Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פורד פיאסטה מסוג youth 1.3 שנת 97',

גלגל ההגה מוסט מעט נגד כיוון השעון, וכפי הנראה כיוון הפרונט תקין (הרכב עבר בדיקת טסט וטיפול כללי במוסך בשבוע שעבר), ההגה אינו 'מושך' ימינה או שמאלה ונראה שנדרש אך שינוי זווית גלגל ההגה עצמו.

אחרי הסרה של מכסה ההגה, נגלה לי אום אחד גדול ומפתה, והמטלה נראית פשוטה.

שאלתי היא האם מומלץ להתעסק שם. האם זה מסובך ממה שנראה, או שבאמת העניין הוא לשחרר את האום, לשנות את הזווית, ולחזק את האום בחזרה?

יתרה מזאת, יכול להיות שהנטייה מצביעה על בעיה אחרת שיש לפתור, טרם יישור ההסטה.

אם מישהו יודע מנסיון במה זה כרוך, אודה לתגובתו.

תודה רבה!

אלירן.

אם שותים - לא מקיאים על האוטו

פורסם

זה לא מסובך, ואתה יכול לנסות להזיז את גלגל, כך שיעמוד ישר.

קח בחשבון, שאם הסטייה קטנה, יתכן שאחרי הזזת שן אחת, תיהיה סטיה לכיוון השני, השיניים שם גדלוות יחסית, והזזת שן אחת משנה את זווית גלגל ההגה בכמה מעלות טובות.

כלל חשוב מאוד :

אל תשחרר את האום לגמרי, קודם כל שחרר אותו בכמה סיבובים, ואז משוך חזק אליך את גלגל ההגה, כך שיבלם על ידי האום, ולא יעוף לך לתוך הפרצוף.

אני פעם אכלתי אותה ככה, וריסקת את השפה.

אחרי שההגה השתחרר, תוציא את האום, ותפרק את ההגה.

זה בכלל לא מסובך.

בחלק מהמכוניות מפתח צלב לפתיחת ברגי הגלגל יכול לשמש אותך גם למטרה זו, כלומר אחת המידות תתאים לאום, שמחזיק את ההגה.

בהצלחה.

פורסם

תודה רבה רבה, נראה שחסכת לי שפה מרוסקת.

אנסה עם מפתח הצלב.

אגב, תגובתך מנסיון בפיאסטה, או ברכב אחר?

אלירן.

פורסם

לא ליישר את ההגה ע"י הזזת שיניים!!!

אם ההגה היה ישר ופתאום איבד את המרכוז בוודאות קיימת בעיה בפרונט. יכול להיות שזה רק כיוון גלגלים ויכול להיות שכיוון פרונט מלא. הדרך שתוארה כאן איננה הפתרון.

פורסם

אביב, אני לא מסכים איתך.

לפעמים אחרי כמה החלפות בולמים, משלושים או תפוחים, אחרי כמה כיווני פרונט והחלפות צמיגים, גלגל ההגה עצמו יוצא מהמרכוז, ואין כל בעייה מעבר לזה.

לא תמיד מכוני פרונט דואגים למרכז את גלגל ההגה אחרי הכיוון, במיוחד אם אין דרישה מפורשת של הלקוח.

ברור, שאם ההגה היה ישר, וביום בהיר אחד פתאום הוא נעמד בזייות של 30 מעלות, יש כאן בעייה.

אבל, אם זה לא המקרה, הרכב נוסע ישר, לא מושך ימינה או שמאלה, הצמיגים לא נאכלים, אני לא רואה בעייה ליישר את גלגל ההגה בדרך הנ"ל.

פורסם

גם אני נגד כוון גלגל ההגה מהחלק העליון מהסיבות שציין אביב ואם ההגה אינו ישר ולא משנה הסיבה, החלפת חלקי מתלה או מכה, יש לגשת למכון פרונט.

בנוסף, לא בכל רכב זה ניתן (יש דגמים ללא שיני הזחה בחיבור לגלגל ההגה).

שיני ההזחה לא תמיד מאפשרים את הכוון הדרוש.

מכוני פורנט תמיד ימרכזו הגה, גם אם אין דרישה מפורשת לכך, כי מכשיר כוון הפרונט הממוחשב מראה שהגה אינו מומרכז לאחר קריאת הזויות וזה כלול במסגרת הבדיקה.

פורסם

העלות של ישור הגה 80-100 ש"ח,כך שאין סיבה לחסוך בזה ביחוד אם יש סכנה לאכילת צמיגים בגלל זויות היגוי לא נכונות.מה עוד שלפעמים ההגה לא יוצא בקלות או שנגרמים תוך כדי הוצאתו נזקים.

פורסם

יישור של הגה זה חלק מתהליך כיוון ציר קדמי

ומבוצע במכון כיוון כחלק מתהליך הכיוון

יש מצב שמוסך החליף תפוחי הגה וכיוון על מכשיר כיוון פלטה

ולא דאג לכיוון מצב גלגל ההגה

1 במידה והמוסך הוסיף לחשבונית כיוון ציר קדמי יש לדרוש החזרת גלגל ההגה למקומו

2 במידה והמוסך לא לקח כסף על כיוון ציר קדמי ודאג לשלום הצמיגים מטוב לב כדאי ללכת למכון

לבדיקה (רוב המכונים לא חוקחים כסף אם הכול תקין ויש כמה שיישרו את גלגל ההגה ללא תמורה )

כבל אופן הקפצת שיניים בגלגל עצמו זה כיוון גס אחרי זה יש לשנות אורך מוטות של ההגה לסגור צד אחד ולפתוח שני

לפי הכיוון שצריך .

בהצלחה

אורי

פורסם

אביב הנחמד,

בסדר, ההגה לא איבד מרכוז לפתע, כי אם היה כך מאז שקיבלתי את הרכב, למרות שאני מתאר לי שבכל מקרה הדרך הנכונה לתקן זאת היא על ידי כיוון גלגלים.

אגב, מה ההבדל בין כיוון גלגלים לכיוון פרונט מלא? (טכנית כמובן, ואם אתה יודע, גם במחיר)

אלירן.

פורסם

מה ההבדל בין חביתה לאומלט? 20 ש"ח.

אם היה מדובר על אותה הבדיקה אז סביר להניח שרק המחיר היה ההבדל. במקרה שלנו כוון גלגלים זה כוון שעושים רק לזווית ההתכנסות של הגלגלים הקדמיים. הכוון מתבצע באמצעות פלטה יחודית או סרגל יעודי וניתן לבצעו גם במוסך סטנדרטי בתנאי שברשותו הציוד בדיקה שהוזכר.

בדיקת פרונט מלאה כוללת בדיקת כל זוויות המתלה של הרכב, כולל המתלה האחורי, ונעשית במכון פרונט שיש ברשותו ציוד בדיקת זוויות מתלה. היום כל המכונים מצוידיים במתקן מדידה ממוחשב שדיוקו רב יותר וקל יותר לשימוש.

גש לבדיקת פרונט ואל תתפשר על כוון גלגלים בלבד.

פורסם

דניאל היקר,

תודה רבה בעד המידע והנכונות הרבה, הלקח מובן. ידעתי שאין להקל ראש בעניינים כאלו, רק ווידאתי.

ובנוגע להבדל בין חביתה לאומלט - זה כמו ההבדל בין הפוך לקפוצ'ינו.

ניפגש לקפה יום אחד?

:)

אלירן.

פורסם

אם קיבלת את הרכב כך מומלץ שתבצע כיוון פרונט ליישור קו.

בוקי אתה מצחיק אותי. "אחרי החלפת בולמים, משולשים או תפוחים ההגה מאבד כוון" אתה חושב שאת זה פותרים ע"י הזזת ההגה?! בחלק מן הפעולות שתארת אתה יכול להרוס את כל כיוון הפרונט. גם אם בוצעו פעולות שהרסו רק את כיוון הגלגלים עדיין הזזת ההגה איננה הפתרון. אלא אם פורק ההגה ולא הוחזר למקומו בעיית מרכוז הגה לא פותרים ע"י הזזת ההגה.

• תוכן חדש...