Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש מזה כחודשיים ג'מפי/פיאט סקודו כשאני נותן עדיפות לסקודו בשל מחירון נמוך יותר לאותו שנתון.

התקציב : 45-50K ש"ח. אני יכול להוסיף עוד 25K ש"ח, אבל מעדיף שלא.

הבעיה היא שהמכוניות שאני פוגש - בעלות קילומטרז' של 250K ק"מ ומעלה, ויש להם רשימת ארוכה של דברים תקינים כרגע אבל... אוטוטו להחלפה.

כרגע יש לי סובארו GL סטיישן 92 עם 370K ק"מ ואני לא מרגיש שהוא "מתפרק", וגם התיקונים זולים מה שאין כן בג'מפי.

בקיצור :

האם ללכת על שנתון 2004 (45-55K ש"ח) עם קילומטרז' מעל 250K ק"מ ולקוות שלא להכנס בשנה הקרובה ל10-15K הוצאות, או מראש לקנות רכב עם קילומטרז' נמוך (120-150K ק"מ) שנת 2005 ולשלם כ-70K ש"ח.

אגב, הסכומים 10-15K ש"ח הם לא דמיוניים. מוכר שקנה את הג'מפי שלו לפני שנה הראה לי קבלות על 15K ש"ח בשנה האחרונה.

פורסם

תקלות לא קשורות ישירות לקילומטראז'. יכול להיות רכב עם מעט ק"מ יחסית אבל מוזנח שיאכיל אותך מרור.

אני הייתי מסתכל קודם כל על היסטוריית טיפולים, אם אני רואה שהרכב מטופל ואין לו תקלות חוזרות אז קילומטראז' לא כ"כ שיקול בשבילי. אני גם מעדיף לקנות יותר בזול וליישר קו כמו שצריך אצל מוסך שאני סומך עליו ומקצועי - ואז יהיה לי שקט, מאשר כבר מההתחלה "להשכיב" יותר כסף בשביל (אולי) יותר אמינות, מה שבכלל לא וודאי שיקרה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

קודם כל אתה חייב להבין שאיך שלא תאכל את העוגה הג'אמפי (או הסקודו) יהיו יקרים יותר לאחזקה מהסובארו שלך.

ברכב מודרני עם מנוע דיזל לא צריך הרבה חוסר מזל כדי להגיע להוצאות של 10-15K ש"ח, מספיק גם קצת חוסר מזל :wink:

כבר לא בונים מכוניות כאלו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודות למשיבים.

הסובארו נשארת אצלי, ואני יודע להעריך אותה כראוי, למרות שרוב החברים צוחקים עלי.

זה דוגמא לרכב ב 10K ש"ח שאני יכול מתי שאני רוצה להניע ולנסוע לאילת בלי לחשוש לתקיעות בצד הדרך.

ברור לי שזה לא סובארו, אבל הקילומטרז' בהקשר של דיזל מרתיע קצת חברים מסביב.

הפגתם את חששותי.

פורסם
האם ללכת על שנתון 2004 (45-55K ש"ח) עם קילומטרז' מעל 250K ק"מ ולקוות שלא להכנס בשנה הקרובה ל10-15K הוצאות,

אתה יכול לקוות, סיכוי שזה יקרה לא גבוה.

או מראש לקנות רכב עם קילומטרז' נמוך (120-150K ק"מ) שנת 2005 ולשלם כ-70K ש"ח.

לדעתי, זה עדיף.

ועדיין יש סיכוי גבוה להוצאות גדולות, אם כי נמוך מהמקרה הראשון.

אגב, הסכומים 10-15K ש"ח הם לא דמיוניים. מוכר שקנה את הג'מפי שלו לפני שנה הראה לי קבלות על 15K ש"ח בשנה האחרונה.

זה לא דימיוני בכלל לרכב עם קילומטרז' גבוה, שממשיך לעבוד ולנסוע הרבה. במיוחד אם אתה ממשיך לטפל במוסכים מורשים.

הייתה לי רנו קנגו עם מעל 300 אלף ק"מ, שעשתה כ 100 אלף בשנתיים האחרונות שלה אצלי. בשנתיים האלו האחזקה השנתית עברה את ה 15000 בשנה.

בהצלחה.

פורסם

אני מתכנן לקנות את הרכב לטווח ארוך. 5-7 שנים, אם לא יהיו הפתעות.

העניין שבין שנת 2006 ל2005 ומשם ל2004 יש ירידת ערך מחירון שנתית של כ15K ש"ח.

בגלל שאין לי סנטימנטים לרכב (גם שנת 90 בסדר) רק חשוב לי השירות שהוא נותן לי ואמינותו (לא בא לי להיות בן בית במוסך או בגרר), אני מתלבט אם לקנות ביקר יותר שנתון מתקדם עם קילומטרז' נמוך, או לקנות רכב במחיר בינוני ולהשקיע את "ההפרש" עם הזמן.

אסור גם לשכוח שתקלות יש גם ברכבים חדשים יותר ואין ביטחון מלא גם אם הקילומטרז' נמוך.

תודה בנתיים.

פורסם

כמו שאתה רואה - שני יהודים שלוש דעות...

אני מתיחס לרכב משומש כחתול בשק. לא יודע מה היה לו ומה עבר.

עכשיו יש לי אפשרות או לקנות קצת יותר בזול ולהשקיע בעצמי ביישור קו יזום, או לקנות מראש יותר יקר ובשאיפה לא להצטרך להשקיע.

אם יש מוסכניק שיודע את העבודה ולא הורס יותר ממה שהוא מתקן (חשוב מאד!) אז אני מעדיף את האופציה הראשונה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ואני חושב, ששום תיקון לא יכול להחזיר את הרכב למצב חדש.

תבינו, רוב המכלולים, שמוחלפים במסגרת תיקונים כאלו ואחרים, הם מכלולים משופצים וא משומשים, או תחליפיים.

וזה בגלל שעלות מכלולים מקוריים חדשים גבוהה מאוד.

כשהולך אלטרנטור, שמים משופץ. כשהולך סטרטר - כנ"ל. כשהולכת משאבת הזרקה - משפצים אותה.

כשהולך טורבו - בדרך כלל שמים אחד מפירוק. כשהולך מדחס מזגן - גם כן משפצים.

ציריות - שמים תחליפיות. וזה נכון כמעט לגבי כל דבר.

מכלולים תחליפים, משופצים ומשומשים כמובן פותרים את הבעיה לתקופה מסויימת, אבל אורך חיים שלהם אף פעם לא משתווה לאורך חיים של מכלול מקורי חדש.

ולכן, לדעתי, רכב שעבר "יישור קו מאסיבי", והורכבו בו מכלולים כמתואר למעלה, לעולם לא יחזור להיות כחדש.

ואם התחילו גם לעשות אילטורים במערכת חשמל, וגם פירקו והרכבו 3-4 מערכות אזעקה, מספר אימובליייזרים, ועוד כל מימי קישקושים חשמליים - זה פתח לבעייות נוספות.

אני מדבר מניסיון עם 2 מכוניות מסחריות דיזל שונות, שלמרות האחזקה הקפדנית, ושימוש סביר ולא הרסני, נדרשו להיכנס למוסך פעם בחודש/חודשיים, וזה לא הגזמה. כלומר הייתי מגיע לטיפול פעם בשלושה חודשים, ועוד פעם באמצע בין הטיפולים, כמעט תמיד.

הזמן האבוד, הטרטורים, מכוניות חלפיות, המתנה במוסכים, וכו/ וכו שווים הרבה כסף ועצבים.

בקיצור, אני נגד קניה של רכב בלוי, ותיקון שלו בהמשך בשלבים. כי גם התוצאה הסופת היא לא מי יודע מה, וגם, כאמור, הזמן גם כן שווה כסף.

• תוכן חדש...