Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מחפש רכב ראשון שיהיה אמין ולא יקר להחזקה וטיפולים ,ובעל נוחות סבירה(לא מעונין ברכב קומפקטי או קטן).

הרכב יהיה בעיקר לנסיעות לעבודה במרחק של מספר קילומטרים מהבית ,וכן לנסיעות ארוכות מידי פעם.

אני מתלבט בן מספר דגמים:

1. טויוטה קרינה
  2. פונטיאק גראנד פרי
  3. שברולט מונטה קרלו\לומינה
  4. סובארו אימפרזה גראנד לאונה

בבקשה תעזרו לי לעשות סדר מבחינת עלויות ביטוח וטסט, צריכת דלק, תיקונים וטיפולים.

תודה מראש.

R.I.P -PONTIAC G.P 1994 LPG     MIATA NC ex     SUBARU GC8 ex,     bmw m140     corolla 2022

פורסם

אם לא חשובה לך תצרוכת הדלק הרי שהאמריקאיות יהיו מתאימות לך.

הפונטיאק הוא רכב טוב אבל יקר מאוד בחלקים תנסה לשים יד על גיר 4 הילוכים ולא 3.

הלומינה באה עם גיר 4 הילוכים אבל עם פחות אבזור מהפונטיאק{לפי מה שאני יודע}

האמריקאיות ידועות באמינות גבוהה יחסית אבל כשמשהוא מתקלקל זה מתחיל להיות יקר.

והאימפרזה לא קשורה בכלל כי היא ממש אבל ממש לא נוחה אבל אמינה בצורה מעולה.

אם חיסכון בדלק חשוב לך תלך לכיוון הצרפתיות כמו 306 וzx שנתונים 95-99.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם

לפי מה שאני יודע ביטוחים לא ממש יקרים אני מכיר בחור שהוא בן 30+ ומשלם חובה של 1400 ש''ח.

טיפול תקופתי לא אמור להיות יקר מדי מחיר סביר.

אותו בחור גם נוהג בפונטיאק גראנד פרי מיובאת מנוע 3100 גיר 4 הילוכים abs בקרת שיוט חצאיות וסאן רוף מקורי.

האוטו פשוט כיף חזק ויסחית חסכוני לנפח שלו הוא עושה 1:9.

רון

פורסם

אין הבדל מבחינת הביטוח.

ביטוח מקיף בכל מקרה אף אחד לא יעשה לרכבים האלו, ההפרש במחירי ביטוח החובה וצד ג' לא גדול במיוחד (כמה עשרות שקלים עד מאות בודדות לשנה לכל היותר).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה על התגובות8)

איזה עוד רכבים דומים תוכלו להמליץ לי ?

R.I.P -PONTIAC G.P 1994 LPG     MIATA NC ex     SUBARU GC8 ex,     bmw m140     corolla 2022

פורסם

שלום רב.

לגבי לומינה !

מניסיוני המר במיוחד. לומינה זה רכב מאד מפנק מאד חזק (בגסרת ה LTZ כמו שלי) אבל אני אישית עברתי המווווון תיקונים

החלפתי חלקיםפ אחד אחרי השני ועכשיו גם החלפתי מנוע. אז אם אתה כן רוצה לומינה - ואני ממליץ רק מבחינת העוצמה והנוחות של הרכב, אז כדאי למצוא רכב שכבר עבר תיקונים גדולים בשנה שנתיים האחרונות ואז להיות בראש שקט.

בכלל. גם מכונאים דיי מהללים את הלומינה ואומרים שאם זה רכב מטופל כראוי אז הוא אמין.

אני כנראה ספגתי את כל התקלות שהיו אמורות להיות לבעלים הקודמים.

למנוע שהחלפתי לפחות קיבלי גם אחריות לשנה שזה המון, כך שעכשיו יש לי שקט נפשי.

אבל זה עלה לי ביוקר !

אז תשים לב טוב טוב לפני שאתה קונה רכבים שהם מעל 7 שנים על הכביש.

אם יש לך עוד שאלות לגבי רכב מסוג זה אשמח לענות ולסייע לך.

פורסם

אני באמת סקרן לדעת איזה אמריקאית עם הזרקה אפשר לרכוש ב15K.

אני מקווה שפותח השרשור יודע מה הוא עושה כשהוא פונה לשוק האמריקאי, זה שורשמים נפח מנוע 3800, 2400 זה הכל טוב ויפה אבל צריכת דלק בפועל נראית הרבה פחות סקסית. בעוד שרכב אירופאי עם מנוע 1.6 יעניק לך צריכת בדלק של 1:12 מנוע אמריקאי יעניק לך פינוק של 1:6/1:4. אם אתה מעולם לא תידלקת רכב זה לא יאמר לך הרבה, אבל זה המון כסף!

אל תצפה ממנוע עתיר סמ"ק אמריקאי להיות בעל תכונות של מנוע אירופאי בעל נפח זהה. בפורום טכני מסתובב פה בחור עם מוסטנג 3800 שמתהדר ב150 כ"ס, אמנם יש לו מומנט שמפצה על כך אבל אם אתה לא צריך את המומנט הזה(ובתור נהג חסר נסיון אתה לא) אין שום סיבה שתפנה לשם.

המלצתי היא לזנוח את חלום המנוע השמן לתקופות יותר יפות כשיהיה לך מושג יותר טוב ברכבים ובתחזוקה שוטפת.

אם גודל הרכב זהו עניין מאוד חשוב בשבילך אני יכול להמליץ לך על רכבי מנהלים ישנים: פזו' 405 זהו רכב מצויין מנוע ה1600 סוחב כמו בהמה בגרסא הידנית, 605 אחרי שנת 94 הפך גם לרכב מאוד אמין. סיאט טולדו/VW פסאט הינם רכבים זהים בשנתונים האלה ומאוד מומלצים אמנם מנוע ה1.6 קצת חלש אבל ה1.8 ומעלה עושים את העבודה ללא תלונות. אתה יכול לפנות גם לכיוון יפן אבל פה אני קצת חלש בהמלצות.

פורסם

אני חולק על דעתך. אם נוסעים למשל בקוואליר או קורסיקה מנוע 2200 בנורמליות ולא לוחצים עד הסוף אז אני לא רואה שום סיבה שהאוטו לא יעשה 1:10 לפחות.

וגם אם תיסע בפג'ו בפראות אז היא תאכל הרבה דלק בנוסף על זה שהיא לא ממש חסכונית.

רון

פורסם

הסיבה שאני פונה לשוק של הרכבים האמריקאים:

א.נוחות הנסיעה והישיבה(אין כמו לשבת על ספה ולא על כסא).

ב.מנוע חזק ואמין.

לא שהיפניות והארופאיות לא אמינות, אבל הן לא יגיעו ליותר מ 200- 250 אלף ללא שיפוץ ,ואם מטפלים בהם כמו שצריך המנוע יגיע עד לכמות ק"מ נדיבה(יכולה להתקרב למילון ק"מ).

הרי האמריקאיות במקור נועדו לשימוש רב שנתי ומאמצים כבדים כגון גרירה ונסיעה בתנאים קשים.

ג.המחיר לא בשמיים

ד.צריכת הדלק לא גדולה כמו שנהוג לחשוב, במידה ונוסעים רגוע ולא נותנים רייסים בן הרמזורים וכו...(מנוע 3.1 יכול בנסיעה משולבת להגיע לצריכה סבירה של 9-11 ק"מ לליטר)

פורסם

צודק אני תומך בך אני אישית לא הייתי נכנס לתחום האמריקאי בגלל הדלק היות ואני נוסע כיום על סקסו דיזל והנוחות בא טובה מאוד.

אבל הרכב הכי מומלץ לך הוא כנראה קורסיקה מנוע 3100 מפנק ומסיבי ואמין כמו סוס!

בהצלחה ותעדכן!

רון

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הי,

חשוב על 405, או על לנציה קאפה \ תמה \ דדרה כל אחת מאילו תיתן לך איכות נסיעה טובה עשרות מונים וחשבון סופי קטן משמעותית מכל מכונית אמריקאית.

לגבי אמירתך "אין כמו לשבת על ספה ולא על כסא", לא רק שספסל איננו בטיחותי, ולא ברור לי כיצד הוא יכול להיות לך נח יותר ממושב טוב כמו בפז'ו, בסיבוב הראשון תרגיש בהבדל המשמעותי בינהם. לספסל יש יתרון אחד והוא איננו מהתחום האוטומוטיבי!... תשאל את חברה שלך :wink:

עומר

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

זה מאוד תלוי בתקציב ובהעדפה אישית

הגרנד פרי רכב מדהים גם הקורסיקה רכב פשוט אלוהי,אגב ללומינה ולקורסיקה יש את אותו המנוע.

עדיף ללכת על ה-3100 לעוצמה והנאה מירבית.

• תוכן חדש...