Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה|בחירת רכיבי מערכת בשביל חבר טוב!

shay106460
שימו לב! השרשור הזה בן 5562 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

השבוע חבר טוב שלי היתחדש ברכב וקנה לעצמו גולף.הוא דיי התלהב מהקטע של מערכות לרכב ופנה אליי לייעוץ בבחירת מערכת מספקת לרכב שלו.הוא אמר לי זאת כך "שי,אני סומך עלייך ואני אקנה מה שתגיד".

שאלתי אותו מה התקציב שלו,הוא אמר שעומדים לרשותו 4000 שקל.אבל רגע!-מתוך ה-4000 שקל האלו 500 יגיעו רק בחודש הבא לשם התקנה וחיווט (וכניראה שהוא יעשה בעתיד אטימות ובידוד בתקציב של עוד אלף שקל).קודם כל יש לי שאלה חשובה,אמרתי לחבר שלי שעדיף לו קודם לקנות רכיבי מערכת איכותיים ורק אז לחסוך בעתיד לאיטום ובידוד מהסיבה הפשוטה שאם הוא יעשה הכל במכה אחת הוא יצטרך להיתפשר על מערכת רמקולים סאב ומגבר פחות טובים ואז הוא יכנס לבאלגן הזה של למכור אותם ולהביא יותר משוכללים-וחבל על הכסף שלו.אז השאלה היא כזאת,עומדים לרשותו 3500 שקל לרכישת הרכיבים עצמם ועוד 500 שקל להתקנה וחיווט,האם חוץ מבידוד ואטימה של עוד אלף ש"ח בעתיד הוא יצטרך דבר נוסף במערכת מהרמות האלו? (הבנתי שהוא קיבל קבל ממישהו במתנה).סה"כ הוא אוהב מאוד מזרחית אבל בנוסף הוא מיסתדר עם רוב סוגי המוזיקה (כל מה שנישמע טוב לאוזן) והדרישות שלו הם:רדיו דיסק,סט קומפוננט רמקולים 6X9 וסאבוופר.כאן מגיע רגע של בלבול-הוא כבר שילם 1000 ש"ח עבור מגבר ידוע ומצוין JBL GTO 1004...חדש עם אחריות-אחלה מחיר.כאן הוא נישאר עם תקציב של עוד 2500 ש"ח בשביל ארבעת הרכיבים הנ"ל.

הוא צריך רכיבים שיתאימו למגבר שלו,קומפוננטים שיתפסו שני ערוצים ועוד סאב שיתפוס שני ערוצים בגישור(אחוריים ישבו על הרדיו דיסק).הוא דיי התעקש לגביי האחוריים 6X9 כיוון שהוא לא רוצה לוותר על עוצמה והוא מחפש במה אחורית בשביל זה.אבל סה"כ חשוב לו שבעיקר הסאב והקומפוננטים יהיו באיכות צליל גבוהה ככל האפשר בתקציב הזה.2500 שקל זה לא הרבה בשביל ארבעה רכיבים אמנם,אבל אני מאמין שהמקצוענים ידעו איך לחלק את התקציב.דרך אגב סחורה יד שנייה לא באה בחשבון מבחינתו עקב ניסיון גרוע בעבר:shock:.

לפניי ההצעות שאני אקבל פה ואעדכן אותו חשוב לו לדעת משהו שכבר הזכרתי אך אכתוב זאת שוב כי ההודעה הזאת דיי ארוכה-כאמור התקציב לרכיבים הוא 3500 מתוכם 1K בוזבזו כבר על מגבר מצוין לטעמי כך שהוא נישאר עם 2500 שקל-אז השאלה היא האם עוד 1500 שקל (500 כרגע להתקנה-ולא בטוח שכל ה-500 ילכו כי אפשר למצוא מתקין סביר ב300 ש"ח) יספיקו להתקנה סבירה+חיווט+בידוד מקדימה+אטימה פשוטה (אולי מאחורה?) בעתיד והאם יש עוד משהו שכדאי לו לקחת בחשבון שהוא יצטרך בעתיד? עוד משהו בשביל סדר גודל של מערכת כזאת (שהיא נחשבת דיי בינונית ולא ברמות גבוהות שצריכים אקולייזרים ולא יודע מה וכיוונים מקצועים וכדומה).

חרשתי על זאפ ומצאתי כמה אופציות נחמדות לחלק מהרכיבים,לא התמקדתי ברדיו דיסק כי קיימים מאות דגמים:|אני מקווה שיציעו חברות מוכרות ולא חברות שפחות ידועות בארץ גם אם הן גרמניות או מארה"ב אבל פחות נמכרות כאן.

הינה רשימה של הצעות שמבחינתי דיי נותנות תמורה טובה למחיר:

אחוריים 6X9:

GT5963 JBL

GTO937 JBL

REF9623I Infinity

TEMPO 6X9 Morel

קומפוננטים:(דרך אגב הוא צריך בגודל של 6.5 אינץ')

165A Focal

Tempo 6 Morel

Dotech MKII 6 Morel

Dotech Ovation Morel

XSC.6 SoundStream

REF6520CS Infinity

ESA216 MB Quart

HED1602 Cerwin Vega

(יש גם סט קומפוננט של הרץ סדרת אנרג'י אני חושב גם סט טוב כמה הוא עולה? לא מצאתי בזאפ...)

סאב:(רצוי שיגיע עם תיבה מקורית)

HED12 Cerwin Vega

JBL GT51204BR

GTO1260BR JBL

GTO1200B JBL

כל הרכיבים שרשמתי בטווח מחירים שונה ואני מודע לזה-הסיבה היא פשוטה כדי שאפשר יהיה להתאים ולהכניס בתקציב את כל הרכיבים שהוא מבקש,אם יהיו טענות גורפות שאין צורך ב6X9 אדאג לבשר לו זאת,זה חבר ממש טוב ואני אעשה מקסימום שביכולתי כדי שיצא מרוצה.קיימים אולי דגמים נוספים של רכיבים שלא ציינתי אז נישמע הצעות.כל הרכיבים צריכים להתאים למגבר שהוא מחזיק כרגע...סה"כ אני חושב שנתתי מספיק פרטים ואף יותר מדי אז תודה למי שהתעזר בסבלנות לקרוא את כל הפרטים ואני מודה לעוזרים.המשך יום נעים לכולם!(למרות שאני בספק-אם צריך עוד פרטים אני אשאל אותו ויתן תשובות).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מומלץ לו לשמוע כמה קומפוננטים ברמה של המורל דוטק ואז להחליט.

ר"ד- השאלה היא כמה הוא מתכוון להשתדרג בעתיד, ר"ד כמו פיוניר 4050 או פנסוניק 5401 לדוגמא, יספיקו לו למערכת הזו.

סאב, שוב, רצוי לשמוע, אני יכול להמליץ על 4-5 סאבים מעולים אבל נשמעים שונה אחד מהשני, כל אחד טוב בדרכו שלו.

אחוריים- ממש מומלץ לרדת מהעניין הזה, כשיש סט קדמי מוגבר, מותקן, ומכוון היטב בתוספת סאב, אין צורך באחוריים.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רדיו דיסק לרכב Pioneer DEHP4050UB

650 ש"ח.

קומפוננט ‏6.5 ‏אינטש Dotech MKII 6 Morel

850 ש"ח

סאב וופר ‏12 ‏אינטש COMP C12 Kicker

300 ש"ח,ובנוסף לזה תיבה ב-200 סה"כ 500 ש"ח.

זוג רמקולים TEMPO 6X9 Morel

580 ש"ח.

סה"כ 2,580.

אם הוא יוותר על ה6X9 שלוקחים לו הרבה כסף מהתקציב הוא יכול להביא סאב יותר טוב+קומפוננט יותר טוב ועוד ישאר לו כסף.

לדוגמא:

קומפוננט Dotech Ovation Morel

1000 ש"ח.

סאב וופר ‏12 ‏אינטש CVR12 Kicker

450 ש"ח

הוספנו עוד 300 ש"ח,נשאר עוד 280 ש"ח ושידרגנו את המערכת,תמליץ לו ותסביר לו למה שווה לוותר על ה6X9,ואפשר אפילו לשדרג עוד יותר.

ואני יכול להגיד לך שהוא יהנה מהמערכת,באמת יש לו פה מערכת טובה מאוד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקי אני מחכה לעוד תשובות אני כרגע אעדכן אותו בנוגע לאחוריים שכדאי לוותר עליהם ולקחת קומפוננט וסאב ברמה הכי טובה לתקציב שלו.דרך אגב SROOL חבר שלי לא ישדרג את המערכת בעתיד מה שהוא קונה נישאר לכמה שנים לפחות,ואין לו את היכולת לשמוע כמה קומפוננטים כי החנויות האלו לא הכי קרובות לאזור שלנו הוא פשוט רוצה להזמין את הכל והוא סומך עליי שהסחורה תיהיה טובה.אם יש לך המלצות ל4-5 סאבים כמו שאתה אומר אני ישמח לשמוע בכל זאת.דרך אגב בשביל סט קומפוננט כדאי לו ללכת על סאב עם תיבה פתוחה או סגורה?-כמו שציינתי עדיף שהסאב יגיע עם תיבה מקורית מהחברה לא ניראה לי שיש לו יכולת להיכנס לקטע של ליבנות סאב בעצמו או דרך נגר,אם אצל נגר תיבה עולה 200-250 שקל+הריפוד שלה אז אני לא מאמין שתיבה מהחברה תעלה הרבה יותר ולרוב תיהיה קצת יותר איכותית וחוסכת הרבה כאב ראש ותיכנונים-לדעתי זה עדיף.

השקעתי היום עוד קצת זמן וחיפשתי בישבילו כמה אפשרויות לרדיו דיסקים בזאפ מחר אני אעלה אותם ואבקש חוות דעת.הוא ניראה לי לא כל כך לחוץ בקשר לקנייה הוא יודע שאם הוא יהיה סבלני הוא יקבל ממני (בהנחייתכם) את העצות הטובות ביותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין קשר בין הקומפ' לסוג התיבה של הסאב.

את סוג ונפח התיבה קובעים לפי דרישות הסאב והעדפה מוזיקלית.

אגב, מה הדרישות מהרדיודיסק? (USB/ בלו תות'/ GPS)

מתחדשת*

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מוטי אני לא מאמין שאחרי כל מה שרשמתי למעלה אתה שואל אותי איזה מגבר יש לו,אבל לא נורא אם תצליח לעזור אגיד זאת שוב.

JBL GTO1004.

הדרישות מהרדיו דיסק קורא MP3 כמובן והכי הרבה אופציות לשחק עם כיוונים בשביל איכות הסאונד לפי מה שהוא אומר,אולי עיצוב עם תאורה נחמדה לא יזיק אבל לא מעבר לזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הוא לא צריך לשמוע בחנוית אלה ברכבים - שיבוא למפגש :-)

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי רדיו דיסק ממליץ על ה 786, נותן תמורה ענקית לכסף, במיוחד בחלק של הכיוונים.

הבעיה שהוא גומר יותר מחצי תקציב חדש, אם תמצא יד שניה ב 1000 זה מחיר יחסית טוב.

מה שנשאר מספיק לדוטק וC12 (ממליץ מנסיון).

מתחדשת*

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מוטי אני לא מאמין שאחרי כל מה שרשמתי למעלה אתה שואל אותי איזה מגבר יש לו,אבל לא נורא אם תצליח לעזור אגיד זאת שוב.

JBL GTO1004.

הדרישות מהרדיו דיסק קורא MP3 כמובן והכי הרבה אופציות לשחק עם כיוונים בשביל איכות הסאונד לפי מה שהוא אומר,אולי עיצוב עם תאורה נחמדה לא יזיק אבל לא מעבר לזה.

מצטער לא שמתי לב.

חפש יד שניה 785\9855

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5562 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...