Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

הרכב של ידידה שמעוניינת להורידו מהכביש. נתנה לי את רישיון הרכב,ת.ז ויפויי כוח . הפקידה סירבה לטפל בי, בטענה שרק בעלת הרכב יכולה להורידו מהכביש.

"מתי כבר ייפסק חוסר החשיבה במדינה הזאת", "מותר לי עם ייפוי למכור לה את הרכב

ולעשות טסט, אבל אסור לי להוריד מהכביש", למה שאלתי. "מפני שאם תמכור לה את האוטו, ביהמ"ש יכול להחזיר לה אותו. במקרה של הורדה מהכביש אי אפשר להחזיר" אמרה.

לא האמנתי שאשמע תשובה מטופשת כזאת.

השאלות שלי, האם זה בכלל חוקי ?. או זאת גחמה של הפקידה ?.

בועז.

פורסם

מה מטופש בזה?

הורדה מהכביש זה תהליך בלתי הפיך.

תאר לך שהסתכסכת עם חברה שלך ואתה רוצה להעניש אותה, זייפת את החתימה ולקחת את תעודת הזהות למשרד הרישוי.

מכירה אפשר לבטל ע"י בית משפט כך שאפשר להציל את הרכב עם הוכחה.

הורדה מהכביש גם בג"ץ לא יעזור.

אז למה שהפקידה לצורך העניין תכניס את הראש למיטה חולה?

פורסם

אלו הנהלים, והפקידה פעלה כהלכה.

הורדת רכב מהכביש הינה פעולה בלתי הפיכה ולכן חשוב שבעל הרכב יבצע אותה ולא שליח מטעמו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ייפוי כוח כוחו יפה לכל הפעולות, כולל הורדה מהכביש.

גם בג"ץ לא יעזור? אל תעשה צחוק מעצמך.

הטעם היחידי שעומד לצד הפקידה בעניין זה הוא חוסר הרצון לעומס העתידי הצפוי לבית המשפט בבואו להפוך פרוצדורה מנהלית (החזרת רכב לכביש) לעומת הפיכת פרוצדורה חוזית (השבת הרכב שנמכר לא בתום לב לצד שלישי). יש לי הרגשה שהיא לא בדיוק חשבה על עניין זה.

נהלים? להחליט שייפוי כוח אינו "תופס" לזכויות מסוימות של בעל הרכב ברכב, כאשר הוא לא התנה עליהן בייפוי הכוח עצמו זה לא תקין.

פורסם

שלום.

אתם קצת הרבה טועים,היה ברשותי אופנוע שעברתי איתו תאונה לא קלה,האופנוע מושבת.

האופנוע היה רשום על שם אחותי מכוון שהייתי קטין.

הלכתי למשרד הרישוי על מנת להוריד את האופנוע מהכביש. ניגשתי עם ת''ז ויפוי כוח של אחותי,הפקיד הוריד את האופנוע מהכביש הביא לי רישיון רכב ורוד, ואמר לי שאם ברצוני לעלות בחזרה את האופנוע רק בעל הרכב יוכל להחזיר אותו לכביש.

אז באמת שאני לא יודע מה עבר על הפקידה באותו רגע בראש.

נירן.

פורסם

נירן, אתה קצת הרבה טועה.

מה שאתה ביקשת לבצע בשם אחותך זה לא הורדה מהכביש אלא הקפאה זמנית של רישיונות הרכב. שים לב לעובדה שכאן מדובר על פעולה הפיכה - בכל רגע יוכל בעל הרכב להגיע למשרד הרישוי ולהחזיר את רכבו אל הכביש.

הורדה מהכביש היא פעולה אחרת שאיננה הפיכה, גם אם יגיע בעל הרכב בעצמו אל המשרד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם זה אכן הנוהל זה באמת מוזר.

שהרי במחיר של פחות מ 200 שח הוא יכול להשתמש ביפוי הכוח כדי להעביר בעלות על עצמו ואז להוריד את הרכב מהכביש.

פורסם
מישהו יכול להסביר מה כל כך בלתי הפיך בהורדה מהכביש ולמה?

משרד הרששוי מבטל את הרשיון של הרכב ,כלומר הרכב הזה לא קיים יתר.

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

פורסם

וכך כתוב באתר משרד התחבורה/רשות הרישוי:

ביטול רישום רכב: אם רכבכם יצא מכלל שימוש, נמסר לפירוק וכד', מלאו טופס בקשה לביטול רישום רכב , פנו לסניף משרד הרישוי עם הבקשה, תעודת זהות ורישיון הרכב והחזירו את רישיון הרכב. ביטול רישום רכב נעשה על ידי בעל הרכב בלבד. הרישיון יבוטל ולא ניתן לחדשו. באותו זמן ניתן למלא טופס לבקשת החזר אגרת רישוי

ההדגשות שלי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...