Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פירוק ראש מנוע במיני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!!

לקראת החג החלטתי לפנק את המיני שלי.

בעקבות בעיה משונה בהצתה ולגימת הדלק בקצב מהיר (מה שלא קורה בד"כ במיני) החלטתי לשפץ את המפלג ולהוריד ראש מנוע לטובת ניקוי והחלפת חלקים שעשו את שלהם.

רציתי לשאול אתכם, המלומדים, על מה לשים דגש בפירוק, איזה מהחלקים רצוי להחליף אם כבר מורידים ראש מנוע ובאיזה מהחלקים בד"כ יש בלאי גבוהה שכדאי לשים אליהם לב במיוחד.

תודה מראש לכל העוזרים! שתהיה לכולנו שנה טובה ומוצלחת!

אור.

פורסם

מבין גדול במיני אני לא...אבל

מותר לשאול, מה הבעיה בהצתה?

ומה הקשר בין בעיית ההצתה ולגימת הדלק לראש מנוע?? אם המפלג לא בסדר, ואולי גם בעיית דלק מסוימת (הם הולכות ביחד כמעט תמיד) למה לגעת בראש?

פורסם

היום יצאתי לסיבוב והאוטו נסע מאוד מוזר ישר חזרתי לחניה, פתחתי מכסה מנוע ואחרי מספר בדיקות הבנתי שצילינדר אחד לא מקבל ניצוץ. פתחתי את המפלג, ניקיתי קצת את העניינים וזה הסתדר (זו לא באמת בעיה מוזרה - אבל עדין בעיה). בכל מקרה ראיתי שהכל דיי ישן ומלוכלך משמן, שבבים ועוד.. אז פירקתי, ניקיתי והזמנתי חלקים.

את הראש אני רוצה לפרק כי מה שהולך שם זה זוועה. הפלגים מצופים בבוץ שחור, וגם אחרי ניקוי ומספר דקות של עבודה הם נהיים שחורים שוב, פשוט שריפה גרועה. ומהצצה לתוך הצילינדר אני מצליח לראות שכבה דביקה של פיח, ואני רק יכול לתאר לעצמי איך נראים השסתומים, מעבר לזה שיש לא מעט בוץ במעברים של המים.

פורסם

יתכן שזה בכלל לא קשור לראש. האוטו זולל שמן?

אם האוטו לא התחמם, מושך טוב ושומר כשרות (לא מערבב שמן ומים) לא צריך לדעתי לפתוח ראש. זה רק אקסטרה.

מה שכן כדאי, זה לכוון שסתומים.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

לא הייתי אומר שהוא זולל שמן... אני יודע על נזילה קטנה מאוד ולא כל כך משמעותית, והוא כניראה אוכל מעט שמן כי אני מוסיף פעם בחודש - חודש וחצי, עדין מנוע בן 30 שנה.

פורסם

או קיי, הבנתי את הבעייה...

הסיבה לפיח שחור היא דבר אחד פשוט: בעירה לא נכונה, שזה כמו שאמרתי שילוב של הצתה גרועה ומן הסתם קרבורטור לא מי יודע מה בסדר. אין שום סיבה שבעולם לפתוח ראש ע"מ לנקות פיח. תסדר הצתה פיקס, תדאג לתערובת נכונה, וזה יתנקה מעצמו תוך כמה זמן.

אם בכל זאת זה מטריד אותך, אפשר לעשות "אינפוזיה" דרך מערכת הדלק שמנקה פיח תוך שעתיים מכל מקום שצריך. יש מכוניות שמועדות להצטברות פיח איומה (אמריקאיות 6 צילינדר למשל), בלי אינפוזיה הם יצטרכו לפתוח ראש כל חצי שנה...לא פותחים ראש בשביל לנקות פיח, זו פשוט תוצאת לואי של בערה לא נכונה ותיקון של זה יסדר הכל.

יש לא מעט מנועים שממליצים לנקות בהם פיח בשיטה הישנה: לכוון ולתזמן הכל, ואז לתת גז...לנסוע מהר וחזק שעה שעתיים, וזה מעיף את רוב הפיח.

בקשר למעברי המיים, פלאש טוב למערכת המים יפתור גם את זה. פעם היה חומר שוויצרי מופלא שקניתי במוסך "התלתן" שעשה את העבודה בצורה נהדרת, לא יודע מה יש היום בשוק ומה מומלץ, אבל זו הדרך הטובה ביותר כי זה מנקה גם את הפנים של המנוע (מסביב לצילינדרים) שאליו בכל מקרה לא תוכל להגיע.

אם תרצה אינפוזיה ועל הדרך שיפוץ קרבורטור ופתרון כל בעיות ההצתה בצורה הטובה ביותר אצל בעל מקצוע מופלא, אתה מוזמן לשאול.

בקיצור, תן לראש מנוחה..זו דעתי לפחות

פורסם

נשמע שיש הרבה הגיון בדברים שאתה אומר.

אני אשמח לקבל המלצה על בעל מקצוע.

דרך אגב, החלפתי קרבורטור, אמנם לאחד משומש אבל שעבר שיפוץ ומתפקד מצויין, את הסיכה אני החלפתי לאחת חדשה.

פורסם

1. תבדוק קומפרסיה.

2. אם הכל בסדר אז נפלא.

3. אם לא תברר איפה הבעיה (בלי לפרק) זה יכול להיות שסתום שרוף וזה וכול להיות בלאי במנוע (רינגים).

4. צריך גם לבדוק אם מרווח השסתומים מכוון לפי נתוני בית החרושת.

5. פילטר אויר מלוכלך גורם לתערובת אויר עניה ובזבוז דלק.

6. גם פלגים צריכך להחליף מזמן לזמן.

7. חוטי הצתה פגומים גורמים לחולשה במנוע והצתה לא סדירה.

8. פילטר דלק נקי עוזר גם הוא.

9. פלטינות נקיות מכוונות וישרות (כלומר שכל הלפטינה ישרה ואים בה "גבעות" "ועמקים" וששתי המגעים נושקים זה לזה בהתאמה מלאה ולא באופסייד.

10. כבל.

11. רוטור תקין ומכסה מפלג . רצוי להחליף את אלה פעם ב 40,000 ק"מ או חמש שנים.

12. אם כל אלה בסדר אז יש בעיה במנוע.

13. מילוי שמן פעם בחודש לא אומר דבר. כמה הרכב נוסע זו השאלה וכמה שמן הוא צורך בנסיעה.

שלמה דן גדרון

פורסם

את כל נושא ההצתה אני סוגר בקרוב... רק מחכה לחלקים. את כל חלקי המפלג אני מחליף לחדשים, חוטי ההצתה חדשים יחסית וכך גם הפלגים.

פילטר דלק חדש לגמרי ופילט אוויר במצב טוב וגם אחרי ניקיון.

בעיקרון המנוע עובד מצויין! סוחב, פועל ונשמע טוב. פשוט אוכל דלק ופולט מדי פעם עשן שחור. אני אעשה בקרוב כיוון שסתומים. איך אני מזהה שסתום שרוף?

פורסם
את כל נושא ההצתה אני סוגר בקרוב... רק מחכה לחלקים. את כל חלקי המפלג אני מחליף לחדשים, חוטי ההצתה חדשים יחסית וכך גם הפלגים.

פילטר דלק חדש לגמרי ופילט אוויר במצב טוב וגם אחרי ניקיון.

בעיקרון המנוע עובד מצויין! סוחב, פועל ונשמע טוב. פשוט אוכל דלק ופולט מדי פעם עשן שחור. אני אעשה בקרוב כיוון שסתומים. איך אני מזהה שסתום שרוף?

עשן שחור מעיד על שרפת דלק, דהיינו, נדרש כיוון קרבורטור, במיני זה פשוט ביותר-מכוונים את התושבת של הסיכה ע"י סיבוב האום בתחתית הקרבורטור. ממליץ שתקרא בספרות הטכנית של מיני כיצד לכוון קרבורטור. ממליץ לכוון פלטינות 0.4 מ"מ וקידום הצתה 6 עד 8 מעלות (יש סימונים) ואחר כך לבצע כיוון קרבורטור. לא צריך בעלי מקצוע !! רק לקרוא בספרות, להבין ולבצע.

במיני, כשמורידים ראש מנוע, מומלץ לבדוק תושבות, שסתומים, מובילים, להחליף צינור מים מהמשאבה לראש המנוע (תושבת טרמוסטט). לפי התאורים שלך, אני לא משוכנע שצריך להוריד ראש.

בהצלחה

תרבות האספנות ושימור הרכבים היא העיקר, ואין לאיש מונופול על התרבות הזו".

חפשו אותנו גם בפייסבוק - "המפגש הצפוני לרכבי אספנות"

פורסם

כן.. אני מכיר את הספרות כבר בע"פ

כאשר ארכיב את המפלג מחדש אז אני אכוון את הפלטינות כפי שאמרת.

לגבי קידום הצתה - איכשהו אף פעם לא סמכתי על אקדחי ההצתה האלה - הם טובים מאוד כאשר המנוע חדש, אבל נתוני היצרן אף פעם לא תופסים כאשר המנוע מתיישן. אבל אני אכוון את את ההצתה בכל זאת עם אקדח רק כדי להתחיל מאפס.

• תוכן חדש...