Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי ידית מומנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סטייה של 20% עד 100% , אתה בטוח?

כל מכשיר שהוא יש לו סטייה (טלורנס) לא קיים מכשיר שהוא מדוייק בכל מאת האחוזים. ככל שהמכשיר יותר מוקפד ביצורו כך הוא יהיה מדוייק יותר אך גם יקר יותר.

לצורך העניין עם כיוונת בידית מומנט סגירה של 100nm, אזי בסטייה של 20% יכול להיות שסגרת בטווח מומנט של 80 עד 120 nm

לי נראה יותר הגיוני שראית טווחי סטייה של 2% עד 10%

פורסם

סטייה של 100 אחוז בידית מומנט יכולה להגמר בנזק.

אתה בטוח שאלו הטווחים?

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

לא הגיוני כלל. בידיות הבינוניות הסטייה היא בין 5-10% ולא יותר (סיגנט למשל). באיכותיות הסטייה עומדת בד"כ על לא יותר מ-2% (תוצרת גרמנייה, ארה"ב). אולי מדובר על ידית סינית למהדרין, ואפילו אז זה לא נשמע הגיוני- סטייה של 100%?! איך הם עוד מוכרים כלים כאלה?! הם חשופים לתביעות חופשי על נזק למשתמשים.

שמע, ידידי, עזוב אותך ממה שראית, ואם אתה צריך ידית מומנט והמחיר לוחץ, לך על סיגנט- בין 300-500 ש"ח ואתה יוצא עם כלי סביר, או אם אין לך בעיית מחיר לך על תוצרת גרמנייה- אשמח לכוון אותך יותר לעומק בהודעה פרטית.

גילוי נאות- אני עובד בחברת אספקה טכנית. שלא תגידו שלא אמרתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תגיד, במקום לעשות חיפוש בגוגל "ידית מומנט" או "מפתח מומנט" עדיף לפרסם פה שאלה בלי קשר?

הכוונה היא למפתח שסוגר דברים וברגים וכו' למה שהוא ספציפית אותו אחד הותאם, הקטע הוא, שיש עליו מד מומנט, זאת אומרת כוח/לחץ הסגירה על הבורג או דבר שאתה סוגר.

למה? מכיוון שיש הרבה דבירם גם ברכב, שהיצרן קבע חוזק סדירה מסויים במומנט מסויים, לכן, על מנת שלא תחרוג או תסגור חלש מדי עקב אי וודאות, יש את המכשיר הזה.

פורסם

סטייה מוצהרת בד"כ ע"י היצרן , (אפילו סיגנט) הטווח 3-5%.

אבל... הדיוק המירבי וכנראה לזה התכוון המשורר הוא בשליש האמצעי של טווח ערכי ההידוק.

כלומר אם הידית מותאמת להידוק ברגים במומנטים של בין 20 ל 110 NM הטווח המתאים ביותר לשימוש בה הוא בין 50 ל- 80

פורסם
תגיד, במקום לעשות חיפוש בגוגל "ידית מומנט" או "מפתח מומנט" עדיף לפרסם פה שאלה בלי קשר?

הכוונה היא למפתח שסוגר דברים וברגים וכו' למה שהוא ספציפית אותו אחד הותאם, הקטע הוא, שיש עליו מד מומנט, זאת אומרת כוח/לחץ הסגירה על הבורג או דבר שאתה סוגר.

למה? מכיוון שיש הרבה דבירם גם ברכב, שהיצרן קבע חוזק סדירה מסויים במומנט מסויים, לכן, על מנת שלא תחרוג או תסגור חלש מדי עקב אי וודאות, יש את המכשיר הזה.

קאפיש.

עוד יבוא היום וגם לי יהיה Ford Mustang 67'

חסר לי רק כסף זמן מקום כלים וידע.

• תוכן חדש...