Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נועם אומנם אתה חדש בפורום אבל להבא תשתדל לקרוא את השרשור לפני שאתה "דוחף" תגובה לא רלוונטית, אילו היית קורא את השרשור היית קורה שהבחור כבר הגיע לאום המרכזי כך שאם היה כרית אויר ברכב הוא לא היה מגיע לזה וגם אם כן זה רק לאחר פרוק כרית האויר.

פורסם

נועם, חמוד

קראת באיזה רכב המדובר?

לא נראה לי שצריך לדאוג בנוגע לכרית האוויר. יש לי מזל שיש בכלל גיר, וגם אותו מצאתי בתא הכפפות.

(:

תודה בעד הדאגה הכנה..

אלירן.

אם שותים - לא מקיאים על האוטו

פורסם

בוקי אתה מצחיק אותי. "אחרי החלפת בולמים, משולשים או תפוחים ההגה מאבד כוון" אתה חושב שאת זה פותרים ע"י הזזת ההגה?! בעיית מרכוז הגה לא פותרים ע"י הזזת ההגה.

אם אתה מצטט אותי, אז צטט את כל מה שכתבתי, ולא רק חלקים נבחרים, שמשנים את הרעיון הכללי.

אני כתבתי "אחרי כמה החלפות בולמים תפוחים וכו, וביצעו כמה כיווני פרונט, ההגה לפעמים יוצא מהמרכוז.

אתם כנראה חיים בעולם האידיאלי, בו הכל מתקתק כמו שעון, כל מוסך אחרי כל החלפת תפוח הגה שולח את הרכב לכיוון פרונט, כל מכון פרונט מוציא את הרכב עם הגה ממורכז, וכו וכו'.

היו לי עד היום כ 13-14 מכוניות, וביקרתי במכוני פרונט שונים הרבה יותר מפעם אחת.

בכל הפעמים המכוניות יצאו מכיוון פרונט עם הגה לא ממורכז, תמיד הייתי חוזר למכון, ומבקש למרכז את ההגה.

במוסך מורשה של אחד היבואנים הגדולים בארץ החליפו לי בולם זעזועים קידמי, והרכב נמסר לי ללא כיוון פרונט, וגם לא הזכירו לי שצריך לכוון. ההגה היה נוטה הצידה בצורה רצינית.

ברכב אחר, שהיה לי, החליפו מסרק הגה, בוצע כיוון פרונט, הרכב יצא מכיוון פרונט עם הגה שנוטה 45 מעלות הצידה. הרכב נסע ישר פלס.

ברכב שלישי, נשבר בולם זעזועים קידמי, תוקן במוסך מורשה של אחד היבואנים הגדולים בארץ (אחד אחר, לא זה שהוזכר קודם) וכמובן אחרי כיוון פרונט ההגה היה נוטה הצידה.

בקיצור, אני מביע דעה, אתה יכול להסכים או לא להסכים עימה.

אני גם בתגובה הראשונה שלי ציינתי, שהכיוון שנעשה על ידי פירוק גלגל ההגה אינו מדוייק, וציינתי, שבמקרה ויש בעייה מורגשת בפרונט, יש לגשת למכון.

אבל אני לא רואה כל בעייה לפרק את גלגל ההגה ולנסות להרכיב אותו ישר יותר, לפעמים זה מצליח ובקום סטייה של 30 מעלות תיהיה לך סטייה של 2 מעלות, שזה נסבל. כמובן בתנאי שאין בהגה כרית אוויר.

מקווה שגם התגובה הזו מצחיקה כמו הקודמת, ועשיתי לך מצב רוח טוב להמשך הערב.

פורסם

בוקי (נאה?) , הניסיון הרע שלך עם מוסכים ומכוני הפורנט לא אמור לאשר את הרעיון הכללי והלא נכון, של כוון גלגל ההגה מהציר העליון שלו, למעט אם החלפת עמוד הגה או מפרק. כל שינוי במיקום ההגה, אם מתאונה, מכה או החלפת חלקי מתלה אומר רק דבר אחד. השתנו זויות ההיגוי.

גם אם הרכב אינו מושך או נוטה בנסיעה, אין זה אומר שהזוויות תקינות ויש לגשת למכון לבדוק את מצב המתלה. מכון פרונט מקצועי, מבלי שתגיד לו, יראה מיידית על צג המחשב ,כי ההגה אינו מומרכז ויבצע מרכוז, לרוב לא רק ההגה לא יהיה ממורכז ויהיה צורך לטפל בעוד זוית או שתיים.

אם בכל זאת רוצים לפרק גלגל הגה לצורך כוון יש לקחת בחשבון שתי נקודות חשובות. ראשית כרית האויר, גם אופן הפירוק שלה וגם נקיטת אמצעי בטיחות ורצוי לתת לבעל מקצוע מיומן בנושאי כריות אויר להתעסק עם הפירוק.

נקודה שנייה היא נושא סליל כרית אויר והצופר, אם לא ממרכזים או שומרים על מרכוז של הסליל הוא ינזק ומדובר בעליות מאוד גבוהות של החלק הזה.

פורסם

דניאל, אני בגדול מסכים איתך.

זה בדגול.

אבל , ואני חוזר על מה שכתבתי בתגובה מעל :

הוחלף מסרק הגה, בוצע כיוון פרונט, הרכב נוסע ישר וטוב, אבל ההגה עקום. מי שאסף את הרכב מהמכון, לא מעניינים אותו הדברים האלו, והוא לא חזר למכון בדרישה לתקן.

בינתיים הרכב התגלגל לעיר אחרת, ולחזור למכון שביצע את הכייון לא בדיוק אפשרי.

מה הבעיה להזיז גלגל ההגה על ידי פירוק בורג עליון ?

ובנוסף, אני הייתי עד למספר מקרים, בהם מכונים פרונט ומוסכים פירקו הגאים וביצעו בדיוק את הדבר הזה.

פורסם

בוקי זה שעושים דברים שהם לא בסדר זה לא אומר שזה נכון, בעקרון אין מה להתעסק עם גלגל ההגה בכלל.

ואני יאמר לך עוד משהו נראה את מכון הפרונטים שיהיה לו את האומץ והידע לעשות דבר מסוג זה בפורד מונדיאו חדשה לדוגמה.

ברכבים חדשים קיימים חיישנים לזיהוי זווית ההגה (מערכות מסויימות דורשות נתון זה)

פגיעה או שינוי ולו הקטן ביותר בחיישנים או פגיעה בקפיץ השעון של כרית האויר עלולה לעלות בסכום משוערך של כ2500 שקלים ברכב "פשוט" וברכב חדיש בעל חיישן זווית הגה זה יכול להגיע לכ-6500 שקלים.

לכן לא מומלץ ואפילו גובל בחוסר אחריות לנגוע בגלגל ההגה במיוחד באופן פרטי בבית.

פורסם

בקיצור,

ולפני שנעשה מההר הר גדול עוד יותר,

בהתייחס למכוניתי הלא-כל-כך-חדישה (פיאסטה מ97, להזכירכם):

פשוט אגש לי למכון הפרונט הקרוב לבדיקת מתלים וזוויות חינם אין כסף (מכונים טובים ונחמדים עושים את זה), ובמידה והכל כשורה, אנהג לי לביתי, שם אזיח את גלגל הגהי (?) בשן אחת, ככל הנראה, שמאלה, וחסל סדר התדיינות מיותרת.

תודה לכולם!

אלירן.

פורסם

אם ההגה לא ממורכז אחרי כיוון פרונט (וזה אכן קורה לעיתים) יש לבקש למרכז אותו, לאחר נסיעת מבחן קצרה. יש מכונים שעושים זאת בעצמם. בכל מקרה לא תראה לעולם מכון פרונט שממרכז את ההגה ע"י הזזת הגלגל.

פורסם
בוקי זה שעושים דברים שהם לא בסדר זה לא אומר שזה נכון, בעקרון אין מה להתעסק עם גלגל ההגה בכלל.

ואני יאמר לך עוד משהו נראה את מכון הפרונטים שיהיה לו את האומץ והידע לעשות דבר מסוג זה בפורד מונדיאו חדשה לדוגמה.

ברכבים חדשים קיימים חיישנים לזיהוי זווית ההגה (מערכות מסויימות דורשות נתון זה)

פגיעה או שינוי ולו הקטן ביותר בחיישנים או פגיעה בקפיץ השעון של כרית האויר עלולה לעלות בסכום משוערך של כ2500 שקלים ברכב "פשוט" וברכב חדיש בעל חיישן זווית הגה זה יכול להגיע לכ-6500 שקלים.

לכן לא מומלץ ואפילו גובל בחוסר אחריות לנגוע בגלגל ההגה במיוחד באופן פרטי בבית.

אני בכלל לא דיברתי על מכוניות, שיש להן כרית אוויר בהגה, ועל אחת כמה וכמה על מכוניות שיש להן חיישנים בעמוד ההגה.

אני לא הייתי מעיז לפרק גלגל הגה שיש בו כרית אוויר, ולא המלצתי לאף אחד אחר לעשות כן.

כל מה שכתבתי מתייחס למכוניות ללא כרית אוויר בהגה וכמובן ללא מערכות מתקדמות אחרות.

אביב - שוב פעם, אתה צודק, אופן כללי.

מכון פרונט אמור לבצע, יש מכונים שמבצעים, יש כאלו שממרכזים, יש כאלו שעושים נסיעת מבחן, יש ויש.

-----------

במקרה, שלשום הנעתי עם כבלים ברלינגו של מישהו, שנתקעה בחניה. לא ישנה מידי, אפילו.

תא המנוע מלא באילטורי חשמל לא מקוריים, מאווררים עובדים קבוע עם הסוויץ', פולי משאבת הגה רוקד, ועוד דברים.

אני בטוח, שכל הדברים האלו נעשו לא על ידי בעל הרכב, אלא במוסך.

נכון, לא אמור להיות ככה, לא מקצועי, לא תקין, יש לחזור למוסך לתיקון הליקויים, וכו'.

בפועל האוטו הזה נוסע, ולבעלים לא איכפת.

העולם לא מושלם, ואין ביכולתינו לתקן אותו.

פורסם

בוקי הנחמד,

אין זה מתפקידך לתקן את העולם,

רק תחשוב:

באיזה רכב אתה היית רוצה לנהוג,

ואני בטוח שאצלך הכל פיקס.

עלינו לדאוג לקוביה הקטנה שלנו, זהו שינוי.

ערב טוב

אלירן.

פורסם

אלירן אם כבר אתה מברך מישהו באחת בלילה זה כבר לילה טוב.

ובוקי צודק לחלוטין בעיניין זה, ראיתי יותר ממקרה אחד בעבר שכל הקומבינות האלה למניהן שרפו (במלוא מובן המילה) רכב.

אישית אני דוגל בלהוריד ידיים לחאפרים האלה, וזה לא עיניין של אצלי או אצל כל אחד אחר הכל תקין, מערכות הרכב נבנות ע"י טובי המהנדסים בעולם ולא יבוא טמבל (סליחה על הביטוי) שסיים בי"ס במגמת מכונאות או איך שלא קוראים לזה וישנה את זה לפי ראות עניו.

פורסם

חזזי, אתה מטיף למקהלה.

לא הייתה בי טיפה של עוקצנות, ואני באמת חושב שבאוטו שלו הכל פיקס.

ולכן אני כאן בפורום, כדי להישמר מכוחות הרשע (:

לילה טוב

אלירן.

פורסם

טוב, למען השקט הנפשי שלי - סיכמתי ביני לבין עצמי, כבר לפני מס' שנים, שאני בשום אופן לא מותח ביקורת על מוסכים מעל דפי הפורום , מסיבות אישיות שלי, וכאן חרגתי מעט ממנהגי זה.

אני, בסופו של דבר, מצאתי שני מכוני פרונט, שעושים עבודה מעולה ומקצועית, ואני עובד רק איתם, והגאים במכוניות שלי ושל משפחתי ממורכזים כנדרש. :-D

• תוכן חדש...