Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחלתי לחפש מכוניות, ואתמול אבי חזר עם הצעה שהוא מצא באיזה מגש הנקרא "קליל רכב"(למי שמוכר מוזמן לתת חוות דעת). הוא הראה לי פיאט גרנדה פונטו מהשכרה שנת 2007 עם 70K ק"מ, המחיר פחות או יותר 45K.

הבעיה שחוץ מחסכון בדלק ובטיחות(5 כוכבים) אני לא רואה בה שום יתרון נוסף.

למי שיש את האוטו יכול להגיד איך האוטו בנסיעות? נוח\לא נוח? לפי מה שראיתי המנוע מאוד חלש(מספק סך הכל 66 כוחות סוס), האם המנוע יוכל לעלות עליות יחסית קשות? אני גר באזור יחסית הררי רב העיר עליות וירידות, אז זה חשוב לי מאוד.

לגבי הנוחות, הכבישים פה לא מתוחזקים ברמה מי יודע מה, ואני מפחד שכל בור או במבר כל האוטו יעוף..

עוד דבר שגורם לי להסתייגות מהרכב זאת האמינות, הסטיגמה הרווחת היא שפיאט לא הכי אמינים(בלשון המעטה), ותגרום לי להרבה ביקורים במוסך, האם זה נכון גם לגבי הגרנדה?

תודה מראש

פורסם

שלום מקס,

קודם כל, בהודעה שלך היו הרבה שגיאות הקלדה. נסה לעבור רגע על ההודעה לפני שאתה משגר אותה כדי לוודא שלא שכחת כל מיני אותיות במקומות אסטרטגיות.

לגבי הגרנדה - לאחרונה יצאו מחברות ההשכרה המון גרנדה חדשות במחירים מאוד מאוד מפתים, תמורה מעולה למעט מאוד כסף.

לגבי כוח המנוע ועליות - תיהיה בטוח שבאיטליה, מולדת הפונטו, יש עליות חדות יותר מאשר בחיפה או בירושלים ועדיין לא שמעתי על פונטו שלא הצליחו לטפס עליה כלשהיא. נכון, המנוע חלש יחסית ואם אתה מחפש להתחרות בעלייה כנראה שתפסיד ובגדול לכל משפחתית ממוצעת, אבל לראש ההר תגיע ואפילו עם מזגן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה פיק תודה על התשובה.

קודם כל סליחה אם היו שגיאות, מיהרתי לבית הספר ורציתי לכתוב את זה מהר.

סבבה אז עליות המכונית תעלה, עכשיו שאלה לגבי נוחות הנסיעה, עד כמה כל בור או כל דבר שמפריע לנסיעה בכביש אני ארגיש במכונית? בעליות על גבשושיות האוטו ירעד? נוחות נסיעה זה מרכיב שיחסית מאוד חשוב לי(אחרי אמינות ובטיחות הרכב)

ועוד שאלה איך הפונטו מבחינת אמינות? במיוחד שהמכונית כבר שנתיים בהשכרה, למה אני יכול בדיוק לצפות מהמכונית?

פורסם

אני הייתי בודק משהו אחר.

בד"כ חברות ההשכרה מוכרות את הרכבים שלהן בעצמן. אם הן מוציאות אותם החוצה - יש להן סיבה טובה לעשות את זה.

גם אני שוקל בהחלט לקחת גרנדה פונטו כזאת לעצמי, הרכב נראה מדהים בעיצוב שלו והמחיר תחרותי מאוד ומאפשר לקנות רכב חדיש למדי במחיר נמוך.

ממליץ לך לבדוק טוב טוב את הנושא של תאונות ואימות ק"מ מול מוסכים מורשים או חברת ההשכרה שמכרה את הרכב.

כמו כן מומלץ ביותר להתווכח ולהתמקח לגבי המחיר - אני ראיתי כאלה משנתון 2008 שנמכרות בסביבות 50K, אין שום סיבה בעולם שתשלם על שנתון אחד מתחת מחיר של 45K.

פורסם

אני בכללי בכלל לא רוצה את המכונית, אבל בכל מקרה חשבתי לבדוק.

אני אאלץ לוותר בנימוס על המכונית :)

מה שמרחיק אותי זה פשוט המנוע, נו באמת במאה ה-21 מנוע עם 66 כוחות סוס? אני לא מצפה לעשות מירוצים אבל עם כל הכבוד במיצובישי צ'אמפ של סבא שלי שנת 94' יש יותר(אם אני לא טועה 70 כוחות סוס), אני מחפש אוטו שיביא גם טיפה ביצועים ולא רק לקחת מנק' A ל B(בשביל מטרה כזאת אני לא צריך מכונית בכל כל הרבה כסף).

פורסם

זה כבר ממש עניין אישי.

אני תמיד נסעתי במכוניות חלשות - מליאונה 1300 שהייתה לי במשך 6 שנים, עכשיו קסארה דיזל בלי טורבו ונראה לי שהממשיכה שלה תהייה הפונטו 1250 עם 66 כ"ס אומללים 8) אני כבר מורגל לזה.

האמת היא שלא מצאתי את עצמי אף פעם סובל (למעט מהליאונה בעליות עם מזגן), ואני עוד נסעתי כל יום לכרמל ועכשיו כל יום להדר (שכונות בחיפה).

קח בחשבון דבר אחד - כיום, הגרנדה פונטו, הפונטו והפנדה - הן המכוניות המתקדמות ביותר מבחינת היחס של שנתון לכסף.

• תוכן חדש...