Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אחרי חיפושים רבים החלטי ללכת על הצעד ולקחת מבלי לחשוב יותר מדי.

פרטים על הרכב:

פיאט פונטו ספייס

שנה 2001

יד 1

ק"מ 80K

גיר ידני

תיעוד אחרון של הק"מ נבדק עם מוסך מורשה של פיאט ונכון לאוגוסט 2008 הק"מ עמד על 70K.

כשהגעתי למקום המפגש ביקשתי ת.ז של בעל הרכב. מהר מאוד הבחור הודה שהוא סוחר ועמדתי לפסול את כל הסיפור. אחי עצר אותי וביקש שאני אביט על הרכב. לאחר נסיעת מבחן, בדיקה מקיפה אהבתי את מה שראיתי.

לקחתי את הרכב לקומפיוטסט ואלו התוצאות:

*רעש מערכת תזמון ושסתומים, נזילות שמן

רעש גלגלות ורצועות ניקוי ותיקון מערכת קיריר /חימום.

*לתקן זוית היגוי.

*פגיע בחזית סימני פ"וה ברגים, פגיעה בקורת רוחב קד עד לנקודת ריתום המתלה,פגיעות פח,תיקונים במרכב / סביב. תיקוני פח +צבע וגג,פגמים בצבע, פגושים פגומים.

*רעידה בצמיגים

הפרדת מצמד לקויה (בלאי), תושבת הילכוים פגומה, רעש וחופש ממערכת הנעה

הבוחן לקח אותי למשרד והוסבר לי שהפגיע לא רצינית וזה יחיסת נפוץ בפונטו. אמר שיש לי להשקיע לפחות 600 שקל לתיקון נזילות ותושבת מנוע. כל השאר אמר שלא חייב התיחסות מיוחדת. הטימינג הוחלף ב 60K. מצבר לפני חצי שנה.

מפנים הרכב ממש מלוקק. אני והסוחר הלכנו למשרד והלכתי לדבר עם בעל המקום. חתמנו על חוזה שהוא מתחייב שהיא יד ראשונה עם ק"מ המציון וסיכמנו על מחיר של 19K.

אני לא יודע אם עשיתי את העסקה הכי טובה, אבל אהבתי את הרכב. שבוע הבא אני הולך ליישר קו ולטפל בכל הבעיות.

אומנם, קצת מאוחר לשמוע אם כדאי או לא. אבל, אשמח בכללי לשמוע את דעתכם.

מישל.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פגיעה בקורת רוחב קד עד לנקודת ריתום המתלה

זה משהו שראית לנכון להתעלם ממנו?

הרכב עבר תאונה קשה,שהסתיימה בפגיעת השלדה הנ"ל.

ברכותיי על הקנייה המוצלחת! :roll:

V5

פורסם

הבוחן אמר לי שזה לא רציני ויש סה"כ עיקום קליל. ביקשתי חווד נוסף של אחד הבוחנים שיציץ בתוצאות הבדיקה ונאמר לי את אותו הדבר בדיוק.

פורסם

עד נקודת ריתום מתלה זאת פגיעה די עמוקה.מה שכן,אני חושב שזה עדיין אמור להחשב ל"קצה שלדה" ולא ל"שאסי אחושילינג" :lol:

בכל אופן,איפה נרשם הליקוי הנ"ל? תחת משמעות גבוהה או נמוכה?

V5

פורסם

נותר לי לאחל לך ברכת נסיעה זהירה ושתהנה מהרכב!

אה,ואני במקומך הייתה קופץ למוסך מורשה ומוודא שיש ברכב כריות אוויר.

בתאונה שהוא עבר יש סיכוי סביר שהן נפתחו,ואם התיקון בוצע בצורה חאפרית אז יש גם סיכוי לא רע שלא הותקנו חדשות במקומן.

V5

פורסם

חשוב לציין שנתתי מקדמה של 2000 ש"ח ורק מחר אני עושה העברת בעלות. האם התאונה כל כך קשה ותשפיע על ההיגוי או בטיחות של הרכב שכדאי לוותר על 2000 ש"ח ?

פורסם
עד נקודת ריתום מתלה זאת פגיעה די עמוקה.מה שכן,אני חושב שזה עדיין אמור להחשב ל"קצה שלדה" ולא ל"שאסי אחושילינג" :lol:

בכל אופן,איפה נרשם הליקוי הנ"ל? תחת משמעות גבוהה או נמוכה?

עד כמה אני אמור להרגיש את הפגיעה ? עד כמה זה משמעותי ? האם כדאי לי לוותר על ה 2000 ששילמתי ולחפש רכב אחר ?

פורסם

עד כדי כך אפילו ? 2 בוחנים דיברו איתי ולא יחסו חשיבות לזה כל כך. הבאתי את הרכב לבדיקה באזור תעשייה הישן של ראשון.

הבוחנים אמרו לי שיש בלאי סביר וסה"כ רכב סביר. אולי באמת יצאתי פתי, וכן, אני מודה מאוד עצוב לי. אחרי חודשיים של חיפושים אני נפלתי ורק בגלל יאוש. נמאס כבר, כל רכב היה משהו אחר חרא, אמרתי לעצמי כל דבר חרא אם לא שאסי אז גיר אם לא גיר יש מנוע וכו וככה חודשיים.

אני אנסה לבטל את העיסקה מחר. שולם רק 2000 ש"ח מקדמה. מקווה שהטעות שלי לא תעלה לי ביוקר.

הלך 2000 ש"ח. 3350 כולל בדיקות של רכבים. ואני בלי רכב :(

לא היתי צריך להקשיב לבוחנים אין מה לעשות על טעיות משלמים ואני מאמין שאני רק אלמד מזה. תודה לכל המגיבים.

פורסם

לילה טוב.

אל תוותר כל כך מהר על ה2000 ש"ח.

חתמת על משהו? שילמת במזומן או בצ'ק? אם לא ושילמת בצ'ק, בטל את הצ'ק בכל טענה הגיונית שנראת לך הוסף לכך מכתב בשני עותקים שמסביר את העניין (ושמור עותק) ושהסוחר יחפש אותך. אם שילמת במזומן אז כנראה שאתה תחפש אותו.בכל מקרה אם זה לא הלך נסה להתמכח עוד עם הסוחר ושיבין שאתה רציני לכיוון ויתור על העיסקה. בכל מיקרה תמיד מקדמות (רכב, שכירות וכדומה) כדאי לתת צ'ק דחוי ליום העיסקה עם אפשרות לחזור בך (וזאת דרך מסמך זיכרון הדברים).

אני מבין לליבך זה באמת מתסכל.

לכמה זמן אתה מעוניין להחזיק את הרכב? האם למספר שנים? אז אולי בכל זאת שווה לקנות: ירידת הערך תהייה גם ככה גבוהה מאוד, ובאמת כבר "שרפת" סכום לא מבוטל. וכאשר תמכור את הרכב שאר הנתונים יכולים לעזור לך כאשר המחיר גם ככה לא יהיה יותר מידי נזיל.

קשה להגיד לך חד משמעית לקנות את הרכב כי יש כאן עניין אך גם קשה לי לומר לך חד משמעית לוותר על הכסף. בכל מיקרה, ומה שתחליט לעשות- קבל זאת כשכר לימוד ותצא חזק ומשכיל יותר.

ליבי, ליבי.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
עד כדי כך אפילו ? 2 בוחנים דיברו איתי ולא יחסו חשיבות לזה כל כך. הבאתי את הרכב לבדיקה באזור תעשייה הישן של ראשון.

הבוחנים אמרו לי שיש בלאי סביר וסה"כ רכב סביר. אולי באמת יצאתי פתי, וכן, אני מודה מאוד עצוב לי. אחרי חודשיים של חיפושים אני נפלתי ורק בגלל יאוש. נמאס כבר, כל רכב היה משהו אחר חרא, אמרתי לעצמי כל דבר חרא אם לא שאסי אז גיר אם לא גיר יש מנוע וכו וככה חודשיים.

אני אנסה לבטל את העיסקה מחר. שולם רק 2000 ש"ח מקדמה. מקווה שהטעות שלי לא תעלה לי ביוקר.

הלך 2000 ש"ח. 3350 כולל בדיקות של רכבים. ואני בלי רכב :(

לא היתי צריך להקשיב לבוחנים אין מה לעשות על טעיות משלמים ואני מאמין שאני רק אלמד מזה. תודה לכל המגיבים.

אני לא מבין למה אתה משלם על בדיקות רכבים?

למה לא ביקשת התחייבות על מנוע גיר ושילדה? ברור פה שהשילדה פסולה אז המוכר צריך לשלם על הבדיקה, באמת חבל על כל הכסף שהוצאת...

בקש מחר את הכסף בחזרה בתענה שהם לא אמרו לך כלום על השילדה, יש חוקים שמוכרים ובמיוחד סוחרים צריכים לדווח על ליקויים, ואם נתת מקדמה אז בכלל, תאיים בתביעה תצעק קצת ותקבל את הכסף שלך בחזרה.

פורסם

שילמתי במזומן. חיפשתי לעצמי רכב ראשון גג לשנתים. כל החוסר נסיון שלי התבטא היום בצורה הכי ברורה שיש.

הסוחר התחייב על מנוע גיר ושילדה. ואני אפילו לא דאגתי להחתים אותו על כלום. הבוחן שיכנע אותי שמדובר בעיקום קליל ושאני לא צריך להיות מודאג. אני מאוד מודה לכם על העזרה, לצערי גם אחרי כל כך קריאה מרובה הלהט לרכב ראשון סובב לי את הראש וגם לאחר תקופה של חודשיים פשוט לא היה לי כוח יותר לחפש. סמכתי על המילה של הבוחן כי כל החברים שלי המליצו לי על המכון הזה.

לבחור קוראים יוסי כהן והוא נמצא באזור שפינוזה 2. לא נראה אחד שמוותר מהר על כסף. אם אני אצליח להוציא ממנו אני בהחלט יהיה מאוד מאושר. במידה והוא לא מוותר ויתעקש אני אקח את הרכב אשפיל מבט ואוכל לי את הדיסה בצבע כחול במירמור.

• תוכן חדש...