך. מי שעושה זאת הוא חובב בקבוקים (מכוניות) לא יין (נהיגה).

לדוגמא, אם הקליאו ספורט עולה כמו המיטו, ננהגת יותר טוב ויותר כיפית מהמיטו ומאן דהוא מעדיף את המיטו כי היא יפה יותר, הוא לא חובב הגה, הוא חובב מכוניות.

אי אפשר לתעדף גימור מעל דינמיות ועדיין לטעון שאתה קודם כל חובב הגה.

א. הקליאו ספורט עולה 20K יותר מהמיטו (לפחות כשאני התעניינתי בה).

ב. הקליאו יותר כייפית במסלול (וכנראה גם בנס הרים, לא ניסיתי) אבל המיטו יותר כייפית באיילון (בין השאר בגלל איכות תא הנוסעים).

emotion of motion

פורסם

מי שמעדיף כיף באיילון על פני כיף בנס הרים, הוא לא חובב הגה.

פורסם
השאלה מה היית בוחר אם היה לך תקציב לרכב אחד בלבד?

לדעתי השאלה צריכה להיות איזה רכב היית בוחר בתקציב מסוים כאשר היעוד שלו הוא נהיגה ספורטיבית,

כלומר רכב שבקנייה שלו לא צריך להתפשר על שימושיות.

למרות שסיטואציה כזו כמעט לא קיימת...

זאת בדיוק הנקודה שלי, הרכב משמש לשימושים שונים ולא רק אותי ולא רק לשימוש ספורטיבי.

אני מנסה למצוא את הפשרה שיעילה למשפחה שלי ולתקציב שלי, גם אם אני יודע שבאותו כסף אני יכול לרכוש רכב "מתנהג" יותר.

אשתי למשל לא התלהבה מהWRX בלשון המעטה ואמרה שהיא משעממת לגמרי ולמרות הפתיחות הטובות שלה היא די מאוכזבת מהרכב ביחס למחיר האחזקה המאוד גבוה שלה. ברור שאותה לא מעניין האחיזה הגבוה והיכולת להתקרב למגבלות.

הסקודה מבחינתה היא מושלמת מכל הבחינות.

ושאשתי מאושרת גם אני מאושר...:wink:

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

edanj, לאשתך לא הייתה בעייה עם התפעול WRX, קושי של הקלאץ' אופי אספקת הכוח של המנוע וכו' ?

אני מחנך את אשתי היום ברכב עם QS ובולמי קוני צהובים מוקשחים 80%, כך שהמעבר לאיוו (מתי שהוא בשאיפה)

יהיה חלק :)

פורסם
מי שמעדיף כיף באיילון על פני כיף בנס הרים, הוא לא חובב הגה.

זה נכון במידה ומבלים 50% באיילון ו 50% בנס הרים.

כשהמשקל הוא 90% לטובת איילון, זה כבר עניין אישי של כמה כל אחד מוכן להתפשר.

emotion of motion

פורסם

חובב לא מתפשר על התחביב שלו, כשיש לו אפשרות לא להתפשר.

פורסם
edanj, לאשתך לא הייתה בעייה עם התפעול WRX, קושי של הקלאץ' אופי אספקת הכוח של המנוע וכו' ?

ההילוכים אומנם נכנסו לה יותר קשה מהאיביזה טורבו שהיתה קודם, אך לא היה לה שום בעיה בתפעול הרכב.

האיביזה הרבה יותר מסוכנת לטעמי והן התחברו ממש טוב יחד.

לאחר החלפת הנינג'ה, היא זרקה לי שהפתיחה בסובארו היתה טובה יותר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לא הבנתי את נושא האיילון כ"כ. נניח היית אומר נסיעה עירונית על בורות ואספלט מפוצח, הייתי מבין, כי זה הנקודה הכי גרועה בכל רכב קשיח. יש רחובות ליד הבית שלי שאני נמנע מהם כמו מאש. אבל דווקא באיילון? באמצע איילון אתה מתחיל לשחק עם הגדג'טים של המכונית? כשפקוק שם גם במייבאך לא תהנה וכשהכביש פנוי הקליאו מאד מאד מפתה.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
חובב לא מתפשר על התחביב שלו, כשיש לו אפשרות לא להתפשר.

תמיד אפשר לא להתפשר. אפשר לא לקנות דירה, אפשר לא להתחתן, אפשר לקחת הלוואה גדולה. כרגיל אתה עונה על מה שמתאים לך בלבד.

לא הבנתי את נושא האיילון כ"כ. נניח היית אומר נסיעה עירונית על בורות ואספלט מפוצח, הייתי מבין, כי זה הנקודה הכי גרועה בכל רכב קשיח. יש רחובות ליד הבית שלי שאני נמנע מהם כמו מאש. אבל דווקא באיילון? באמצע איילון אתה מתחיל לשחק עם הגדג'טים של המכונית? כשפקוק שם גם במייבאך לא תהנה וכשהכביש פנוי הקליאו מאד מאד מפתה.

איילון היה סתם דוגמא לכביש. רכב שתא הנוסעים שלו יותר איכותי, יותר נעים להיות בו. לא לכולם זה חשוב או משנה בכלל. בכל מקרה המיטו יותר נעימה מהקליאו באיילון בגלל זמינות כח, בידוד רעשים ועידון כללי.

emotion of motion

פורסם
צר לי רוני, אך זוהי הכללה פשטנית משהו. אין לי בעיה להתיחס לאחד שאינו אוהב לנהוג כחובב נסיעה או פשוט מתפעל רכב. אך ישנם גם אנשים שאוהבים לנהוג ולחוש את רכבם מעבר לרמה בסיסית של תפעול רכב. חלקם יבחר במכונית ידנית, חלקם האחר במכונית חזקה או שונה מהעדר וחלקם ישתדל להנות מהיפנומטית קבוצה 2 ממקום בהעבודה.

ועוד משהו. חובב הגה יכול להיות גם נהג אנין, מהיר ובעל יכולת גבוהה, שיבחר דווקא להתנייע בסיטרואן C6, למשל. נקודה למחשבה...

בסדר, אז אנשים כאלה הם חובבי נהיגה, לא חובבי נהיגה ספורטיבית (או חובבי הגה, אם תרצה). חובב הגה שנוהג ב-C6 הוא מישהו שיש לו מכונית פאן לסופי שבוע, או שהוא לא באמת חובב הגה הארד-קור.

אני מאוד נהנה מנהיגה ספורטיבית, אבל כמו שאמרתי כבר, אני מבלה את רוב זמני עם האוטו בנסיעות רגילות ולכן השיקולים שהיו לי הובילו אותי לקניה שעשיתי. הקרבתי נוחות נסיעה ושימושיות לטובת הספורטיביות אבל לא הקרבתי דברים אחרים. אם לא הייתי חובב נהיגה, הייתי קונה סקודה סופרב. זה נקרא סדר עדיפויות, בדיוק כמו שאנשים דירה ולא פורש.

חוץ מזה רוני, קרא בבקשה את מה שהקולגה שלך רוני נאק כתב על הגולף GTI בגליון האחרון שהוצאתם. גם הוא לא חובב הגה (או פחות חובב הגה)?

אז אתה פחות חובב הגה ממישהו שמוכן להתפשר בנושאי הנוחות ואיכות הפלסטיק. זה בסדר גמור שזה סדר העדיפויות שלך, בהנחה ואתה יודע שעשית הקרבה מסוימת בתחום הנהיגה הספורטיבית.

את הכתבה על ה-GTI עוד לא קראתי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...