Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל המייעצים.

קודם כל לצערי הרב אני ממש לא מבין גדול ולא מנוסה ולכן אשמח מאוד אם תתקנו אותי ותמליצו לי מה לעשות.

לפני כשבועיים גיליתי שמפלס השמן במנוע נמוך מאוד. קניתי ליטר שמן בתחנת דור אלון שמן שעפ"י ספר הרכב אמור להיות מתאים לרכב (10W-40 את שאר האותיות אני לא זוכר אבל זה התאים לאחת מהאפשרויות שמופיעות בספר) אך כמדומני מפירמה לא ממש מוכרת. אחר כך בדקתי וראיתי שחסר עוד שמן, השאלה איזה שמן לקנות בהתחשב בעובדה שאני לא יודע בדיוק איזה שמן יש כרגע במנוע? בספר רשום להשתמש ב- SL, SJ, SH,API SJ בדירוג GF-I, GF-II, GF-III :ILSAC נראה לי ששמתי SL או SJ ולא ראיתי סימון של דירוג.

אם כבר מדברים על שמן ואני מנסה ללמוד אשמח לדעת מה הם כל הסימונים האלה ומה זה הדירוג. כמו כן לפי מה שראיתי בספר רכב 10W-40 זה בעצם טווח הטמפ' של האיזור בו נוהגים ברכב אז מה מומלץ בארץ?

פורסם
שלום לכל המייעצים.

קודם כל לצערי הרב אני ממש לא מבין גדול ולא מנוסה ולכן אשמח מאוד אם תתקנו אותי ותמליצו לי מה לעשות.

לפני כשבועיים גיליתי שמפלס השמן במנוע נמוך מאוד. קניתי ליטר שמן בתחנת דור אלון שמן שעפ"י ספר הרכב אמור להיות מתאים לרכב (10W-40 את שאר האותיות אני לא זוכר אבל זה התאים לאחת מהאפשרויות שמופיעות בספר) אך כמדומני מפירמה לא ממש מוכרת. אחר כך בדקתי וראיתי שחסר עוד שמן, השאלה איזה שמן לקנות בהתחשב בעובדה שאני לא יודע בדיוק איזה שמן יש כרגע במנוע? בספר רשום להשתמש ב- SL, SJ, SH,API SJ בדירוג GF-I, GF-II, GF-III :ILSAC נראה לי ששמתי SL או SJ ולא ראיתי סימון של דירוג.

אם כבר מדברים על שמן ואני מנסה ללמוד אשמח לדעת מה הם כל הסימונים האלה ומה זה הדירוג. כמו כן לפי מה שראיתי בספר רכב 10W-40 זה בעצם טווח הטמפ' של האיזור בו נוהגים ברכב אז מה מומלץ בארץ?

לכנס לכתבה שפרסמתי בגליון מוסכים.הנקראת כל הסודות השמנים ,שם תדע הכל.

http://www.hinet.co.il/MagazineArticles/Articles.asp?MainIssueID=13084&CategoryID=1553

פורסם

קבל קישור לדיון בנושא שמן מנוע ל אלמרה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=259874&highlight=%D7%90%D7%9C%D7%9E%D7%A8%D7%94

לדעתי - מאחר ולא כדאי לערבב סוגי שמנים שונים - גם אם הם באותה צמיגות כגון 10W-40 - אפשר שהתוספים בהם שונים

עדיף כבר לרוקן את השמן הישן , ולמלא שמן חדש , לרשום תמיד את סוג השמן שהוכנס ושם החברה היצרנית .

ובעתיד אם צריך להוסיף , להוסיף שמן מנוע של אותה חברה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...