Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעש מסוים בסיטרואן c5 2003

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה כאשר אני מרפה מדוושת הגז בירידה והמנוע נימצא ב 2800 סלד בערך יש רעש מסוים של מין נהמה שנשמעת לי ממערכת הפליטה.

הרעש קיים רק בנסיעה ורק כאשר המנוע מגיע לסל"ד הזה כתוצאה מבלימת מנוע בירידה או בהאטה ממהירות גבוה ורק כאשר מרפים מדוושת הגז, בעמידה במקום ובנסיעה רגילה אין שום רעש חריג בכל תחום הסל"ד.

בתנאים הנ"ל של בלימת מנוע אם הסל"ד עבר את ה 3000 או ירד מתחת ל 2500 הרעש נעלם .

הרעש לא משמעותי ולא מפריע במיוחד אבל הוא קיים ואני לא רוצה להזניח אותו.

משהו נתקל בתופעה הזו?

פורסם

כשהמנוע מכובה, תפוס את האגזוז בסוף ותנער אותו לצדדים, אם תשמע חלקיקים בתוך האגזוז, כניראה הממיר או או באחד הדודים איזה חלק בפנים התפרק, בדרך כלל מה שמתפרק זה חתיכה מהממיר והיא מרשרשת.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הרעש ממשיך - אזור ה 2800 - 3000 סל"ד כשהמנוע במצב של בלימה בירידה יש רעש חזק של נהמה כאילו יש אגזוז ברקס.

בנסיעה רגילה ובעמידה אין שום רעש חריג בסל"ד הזה ובשום סל"ד.

הלכתי היום למומחה אגזוזים. הוא בדק במוסך בניוטרל (לא המצב שיש את הרעש), נתן גז כמה פעמים, הקשיב לאגזוזים ולבסוף טען שהאגזוזים תקינים ויש לחפש את הבעיה בכוון אחר.

(אדם הגון, לא ניסה לדחוף החלפת אגזוז סתם).

הבעיה היא שאין לי עוד כיוון, לא ניראה שזה מהמנוע כי הרעש לא קיים אם נותנים גז בניוטרל וגם בנסיעה רגילה. אני בכל זאת חושד במשהו במערכת הפליטה השאלה היא רק מה הרכיב שמייצר את הרעש.

הרעש קיים רק כשהמנוע בולם את הרכב בירידה ורק בתחום הסל"ד הזה.

למשהו יש כיוון?

פורסם

זה התחיל פתאום יום אחד בהיר? או שזה התחיל מאיזה יום שקרה או נעשה משהו ברכב.

אני הייתי חושד גם במערכת היניקה אולי איזה צינור יניקה ראשי קרוע או איזה פלסטיק שבור בפילטר.

כמו לדוגמא בן אדם ששם פילטר פתוח מתחילה נהמה כזו שאופיינית לפילטר פתוח כך גם אם בן אדם יסע בלי פילטר בכלל תהיה סוג של נהמה.

פורסם

זה התחיל יום בהיר כששמתי לב לזה, לא היתה נגיעה ברכב או תיקון כלשהו שבעקבותיו זה התחיל.

אין לי פילטר פתוח ואף אחד לא נגע שם.

אבל אולי הכיוון שלך למערכת היניקה הוא נכון כי הרעש קיים כל עוד דוושת הגז סגורה, מספיקה לחיצה חלשה על הגז בירידה והרעש נפסק.

אבדוק את הכיוון הזה ואעדכן.

פורסם

השאלה היא האם באמת מדובר ברעש שמקורו במערכת הפליטה או שמדובר בויברציה שגורמת לתהודה מסויימת.

מה מצב תושבת המנוע \ הגיר \ המנוע-תחתונה ?

במנועים טוריים קיימת חשיבות מאוד גדולה למצב התושבת התחתונה מאחר והיא דואגת להתנגדות שיש למנוע בחלקו התחתון (כתוצאה מכח הסיבוב שלו) בין אם מדובר בהאצה או בהורדות הילוכים.

מאחר ובמכוניות עם גיר AL4 קיימת הורדת הילוכים שתורמת להאטת הרכב אזי במצב של תושבת מנוע תחתונה בלויה תורגש ירידת ההילוך בצורה לא נעימה + טלטלה מאוד לא נעימה בתוך הרכב (לחלק התחתון של המנוע יש יכולת תזוזה גדולה יותר, גם אם נראה שהתושבת עצמה לא קרועה ואפילו לא יבשה במיוחד).

...ואם לא נאמר מספיק, לתושבת המנוע התחתונה קיימת חשיבות אפילו לטלטלת המנוע בזמן עליה על פסי האטה, בזמן התנעת המנוע (במיוחד בדיזלים) ודימום המנוע - בכל המקרים שתושבת תחתונה תהיה במצב לא טוב\תקין, יורגשו רעידות\ויברציות מלוות בהתנהגות לא נעימה של המנוע בזמן לחיצה או עזיבה של דוושת הגז.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כל תושבות המנוע הוחלפו לאחרונה. (לפני כחודש)

לא מדובר בטלטלה בעת הורדת הילוך אלא ברעש של תהודה שמתפתחת במהלך הירידה.

התופעה היא כזאת:

אני יורד ירידה משופעת וארוכה (נניח שמדובר בקסטל) והמנוע בולם את הרכב (תיבות AL4 יודעות שהרכב בירידה ודואגות שהרכב יהיה בהילוך נמוך)

אני יורד את הירידה ללא לחיצה על דוושת הגז או הברקס, הרכב צובר מהירות בירידה והסל"ד עולה, ברגע שהסלד מגיע ל 2800 בערך מתחילה תהודה כאילו יש אגזוז ברקס, הרכב צובר עוד מהירות והסלד עולה ל 3000 ומעלה. הרעש נפסק.

אני לוחץ קצת על הברקס, הרכב מאיט והסלד חוזר לאזור ה 2800 -3000 והרעש חוזר.

אני נימצא בתחום ה 2800-3000 בירידה והרעש קיים, אני לוחץ קצת על הגז, הרעש מפסיק, עוזב את הגז, הרעש חוזר

זו פחות או יותר הבעיה.

• תוכן חדש...