Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

S type קלאסית בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אני לא אהיה מקורי, ואגיד שהאוטו פשוט יפהיפה, ולבעליו- תתחדש!8):-D מעניין אותי:

"...ולכן התקין בה בית החרושת הבריטי את פנסי הערפל הצהובים...."

- איך זה קשור לצרפת? היה שם אז איזשהו סטנדרט לפנסי הערפל הצהובים?:roll: (ללא כל קשר הם לטעמי מתאימים מאד לאוטו)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

תתחדש ותהנה.

במיוחד בשביל ארנון... הרכב מזכיר לי את תקופת ילדותי/בחרותי בראשון לציון הקטנה. בילדותי, היתה מכונית כזו בדיוק ל"מיסטר ג'ק", המורה לאנגלית..... ובבחרותי, יצאתי עם אחת היפיפיות של ראשון...8) ממשפחה מיוחדת ואמידה. לאמא שלה היתה כזו, אבא שלה נהג בE TYPE וכן בפיאט 130.... ממש ראשון הקטנה....:wink::lol:

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

שלום חברים,

ראשית, תודה על הברכות האוהדות. באמת.

התייחסות רצינית של "ארנון" ו"gluk" משרשור סיטרואן XM:

תודה על המחמאות. :-)אני שותף לתחושות בדבר ריבוי שרשורים סתמיים וזו אחת הסיבות שבגללן לא מזדמן לי לכתוב כאן לעתים קרובות.

במקום דיונים אמיתיים בין קבוצת אנשים החולקים תחביב, יש כאן בעיקר עוד ועוד תמונות של אותן המכוניות, אותם המפגשים ואותן השאלות.

למשל נפתח אתמול שרשור על מכונית מדהימה עם סיפור מרתק מאחוריה על ידי חבר קהילה חדש.

זה בדיוק סוג השרשורים שנבראו בשביל פורום "רכבי אספנות" אבל לצערי לא קורה איתו כלום ולא בפעם הראשונה.

השרשור לא הולך לשום מקום ולא נוצר בפורום שום דיאלוג סביב המכונית או סביב החבר. רק רצף של ברכות "תתחדש".

אני משער שהדיאלוגים יווצרו פנים אל פנים אם וכאשר המכונית תושק בהיכל נוקיה.

ארנון, התחושה שלי- הדיונים הרבה יותר "פעילים", כאשר מדובר ברכב, שיש לו איזשהו קשר לכמה שיותר אנשים! ובהקשר לדברים כמו היגואר, שהבאת לדוגמה- אז, מה באמת אפשר להגיד, חוץ מ"וואו, איזה אוטו מדהים! מזל טוב!" ? כי מה לעשות- זה באמת ככה- האוטו אכן מדהים, סיפור מעניין- אבל אותי אישית, וככה בטח חלק לא קטן של הפורום מעניין יותר איך נוסע ה-XM מהשרשור הזה, כי מה לעשות- היא אחת מהחלומות שלי, שאני יודע שאגשים יום אחד, ולא כ"כ רחוק מעכשיו. מה, שלצערי אינני יכול להגיד על היגואר, ואיתי ביחד גם לפחות 80% ממשתתפי הדיון כאן, כי מה לעשות- יגואר כזאת מדהימה ככל הנראה לא תהיה לנו בגלגול הזה כבר...:roll: וגם יש כאן לא מעט אנשים, שכאמור היה להם כבר, או יש להם, או שהם נהגו בכזה אוטו. אז מכאן הההתעניינות הרבה יותר ערה והדיון יותר מתמשך... כי שוב- להגיד: "איזה אוטו מדהים!!!" זה משהו אחד, ולעבור על כל מכלוליו זה משהו אחר!:-D לפעמים, אני נכנס לשרשור, רואה, ואפילו לא מגיב- כי מה הטעם להוסיף עוד פעם את ההערה הסתמית- הרי ברור, שצריך להיות עיוור, כדי לא להגיד על היגואר הזו (שוב לדוגמה) שהיא מדהימה! כמובן, זוהי דעתי הבלתי-מחייבת בעליל!:wink::-D:twisted:

אז ככה:

ה-3.4S מקורית. באזור שנת 1987 עברה צבע, חידוש כרום, חידוש כיסויי מושבים ועוד אך מאז עברו למעלה מ-20 שנה כך שיש הרבה לעשות, אם רוצים. התמונות מחמיאות לה וגם צילמתי אותן בניו-ג'רסי הירוקה והשטופה...

כרגע חשוב יותר לטפל בליקויים מכניים. הבעלים הקודמים ביצע החלפה מלאה של מערכת האגזוזים לפלב"מ חדש, טיפול כולל במערכות הבלמים ועוד. במהלך הרכישה בארה"ב הוחלפה משאבת דלק ונבדקו מספר דברים ובמהלך השבוע האחרון במסגרת ההכנה לטסט, החלפנו תושבות מנוע, פילטר ושמן מנוע, שופצו תפוחי היגוי, גרוז צלבים, כיוון בלמים ובלם-יד, תיקון מיכל נוזל בלמים, החלפת משאבת התזה לוישרים ועוד. קוסמטיקה עוד תחכה...

מעולם לא הייתי פריק של כלי רכב. אני כן אוהב ומעריך עתיקות ומלאכת מחשבת. גם לא שונא לנהוג.

ביולי חזרתי מ-5 שנות שליחות (עבודה) בפנסילבניה, ארה"ב שהיא כידוע גן עדן לכל תחביב שהוא בכלל ולנושאים מוטוריים בפרט.

לאחר שנים של צפייה בקלאסיות על הכבישים, החצרות ותערוכות מזדמנות, נכנס בי הג'וק...

זה התחיל כשנתקלתי בחצרו של דילר ליד העבודה בביואיק סופר 8 שחורה מודל 1950 (שנה יחידה בה שיני הכרום בחזית ירדו מטה מעבר לסף הפגוש, מה ששיווה לה חזית מדהימה ומיוחדת). סיבוב נהיגה ברכב בעל התיבה הידנית הספרטנית בעלת 3 הילוכים גרם להתפעמות אך החלטתי שמצב הרכב מצריך השקעה רבה מדי. אני מניח כי רובכם לא הייתם מסכימים איתי. הרכב היה מדהים. אז הגיעה תערוכת הסתיו השנתית בהרשי, מרחק שעה מביתי (ותקשיבו לבני הספל - מי שבאזור שלא יוותר), תערוכה שבסיומה חשקתי במרצדס 300SEL 3.5 ירוקה. כעבור שבוע הגעתי לחצרו של בעל הרכב, סיבוב קצר, בעייה בטייטל, התלבטות של שבועיים עד שהתברר כי נמכרה. בדקתי גם 300SEL 6.3. בשלב הזה, אשתי, שהבינה כי הגעתי לנקודת האל-חזור, הציצה בתמונות המרצדס, עיקמה פרצוף ורמזה שאם כבר לקנות אז לפחות משהו קלאסי. מכאן, ותוך התחשבות במחירי השוק, החלטתי למצוא יגואר סדאן. ה-Mark2 יקרה ו-Mark1 מדהימה שמצאתי במישיגן לא היתה פנויה לבדיקה כי הבעלים עושה את החורף בפלורידה... או אז נמצאה ה-S שלי. כאשר התברר כי היא בניו-ג'רסי, מרחק 80 מייל מביתי שמחתי ותאמתי פגישה. כשהגעתי וראיתי אותה התברר גם כי המחיר המבוקש הוא כמעט חצי מהמחיר הנקוב במודעה באינטרנט, לאחר חודשים של נסיונות סרק למכרה וכנראה ייאוש ששיחק לטובתי. עם הרכב הוצעה גם קופסת קרטון מלאה בספרי הרכב, קטלוגים ברושורים וספרות מקורית של יגואר, 2 קלסרים עם תכולת קבלות והסטוריית אחזקה וטיפולים של הרכב. וכמובן, תעודת הלידה של הרכב שמנפיקה חברת בת של יגואר שהיא עמותה שהוקמה לשימור מורשת היצרן הבריטי.

בסופו של דבר רכשתי אותה, נהגתי אותה (בהנאה מרובה) לחנייה של ביתי לאחסנה עד למועד השילוח לארץ הקודש, בסמוך לעת חזרתי עם המשפחה.

בנוגע לעלויות רק אומר כי נרכשה בסכום שווה לכל נפש ששולש לבסוף בחשבון הכולל את ההובלות, המכסים והעמלות. נכון שהיה לי יתרון יחסי היות והייתי שם עם סבלנות למצוא את המתאימה. עשיתי שעורי בית בנוגע לתהליך הייבוא ועלות סופית, תכננתי תקציב שאושר ע"י אשתי (כאילו שהיתה לה ברירה) והמועמדות לקנייה היו כולן זולות בהתאם. תהליך הייבוא הסתיים מתחת לתקציב אך כמובן שההשקעה לא הסתיימה...

ל-"proxima" - הילוך יתר חשמלי זה ה-overdrive על ההילוך הרביעי. מופעל במתג שעל מוט ההגה.

ל-gluk" - בתעודת הלידה של הרכב המצויה בידי כתוב במפורש שברכב הותקנו פנסי ערפל צהובים בהתאם לדרישת החוק הצרפתי. בתא המנוע מחובר בניטים "טיקט" אלומיניום עם פרטי הדילר בפריז. אגב, ניסיתי למצוא כיסויי פלסטיק צהובים תואמים לפנסי האיתות הקדמיים אבל יש רק כתומים או שקופים.

מצטער על אורך הרשימה אך מצאתי את ההקשרים כחשובים ואני מקווה שאם הגעתם עד לכאן זה סימן שמצאתם בה עניין.

בברכה,

אלון

פורסם

מגניב, שעד כדי כך הקפידו אז על הפרטים!:shock:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

תתחדש, אוטו מדליק, באמת הפנסים הצהובים נראים מעט לא שייכים לנוף, אבל לאחר הסתכלות ממושכת - כן - הם מוסיפים לחן של המכונית - תהנה מנסיעה בכבישי ישראל ושנראה אותה במפגשים.

מצא משה

פורסם

אלון

קלאסי אמיתי , בשעה טובה ונסיעה בטוחה ונעימה

מהאיש שפגש אותך במשרד הרישוי בחיפה עם התאנדרבירד הצהובה .

:beerchug::beerchug::beerchug::beerchug::beerchug:

MUSTANG 1964 1/2 (1965)- V8 - 260, THUNDERBIRD TOWN LANDAU 1966 - V8 - 428 , MGB - 1979- 1800CC

חלומות נועדו להתגשם - כיף להגשים חלום .

MustanG

• תוכן חדש...